Fulgusori de nov-dec2009(38)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurairina13 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lili_a
Eu am observat ca daca o pun pe burta pe cintar sta mai potolita si nu are cum sa izbeasca din copitute si sa deregleze senzorii aia.

iete inca cineva cu ieduta copitata acas'

Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009)

rechinas in pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Andre am bagat nasul la pozici dar la cele de la odiseea plecarii voastre de acasa nu le deschide. Ca structura pare ca Danut. Plus ca ei au fost mai micuti la nastere...
Lili perimetrul toracic 42 cel cranian 40.5.

mami fericit de Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Dym...tocmai ce a facut kk, daca ai pot spune asa, ca au fost cacarezi de oaie negri.....culoarea mai inchisa o pun pe seama unei frunze de salata ce am bagat-o in supa de ieri, ca forma??..ca doar nu-i oita

Diana m -ai tulburat raaaauuu de tot cu schema de mai sus.......noi avem 5 luni si 1 sapt, deci ne-am incadra , da tare m-ai confuzat

O sa sun pediatra

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Andre, pai cred ca la 6 luni poate sta pe pozitia cea mai ridicata in scaunul de masa. Modelul asta e ok, ptr ca nu-i asa urias, alea de la peg-perego sunt imense, se pierd pruncii astia mai delicati in ele. La Vlad si la Timeea am avut un brevi fix, destul de incomod, abia pe la 7 luni statea calumea in el, pana atunci le-am dat sa manance in scoica sau in scaunul de baie. Dar poti sa-i dai in scaunelul de la chicco pe pozitia de mijloc a spatarului, e cam la 50-60 de grade fata de orizontala. Teo avea la 3 luni jumate 5600 de grame. Si eu zic ca arata f f bine. Ca si Chiara ta cea margelata!

Lili, nu stiu ce sa te sfatuiesc. Toracele mai evazat e unul din semnele rahitismului, de unde si doza aia de vigantol plus calciu.

Cuscrela, pupilici sa va faceti bine bine repede repede. Zic si eu ca fetele ca o baie de aer asa cu geamul deschis o jumatate de ora n-are ce sa-i strice, dimpotriva. Bine infofolit sa nu-i fie frig, sta cu nasul la aer curat si e ferit de vant, ninsoare sau aer prea rece.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui simina_kin

Diana m -ai tulburat raaaauuu de tot cu schema de mai sus.......noi avem 5 luni si 1 sapt, deci ne-am incadra , da tare m-ai confuzat

O sa sun pediatra

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Pai de asta am zis sa nu cititi alte fete decat Lumi Nu te panica si nu suna pediatra, e schema japoneza, au alta cultura decat noi! Facusem eu cu Lumi referiri la ea in schimbul nostru de mesaje. Spun si aici, EU NU O RECOMAND DELOC!!!!
Mai un mesaj dinasta si fug s-o sterg!

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coquelicot spune:

Lili- io am tot dat 3 pic Vigantol si 6 ml calciu si cand ne-a zis ca prezinta semne de rahitism si sa tecem la o tableta de vigantolette de 1000 UI si la 7 ml CA, am zis HOP. Si inainte spusesem, dar ii mai scapam cate o portie lunar.

Ceea ce mi-a zis mie doctorul de la medlife, unul tinerel, este ca de cate ori au suspectat o hipocalcemie, nu s-a confirmat in analize. BB le isi ia calciul din LP sau LM. Acum, coroborat si cu ce zicea Lyliana, ca ea a si facut hemograma bblesului si a iesit calcemia prea mare, in conditiile in care si ea dadea calciu 10 zile pe luna, eu zic pas la calciu si ii dau tot 3 pic de vigantol.

Cu masuratorile, lui i-au masura 45 la craniu la unii si 43,5 la altii, iar lungime avea diferita cu un CM. Vezi si cum se masoara, poate lasa si ei cm, o data mai loose, intelegi tu, si de aici apare diferenta.

Fug ca urla

mami de bebe MATEI (10.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Buuunnn, deci nu sunt singura patita cu biberoanele facute praf

Sunt curioasa cine urmeaza

Mai, eu am o problema. De vreo luna Maya nu mai vrea sa doarma pe burtica, si dc adoarme pe spate si o asez eu pe burtica se trezeste in secunda urmatoare
Si inca una, de cand ne-am mutat aici nu mai "vorbeste", ea care trancanea cat era ziulica de lunga, acum doar tipa, rade (fara zgomot) sau molfaie pumnii/prosoape/jucarii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Citat:
citat din mesajul lui DianaR
Andre, pai cred ca la 6 luni poate sta pe pozitia cea mai ridicata in scaunul de masa. Modelul asta e ok, ptr ca nu-i asa urias, alea de la peg-perego sunt imense, se pierd pruncii astia mai delicati in ele. La Vlad si la Timeea am avut un brevi fix, destul de incomod, abia pe la 7 luni statea calumea in el, pana atunci le-am dat sa manance in scoica sau in scaunul de baie. Dar poti sa-i dai in scaunelul de la chicco pe pozitia de mijloc a spatarului, e cam la 50-60 de grade fata de orizontala. Teo avea la 3 luni jumate 5600 de grame. Si eu zic ca arata f f bine. Ca si Chiara ta cea margelata!
Multumesc frumos Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Salutate

Imi place mult ca s-a scris intr-un ritm alert zilele astea.

