**Zmeurici de iulie-august 2009 (32)**

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona27 spune:

Theea sanatate multa,nic eu nu stiu altceva pt febra.Inca nu am avut probleme.

Noce de vreo ora iti citesc blogul,nu mai intrasem de mult pe el,asa ma amuza Filip,e un drag,cum merge el,si cat de frumos mananca singur.Te admir pt faptul ca esti vegetariana,eu chiar nu pot,imi place mult cum il cresti pe zmeurel.
Spune-mi te rog castane de unde ei,sunt la marketuri,ca sincer nu m-am uitat,eu am mancat doar pe strada in Paris.

mami fericita cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Fetelor, pt incurajari.
Pt anemie i-am facut analize, apoi i-am dat o perioada ferrum hausman, am refacut analizele si fierul tot mic e. Altfel zis, nu a fost absorbit de organism. Dr a zis ca principala cauza e lipsa de acid folic si mi-a intins o intreaga poveste cu proteinele care leaga fierul si-l transporta etc etc. Si cum noi am inceput diversificarea la 7 luni din cauza altor probleme, Bia a fost privata de multe substante nutritive, si lapticul meu era putin pe vremea aia.

giova am instrumentul minune. nu stiam ca se poate da si carne in el. multam de pont!

blanca chiar la tine ma gandeam cand am vazut ca Bia incepe a face mofturi, ca tin minte ca si tu te plangeai.
Am incercat cu pireu f diluat, dar degeaba. Acum cand vede lingurita, inchide instictiv gurita

noce am tras cu ochiul pe blogul tau la cum ii dai lui Filip papica. Tre sa "sap" sa vad exact cum ii dai legumele astea care se fac pireu [Bia apuca leguma, dar o face pireu si nu baga nimic in gura] etc etc. Nu prea-mi dau seama cum papa bebe piureul de castane de ex, ca doar e moale si nu prea merge dus la gurita...?
Poate in weekend imi lasa sotul laptopul acasa si o sa copii tot ce prind de pe blogul tau, ca acu are nevoie de el la scoala.
Cand citeam ce scriati voi de autodiversificare mi se parea interesant, dar acum tre sa citesc mai serios ca se pare ca am nevoie. Si , de ce sa nu recunosc, mi se pare mai simplu sa ii dau cu lingurita sa pape, caci la autodiversificare tre sa te gandesti cum faci papa sa o poata apuca cu manuta, cum le combini etc etc. Dar daca trebuie, trebuie

theea la febra eu ii dau supozitoare cu paracetamol pt copii [1 la 8 ore] si sirop nurofen pt copii [2,5ml la 8ore]. Si le combin: ii dau paracetamol, peste 4 ore nurofen, apoi peste alte 4 ore iar paracetamol si tot asa. Asta in cazul in care febra e urata.
Daca face febra mare, merge si terapia-soc: iei un prosop si il inmoi bine in apa calda, il lasi sa ajunga la temp camerei si o infasori in prosop de la buric in jos. Nu-ti fa griji ca nu raceste daca faci asa, e probata de persoane care le cunosc si e recomandata si de dr. Astfel, febra scade rapid si eviti si riscul de convulsii
sanatate printesei!

ce ora e! am fugit la

Inesa, fericita de Bianca-Maria (14 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

FETELOR - jur ca nu v-am zis ca sa va oftic.:) Cind va scriu, sunt momente cind uit de-a dreptul ca in Romania e frig si zapada. Tare mai e bine sa fie soare si grade multe in termometru.:)

NOCE - da, i-am dat capsunici si nu a avut nici o reactie ciudata. A supt din ele si a parut foarte multumit. Apropo, la intilnirea din parc era o mamica care si-a scos titica si a alaptat-o pe pitica ei. Ce draga mi-a fost! Si m-am gindit instant la tine.

