**Zmeurici de iulie-august 2009 (32)**
Raspunsuri - Pagina 3
MONITZA86 spune:
In sfarsit merge forumul!
Nu am mai iesit la plimbarica pe motiv de vant puternicsi rece.Cand aveam si eu timp de forumeala nu am avut noroc.
Daniela ce bine ca ati reusit sa iesiti afara,parca vad ca Stefi o sa fie mofturoasa.Nu a scos astazi nasucul la frig.
S-a trezit si gogoasa. la tufa
MAMI DE STEFANIA MARIA
mica mea comoara
blanca000 spune:
Buna fetele,
a venit tati acasa asa ca profit un pic sa va citesc. Tare greu cu cititul si scrisul pe forum zilele astea..parca prefer sa stau cu gangurica mea si sa ne jucam.Ca daca o iau la calculator langa mine vrea ea sa scrie si sa manance mouse-ul.
Azi i-am introdus si eu carnea de vitel (i-am luat rasol alb) si i-am facut cu legume..a mancat aproape tot nu mi-a venit sa cred..ori a fost bun, ori ne dam pe brazda..ori (cel mai probabil) nu mai am eu cine stie ce asteptari. Oricum nu mai cantaresc, masor..cum si cat vrea ea. Ma ghidez dupa castronel si atat..
De ce ziceti ca pestele se introduce dupa 9 luni..ca i-am luat salau, l-am portionat si isi asteapta randul sa il incercam.
Ma tenteaza si pe mine sa ii fac cartof copt..insa daca il bag la blender nu se face lipicios/gumos? Am incercat asa cu cartof fiert si a iesit o nasolitate de nici eu nu ma uitam la ea...era asa lipicios..si mi-am zis ca e de la pasat la blender...
Nici Eva nu mai bea lapte intre masa de fructe si cea de legume (rar cand se intampla), daca ar bea si lapte clar nu mi-ar manca piureul..
I-am dat si ceva pepene galben si a fost bun...voi cum il dati? pasat sau intreg sa suga din el?
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
Bubi mic poze...din burtica si din afara ei
anielas spune:
Fetele..HELP..cat timp se poate pastra laptele muls la temperatura camerei pana il papa bebe??? si pentru congelat si decongelat exista anumita procedura?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=59135" target="_blank">Inutza-sufletzelul nostru minunat
Ania-o papusica perfecta
ClaraJ spune:
Salutare mamicute harnicute,
ALINUTZA78 - nu cred ca maninca prea mult lapte Eric. Si al meu maninca cam aceeasi cantitate, in jur de 1 litru pe zi. E normal, zic eu. Caci laptele ramine mincarea lor de baza, pina se prind ei cum sta treaba cu solidele si tinutul de foame.
MONILAND- subscriu. Sunt fooooooooaaaaaaaarte dulci micutele tale. Si ce diferite. Si ce personalitate. Nu mai zic de pleata.:)
BLANCA - eu i-am dat lui Bryce pepene galben sub forma de felie si a supt din el cu succes. Foarte gustos. In legatura cu pestele, nu vad de ce nu i-ai da. Inca o data, cantitatea pe care o va minca e atit de mica iar pestele e bogat in fosfor, somonul e bogat in acizi grasi, care ajuta la dezvoltarea creierului.
Ramin inca o data surprinsa de diversitatea de opinii pe care au medicii in RO cu privire la introducerea solidelor de mai rau confuzeaza bietele mamici. Aici, in State, orice carte ai citi sau medica ai intreba toata lumea e pe aceeasi lungime de unda. Si, faptul ca asteptam pina la 6 luni sa introducem solidele, vine in intimpinarea oferirii unei game cit mai variate de mincaruri. Deci, daca nu aveti cazuri clare de alergii in familie, puteti sa le dati piticilor cam de toate legumele si fructele. Eu ieri i-am dat capsuni. I-au placut, nici o reactie.
Hai va pupam,
Clara- mami lui Bryce Mihai- un copchil nazdravan-18.08.2009
alinutza78 spune:
Anielas ce am preluat de pe site-urile americane si am aplicat si eu:
- temperatura camerei pana in 15 grade - 24 de ore;
- temperatura camerei 19 - 22 de grade - 10 ore;
- temperatura camerei 22 - 25 de grade - 4-6 ore;
- in frigider (0-4 grade)- 8 zile;
- congelator parte a unui frigider (deci nu inchis separat) - 3-4 luni;
- congelator separat - 6 luni.
Laptele congelat se pastreaza 24 de ore daca e pastrat in frigider dupa ce este scos din congelator si maxim o ora daca il decongelam fortat.
