Gravidutze si mamici de Cluj - 154-

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bex spune:

Bun stati ca n-am gatat!

Nico, daca vrei pot sa intreb azi colegele de la psihoped ce parere au..dar eu zic ca cel mai bun "logoped" e colectivitatea. Pe masura ce au venit la gradi, copilasii au inceput sa vorbesca tot mai mult si mai corect. Poate la voi fiind deja inteles in ceea ce vrea sa exprime, Andrei nu este motivat sa vorbesca atat de mult, dar la gradi de exemplu, fiind provocat incontinuu si de educatoare si de copii, eu zic ca ar face niste progrese incredibile. Pot sa iti spun ca inainte de gardi Carina vorbea tot asa cateva cuvinte, iar acum are un vocabular exterme de divers si de bogat, practic vorbeste aproape 100%.

Ideea e asa..nu interectiunea sporadica gen loc de joaca etc, ci permaneta ajuta la dezvolatarea limbajului...poate iei in considerare si varinta colectivitatii... mami sexy si baiat scump, scump!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

V-am citit rapid si scriu tot asa rapid ca trebuie sa fac de papa, curatenie, stiti voi.

andree27 imi pare tare rau de pierderea suferita.Eventual sa faci niste analize si sa te inarmezi cu rabdare ca la un moment dat va veni si bb2

nrl dupa cum l-am vazut pe Andrei la club, el e tare agitat si nu prea sta locului sa asculte ce vorbiti (parerea mea )
Julia a inceput sa vorbeasca (stalcit ce-i drept) dupa ce-am inceput sa-i citesc.Si-acum daca nu-i citesc inainte de culcare nu adoarme si imi testeaza tot timpul limitele si mai cere inca o poveste si inca una si tot asa.Si cateodata isi povesteste ea povestile (nu chestii f complicate, ceva de genul nuf mizi(caramizi) upu(lupu) fuuu(sufla), etc )
Si tot asa am observat cand mai veneam catre casa de la club cu mamica unui baietel ca incerca sa-l imite pe baietel cand canta.La varsta asta conteaza sa stea cu altii copii ca incearca sa-i imite.Andrei nu merge la gradinita, nu?
Eram stresata ca nu vorbea Julia si o comparam cu alti copii de aceeasi varsta care vorbeau.Si am ajuns la concluzia ca sunt copii care incep sa vorbeasca in jur de 1 an, altii la 1 an jumate, altii la 2 ani si altii si mai tarziu.Julia a inceput incet-incet cu silabe in jur de 1 an si 5 luni.
Sper ca nu am scris prea mult, dar si pt mine era un subiect care ma stresa la un moment dat.Si stiu cum e sa astepti sa vorbeasca copilul.Daca ai indoieli cere sfatul medicului de familei care-ar putea sa va trimita la ceva controale.Mai bine mergeti degeaba dar esti linistita

ani ce ma bucur ca s-a integrat Stefi la gradinita.De luni incepem si noi.Am niste emotii.Va voi anunta cum se va descurca.

Am fugit la treaba.

PS.Nu stiti unde e primavara? M-am saturat de ninsori si frig.

Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jozsaerika spune:

buna fetelor,

iarasi in vizita pe la voi ...nu stiu cum se face dar de cate ori trec pe aici sigur cineva are probleme

Meli stii ca mi-ai recomandat o dr stomatolog si stii si ca ar fi insarcinata si nu mai ia clienti.Am vrut sa mergem si noi- adultii- la ea .Cum nu mai preia clienti ne-am programat la inlocuitoare si vroiam sa te intreb daca stii sa fie OK si inlocuitoarea? Mersi

Lilly am vazut pozele de la Madrid SUPERBE

Ioana-Saravreau sa te incurajez si eu sa nu te mai intorci la el: va fi tot asa si chiar mai rau .Neaparat inceara sa vorbesti cu persoane care au trecut prin asta - si aici pe forum sunt multe - sau daca ai cum cu un psiholog...te va ajuta sa treci peste asta si te vor invata si pt copii ce sa le spui .Nu ai activat PM asa ca iti scriu aici eu sunt colega cu unchiul tau Mishu (ma rog am fost ca acum sunt in CIC) si daca e asa il stiu si pe tatal tau care este un om extraordinar si ai mare noroc ca are cine sa te sprijine

a mai vroiam sa zic ca si pt noi e prea mica masuta de la piata ca baiatul meu are 6 ani ...asa ca am hotarat ca le cumpar doar 2 scaune tip gradinita asa mai inalte si vor folosi masuta din sufragerie.Doar ca de unde scaune din astea???

Erika

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ALEX29 spune:

sal
Fetita mea a avut lectie deschisa astazi ,asa de frumos a fost ...ma rog cu exceptia unor lucruri

multe si o zi minunata la toate

SCUMPA MEA FETITA TIADRIS- 3 oct 2007
http://cluj-poze.scope.ro/thumbnails.php?album=61
http://family.webshots.com/album/572388417dqdSls
http://picasaweb.google.ro/sanda252003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabriela77 spune:

Neata, fete dragi!

Of, Andreea, ce m-a necajit vestea ta!Sa dea Domnul sa gasesti puterea sa treci si peste asta si sa vina bebele mult dorit!

Nico, spun si eu ca si Co poate ar ajuta varianta colectivitatii, la multi copilasi progresele au fost vizibile. Nu cred ca e de ingrijorat, dar e normal sa iti pui problema, e clar ca fiecare copilas are ritmul lui, Sara, de exemplu nu a vorbit foarte repede, dar cand a facut-o, a vorbit foarte corect, asa ca probabil o surpriza din asta iti pregateste si Andrei!

Co, iar te-am visat azi noapte. Am visat ca mergeam cu Carina si Sara la oftalmolog la VladutiuAsta nu stiu de unde mi se trage, dar stiu sigur ca mi-e tare dor de tine, ca de-aia te tot visez, prietena draga

Alex, cum e cu mami ?

Anca, noi suntem la etapa utilarii cu electrocasnice, asa ca de Iepuras cred ca Sara primeste un aspirator, pana acum avem masina de spalat, masuta cu fier de calcat. CE face Sorana? CE dor mi-e si de voi!

Fetele, MIhaela, bona e o draguta, fix pe tipologia mea, nu e de mirare, ca cea de la agentia, mi-o recomandase ca prima alegere. E calda si buna, blanda, are un limbaj foarte curat, se joaca mult cu Sara, si ACTIV, citesc povesti si le discuta, organizeaza jocuri cu papusile, se joaca de-a gradi, numara, canta, spun poezii, acum sunt afara...Sara o iubeste deja si povesteste tuturor de MaielaSper sa fie bine si de acum incolo. Azi am primit amandoua cate un cadou de la ea, Sara o bratara frumoasa confectionata de ea si mami un supermasaj, am uitat sa precizez ca face si masaj
Altfel, ieri am fost la controlul de 6 sapt, ma rog...8 la mine, e totul superok, dar nici nu ma gandeam altfel, dr m-a laudat ca arat bine dupa nastere si a zis ca la asa nastere si asa recuperare mai pot face unulhihihi...zau ca nu ma mai incumet, va las pe voi, mie imi ajung iubitele mele.

Intr-adevar ma topesc fetele mele, ma bucura ca Sara e dulce si iubitoare, o surprind pupandu-i manutele Sofiei sau mangaind-o pe capsor, povesteste cu atata drag de ea, asa fericita sunt ca o iubeste.

Nu stiam ca asa frumos va fi cu al doiea copil, primul e asteptat si iubit cu toata fiinta, dar esti asa de speriata si panicata ca mamica ca nu apuci sa te bucuri cum trebuie de el, acum cu Sofia e altfel...parca pe ea o savurez altfel, sunt mai relaxata, mai senina, nu mai astpt sa treaca prima zi, prima saptamana, prima luna, primul an...ci traiesc doar clipa, cu zambetele ei stirbe si ochisorii mirati, cu degetele fine care ma strang de mana, cu gangureli si dat din maini si din picioruse...Adesea, Sara vrea sa o tina in brate si i-o dau in pat, cand le vad pe amandoua asa frumoase, nu-mi vine sa cred ca sunt ale mele si c merit atata fericire...

Nu spune nimeni ca e usor(asta e pentru Alex), dar ceva mai frumos nu cred sa existe in viata!

Gabriela, mami de Sara Ioana (29.08.2007) si Ana Sofia(21.01.2010)
cum au venit pe lume printesele mele

Mergi la inceput

GABI e super ok cu mami ,stau linistita si relaxata cand stiu ca mititca mea e bine
ma bucur tare mult ca esti asa de fericita cu piticutele
CO mititica ta cam seamana cu mine ,nici mie nu mi place sa dorm
ANI bine ca s a acomodat mamaruta si ca ii place la gradi
ERIKA sunt ceva scaunele din plastic mai marisoare ,numai ca nu prea au stabilitate
LILY succes cu puiu la gradi
IOANA cum esti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nrl spune:

Multumesc de raspunsuri fetelor
Lily, ai dreptate, Andrei nu prea sta sa asculte...decat cand are chef. E clar ca intelege tot ce ii spun. Si asa dulce e cand vin acasa incepe si imi 'povesteste' tot ce a facut si mor de ciuda ca nu inteleg decat 1%
Co, m-as bucura daca poti cere o parere. Andrei nu merge la gradi, nu as vrea sa il dau pana la toamna. Unul din motive e ca nu vorbeste, eu ma gandesc ca tre sa fie greu pt un copilut asa de mic sa il las acolo si sa nu-l inteleaga nimeni
Primavara vineeee...e pe drum...am vazut-o eu de vineri incolo cica vor fi tot peste 10 grade

Nicoleta mami de Andrei (08.12.2007)
http://community.webshots.com/user/nicoletarl
http://formular.stirileprotv.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

trecui sa va salut noi bine. mancam cu spor, parca prea mult spor. trebuie sa ii fac un orar de masa ca m-am zapacit de cap cu diversificarea asta.
elena ce zici luam banii saptamana asta au ba?
pupici la evribadi

dieta rina
11.02.2010-76.7 kg
12.03.2010-72.1 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sara2007 spune:

ERIKA da?multumescde sfat si incurajare..trebe sa vad ce-i cu pm-ul ala.

ANI mersi mult..pai asta as vrea,dar trebuie sa redeschid procesul care s-a suspendat si care s-a inchis de fapt in ianuarie,deoarece s-a implinit un an.trebe sa-l redeschid si sa vedem...oricum el e sigur pe el ca mi-o v-a lua pe sara.la taica-meo as lasa-o mai mult,ar fi un mare ajutor..dar sincer mi-e si groaza.o sa incerc sa fiu mai puternica in fata lui,sa nu ma intimideze amenintarie si cu ce incearca el sa ma infrice...ca n-are practic nici-un drept.ina-fara zilelor lui,nu ar avea ce sa-i pese ce fac eu cu sara.il deranjeaza ca doarme acolo noaptea...asta era ideea.

mi-e o ciuda si pe facturi de mor,mi-a spus clar ca nu imi da,sa ma descurc...si la fel si cu pensia alimentara.a zis ca n-are cum sa-l oblige statul daca nu are de unde sa-mi deadar pretinde s-o ieie pe sara conform sentintei...dar el sa nu faca nimic.crede ca o punga de pufuleti si cateva imbratisari sunt destule..l-as strange de gat acuma daca-s putea..

CO da,asa-i...cine stie.peste cateva luni iar isi da seama ce-a facut si vine cu tot felul..cand isi vede copii mai mari,cand v-a vedea procesul,cand v-a vedea ca ma descurc.atunci o sa-l trimit la maica-sa..ma tot gandesc s-o sun si pe maica-sa,sa-i spun de facturi..de una alta.numa si aia e cam incuiata...ii tine pui partea,normal.

Mergi la inceput

ALINA poate te ajuta ,o sa ti scriu programul de masa al lui Tiadris ,este foarte important sa i respecti orele cand ii dai sa pape :
8-8:30 laptele de dimineata
ora 10 micul dejun
ora 12:30 -13:30 -felul 1,2 si lapticul
ora 14 somn
ora 17:30 cina
ora 20 (ceva mai usurel )
ora 20:30 -21-lapticul si somn usor

Mergi la inceput