INUTSA - blogul lui Noce e o foarte buna sursa de informare. La autodiversificare, trebuie gindit, cel putin la inceput, la alimente sub forma de bastonase, de ex. broccoli, conopida, cartof taiat ca un bastonas, si orice alt fruct sau alta legume ce le poti transforma in bastonase, astfel incit atunci cind bebe le apuca sa-i iasa ceva din pumnut. Mai tirziu, va invata sa deschida palma, sa apuce cu doua degetele, deci lucrurile se vor schimba, Mult noroc si o sa vezi ce experienta interesanta e atit pentru tine cit mai ales pentru bebe.

Noi i-am cumparat lui Bryce un nou scaun de masina ca nu prea mai statea confortabil in cel de bebita. Ne-am oprit la un Britax Marathon, e foarte bine construit si multe recenzii foarte bune de la parintii de pitici. Il putem folosi pina pe la 3-4 ani, cu ambele optiuni de mers cu fata sau spatele. L-am pus pe Bryce in el azi, zici ca era un print intr-un jilt. Foarte haios, parca si mie imi pare confortabil.

Gata, revenim,

Pupici,

Clara - mami lui Bryce Mihai - un copchil nazdravan - 18.08.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

noce cum adica cand o fi sa ii dai formula.. n-o fi niciodata, nu mai inventa de rau . Filip n-o fi el fraier sa lase sa se piarda bunatate de laptic de mami

inutsa foarte bune sfaturi de la Noce, si poti sa combini si BLW si piureuri, nu mai lasa dr.ii sa te faca sa te simti vinovata, tu stii foarte bine de ce ai inceput mai tarziu si prin ce ai trecut cu Bia, asa ca acum ce e de facut. Eu cred ca din alimentatie o sa se echilibreze, dar daca e nevoie da-i vreun supliment de fier, altul decat ce i.ai dat pana acum si sa te invete cum sa faci sa se asimileze.
Pupici si capul sus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Anemona LA MULTI ANI! sa fii sanatoasa si norocoasa mereu. Sa te bucure Alex o viata intreaga.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Inutsa eu asa am facut cu Eva..i-am dat cat a vrut..1 lingurita pai una i-am dat..a doua zi doua, pai doua..acum sunt multumita. I-am scos din legume si le reintroduc treptat acum..ce sa fac. Eva nu mai vrea autodiversificat..i pun legume si fructe in fata dar nu le ia..cum vrea ea..o las.

Noce carnea contine cel mai mult fier si probabil de aia zic si doctorii..normal ca exista fier in legume, peste, ou si este foarte bun..insa pentru noi ce nevegetarieni aceasta e prima sursa.

Clara..nu ne-ai ofticat...sau da?!? ..pai la cata zapada e aici acum la mijlocul lui martie...dar lasa ca vine ea si caldura..musai!..si sa vezi si la noi picnicuri pe paturici.

Mai fetelor, eu am inceput sa ma gandesc la concediul de vara..unde sa mergem..la mare sigur..insa cam exclud inca distantele mari (cu avion sau masina), ma gandesc ca daca e ceva..Eva e inca mica (desi o sa se apropie de an)..
O sa mergem si la noi la mare cateva zile insa nu ma dau in vant dupa litoralul romanesc pentru un concediu, asa ca singura optiune viabila si decenta in apropiere ar fi litoralul bulgaresc. Am mai fost si e ok...

Voi?

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Blanca, ai observat ca Eva are pofta de mancare dupa ce ai inceput sa-i administrezi fierul? Lumea imi zice ca lipsa fier = lipsa pofta de mancare.

Sunt cu nervii la pamant. Am fost ieri la evaluare dupa 1 luna de kinetoterapie si rezultatul: Laura hipotona. Cum puii mei ca la prima consultatia era ok si acum dupa 1 luna de miscare e hipotona. De azi am inceput sa-i dau tonotil ( aminoacizi) dar nu-i place. Am fortat-o dar nu as mai face asa ceva sa nu fac prosti. Ma gandesc ca atunci cand trebuie sa-i dau medicamente nu mai vrea sa ia. Nu stiu ce si cum sa fac.
Tot Laura nu are pofta de mancare. Sta cu mancarea in gura si nu vrea sa o inghita dupa ce cu chiu si vai am reusit sa i-o dau. Nu mi-as face pb daca ar manca lapticul, dar nici lapte nu vrea.
Irinei i-au aparut ceva pete/eczeme pe picior in spatele genunchiului. Habar nu am de la ce sunt, dar azi ma duc la dermatolog cu ea. Si Laura are dar mai putine.
Imi vine sa urlu.

