Fulgusori de nov-dec2009(37)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

ochii la inceput au fost gri albastru, acum sunt la fel pe margine iar mai spre interior sunt cand caprui cand verzi

dunga maro inca e acolo, mai putin vizibila dar este

ramonmik multu de infi carne bio

Raluca, mamica de Remus alias Bubu(8 nov '09)

Poze BUBU
asa creste Bubu
"Un optimist nu e decat un prost fericit. Pesimistul e doar un prost." - Louis Bernanos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Monis cine stie cate oua de'alea am mancat fara sa stim

si la noi parca parca se vede ceva in gingie, ce bine ca Santi nu plange de la dureri de gingii,poate nici nu o sa fie cazul... nasa mea a zis ca ea nici nu a stiut cand i-au iesit primii dintisori fetitei, nu a avut dureri si nu a plans deloc, doar ca a balit enorm de mult. asa da! as vrea si eu

_
ANCA mamica fericita de SABINA IOANA (03.11.2009)
Fulgusorul meu iubit

The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna ziua si de la mine.
Na ca sunt chiauna, fix acum cand reinvie forumul, abia reusesc sa citesc azi.
Mihnea si-a facut program de urlat pe la 11, nu stiu de ce, acum a adormit mititelul. Sper sa iasa din programul asta ca e nasol rau.
In rest noi suntem bine.

Lumi, bun revenit. Eu ma bucur ca ti-ai facut curaj si ai spus ce ai pe suflet. Cred ca e constructiv sa fim sincere si fara manusi

Despre diversificare. Inca sunt in ceata, Am trimis si voua niste articole acum ceva vreme, am citit schemele puse de voi si tot oscilez. As incepe cu piure de legume, pe la 6 luni. Asta ar fi optiunea in care cred. Mi-e teama ca dupa fructe va accepta greu legumele si eu tin sa pape legume. Varianta 2 de luat in calcul este tocmai fructul, poate mango mai mult decat mar in ideea ca altceva decat laptele matern va accepta greu, mai ales daca nu ii place, fructele, fiind dulci, probabil vor fi mai usor de acceptat. As fin inceput cu draga inima cu cereale( fiind normoponderal) dar:refuz sa ma storc la pompita, imi ramane sa le bag in suc de fructe sau piureuri, deci trebuie sa incep cu sucul si piureul. Suc nu prea vreau sa dau la inceput ca mi se pare cam inutil, e apa ( si ma refer la suc scos de mine din fructe) Deci: voi incepe cu piure de legume, si daca le accepta greu cu piure de fructe. Restul pasilor nu ii stiu!
Despre citrice, cred ca le aman pe mai tarziu fiind acide si la noi colicii au fost destul de urati cu reveniri si la aproape 4 luni ( acum). Ou tarziu, pe la 7-8 luni carne tot cam asa.
probabil ca voi incepe prin a da cateva lingurite di alimentul nou dupa masa la san, chiar daca , satul fiind, nu va mai vrea... doar pt a experimenta gusturi. imi propun sa avansam foarte lent si in masura in care si bebe va vrea.

Lyly, bine ca sunteti bine acum. Sper din suflet sa nu mai treceti prin asa ceva Pupam mami si bebe

Evy sper ca pediatrul vostru va va linisti legat de fontanela. Iti inteleg ingrijorarea. Va pupam sa treaca grijile si sa se dovedeasca inutile.
Eu nu cred ca papa la 2 ore pt ca s-a subtiat laptele. El are tot 8 mese pe zi, dar distantand pe cele de noapte, recupereaza ziua.

Ancutza, eu am trimis acele articole despre dintuci in acea perioada, daca retin bine. Dar e adevarat, s-a dezbatut prea putin. Stiu ca am vorbit putin de geluri pt calmarea durerilor si Shtephy ne spusese despre acest produs care a mers la fetita ei foarte bine.

Monisule , chiar ca nu ai mai scris asa mult de pe vremea burtilor. Lasa ca e bine... imi plac ideile tale si imi place ca scrii despre dilemele pe care le ai, mai vedem si lucruri la cere nu ne-am gandit. eu intorc toate alea pe toate partile dar mereu scapa cate ceva... Si e si firec faptul ca mai multe minti gandesc mai bine decat una singura.... deci START la dileme si discutii contradictorii

Citat:
citat din mesajul lui coquelicot

aaa, am uita sa va zic, ieri au nascut niste prieteni de-ai mei o fetita.

ce tare ai fost. Mie imi suna a familie unita ce spui tu... si mai era si un banc ( mai putin elegant) cu sotul care dupa nasterea primului copil refuza sa-l faca pe al doilea pe motiv de : numai eu stiu ce am tras la nasterea primului"

betty78, nu te-am uitat. imi pare rau ca a avut probleme bebe.

DORIS_71 of of... si voi??? !!!