Clara m-am mai linistit daca spui ca si Bryce mananca in continuare 1 l de lapte pe zi. Ma gandesc totusi ca Bryce fiind la inceputul diversificarii si mai ales ca se autodiversifica, nu mananca o cantitate mare de solide si este logic sa mentina aceeasi cantitate de lapte. In schimb Eric mananca o cantitate apreciabila de solide (are 3 mese) dar nu si-a diminuat cantitatea de lapte. Eu ma bucur ca este fan lapte si nu si-a diminuat cantitatea, insa imi fac probleme ca ori are arderi foarte intense, ori este un mancacios nativ si nu se satura. El cere in continuare de papa la 2 ore, indiferent ca masa precedenta a fost solide sau lapte. Si citesc aici de zmeurici care papa la 4-5 ore.
Elenada in spiritul celor scrise mai sus si din ce am mai citit pe net, mi se pare putina cantitatea de lapte pe care o beau cei mici. Este bine totusi ca papa branzica la fructe pentru a mai completa necesarul de calciu. Dar daca pediatra ta spune ca este ok, atunci....
alinutza78 spune:
Clara o completare..poate ajuta
Alergologul mi-a spus ca alergia nu se manifesta de la prima administrare a alimentului repectiv. De aceea se recomanda in diversificare administrarea unui singur aliment nou pe parcursul a cel putin 3-4 zile.
O alta caracteristica ciudata a manifestarilor alergice este faptul ca o reactie alergica poate sa apara si dupa luni de zile de administrare. Deci cam toate sunt relative...
Si de acord cu tine...este frustrant si derutant sa citesti atatea articole despre diversificare cu informatii contradictorii...sau sa auzi opinii diferite ale medicilor pe un subiect vechi cum este diversificarea bebelusului.
Giova spune:
Daniela sorry, am facut-o lata...m-a derutat chestia aia roz de la premergator. Nu stiu ce a fost in capul meu...doar e baiat in tpoata regula. M-am mai uitat odata la poze.
Clara exact acelasi lucru mi-a zis si pediatra mea, dar ea stiu ca se ia dupa americani, multe din ce mi-a zis, ati scris si voi aici...tu...Motana...
Moniland eu voi cumpara si peste si vitel, vad cu ce incep...si curcan daca gasesc. le bag la congelator si scot portiile...deja mi-a ajuns mie de atata piept de pui cu piureu de legume. alea ce le mai alternez.
Elenada pai cred ca din cauza ca formula e mai consistenta. si Edi suge putin din laptele matern, mai mult asa in loc de apa. dar cat timp bea, eu ma bucur.
Blanca atat a stat sotul tau? si te-ai descurcat singurica atatea zile?
Ma bucur ca papa bine Eva...toate la timpul lor.
eu iar la stomatologie cu marco, sotul acasa cu Edi. Imi chiar plac iesirile astea....mai dam o tura pe centru, ne mai plimbam si prostim.
merg sa-i fac baita la Edi. maine impachetez bouncerul, nu mai sta Edi in el.
, pe maine.
_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
blanca000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Giova Blanca atat a stat sotul tau? si te-ai descurcat singurica atatea zile? Ma bucur ca papa bine Eva...toate la timpul lor. _ Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006) www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 smecherasi, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris |
Venit de la job
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo
My precious baby girl...
blanca000 spune:
Si eu am stans bouncerul, masa de infasat si le duc la curte la ai mei..la depozitat. Parca nici sterilizatorul nu il mai folosesc cine stie ce..insa il mai tin.
Sa mai eliberez locul ca si asa e full.
My precious baby girl...
elenada spune:
Buna fetelor
Alinutza si mie mi se pare putina cantitatea de lapte dar nu vor sa manance mai mult. si-au micsorat mult portiile de lapte. Inainte dimineata la 6 mancau si 180 de ml si acum abia mananca 120 ml iar seara inainte de culcare mancai 210 ml si acum abia papa 150ml. Faza e ca si atunci cand nu au mancat hrana solida atat de mult tot putin lapte au baut. Suplimentez si eu lapticul cu branzica. le pun cam 50 gr dr branzica in pireul de fructe si papa tot.
Azi le-am facut piticilor un fel de pilaf sarbesc. Am pus orez ardei morcov pastarnac rosie dovlecel si carnita de pui. a iesit foarte bun. mie mi-a placut dar piticii nu au aceleasi gusturi cu mine.
Priviti cum au reactionat: http://www.youtube.com/watch?v=XJh5jbEwdN8
Pupici
elena fericita de Ana Maria & Matei Stefan - 18 iulie 2009
Piticii mei iubiti
Povestea noastra in Tabu
***CAMPANIA NOASTRA *** www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank">PETITIA NOASTRA - semneaza si tu!!