Nou stil de viata (292)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Multumesc de aprecieri.
Gabi: si sotul meu e fff incantat cand sunt tunsa asa scurt.
Biscuitii:

50 ml ulei de masline (sau 30 de masline si 20 de nuci sau migdale)
100 g zahar moscavado (merge cu orice fel de zahar, dar asta e cel mai ok)
1 g sare
3 g praf de copt
2 g bicarbonat
30 g miere sau sirop de agave
1 ou (mare, aprox 65 g fara coaja)
vanilie
70 g fulgi de secara (sau orz sau grau) macinati
30 g gris integral sau faina de orez brun
205 g faina de kamut (gasiti la Plafar si e f buna pentru ca e mult mai bogata in proteine, magneziu, seleniu si fibre decat cea de grau integrala)
60 g de boabe de cacao zdrobite sau ciocolata neagra sau nuci (migdale, cashew, fistic) usor rumenite si sfaramate grosier(boabele de cacao le folosesc eu pentru ca sunt pe lista primelor 5 alimente cele mai sanatoase pentru creier si pentru ca sunt bogate in antioxidanti - de 3 ori mai multi ca ceaiul verde, magneziu, fier, zinc)

Uleiul, zaharul, mierea si sarea se bat bine cu mixerul (cam 3-4 minute). Se adauga oul si vanilia si se mixeaza pana se incorporeaza oul bine. Se adauga restul de ingrediente si se amesteca cu o lingura sau cu mana pana obtinem un aluat (nu framantati si nu lucrati excesiv aluatul). Se aplatizeaza si se inveleste in folie de plastic. Se tine in frigider 1 h-2 zile.
Intre 2 hartii de copt se intinde aluatul (nu lucrez cu tot odata ci cu 1/3 din el de obicei) la o grosime de 3-4 mm, se taie in forme si se dau la cuptor, 170 grade 10-12 minute. Se lasa la racit pe tava 5 minute si apoi pe un gratar de racit.

Cand ajung acasa va spun si partea de nutritie la ei.

Florina: oare noi nu ne-am intalnit acum vreo cativa ani? Am mers la ceva intalnire DC la o forumista care statea in Marasti si acolo am intalnit mai multe mamici la care nu le mai stiu numele nici sa ma bati. Carbohidratii cu indice glicemic mare sunt in primul rand carbohidartii albi, procesati (paste, orez, faina, zahar), cerealele in afara de cele boabe fierte sau de fulgi (fara zahar). Vezi ca batoanele pe care le cumperi sunt pline de zahar (sirop de porumb) si nu tocmai ok.
Miha: si sanatate lui Eli. Eu cu apa m-am fortat acum cativa ani si acum nu mai pot fara. Dimineata acasa beau o cana cu fibre si o cana simpla. Apoi la serviciu mai beau cam 1 litru (imi pun in sticla de dimineata) si 1-2 ceiuri, iar seara acasa cam jumate de litru cat alerg si 1 ceai.

Meniu pe azi:
cereale (kamut, orz si secara) fierte cu prune, piersici, sirop agave si scortisoara
sturion pe gratar cu piure de patrunjel, morcov si cartof cu putin chedar si salata verde
tortilla cu legume si pui
Gustari: mar, biscuiti de mai sus, capsuni. Desert seara inghetata de menta presarata cu boabe de cacao

V-am pupit si ma duc sa sorb un ceai verde cu ghimbir

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Apropos, de cand m-am tuns prietenii ma striga Gavroche . De gloss imi tot zice si Vik, dar eu nu pot si pace ca il mananc in primele 2 minute.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

O chestie bestiala: pictura pe nisip pe muzica: http://www.youtube.com/watch?v=HOMgDbcA84A

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eftimie C. spune:

Buna ziua!
Ce fac doamnele?
An-k (scuze de intarziere) sa-ti traiasca printesa

Meniu de post:
MD - cafea si fructe (mar, kivi, banana)
P - orez cu legume si salata verde cu morcov si gogosar
C - salata de vinete + rosii
Lichide - cca 2l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Buna ziua fete stilate

wow ce activitate pe aici.

