Copilasi din 2002 *72* Acum scolari !!!
Raspunsuri - Pagina 20
Nicoleta spune:
Cristina, si eu cred ca tipa asta are ceva cu noi, ca suntem romani... Au tot fost chestii mici la inceput (am mai povestit eu) care imi intaresc aceasta convingere. Apoi faza cu limba, ca nu pricepe nimic in germana (cu o zi inainte avusesem intalnirea cu invatatoarea si il ladase mult!!)... apoi am renuntat sa ii mai cer feed.back. Simteam ca nu este profesionista! Nu prea cred ca are vreo facultate si oricum, si ca prezenta este destul de neplacuta. Comportamentul i-l stiti deja...
Asa mi-as dori sa inceapa odata cursul de germana Stefan! Sper sa reusim sa-l dam la un curs individual intensiv de germana, cu cineva priceput, dintr-o firma specializata! Ar fi de vis!!
-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!
Cristina_C spune:
Nico, la scolile de limba unde se fac cursuri pentru adulti, se pot face pentru copii. Poti cere "Einzelunterricht", adica meditatii numai pentru el. Asa am facut eu de-am ajuns la profesoara aceea. Robert, la inceput, nu prea avea muzicalitatea, intonatia limbii germane, o vorbea cam monoton si am vrut sa lucreze un pic un nativ la asta.
Cristina_C spune:
Capitolul asta a inceput pe 10 martie, deci acum 2 saptamani si iaca, maine se termina. S-a scris la el, nu gluma.
Nicoleta spune:
Cristina, multumesc pentru termen. Sotul meu are deja o oferta, venita de la serviciu (de la serviciu primim si niste banuti pentru curs, pentru cam 30 de ore), trebuie sa cerem o structura de curs si sa mai vedem si in alta parte ce si cum. Sa avem cu ce compara (desi fiind de la serviciu, este profi sigur). Sper sa reusesc. Persoana respectiva poate veni acasa, insa ma gandesc eu ca ar fi mai ok sa il duc eu pe el la curs, fiindca sper sa aiba materiale si cum le va cara dupa ea/el?
aliclara spune:
Buna ziua,
Revenim si noi dupa o lunga absenta de aici. De citit v-am citit tot timpul, dar nu am simtit nevoia sa scriu. Noi am avut o iarna foarte agitata, daracum s-au mai linistit apele. Clara merge bine cu scoala, vineri avem sedinta inainte de vacanta.
Eu imi schimb serviciul de luni, asa ca am timp sa ma adaptez eu cat este ea in vacanta. Nu mai retin, dar nu cred camai este cineva la scoala 309 pe Moinesti. Noi stam relativ in zona.
Va pup si promit sa mai scriem pe-aici, mai des.
http://www.flickr.com/photos/aliclara/
cristina22 spune:
Aliclara-succes la noul serviciu!! Si multe satisfactii!!
Nico, Cristina-din ce ziceti voi aici, clar d-neleau ceva impotriva copiilor.Adica a lui Stefan si fosta educatoare impotriva lui Robert.E rautate...Si nu pot sa concep cum poti fi rau cu un copil, care chiar vrea sa invete.
Nico-nici nu stiu cum e mai bine.Sa o lasi in plata Domnului sau sa iei o atitudine.In amandoua cazurile, tot Stefan e la mijloc...
Off, e frustrant
Sanzi-nu il tinem permanent in casa.Ziua sta in curte, cand ne intoarcem noi acasa il ducem in casa, ia masa cu noi, adik ii mai dam un biscuite sau cereale pr copii dupa care e innebunit.
Noaptea doarme in cosuletul lui, in camera centralei.
Katty-cum esti?Tot am vrut sa-ti zic, ca am vazut in poze ca ti-a crescut parul.Il lasi lung?
Nina, Laura, Francesca...restu' de fete...??
Andrei a primit o carte de vizita de la o fetita.Adica un coltisor de hartie, decupat de ea, cu un autoportret si nr de telefon
L-am gasit in ghiozdan.Acolo e si acuma.Pe d-nul Andrei nu-l impresioneaza.Deh, barbatii din ziua de azi!!Impasibilili, dom'le
C+C=Andrei
Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)
Nicoleta spune:
Cristina, am facut consiliu de familie azi-noapte, am decis ca va merge Adrian sa vb cu tanti Angela (citit Anghela, ce nume predestinat) in saptamana de dupa saptamana de dupa Pasti :). El este mai diplomat, va vb cu ea in germana, dar eu ii voi face listuta cu doleante. Sper sa fie bine. Si ce figura Andrei, asa, impasibil!
katty spune:
Neata!
Moama cat ati scris, sa va tina asa!
Eu n-am mai avut timp nici la munca, nici acasa, deh, suntem in pregatiri de Paste! Aseara am si stat si facut niste gogosi, asa ca mi-am petrecut timpul in bucatarie!
Nicoleta, pentru "doamna" Anghela....sa-i fie rusine, sper s-o dea pe brazda sotul tau la intalnire!!! Rusinica, merita sa-i bata obrazul! Uff!
Ce-ai facut cu furnicile? Au plecat sau inca va deranjeaza?
Cristina22, nu-mi las parul lung, e adevarat ca a mai crescut, dar tare am suferit dupa ce m-a tuns coafeza mea, i-am lasat mana libera ca de obicei, si m-a tuns prea scurt, dar mi-a si recomandat un tratament cu scortisoara si miere pentru par si mi-a zis sa-mi fie mai usor in perioada asta sa-l ingrijesc!!! Mi-a placut ce ai povestit de Andrei si "indiferenta" fata de colega lui, parca e fi-miu, cand il intreb de vre-o fetita de la el din clasa, daca-i place, sau altceva, da din mana a lehamite, si unele sunt trae dragute, dar n-are de-a face cu de-astea!
Cat despre noul membru al familiei, Franklin, cred ca e tare amuzant sa-l vezi tupaind pe acolo!
Cristina_C, ce experiente ati avut si voi la gradinita, bine ca a trecut! Parca povesteai tu la vremea respectiva despre situatia asta!
Aliclara, bine ai revenit!!! Bafta la serviciul cel nou!!!
Sinzi, deci voi aveti o coabitare placuta cu furnicutele... Mercic de aprecieri!!!
O s-o abordez imediat pe Nina, si daca e ocupata sau n-are timp, o sa fac eu capitol nou!
Cristina_C spune:
educatoarea lui Robert avea un prenume obisnuit dar numele de familie era Kluge - si "klug" inseamna destept. Foarte bine ca ati hotarat asa, sper si eu s-o rezolvati!
Cristina, pai n-o fi genul lui. Sau, din contra, o fi memorat deja numarul?
In ultimele zile si Robert a tot primit "caiete de prieteni" de la fetite din clasa si azi il repune si el in functiune pe al lui, ca mai are multe pagini. Vrea sa-l dea azi invatatoarei si maine unui coleg iar, dupa vacanta, si altora. Nu este indragostit "in " nimeni, cum spune el (in germana nu se spune "de", ci "in")
katty spune:
Poftiti la Cap. 73!!!
N-am dat de Nina, sper sa nu se supere ca am facut eu capitolul!!!