Simina , legat de subiectu propus de tine : siecs, eu stau cel mai bine... la modul chiar stau. din lipsa de sot. Acum, trebuie sa recunosc faptul ca, imi e foarte dor, ..... evident ca de sot... la ce va gandeati? Promitem sa recuperam daca si Mihnea ne va da aprobare.
Legat de asta era o statistica in care citisem ca in medie , oamenii fac siecs de 2 ori pe saptamana. Si aveam o prietena care spunea ca ea este cea care mentine media, ca noi, astea cu soti plecati ( adica eu) mai rarut. Asa incat, am simtit nevoia sa-i explic faptul ca statistica se calculeaza pe perioade mai lungi de timp, motiv pentru care.... sigur nu " munceste" in locul meu
Pai, concluzionez eu ca mai bine o duc cei care au casa mica. Greu cu dormitul asta separat. Al meu a dormit o singura noapte in alta parte decat cu mine cat era acasa... tot pe motive de oboseala , si pe la 5 s-a intors langa mine ca e mai bine asa alegerea lui, dar eu sunt multumita.

Gabitza au crescut frumos bebeii tai... ne-au ajuns..

A_driana e bun ca mai "pupa".

Am inceput dimineata mesajul.... l-am scris la celalalt capitol, dar pana sa-l trimit ati trecut la urmatorul... il trimit aici... si incerc sa va prind din urma

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrecluj

Citat:
citat din mesajul lui Ancutza_Bro
Andre bine ca ai pus tu ghilimelele ca eu uitai ...traiasca gelul somnifer, dar ma gandesc e ok sa-l folosesc atat de des? of, sper sa nu dureze chiar pana la 7-10 luni faza asta cu dintii ca imi pierd mintile. nu stiu de ce dar jucariile pt dentitie nu-i plac , am vreo 3 si niciuna nu e pe "gustul" ei

Gelul primit de noi este homeopat, nu mi-e frica absolut deloc de asta. Spun pentru ca ma tratez de multi ani cu chestii homeopate (am si un feeling ca datorita lor am ramas gravida dupa 10 ani de incercari), asa ca o ung de cate ori imi vine. Spune-mi daca ai nevoie de asa ceva, ca am de trimis cateva babycook-uri in Romania si una din fete iti poate pune la posta gelul.
Jucariile ... incearca sa i le introduci tu incet incet in gurita, cand vezi ca incepe sa-si roada manutzele. Sa fie foarte colorate si cu bilute din alea care suna, sa vezi ca prinde gust dupa o vreme.

Chiara Ada, vita mia , Chiara creste
Odiseea plecarii noastre acasa

Te rog poti sa-mi spui si mie cu se numeste gelul ptr. dentitie pe care il folosesti tu. Si eu folosesc, ca si Ancutza, dentinox gelN dar incerc sa-i dau numai seara inainte de culcare.
Pup

mami de Vlad (29.10.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Reluam
Sa vedeti voi cum nu mai am ce scrie, sau se trezeste Mihnea si nu mai apuc sa scriu.... sau mai stii????

Ramonika, sor-mea a avut ochii albastri albastri pana la 2 ani... rudele ii spuneau albastrica, daca te uitai la ea vedeai intai ochii .... si apoi au devenit verzi si asa sunt si acum, tot intens, dar verde

Broscuta linea nigra e la locul ei, dar esatompata

miany75,poate ar trebui sa vinzi "patentul" pt nidare

Gataaaa
Moooaaaama ce placinta am facut mai sus.... imi vine sa o tai felii.... da o taiati voi la citit

Mami fericita de Mihnea
Mihnea creste mare (14.11.2009 )
aniversarea nuntii
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns many_bani spune:

Monis si la noi, in general, tot seara este programul de plans, imi fac tot felul de scenarii, ca daca il doare aia sau ailalta.Singura mangaiere ca doarme noaptea, dar eu tot nu dorm pana sper 1 noaptea si cand dorm si eu mai bine se trezeste domnu' ptr. masa. Poate intra si Doris si ne povesteste ce semne a avut si Matteo de au luat hotararea de a merge la spital (in afara de plans)
Despre ochi, ce sa va zic, Vlad s-a nascut cu ochii inchisi la culoare si asa ii are si acum, nici o schimbare.
Laurairina, fina mea tine pe calorifer, sau subcalorifer o canita cu apa ptr. a nu mai fi asa uscat aerul din camera, uneori mai pune si uleiuri aromate, dar am inteles ca ptr. bebelusi nu sunt prea indicate.
Lili_a, ce faci, cum sunteti, nu mai bagi capul pe aici?
Eu una o iau pe aratura cu vremea asta, am inteles ca nici de joi nu se intrevede o crestere de temp. considerabila si chiar vor mai fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare
Imi raspunde si mie cineva ce facem cu prietenii din acea lista? sau pur si simplu trebuie sa existe?
Acus' ma bag in frigider ca mor de foame.
Va pup

mami de Vlad (29.10.2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia86 spune:

Buna la toate fetele!!!

