ce tip de periuta?

ce tip de periuta? | Autor: Tisina

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici,
vreau sa va intreb, voi ce tip de periuta folositi pentru copilasi (ma refer la marca)? Am folosit o perioada periutele de la OralB (potrivite varstelor lor), apoi am incercat periutele de la Aquafresh. Nu sunt multumita. Dupa numai doua saptamani de folosinta, periuta baiatului e, nu stiu cum sa zic, ciufulita, are "firele" de pe margini indoite spre exterior, de zici ca a frecat faianta cu ele, sau cine stie la ce munci grele a supus-o. Aveti vreo marca de periute de dinti preferata, de care sa fiti multumiti? Astept sfaturi.
Multumesc tuturor!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

eu am luat lui Patrick periuta electrica, de la 5 ani. sunt ff multumita de ea. si si el... schimba capetele cu Power rangeri...
o sa ii iau si Evei dupa 3 ani.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza2005 spune:

Noi pana acum (are 5 ani) amfolosit tot Oral B si mai avem una electrica (dar pe aia nu vrea sa o foloseasca tot timpul) .
Nu pot sa zic ca sunt nemultumita deoarece pana acum am schimbat-o in fieare luna asa ca nu a avut timpsa se toceasca. De acum mi-am propus 3 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Si eu am observat ca periutele de dinti pentru copii "infloresc" foarte repede. Eu mi-am explicat asta prin faptul ca materialul din care sunt facute este mai fin, mai subtire, pentru a nu leza gingiutele lor, si astfel se deformeaza mai usor.
Noi am avut din toate marcile existente pe piata si cam toate s-au comportat la fel.Nu mi-am facut mari probleme din asta, i le schimb la maxim o luna si nu avem inca nici o carie la aproape 6 ani. Important e sa le foloseasca regulat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Pai tot cam la o luna le schimb si eu (cel mult, ca pe astea le schimbam la doua saptamani jumate, ca ma enerveaza cand le vad ciufulite). Nu au probleme cu dintii, nici macar cel mare, care are aproape 7 ani, ca le folosesc regulat si cu placere. Dar credeam ca nu am nimerit noi firma potrivita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Si fi-mea infloreste periutele, indiferent de marca. Cred ca e mai degraba din vina "tehnicii" de periaj, decat din vina periutei, la taica-su orice periuta inflorea in 2 saptamani, indiferent de marca, fabricant sau continent de provenienta...

Acum avem o periuta foarte simpatica luata din DM, care vad ca rezista eroic, din pacate nu mai stiu ce marca e. Tot acolo am vazut si periute electrice pt copii. Cred ca pentru cel mare ai putea sa treci la varianta soft de adulti, dar cu cap mai micut. Eu am una Colgate 360' soft care are si niste lamele de silicon si e super faina, molcuta si pare rezistenta dar io-s din tagma alora care si daca folosesc o periuta 5 ani arata ca noua (de-aia ziceam de tehnica de periaj)

Ah, si tot din DM am luat si ata dentara pentru copii, foarte ingenios facuta, in forma de pinguini, hipopotami, o placere sa ne jucam cu ea (mai mult joaca ca inca n-are dantura completa)

Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008
blog revival - chestii gargaricesti

video bazar

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucutza77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Si fi-mea infloreste periutele, indiferent de marca. Cred ca e mai degraba din vina "tehnicii" de periaj, decat din vina periutei, la taica-su orice periuta inflorea in 2 saptamani, indiferent de marca, fabricant sau continent de provenienta...Acum avem o periuta foarte simpatica luata din DM, care vad ca rezista eroic, din pacate nu mai stiu ce marca e. Tot acolo am vazut si periute electrice pt copii. Cred ca pentru cel mare ai putea sa treci la varianta soft de adulti, dar cu cap mai micut. Eu am una Colgate 360' soft care are si niste lamele de silicon si e super faina, molcuta si pare rezistenta dar io-s din tagma alora care si daca folosesc o periuta 5 ani arata ca noua (de-aia ziceam de tehnica de periaj)Ah, si tot din DM am luat si ata dentara pentru copii, foarte ingenios facuta, in forma de pinguini, hipopotami, o placere sa ne jucam cu ea (mai mult joaca ca inca n-are dantura completa)Monica si gargaritza Nancy, 04.07.2008
blog revival - chestii gargaricestivideo bazar
"If you are unware of your choices, then you have none"
Si eu spun ca tot de tehnica tine. Daca o las pe fii-mea sa se spele singura, dupa 2 saptamani periuta ei e "inflorita" toata. Nu stiu cum face, ca mai mult musca din perii aia. Daca o spal eu (de ceva timp am recurs la metoda asta, ca nu am reusit sa o conving/invat sa isi spele singura bine dintii) si periuta arata impecabil.Poze:
http://family.webshots.com/album/573283926iNZLUl
http://picasaweb.google.com/grigore.raluca/InVacanta2#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu i-am luat fetitei mele o periuta de la Aquafresh; are coada sub forma de pisica, este foarte frumoasa. Dupa o luna si jumatate ii cumpar o alta. Sunt multumita de ea fiindca nu se strica perii si ii spala bine dintisorii.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

OralB- adecvata varstei lui, din toamna trecem pe electrica.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui allinta

Eu i-am luat fetitei mele o periuta de la Aquafresh; are coada sub forma de pisica, este foarte frumoasa. Dupa o luna si jumatate ii cumpar o alta. Sunt multumita de ea fiindca nu se strica perii si ii spala bine dintisorii.

allinta

Periuta din asta cu pisica are fata mea, iar baiatul una cu elefant.
Au fost foarte incantati de ele, mai ales ca stau singure in picioare (cu ventuze).
Cred ca au dreptate fetele cu tehnica de periaj, ca periuta fetei arata ca noua, desi le-am schimbat pe amandoua odata. Eu ii las sa se spele singuri pe dinti seara, iar dimineata ii spal eu (chiar si pe cel mare) ca sunt mai somnorosi si doar balacesc periutele. La cea mica mai dau eu "un lustru" seara dupa ce se spala ea, ca sa fiu sigura. Pe cel mare il mai apuca si in timpul zilei spalatul pe dinti, cam pe la jumatatea temelor (cica iau o pauza sa ma spal pe dinti ), deci periuta lui, sa zicem ca e nitel mai solicitata. Dar tot nu mi se pare normal sa se distruga atat de repede.
De la ce varsta le pot da periute electrice? Vi se par mai bune decat cele clasice? Ca parca as incerca si varianta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Tisina, eu nu as cumpara periuta electrica, fiindca este mai important, dupa parerea mea, sa invete sa se spele corect pe dintisori, manual.
Eu ii explic fetitei mele sa nu apese cu peria pe dinti, ca isi raneste gingiutele. Astfel, nu strica nici perii.

allinta

Mergi la inceput