Copilasi din 2002 *72* Acum scolari !!!

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Nico-eu zic sa te mai relaxezi oleaca.Daca ai zis ca au toti locatarii, clar se va face dezinsectie la nivel de bloc.Ma indoiesc ca nu s-a sesizat nimeni.
Mai aveti un pic si veniti acasa...chiar, ti-e dor de Romanica?

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

A, cica nu se face nimic, se lupta fiecare cum poate cu ele (ma, nu sunt multe, cam 20 pe zi). Si apoi pleaca singure... Sper sa fie adevarat si sa se intample rapid!! Mie mi-e teama ca uite, plecam, poate ne invadeaza tot musuroiul!

Cat despre Romanika... abia acum voi vedea diferenta, abia acum imi voi da seama intr-adevar daca vreau sa nu sa stau aici. Vorbea Adrian cu Stefan la un moment dat despre o posibila intoarcere definitiva in Ro... si Stefan a inceput sa planga fiindca nu vrea sa-si paraseasca prietenii si colegii de aici... Si da, mi-e dor de casa mea. Cu parintii si surorile vorbesc cel putin saptamanal, oricum noi ne vedeam rar, fiindca stam destul de departe, noi cu copil mic, ei cu parintii lor in grija...

Ma duc sa-l culc pe pici. Tot am impresia ca azi e vineri...

-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nicoleta, Stefan o sa se simta mereu acasa acolo unde sunteti voi, parintii, si Matei. O sa-i vina greu, totusi, sa schimbe iar mediul si prietenii daca plecati de tot, asa ca, daca o s-o faceti, e bine sa-l pregatiti din timp... sa mai vorbiti cu el ca sa inteleaga unde e mai bine pentru toata familia sa stati.
Vineri e plecarea... deci inseamna ca impachetezi de zor.

Si la Robert la scoala se face vineri mancare sanatoasa. Si eu am ceva de dus, de fapt multe chestii, pentru ca vor sa faca un iepure de Paste! Asadar: 2 felii de paine pentru capul si corpul iepurelui, se pun una in continuarea celeilalte, 2 felii de branza cu gauri pentru salopeta si bretele, 1/2 pachet de unt de uns feliile, ca sa iasa albe (Robert "uraste" untul), o cutiuta de branza Quark cu verdeata, nu stiu pentru ce, niste feliute subtiri de morcov, pentru mustati, felii de ardei pentru urechi, 2 rosii micute, pentru ochi, un ou fiert din care taie ei feliute si orneaza salopeta, castravete murat din care taie felii pentru nas si pentru nasturii de la bretele.
Extra trebuie 2 oua colorate si o farfurie mare, sa incapa iepuroiul pe ea. Si cutit. Interesant, nu?

Mergi la inceput

Suna bine, Cristina! Il mananca la scoala? Robert sta si la hort?

Iesim la plimbare.

Tot am impresia ca e vineri... Nu am inceput impachetatul, mai avem de cumparat cate ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Nicoleta, aici noi locuim cu furnicutze...pt ca e cald 10 luni pe an, sunt peste tot...haha...nici nu ne mai batem capul cu ele si convietuim...In general daca nu e mancare pe nicaieri nu vin...doar cand sunt frimituri apar la masa!!!!

Cristina, super iepurasul!!!! Unde il tineti???

Katty, superbe pozele ca de obicei!!! Ii sta bine lui Andrei tuns!!!! Noi mai asteptam!!!

Mergi la inceput

Il mananca la scoala, chiar ne-a scris invatatoarea un bilet sa sa nu le mai dam alta mancare. Si joi fac donatii pentru copiii din Togo si iar li se da de mancare la scoala, deci numai maine ii mai pun pachet. La hort aici merg foarte putini... daca sunt 10! Dar pentru Stefan exte excelent c-a prins loc, asa pastreaza contactul cu germana si-si face prieteni.

Mergi la inceput

Eu sunt suparata... tipa de la hort, am mai zis, este foarte scorpie... astazi, dupa mult timp, am intrebat-o despre Stefan. Mi-a povestit cat de "uituc" este, cum vine el sa o intrebe de o mie de ori acelasi lucru, cum asteapta un raspuns... Mereu de la ea feed-back-uri negative. renuntasem sa o mai intreb. Dupa ce invatatoarea l-a laudat in primul semestru, a doua zi ea mi-a zis ca este absolut ingrozitor... Si a ramas masca atunci cand i-am zis ca invatatoarea este super incantata!! Acum o deranjeaza ca Stefan ii cere voie, desi stie regulile... DAR ea tipa foarte mult, mai ales la Stefan, recunoaste ca isi pierde rabdarea si are si un mod foarte nesimtit (scuze) de a povesti despre ce face Stefan acolo (mimeaza o figura tampa... este chiar lipsita de orice tact!!). Adevarul (i l-am zis azi foarte direct) este ca lui Stefan ii este frica de ea (si din cauza asta tot intreavba, ca sa nu greseasca si ea sa tipe iar!!), maine voi specifica faptul ca nu vreau sa se intample asta de acum incolo. Nu vreau sa mai tipe la el, ea este adultul, el copilul. Asta este jobul ei, corect?? NU se decurca, sa se straduiasca! Asta este teroare, nu educatie. Uf, sunt asa de nervoasa! Si cel mai greu imi este sa discut cu ea fiindca Matei fuge spre niste scari, trebuie sa fiu cu ochii in 4... greu!! Adevarul este ca ma gandeam ca s-a potolit, insa Stefan a spus, cu greu, ca da, tipa!

