Nu lasati copiii pe Facebook sau Hi5

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

OK, exista setari de siguranta, se poate sa nu ajungi in aceste situatii.
Valabil insa pentru o parte din parinti, aceia care sunt cu un pas inainte sau cel putin la acelasi nivel cu copilul din dotare in ceea ce priveste internetul. Ce faci insa cu ceilalti ? Care, din cate imi dau eu seama sunt multi...
Se incearca sa se ia masuri de securitate generale, ale acelor comunitati virtuale. Facebook insa nu e deocamdata de acord cu ce propun autoritatile, un buton special pentru abuzuri deocamdata. Ei sustin ca sunt OK asa cum sunt in prezent. Eu cred ca, asa cum exista politie in viata reala care ne protejeaza intr-o mare masura securitatea personala, ar trebui sa se dezvolte si o politie a internetului. Politia reala romana este in acest moment, dupa parerea mea, depasita. As vrea sa aud parerile voastre in privinta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu am profilul blocat pe hi5 , adica nu poti vedea decat ce vreau eu . In momentul de fata se poate vedea doar prima pagina si pozele mele cu animalute. Cele din vacanta nu .

Ok, intreb si eu: nu exista nici o posibilitate sa se treaca de setari de siguranta?
Stiu eu de ce intreb...Si nu ma gandesc la nu stiu ce hakeri destepti...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Ba eu o sa ii las pe copiii mei pe facebook.
In primul rand ar suna ipocrit sa le interzic atata timp cat eu sunt pe facebook ( si nu cred ca voi renunta cand vor avea ei 14-16 doar pe motiv ca sunt femeie cu copii 'mari'- eu chiar nu sunt genul sa gandesc asa)
Facebook are setari de privacy foarte bune iar eu nu sunt prietena cu nimeni pe care nu cunosc in viata reala. Ce daca e sora prietenei mele.Nu o cunosc , nu ii dau accept.Ce sa vb cu ea daca nu o cunosc????Sfatul asta il vor pimi si ei daca se vor dovedi interesati de asa ceva.Si prefer sa imi spuna daca isi vor face cont ( sa ii trec la prieteni).Poate credeti ca glumesc , dar am 2 colegi la serv care au copiii mai mari din prima casatorie ( deci care nu locuiesc cu ei la post si pe care banuiesc ca cel mai des ii vad o data pe an)la 'prieteni'. Ba unul dintre ei are si mama la prieteni. Distinsa dna are 70 de ani.Si jur ca sunt geloasa ca ai mei parinti- mai tineri -nu prea au tangente cu asa ceva .Greu ma urnesc sa le trimit cateva poze din cand in cand si niciodata mai mult de 20-30, daca ar fi pe facebook ar vedea sute si probabil am comunica in fiecare zi. In lumea in care traim si mai ales in cazul nostru particular in care suntem mereu plecati cu serviciul nu stiu ce m-as face daca nu ar exista facebook. Macar cu sora, alte carteva rude si prieteni sa tin legatura. Macar asa sa le vad copii crescand, vacantele, pasiunile, casa pe care tocmai si-au cumparat-o etc.
Nu postez messaje de genul ' maine plec in Africa de Sud si ma intorc duminica' si adresa trecuta la detalii sau nr de tel pt ca pe langa ca m-as pune in pericol, nu isi are sensul avand in vedere ca cei care ma cunosc stiu unde ma gasesc.Nu pun poze indecente si chiar daca as pune nu le-ar vedea decat prietenii.
Si daca le interziceti copiilor ce rezolvati?
La 16 ani banuiesc ca au laptop, exista baruri / alte zone publice cu wifi, exista internet cafe-uri, exista colegi cu acces la net si parinti care nu le interzic. Deci daca vor tot vor fi pe facebook, twitter, hi5 etc.
Si mie una mi s epare total aiurea sa interzici asa ceva unui adolescent. Voi va dati seama cu se simt in fata colegilor?
E important sa stie sa seteze extrem de riguros cine are acces la contul lor, cel mai bine ar fi sa nu puna poze care pot fi comentate negativ chiar de prieteni si in nici un caz sa nu dea accept la oriceine de dragul de a avea 600 de prieteni.
Eu zic ca un astfel de compromis se poate obtine, intezis total, nu veti face decat sa va atrageti antipatia copiilor, sa nu va mai impartaseasca nimic si sa aflati de la colega de srviciu ( ca in exemplul anterior) ca fiica pozeaza in ipostaze indecente.Ar mai fi postat ea poza aia daca mama era in lista de prieteni. Nu cred...
Nu e mai bine sa fiti si voi la 'prieteni'? Cu ocazia asta vedeti cu cine sunt prieteni fara sa ii luati ' la intrebari' , vedeti ce comunica, ei se simt maturi si importanti ca v-au castigat acceptul si inceredrea si vi se vor destainui mai usor.
Eu una asa am de gand sa procedez cu copiii mei la varste mai delicate .Pt ca stiu sigur ca asta finctioneaza, interzicerea niciodata!

Lara w14+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Lara,
tu ai citit ce s-a scris?
nimeni n-a zis ca va interzice, toti au dat solutii pt supraveghere.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Eu am profilul blocat pe hi5 , adica nu poti vedea decat ce vreau eu . In momentul de fata se poate vedea doar prima pagina si pozele mele cu animalute. Cele din vacanta nu .

Ok, intreb si eu: nu exista nici o posibilitate sa se treaca de setari de siguranta?
Stiu eu de ce intreb...Si nu ma gandesc la nu stiu ce hakeri destepti...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Nu , decat daca iti da accept respectivul.
Este hi5-ul plin de fete dezbracate , nu isi bate nimeni capul sa sparga vreun cont.
Si eu ii am la friends pe tata , unchi + matusa si mama unei colege.
Hi5-ul si facebookul sunt la fel la setari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui buli

Lara,
tu ai citit ce s-a scris?
nimeni n-a zis ca va interzice, toti au dat solutii pt supraveghere.

Buli, tu ai citit titlul?
NU LASATI copiii pe facebook!!!!!

Lara w14+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

pai sint convinsa ca daca nr de caractere ar fi permis, ar mai fi urmat ceva
in plus toate mesajele sint despre supraveghere nu despre interdictie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu nu-i las in general la PC, dar mai ales pe net. Au destul timp sa stea o viata intreaga pe net. In ziua de azi PC este baza in orice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Pe facebook, daca seteaza cum trebuie si il folosesc cu discernamant, nu e nici un pericol. Ideea e cat stau copii pe net si cum sunt educati. Nu cred ca un copil cu bun simt va aparea cu puta goala pe net ca asa fac copii din clasa, asa cum nici nu-ti va veni mirosind a alcool ca doar si alti colegi beau/ se drogheaza pe la colturi. Asta tine de educatie, de scoala, de preocupari, de cercul de prieteni. De care, noi, parintii, suntem responsabili.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui UnPacatos
Nu cred ca un copil cu bun simt va aparea cu puta goala pe net ca asa fac copii din clasa, asa cum nici nu-ti va veni mirosind a alcool ca doar si alti colegi beau/ se drogheaza pe la colturi. Asta tine de educatie, de scoala, de preocupari, de cercul de prieteni. De care, noi, parintii, suntem responsabili.

Corect, in mare parte!
In "mica" parte (proportie destul de relativa) influienta colectivului este covarsitoare. Eu nu-s deloc linistit bazandu-ma doar pe buna educatie pe care o ofer copiilor mei. Preventia (alaturata unei atentii pe care o vreau permanenta) este indispensabila.

Mergi la inceput