Intru cu scuzele de rigoare... ca nu apuc sa postez mai nimik... dar nu stiu cum reusiti voi ca mie Davidutzu imi ocupa tot timpul... vreau si eu sa fiu mai activa pe forum dar se pare ca nu reusesc...nu am apucat sa citesc tot din urma dar sper sa reusesc.
Despre noi va spun ca sunt fericita, mai nou de o saptamana nu ne mai trezim de 6-7 ori pe noapte, doar de 2-3 ori... si e tare bine asa... apuc si eu sa ma odihnesc, insa ne lovim de o alta problema... constipatia... puiul meu face kk cam la 2-3 zile si se chinuie tare saracutul... de aceea am hotarat sa ii dau suculet de portocale cate 2 lingurite... poate poate isi revine si el cu kk.
Am vazut ca se discuta tema diversificarii si tin sa multumesc fetelor care ne impartasesc si noua din schemele pe care le au.. eu una inca nu stiu cu ce voi incepe si nici cand
Am vazut poze cu fulgulimea frumoasa... avem toate niste copii superbi...
Diana felicitari pentru iesirea la ski... esti foarte curajoasa sa mergi cu 3 copii, eu inca nu am curaj nici cu unu . am vazut si pozici frumoase cu familia voastra .
Felicitari iesencelor pentru marea "ieseala".
Si eu sper ca David sa mosteneasca ochii mei(albastrii), deocamdata asa se pare...
postez si revin

Camelia fericita de David Cristian ( 14 dec. 2009)
http://picasaweb.google.com/nov.dec2009/Camelia86#5422213404336909346

Mergi la inceput

Desi timpul poate varia, dintii incep sa apara in majoritatea cazurilor la varsta de 6 luni. Primii care apar sunt cei doi din fata, de jos (incisivii centrali mandibulari), urmati de incisivii superiori.

Dintre simptomele normale, care apar in aceasta perioada, fac parte:

Salivare excesiva: incepe cu aproximativ 2 luni inainte de aparitia primului dintisor;
Irascibilitate;
Gingii inflamate;
Copilul incepe sa introduca in gura si sa "mestece" obiecte solide;
Stare de agitatie;
Adoarme greu;
Pierderea apetitului.

Desigur, o parte dintre aceste simptome fac parte din dezvoltarea normala a bebelusului. La 4 luni, majoritatea bebelusilor introduc diverse obiecte in gura, indiferent daca dintii apar sau nu.

_
Fulgusorul meu iubit

The virtue of true love is not by finding the perfect person but loving the imperfect person perfectly !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

fetele am observat la bubu cateva puncte albe pe gingia de jos, de dinti nu se pune problema zic eu, o fi ceva candida

i-am dat pana una alta cu glicerina

Raluca, mamica de Remus alias Bubu(8 nov '09)

Poze BUBU
asa creste Bubu
"Un optimist nu e decat un prost fericit. Pesimistul e doar un prost." - Louis Bernanos

Mergi la inceput

am googalit putin si mai pun cate ceva ce mi se pare interesant:

Cat dureaza?

Procesul de eruptie al dintisorilor incepe cu 2 luni inainte ca dintele sa iasa, propriu-zis, la suprafata si creste intermitent. Toti dintii primari ies pana la varsta de 20-30 luni, insa majoritatea copiilor nu prezinta simptome importante cu fiecare dinte care sparge gingia

Cum este tratata?

Cand le ies dintisorii, bebelusii duc adesea mana la gurita, intrucat exercitarea presiunii asupra gingiilor alina durerea. Masajul tinde sa fie si mai linistitor cand este efectuat de altcineva, si asta nu numai in cazul dintilor. O metoda nemaipomenita de a alina durerile dentare ale beblusului este de a-i freca gingiile ferm, dar bland cu un deget foarte curat. La primele atingeri bebelusii nu vor fi foarte incantati, insa devin foarte relaxati pe masura ce masajul continua.

Furnizandu-i obiecte reci care pot fi mestecate, vom usura, de asemenea, durerile copilului. Tesaturi ude sau jucarii din prosop tinute la frigider sau congelator, sunt iarasi numai bune de linistit. Unii sunt incantati de obiecte netede, tari, cum ar fi manerul unei perii de par. Orice alegeti, fiti atenti ca obiectul sa nu poata fi inghitit si sa nu se poata inneca cu el.

Gelurile de dinti ce contin benzocaina pot fi o binecuvantare pentru copii si parinti. Reduc, intr-adevar, durerea, dar pot lasa in gura bebelusului o senzatie de “abia iesit de la dentist”. Unii copii resping senzatia de umflat, amortit, la fel de mult cum urasc durerea. Oricum, efectul acestor geluri este de scurta durata. Si, pe deasupra, pot prezenta si un risc minor de alergii. Ibuprofenul poate oferi o usurare mai mare a durerii si ajuta, de asemenea, si in cazul problemelor cu somnul.

_
Fulgusorul meu iubit

Mergi la inceput