Am citit despre premergatoare destul de mult ieri aici intai apoi prin ale surse... imi completez lista de argumente... si am impreisa ca inclina balanta in directia "nu" . Oricum, cu sacosa de argumente la purtator, voi avea o discutie cu sotul... si vom hotari impreuna.... dar, loa cum il stiu... va spune sigur nu in fata acestor argumente.
Na ca sunt hotarata , dar nu mor cu parerea mea in brate..., mie chiar mi-a folosit discutia asta foarte serios.

Despre diversificare: si eu am citit aici foarte mult, plus link-uri, scheme, etc. Da, sunt si eu in ceta totala. Dar am o problema: trebuie urmat o schema din aia stricta? Adica neaparat dupa morcov x aliment, dupa x, y. Nu inteleg rostul schemei. imi puteti explica si mie ce si cum?
Eu vad asa diversificarea:
1.Inteleg reguli generale:
a. se incepe cand bebe e pregatit
b. cate un aliment, pe rand. Se introduce treptat ( 1 lingurita azi, 2 maine... etc. si mi se pare foarte logic)
2Inteleg ca trebuie alese cu grija alimentele
3. Trebuie sa ne fie clar ce alimente sunt ok in functie de varsta. ( la asta mai am de lucrat, sa imi organizez efectiv o lista)
4. Imi e necesarsa stiu cand se introduce un aliment, la ce masa. Mie instinctul imi spune ca la masa de pe la 9-10, pentru a avea la dispozitie intreaga zi sa observ efectele

Dar in rest? de ce imi trebuie acele scheme fixe?

Lili si noua ne-a spus dr sa dam 4 pic/zi de vigantol si 10 zle pe luna Ca. La faza cu vigantolul, ii dau, cu inima stransa... la ca nu m-a convins. I-am dat de cateva ori... dar 10 zile pe luna , in fiecare luna... mi se pare suuuuper exagerat. NU AM FACUT NICIUN FEL DE ANALIZE! de ce Ca?

Despre apa de la put... eu stiu ca e bine sa o duci periodic la analize ca sa fii sigura. primavara, dupa o perioada ploioasa... etc. Mi se pare complicat. ce stiu eu, de la diferite persoane care au apa la put e ca, in majoritatea cazurilor, apa de put nu trece "proba " analizelor. Bafta sa fie ok la voi

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lili_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui coquelicot

Lili- io am tot dat 3 pic Vigantol si 6 ml calciu si cand ne-a zis ca prezinta semne de rahitism si sa tecem la o tableta de vigantolette de 1000 UI si la 7 ml CA, am zis HOP. Si inainte spusesem, dar ii mai scapam cate o portie lunar.

Ceea ce mi-a zis mie doctorul de la medlife, unul tinerel, este ca de cate ori au suspectat o hipocalcemie, nu s-a confirmat in analize. BB le isi ia calciul din LP sau LM. Acum, coroborat si cu ce zicea Lyliana, ca ea a si facut hemograma bblesului si a iesit calcemia prea mare, in conditiile in care si ea dadea calciu 10 zile pe luna, eu zic pas la calciu si ii dau tot 3 pic de vigantol.

Cu masuratorile, lui i-au masura 45 la craniu la unii si 43,5 la altii, iar lungime avea diferita cu un CM. Vezi si cum se masoara, poate lasa si ei cm, o data mai loose, intelegi tu, si de aici apare diferenta.

Fug ca urla

Stai asa ca m-am pierdut, deci Matei are la capsor 43.5 si la piept cit? Mariuca are 40 la cap si 40.5 la torace, stiu si eu ce sa fac... 4 pic de Vigantol mi se pare enorm...
Iertare ca va bat la cap, dymomo merci ca ai masurat
Simi nu stiu sa-ti zic de ce nu mai vorbeste, poate a dat-o mutarea peste cap, incearca tu sa vorbesti mai mult cu ea si vezi daca raspunde
Sinteti tari cu arsul biberoanelor,eu am reusit la inceput sa bag pompa electrica in sterilizator cu tot cu motorasul, dar m-am prins dupa vreo 2 minute si nu s-a ars. Ma omora al meu dupa ce daduse 6 mil pe ea

mami de Mariuca

Mergi la inceput