Fulgusori de nov-dec2009(38)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ralu_seby spune:

Evy, hai ca mi-am aruncat un ochi in spate ca sa vad ce anume tr sa iti scriu: despre Eferalgan
Noua ne-a spus pediatra ca dupa vaccin ii putem administra supozitor cu paracetamol 125mg sau Eferalgan siropel 2,5ml la 8h.

Simina si Andre, m-au amuzat tare experientele voastre cu sterilizatoarele (chiar dc nu e nimik de ras) Cred ca se poate intampla oricui.

lili_a, nu stiu ce sa-ti scriu despre problemuta. Si noua a spus pediatra ca ar vrea sa ne introduca Ca, pt ca bebe e mare si fontanela la fel...dar nu ma incanta ideea..

pozici botez 07.02.2010

poponitzu' meu Matei-Andrei

Credinta face totul posibil, Dragostea face totul usor :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Neatza si la noi (vorba siminei parca, e pana in 12)
Simina, nu esti singura cu biberoane arse. acum 2 luni am pus oala pe foc la fiert biberoane si m-am intins in pat langa maria si am adormit. cand am deschis usa la camera si am vazut ce fum era in casa.....s-au speriat si vecinii. am aruncat si oala si biberoane facute praf (vorba ta noroc ca nu se aprinsesera inca...da nici mult nu mai aveau ). mi-a trebuit o saptamana sa scot mirosul din casa.

Legat de premergetor, nici eu nu-i voi lua premergator, pt ca ador copii cand merg in 4 labute si in afara de asta o las sa munceasca singura, fara ajutor

Am si eu o intrebare, eu am inceput sa fac sauna (pt detoxifierea organismului) si ma simt f bine, credeti ca ar afecta in vreun fel alaptatul, stie careva?

de scump Maria 13.12.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Andre, Mariuca are 5,5 kg la 3 luni (sambata face 3 luni) si e super falcoasa

de scump Maria 13.12.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Diana(te intreb pe tine ca ai doi copii mai mari plus mai muuuulta experienta si cunostinte) de la ce varsta e ok sa stea bebe sprijinit intre perne? Ca la mine mai vine cate o bunica si il mai pune si pe mine ma cam strange in spate ca eu am coloana praf(scolioza si cifoza) si tare imi e frica sa nu il afecteze.
Ionela lui Danut ii tremura barbia si cica asta e semn de lipsa de Ca.

mami fericit de Dan Mihail

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

Diana stai linistita ca nu sunam pediatra sa-i citesc schema de pe leptop, ca asta dc ai zic ca am citit/am auzit ceva pe internet zice sa-l las naibii de internet ca nu-i bun.

Ma refeream ca o s-o sun sa vedem ce mai papam ,ca nu pot sa o tin
cu aceleasi fructe, aceeasi supita, aceeazi branzica , langa, o luna de zile ca se satura fata de acelesi gusturi, iar eu nu am idei ce as putea sa mai scot/adaug la meniu

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dienutze spune:

Neata si de la noi!
Multumesc frumos pt raspunsul cu apa de mare
Lauriciule, ai maini de aur, mie imi place mult sa vad ce mai lucrezi, sa nu care cumva sa nu mai pui fotomodelul la treaba

Apropos de BPA-ul din biberoane! Am vazut la carrefour bibe de la primii pasi fara minunea asta...costau 3,5 lei Asta ca sa imi para mie rau ca sunt dotata cu 6 bibe de sticla, pe care nici nu le folosesc acum :))

RamoC, intai pup puiul sa se faca bine , apoi zic si eu... nici pe a mea nu o scot zilnic din diverse motive, de la lene la timp insuficient! Si creste frumos, zic eu. Nu cred ca e un capat de tara daca nu e scos afara pe viforul asta. Am incercat si eu infofolitul si scosul la geam pe timp de viscol si mi s-a parut apa de ploaie, mai mare daraua decat ocaua. A rezultat copil nervos si mami transpirata ca dupa o ora de sala.

Ancuta, tu nu alaptai? Parca ziceai de un bibe seara de lp, sau sunt eu zombie acu'. De ce vrei sa incepi la 5 luni diversificarea? intreb si eu... nu da ..

Despre apa, nici nu vreau sa ma gandesc...nu exista alternative, adica filtru de 40 mil nu e alternativa pt mine :(

Va pup, cineva isi suge pumnisorii de zor si prevad o strigatura dupa tzatzi :)

Mica mea minune: Natalia Oana
(16.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

buna dimineata, again!