Mergi la inceput

Nicoleta, da, trebuie rezolvata problema cumva, tipa aia sta prost cu nervii sau chir nu respecta copiii! Sigur ca esti nervoasa, cine n-ar fi... si cunosc figura aceea "tampa", exact asa era a 2-a educatoare a lui Robert de care ma bucur c-am scapat, v-am mai zis eu. Ai hotarat bine sa-i spui clar sa nu mai tipe la el... n-ar strica o reclamatie pe undeva daca nu intelege.
Tipa ce este de fapt? Imi inchipui ca nu-i invatatoare si nici educatoare... pedagog cu atat mai putin. N-are si ea vreun sef?
Am vazut odata un post in ziar, de supraveghetoare la un astfel de Hort, dar de copii mai mari. Nu se cereau studii in domeniu, ci doar "experienta" cu copiii

Robert a zis ca, la scoala, tipa de la lucru manual mai tipa la ei... cica sa nu strice materialele. Dar au doar o data pe saptamana si de vreo luna s-a imbolnavit, am inteles ca s-a operat de ceva si a venit alta, care nu tipa.

Mergi la inceput

Cristina, nu vrem sa o reclamam, fiindca este genul de persoana razbunatoare. Statul asta dupa-amiaza si-a spus cuvantul foarte fain in evolutia lui Stefan in ceea ce priveste limba. Tipa nu cred ca are studii cine stie ce... nu cred ca are nici copii acasa... pfiuuu, vorbim in seara asta eu si sotul ce sa facem, sper sa o aducem mai aproape de adevar (cum ca se enerveaza prea repede!!). El a propus sa mearga el sa vorbeasca, dar nu "cu bata" (eu mi-as iesi din pepeni!!), ci diplomatic, dupa Pasti! Sper sa reuseasca!

Mergi la inceput

Da, normal ca e de preferat asa, ma gandeam ca nu se poate discuta cu ea, ca n-o poti scoate dintr-ale ei si atunci m-am gandit la varianta mai drastica. Poate e rezonabila, intelege si o sa aiba mai multa grija la ton.
Eu am avut o sedinta "intre 6 ochi" cu educatoarea lui Robert si directoarea gradinitei. Educatoarea a scris pe fisa de evaluare din anul prescolar ca Robert are cunostinte "partiale" de gramatica - in conditiile in care el nu mai facea de mult greseli si m-am ocupat special de gramatica lui in cele mai mici detalii. Logopeda (la care a mers pentru ca nu-l spunea pe sh), cealalta "educatoare" din grupa (de fapt ingrijitoarea) si chiar si o profesoara de germana la care l-am dus la un moment dat si cu care a facut vreo cateva luni, ei, toate mi-au spus ca nu face greseli gramaticale si, oricum, imi puteam da si eu seama. Fierbeam de nervi. In sedinta i-am cerut educatoarei sa spuna ce greseli a facut si nu mi-a putut raspunde, he-he, am luat-o pe neasteptate, a dat inapoi, spunand ca i s-a parut ei ceva, dar nu mai stie sigur ce, si ca era ceva neinsemnat ). Fisa aceea oricum nu era importanta pentru scoala, invatatoarele nici n-o vedeau, dar am facut mare tam-tam pentru ca tipa era clar impotriva strainilor, chiar si pe mine m-a pus intr-o situatie proasta intrebandu-ma , la prima sedinta cu parintii, de fata cu toti, daca inteleg ce spune! Si toti cu ochii pe mine! My God! Si doar schimbasem cateva fraze cu ea cu o saptamana inainte de sedinta si vorbisem corect. Rea si proasta, scuzati-ma ca spun asa...iar sotul meu, nici sa n-o vada!
Directoarea gradinitei mi-a dat atunci mie dreptate, c-am adus multe argumente... erau gata-gata sa schimbe ce scria pe fisa, dar am zis ca oricum nu conteaza, ca la scoala nu-i pasa nimanui de asta. A contat doar pentru mine pentru ca nu vreau sa-mi discrimineze cineva copilul. A muncit ca sa invete a doua limba, exact ca Stefan si ca toti copiii in situatia asta...
Acum, la scoala, e cu totul altceva. Invatatoarea il apreciaza si chiar n-am ce sa-i reprosez, este obiectiva. In primul an de gradinita, cand invata limba, intr-adevar, mai facea greseli, chiar multe la inceput si recunoasteam oricand asta, era normal in procesul de invatare a limbii, dar atunci era alta educatoare, prima. Cand a venit a doua, deja nu mai facea, am dat foarte mare atentie gramaticii si i-am corectat tot ce era de corectat, prin ce metode am stiut mai bine ...ca am terminat limbi straine si eu (nu germana, dar predarea si fixarea gramaticii este la fel peste tot).
Hai ca v-am facut capul calendar...

Mergi la inceput