Vik, bine ai revenit.Pai acum tu vrei sa vb numai de legume si sport, mai se destinde si omu cu o mica prajitura,ca apoi fara se da iama in inerzise

Anda, as vrea sa fiu si mai motivata de atat.
Am vazut sictura pe nimis, intr-adevar tipa f talentata.

BB, de cand e schimbarea asta cu pass-ul?Sora mea anu trecut si l-a schimbat da parca nu era inca cu asta electronic.

Aseara m-a prins cred ca 3 juma citind, nu-mi venea sa las cartea din mana, mai aveam vreo 20 de pg,(pe care le-am terminat dimineata) da tb sa inchid ca Mitzi nu avea stare, se tot juca prin camera si-mi era ca-l trezeste pe al meu.
Vazand la tv sau citind in presa, e una,dar citind depre viata din Afganistan,despre razboil dus de acolo, de regulile impuse de talibani, nu-s mi se ridica parul maciuca.Prin ce trec/treceu femeile afgane...domne, e ceva de neimaginat.Mai plang cand ma uit la filme, dar cartea asta m-a facut sa.mi dea lacrimile cateodata.

Raport: 61kg, nu-i mare branza 300 de gr,dar de 2 saptamani tot stagnam.



"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Tumpi pai si de ce ai avea tu nevoie ca sa fi mai motivata?
Suna tare bine cartea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danitin spune:

Salut! Dau si eu raportul: stagnare la 79 kg. Ma asteptam la faza asta, v-am spus deja ca am stabilit pentru luna martie alte prioritati si daca toate mi se aseaza cu bine, din aprilie reiau batalia cu kg.

Vikinga, eu am avut problemele astea din frageda tinerete, cred ca e ceva genetic, ca prin familie cam toti au suferit. Insa nu erau chiar asa de acute. In schimb, in timpul sarcinii s-au agravat rau de tot. Am incercat de atunci cam de toate, inclusive ligaturari … n-a functionat nimic. Acum tin regim, beau multe lichide, cat despre mers pe jos, practic – cat pot.

Mihaser – e fain la casutza, dar si complicat. Noi am reusit sa o luam intr-o conjuncture foarte favorabila, dar de atunci in fiecare an se strica ceva – acoperis, soba, burlane, crapaturi in tencuiala – casa e veche si cam cedeaza pe la balamale. Noi din pacate nu avem nici timp nici resurse sa o punem odata la punct de la horn la temelie, asa ca carpacim pe masura ce se intampla.

Meniul zilei:
- o felie de paine neagra cu miere si cafea fara zahar
- un langos cu branza !!! Exista o explicatie: am avut tare mult de umblat prin oras, pe jos, si cand eram mai obosita si simteam carcei prin stomac am trecut pe langa o langoserie de cartier, veneau niste arome si ... am cedat.
- ciorba de legume si cateva foi de varza acra
- salata verde cu ulei de masline,suc proaspat de lamaie si carne de pui la gratar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Anda, acum am citit cu atentie meniul.Ce e ala sturion, cumva vre-un soi de peste?Pireul din patrunjel cum il faci?Mie imi place foarte mult tabouleh si orice are patrunjel.Sau defapt e piure de cartofi cu patrunjel in el, ca asa n-am incercat decat cu rucola.

Inghetata e facuta de tine in casa?ca daca da, vreau reteta

Ruxi mama, m-am exprimat greist, nu motivatia imi lipseste, ca pe asta o am ci doar sutul ala in partea dorsala sa fiu si mai consecventa in drumul pe care l-am pornit.Oricum ma bucura ca de la inceputul anului,desi nu.i mult am dat cam 3,5 kg jos, desi burta inca nu s-a dus, partea superioara a abdomenului nu mai are colaceii de dinainte, altfel stau bluzele acum.Inca continui o zi da una nu cu abdomenele, dar nu mai mult de 60 maxim 90,fiinca atunci cand insist se resimte efortul asupra coloanei si chiar n-am nevoie de asa ceva.

