Retete cu spanac
Este sezonul spanacului proaspat si apelez la experienta voastra pentru a imi impartasi si mie niste retete cu spanac (supe/ciorbe,sufleuri,orice).Vreau sa gatesc spanac atat pentru noi cat si pentru fetita noastra de 1.5 ani.
Astept cu mare interes retetele voastre!
**************************************************************************************
Adriana, mamica binecuvantata de Estera (17.09.2008)
Raspunsuri
tlaura spune:
Mie imi place cel mai mult lasagna cu branza si spanac. Se face ca orice lasagna, iar spanacul calit usor in unt sau ulei de masline, daca vrei poti sa calesti si ceapa, razi niste branza telemea in spanac si o aranjezi pe foile de lasagna. Bineinteles, mai pui sare dupa gust (daca branza nu e foarte sarata), piper, eu mai pun si praf de usturoi.
pofta buna!
roxanaz spune:
eu fac si canelloni cu spanac.
tot asa ca Laura, spanacul inmuiat in tigaie cu unt, 2 catei de usturoi, sare, piper si un strop de nucsoara. cand e rece il amestec cu branza (feta, mozarella, ricotta, ce am prin casa), un strop de smantana.
apoi pun sos de rosii in tava, umplu canelloni, ii asez in sosul de rosii, deasupra pun smantana sau sos bechamel amestecat cu parmezan sau alt fel de branza maturata si tare. la cuptor 25 de minute... rapid si super bun.
sau garnitura la orice friptura, cu lamaie - oparit rapid in apa, apoi calit in ulei de masline, adaug putin lapte si las sa fiarba cateva clocote, apoi sting focul si adaug zeama de lamaie dupa gust. merge exceptional cu miel, dar si cu pui.
Roxana
monica-elizabet spune:
Aici gasesti mai multe reteta am dat o cautare dupa spanac si eu ador spanacul
in ultima vreme am luat din acela mic si-l folosesc la salate este f bun
Monica-Elizabet
Retete in imagini
Impresii, pareri, retete
bubu05 spune:
Si mie imi place spanacul
Uite aici multe retete, sunt mai multe pagini, sper sa te ajute
http://www.bucataras.ro/cautare/?ws=3&key=spanac&p=2
Dbunny spune:
mai adaug si eu listei:
Clatite umplute cu spanac, bacon si cascaval:arunci in tigaie cateva cubulete de bacon, apoi spanacul spalat si rupt in bucati, invarti 2 minute, apoi smantanica si le mai lasi putin pana se combina bine crema. Umplii clatitele, le prasari cu cascaval razalit(emmental de ex) si bagi la cuptor la gratinat.
Clatite umplute cu spanac si ricotta(asta reteta-i apta si pt puiul mic)sau de spanac+merluciu(asemanator cu cea de sus doar ca la gratinat adaugi un ou batut in loc de cascaval)
Placinta cu bechamel si spanac(tip quiche), omleta cu spanac, paste cu spanac si smantana...
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
violeta29 spune:
Rulada de spanac
O nastere cu prelungiri
minunea care ne-a luminat viata
Caietul cu retete
Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)
AdrianaSM spune:
Multumesc fff mult pentru toate ideile de retete!
Am facut deja lasagne care mi-a iesit foarte buna! si fetitei i-a placut tare mult!
Urmatoare pe lista e sigur reteta de canelonii...cred ca vor fi deliciosi!
Si rulada Violetei mi-a tras cu ochiul...
Ma intorc cu impresii...
**************************************************************************************
danitin spune:
Eu il prepar ca pe un fel de piure, cu usuroi, si il servesc cu aua ochiuri si iaurt. Stiam ca e o reteta clasica ...
Spanac crud sub forma de salata ati mancat careva? Cu ce dressing? Nu e amar?
AdrianaSM spune:
danitin, eu am preagtit zilele astea o salata cu ceapa verde,rosii, telemea ,si am pus si spanac crud rupt bucatele mici.nu a fost amar, dar asta depinde de calitatea spanacului.dc cumperi spanac proaspat care a fost cules de tanar atunci nu va fi amar, dar dc frunzele nu sunt culese la timp si se imbatranesc cu siguranat vor fi amare.