Monis, ca sa fiu si mai sadica....tare mi-e ca asta e Mos Nicolae...Mos Craciun cred ca urmeaza

Lauricu...zau daca nu esti un fenomen! Cred ca te bag in sedinta sa-mi dai neshte lectii, parol!
(auzi, da' nsite iesplicatiuni in lb neaosa, nu ai? ca "pa ruschi" nu am ami vb din cl.8a )

Miany, nici eu nu m-am suparat. Doar ca am avut o zi mai naspa (nu ca azi ar fi mai ok, dar nah, astea sunt pb.personale, pe care pana la urma fiecare le avem, mai mult sau mai putin) si uite asa, am dat cu cornuta
impacare-impacare, da?

coque, ref. la povestea asta cu apa plata-apa de la robinet...eu am observat ca, in urma fierberii, apa plata, intr-adevar, lasa reziduuri...pe care de altfel, nu le regasesc in urma fierberii apei plate. Ca sa nu mai spun ca am auzit povesti cum ca si in bidoanele de apa plata...e foarte posibil sa fie tot apa de le robinet...in fine...cred ca in ziua de azi nimic nu mai e safe...

Cuscri, vezi d-aia mi-esti tu draga asa...ca stii sa ma linistesti de fiecare data . Gata, a trecut!

Simina, tare reusita sedinta foto

lili, in sterilizatorul meu se pune destul de putin apa (cam 2 degete). Nu stiu cum o fi la altele.....daca zici ca e risipa. Oricumm, la mai multe folosiri, se "maroneste" si la mine rezistenta aia, si musai ca trebuie curatata mai bine decat cu apa simpla. Treaba cu otetul o stiu de la soacra-mea.....daca nu o verificam, eram in stare sa imi zic "iete-o si p'asta" ...
ref. la intrebarea ta..zau ca nu as sti ce sa-ti raspund.....care-i faza cu "Vigantolul combinat cu Ca"?..nu e indicat, sau cum? ca de ex., si eu i-am dat in primele de 3 luni cate 10 zile/luna, calciu. Si Vigantol, 2 pic. Sau nu trebuia? Sau cum? Cu alea 4 pic....beats me....uite ca eu nici macar nu l-am masurt la pieptuc, sa vad care e dif. fata de capsor...

_
Krelia, mami de tzutzupid Rares-Mihai

"Children make you want to start life over."
Muhammad Ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Despre diversificare: si eu am citit aici foarte mult, plus link-uri, scheme, etc. Da, sunt si eu in ceta totala. Dar am o problema: trebuie urmat o schema din aia stricta? Adica neaparat dupa morcov x aliment, dupa x, y. Nu inteleg rostul schemei. imi puteti explica si mie ce si cum?
Eu vad asa diversificarea:
1.Inteleg reguli generale:
a. se incepe cand bebe e pregatit
b. cate un aliment, pe rand. Se introduce treptat ( 1 lingurita azi, 2 maine... etc. si mi se pare foarte logic)
2Inteleg ca trebuie alese cu grija alimentele
3. Trebuie sa ne fie clar ce alimente sunt ok in functie de varsta. ( la asta mai am de lucrat, sa imi organizez efectiv o lista)
4. Imi e necesarsa stiu cand se introduce un aliment, la ce masa. Mie instinctul imi spune ca la masa de pe la 9-10, pentru a avea la dispozitie intreaga zi sa observ efectele

Dar in rest? de ce imi trebuie acele scheme fixe?

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

F buna sinteza. Schemele fixe sunt utile ptr mamicile care prefera sa li se spuna exact ce sa faca. Alte mamici prefera sa li se lase mana libera. Tu procedezi cum te simti tu mai bine. (ca la curele de slabire, sunt unele cu meniu fix pe ore, zile altele mai laxe cu indicatii doar).

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Miany, hai ca spalam vasele si m-a strafulgerat! M-am prins ce vroia sa zica pediatra ta. M-a bagat putin in ceata cu hiperreactivitatea bronsica, asta de fapt se refera la tendinta la bronhospasm a unor oameni asa ca in astm sau bronsita astmatiforma si nu stiam sa fie mai frecvent intalnita la fostii prematuri. No de fapt pediatra ta vrea sa spuna ca fostii prematuri sunt mai predispusi la infectii de cai respiratorii inferioare gen bronseolite si bronhopneumonii/pneumonii. Bronseolitele sunt cel mai frecvent virale dar in cazul pneumoniilor si bronhopneumoniilor, pneumococul este cel mai frecvent intalnit agent cauzator. De asta va recomanda vaccinarea cu Synflorix.

Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrecluj spune:

Diana Imi permiti sa mai abuzez o tura? Cu scuzele de rigoare. Daca zilele trecute Chiara era fornaita, parca ragusita, fara mucisori, doar stranutat si tusit, iar dupa 2 zile de oscilo a inceput sa aiba niste mucisori uscati (care ies singuri, scuzati detaliile) inseamna ca i se dizolva depunerile sau ca se agraveaza raceala? Sau poate sa le insemne pe amandoua? Inca o data imi cer scuze pentru abuz. Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa

Mergi la inceput