Inca sper ca intr.o zi am sa ajung la sala si atunci totul o sa se vada altfel.


"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Citat:
citat din mesajul lui tumpi

Anda, acum am citit cu atentie meniul.Ce e ala sturion, cumva vre-un soi de peste?Pireul din patrunjel cum il faci?Mie imi place foarte mult tabouleh si orice are patrunjel.Sau defapt e piure de cartofi cu patrunjel in el, ca asa n-am incercat decat cu rucola.

Inghetata e facuta de tine in casa?ca daca da, vreau reteta

Ruxi mama, m-am exprimat greist, nu motivatia imi lipseste, ca pe asta o am ci doar sutul ala in partea dorsala sa fiu si mai consecventa in drumul pe care l-am pornit.Oricum ma bucura ca de la inceputul anului,desi nu.i mult am dat cam 3,5 kg jos, desi burta inca nu s-a dus, partea superioara a abdomenului nu mai are colaceii de dinainte, altfel stau bluzele acum.Inca continui o zi da una nu cu abdomenele, dar nu mai mult de 60 maxim 90,fiinca atunci cand insist se resimte efortul asupra coloanei si chiar n-am nevoie de asa ceva.

Inca sper ca intr.o zi am sa ajung la sala si atunci totul o sa se vada altfel.


"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)




Sturionul e peste fara oase. Sturionul e o clasa de pesti din care fac parte: nisetru, cega, pastruga, pesti cu icre negre.
Pentru piureu, firb morcov, patrunjel radacina, cartofi, ii pisez, adaug putin ulei de masline, iaurt si branza rasa. Poti adauga si conopida sau brocolli daca iti plac si daca le poti digera (eu nu prea), telina radacina.

Inghetata o faca asa:
400 ml lapte (gras, semi sau slab)
menta proaspata, ulei de menta
80 de grame de zahar
30 de grame de miere
4 oua
135 g smantana de frisca batuta

Laptele il fierbi cu menta si lasi la infuzat 30 de minute. Scurgi si completezi pana la 400 de g si mai dai intr-un clocot. Intre timp bati ouale cu zaharul si mierea. Torni laptele cald peste oua amestecand in continuu. Repuyi amestecul pe foc mic si il tii acolo amestecand in continuu pana ajunge la 77 grade Celsius sau daca nu ai termometru pana incepe sa se faca mai grosut (termometrul e foarte util pentru ca e foarte usor sa se branzeasca daca depasesti temperatura). Lasi sa se raceasca, adaugi 2-3 picaturi de ulei de menta, acoperi si bagi la frigider peste noapte. A doua zi, bati frisca, o amesteci cu ouale si laptele, le pui in masina de inghetata si gata.

Asta e reteta de baza. Daca vrei de vanilie, folosesti o pastaie de vanilie pe care o lasi la infuzat in lapte dupa ce i-ai curatat semintele in oua.
Daca vrei de cafea, infuzezi boabe de cafea.
Daca vrei cu fructe, o faci pe cea de vanilie si in timp ce e in masina de inghetata adaugi fructele taiate bucatele.

Inghetata facuta asa are in jur de 150-160 de calorii/ 100 grame. Nu are ace, dar nici nu e din aia grasa. Daca o vrei f cremoasa (mie nu imi place), folosesti doar galbenusurile, lapte de 3.5 grasime si cresti cantitatea de frisca.

People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Merci de reteta , speram ca inghetata sa fie fara oua, ca nu prea imi place sa pun oua .Chiar ma intreba al meu ca eu inghetata la masina cand mai fac, ca atat am vrut masina de inghetata da am facut doar de vreo 3 ori la ea.Oricum momentan n-am ulei de menta, tb sa caut.
Dar notez


"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput