Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (20)
Raspunsuri - Pagina 10
Pity27 spune:
eu am facut ecografia pe data de 08.03 la ora 16.30, iar in dimineata zilei de 09.03 am fost la recoltarea sangelui. Eu stiu ca nu trebuie sa treaca mai mult de 24 de ore de la eco si pana la recoltare, deoarece ar influenta in mod negativ rezultatul DT. Nu am la mine rezultatele ecografiei, deoarece sunt la birou, dar imi amintesc ca pliul nucal la baietelul meu la 13 sapt si 2 zile era de 1,48.
andra_b spune:
Alina 
Ale ![]()
------------------------------
Nimic nu umple mai mult sufletul de desfatare decat faptul de a iubi sii de a fi iubit.
-----------------------------
10+
eveline spune:
Da Vanyy e interesant... tocmai ce-mi intrase bine in cap ca DT si TT sunt o interpretare statistica a datelor obtinute in urma eco si a sangelui, nu separat. Chiar dr mea mi-a dat un exemplu cum va arata rezultatul la DT, ceva de genul ca din 10 000 (da Doamne sa fie o cifra asa mare)de femei cu varsta mea, cu antecedentele mele (fumatoare, cu inca o sarcina ok, etc...), cu rezultate la sange ca ale mele, cu masuratori la eco cum imi vor iesi mie (in special pliul nucal), una are risc se sindrom Down sau trisomia 18... cam asa ceva din cate inteleg. Oricum sunt statistice si nu-s batute-cuie.... nimeni nu-ti garanteaza nimic 100%. Uite chiar am gasit cum tre sa arate o fisa de solicitare de DT http://www.cdt-babes.ro/formulare_medicale/calcul-risc-sarcina-dublu-test-fisa-solicitare.pdf. Bai...nu vreau sa creez griji nimanui.
Poate acolo se obisnuieste de se fac analizele la sange si medicul le interpreteaza dupa ce face ecografia....mi se pare super ok si asa.
10+ si mamica de
Bianca
chichiutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui eveline Bells, felicitari, ce vesti bune ne-ai adus! Si eu stiam ca pliul nucal trebuie sa fie pana-n 3 mm, asa ca bravo, esti in grafic! Si felicitari pentru carucior albastru !Clary si eu spun ca n-ar trebui sa-ti faci griji . Dar o eco e mai presus de niste vorbe, pentru linistea ta totala mergi si fa unul, cu ocazia asta te mai vezi cu bebe.Chichiuta nici eu nu mai am absolut niciun simptom, doar o burtica maruta. E normal, ne apropiem de trimestrul II care fix asa trebuie sa fie. Fara simptome si cu multa energie. 10+ si mamica de Bianca |
Eveline, ma gandeam si eu ca poate e bine sa ne mai chinuim 2-3 saptamani ca sa ajungem la trimestrul II cel linistit si fericit! Dar poate noi huzurim de la 10 s!
Cristina
10+
mari_paun spune:
salutare burtici, sunt in medical pana vineri pt ca raceala asta imi da niste stari ...nasoale...
Am baut ieri 3 kg de ceai, azinoapte am putut sa dorm ceva mai bine, si daca si eu ma laudam ca ma simt excelent ca nu mai am nimic si ca doar problema sanilor imi aminteste ca sunt insarcinata...zilele astea imi arata ca nu e chiar asa de usor, am greata si stare de rau... bine macar ca stau acasa..
Azi am asezat jucariile Emei...o parte, numai cele din dormitor, am asezat sifonierul si cam atat...
va pupacesc doresc La multi ani sarbatoritei si sa auzim numai de bine
bazar pentru Ema
ajutati la terapia pentru Ema pe DC

Ajutati-ma sa inteleg lumea! BLOG
Mari
9+ si mami de Ema
Bells spune:
Maricicutz, bine ai venit, 40 saptamani minunate alaturi de noi iti doresc, multa sananate tie si la bebic.

Ioana,
13+
Klarisse spune:
Oau aveti un spor la scris

Ca tot ziceati de DT si TT am la birou colege care au nascut si sunt foarte impotriva acestor teste,2 dintre ele au refuzat sa le faca..Eu sunt putin confuza insa merg pe mana medicului..Aici in Iasi DT stiu ca plateste si costa 100 de lei. O sa il fac si eu peste 2 saptamani..
Klarisse
graviduta 9+
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
vanyy2009 spune:
ai dreptate datele sunt statistice....bine eu nici nu vreau sa ma alarmez sau sa incep ca gandurile rele sau de ce asa de ce pe dincolo......vreau sa fiu optimista, si sa ma gandesc ca bebicul meu e bine si ca va fi sanatos.....si vreau sa cred ca doctorul asta al meu stie ce face, este un doctor bun...mai toata lumea m-a trimis la el
11+
Bells spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui chichiutza
Eveline, ma gandeam si eu ca poate e bine sa ne mai chinuim 2-3 saptamani ca sa ajungem la trimestrul II cel linistit si fericit! Dar poate noi huzurim de la 10 s! Cristina 10+ |
Fetele inca putin si scapati, eu eram "lesinata" nu stiam nimic de bebe de la ultima echo. facuta la 7 saptamani si ieri cand l-am vazut
. Va tinem pumnii stansi, totul o sa fie bine, cat mai mult optimism

Ioana,
13+
eveline spune:
Chichiutza, asa este. La prima sarcina n-am avut nimic nimic, nici n-am simtit ca sunt insarcinata in afara de un burtoi maare. Acum, am avut ceva greturi, fara sa ma imprietenesc cu buda insa, cum au facut alte fete, si concluzia tuturor din familie a fost ca daca totusi mi-a fost rau, asta e baiat (cealalta e fetita). Sanatos sa fie... Si ieri m-am uitat in oglinda si m-am ingrozit.. am o burta, da nu asa, nici nu stiu cum sa explic...mai bine cand ajung acasa si fac o poza sa vedeti. Daca nu v-as spune in ce saptamana sunt (si zau ca nu mint) s-ar zice ca sunt in luna a5-a lejer.
10+ si mamica de
Bianca