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Neatza!
doamne ce m-am saturat de atata zapada. vreau sa vina primavara, vreau soare si caldura! parca vad ca vine direct vara...

Anemona! Multa fericire si sanatate alaturi de baietii tai!

Evelina Maria, Daria Alessia, Alex si Timeea Maria
sa cresteti mari si sanatosi pui frumosi!

Anemona azi aveti dubla sarbatoare in familie.
Theea sper ca ati trecut cu bine peste noaptea asta si a scazut febra.
Noce eu tocmai am dat o prima comanda de pe site-ul ala.am borcanase mult mai variate decat la noi si putin mai ieftine. transportul din Germania e inclus in pret. daca se depaseste 10 kg iti trimite coletul direct la destinatie. daca nu, la Sibiu si de acolo se plateste doar posta. Plata la destinatie, factura pe mail.
eu ieri am dat o comanda cu o prietena, si ne vine in Tm, speram. Tipa a mai comandat de la ea de multe ori.
Inutsa spersa accepte bia audiversificarea, fruntea sus.
Blanca noi vroiam Antalya, pe urma anm ajuns la Egipt...acum vrem Croatia.
Turcia e vacanta ideeal de mers cu copii mici. dar au nisdte poreturi la hotelurile unde vrem noi de te crucesti. dezavantajul sa fim 4. chiar 4000euro nu dau pe o vacanta, nu am innebunit de tot.
eu l-am dus prima data pe marco la 8 luni cu avionul in turcia si totul a fost ok.
Daca mergem in Croaia o facem cu masina si trebuie sa luam portbagaj deasupra ca o fii ea mare, dar e mica pt. concediu.
Moniland of ce rau imi pare. chiar ca e ciudat, nu a vazut kinetoterapeutul pana acum?

in sf. mi-a adormit gogoasha in brate.
mesajul ma chinui sa-l trimit de 2 ore.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MONITZA86 spune:

Neata fetelor!!!!

ma chinui de o ora sa scriu un mesaj
Ce sa mai facem cu noptile ?A adormit aseara cu chiu cu vai la 12 jumate si cu prima trezire la 2 apoi din jumate in jumate de ora.Nu se linistea decat cu .Ma ustura sanii de imi vine sa si eu .
In fine sa depasim momentul.

Inutza nu te lasa prada disperariiiar referitor la mancare rabadare cat de multa.Stiu k la dat sfaturi toata lumea se pricepe,din motivul asta nu stiu dc vorbele au prea mult rost .

Moniland nu fi suparata,o sa fie bine,te cred ca ti-e greu dar gandirea pozitiva aduce binele si reusita.Nu va fi nimic grav ai sa vezi

Thea supozitor novocalmin si nurofen cu siguranta scad febra spun din experienta mea cu Stefi.Si bineneiteles cat mai mult lichid sa nu se deshidrateze ceiut daca bea e ideal.Insanatosire rapida

Revin.

MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

theea sper ca ati trecut bine peste noapte, insanatosire grabnica micutei
moniland imi pare rau pt zmeurica ta. Fi tare pt printesele tale si nu te lasa doborata.

aseara i-am facut cartof copt si apoi piure cu laptic si o branzica crema, si nu i a placut, desi a fost asa de bun ca l-am dat gata eu dupa ce am stat mai bine de 10 minute sa-i pun pe buze sa vad daca ii prinde gustul, m-am gandit ca nu ii e foame pt ca inainte a supt vreo 10-15 min. dar i-am dat o crema lactica cu fructe ce ei ii place mult si a dat-o gata din 3-4 inghitituri. Nu-i bai maine mai incercam odata

_
Mami de Patricia-Filipa (29-08-2009)
Patricia

Mergi la inceput