GRADINITE PARTICULARE IN PLOIESTI

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clopoticaroz spune:

Fetelor, nu stiu voi ce credeti dat eu sunt total impotriva violentei la copii. Nu stiu cum isi permit sa faca asta unor copii cand ar trebui sa se ocupe de educatia lor...
Cei care lovesc copiii trebuie sa suporte consecintele, nu pot scapa asa usor, violenta la copii este interzisa prin lege, chiar si in familii. Desi, din pacate, sunt si parinti care cred ca a-ti bate copilul este cea mai la indemana metoda de a-l educa...
Trist, foarte trist Roxana....imi pare rau sa aud asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosycris76 spune:

buna ziua mamici
din 17 septembrie am dus fetita la cresa nr 49 nord ,daca este cineva aici care a avut copilul la aceasta cresa ,rog sa mi spuna ce parere are,daca a fost multumita de doamnele asistente de acolo.cu multumiri si multa sanatate .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tatiana79 spune:

Rosycris,
stiu ca sunt doua gradinite de stat in nord(Dumbrava Minunata care are gradinita si cresa si Raza de Soare), ambele cu referinte bune din partea parintilor deci cred ca ai facut o alegere buna.
Din 17 Septembrie pana acum tu ce parere ai despre aceasta cresa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosycris76 spune:

Draga Tatiana este vb de cresa "lipita" de gradinita Dumbrava Minunata,pina acum nu am o nemultumire anume ,sint inca in faza in care plec cu lacrimi in ochi de acolo,mi se rupe sufletul de plinsul fetitei mele.Imi place ca e f curat si in clasa si pe holuri,si la bucatarie,mincare variata si adaptata pt toate virstele copiilor de acolo,d nele asistente sint placute,rabdatoare,chiar in primele zile una dintre doamne au leganat o pe picioare pe fetita mea care nu vroia sa doarma ,credeau ca e invatata pe picioare.
Ca orice mama imi fac griji ,mai ales cind aud si pareri contra ,cineva in parc deunazi imi povestea ca si a retras fetita(acum 2 ani ) deoarece facea otita intr una ,ca au tinut o in curent,ca se tipa la ei .Nu sti ce sa mai crezi.,acum vom vedea pe viitor ce va mai fi dar mai astept si alte pareri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana c. spune:

N-am avut niciun copil la cresa din cadrul gradinitei " Dumbrava minunata", am avut-o pe cea mica la grupa mica si jumatate din grupa mijlocie, dupa care am luat-o si am mutat-o ca m-au apucat nervii ( cerinte si bani la greu, atat, in rest...zero absolut). Am vorbit in schimb cu mamici care avusesera copiii la cresa, unele au fost multumite, altele nu. Din nemultumirile lor mi-a ramas in minte faptul ca intr-adevar se tipa la ei si ca ii stergea la fund dupa ce faceau treaba mare cu un burete umed, acelasi ptr toti copiii. In plus...parintii aduceau copiii impreuna cu antibioticul, aici era vina si a parintelui care-si aducea copilul bolnav, dar si a celor de acolo ca-l primeau ( mai mult ca sigur insotit de "atentii", ca se poarta la greu).

Care e gradinita " Raza de soare", cea din cadrul scolii Grigore Moisil ( nr 8) sau mai e alta, ( mai stiu de "Licurici", in spatele scolii H.M. Berthelot - fosta nr 25, acolo am eu baietelul)

Mergi la inceput

Raza de Soare este gradinita de pe Cameliei, cladirea galbena(am gasit pe net adresa: Str. Deditei). Am o colega care a avut copilul acolo pana la scoala, se preda in sistemul step by step si a fost foarte multumita.
Am auzit pe altcineva vorbind de bine si de gradinita Licurici, mai exact de educatoarea de la grupa mica de acolo, dar nu stiam unde este exact in zona Nord. Tu ce parere ai despre aceasta gradinita, Roxana?Esti multumita?

Mergi la inceput

Si la Licurici se preda tot in sistemul step by step, au grupe cu program scurt (8-12) si grupe cu program prelungit ( 8-16, cred...nu stiu sigur, eu il am la program scurt), la parter sunt cele cu program scurt, la etaj celelalte.
Nu pot spune prea multe, e primul an , fetele le-am avut in alta parte, am optat ptr gradinita asta ptr ca este langa sc. 25 unde am fetele si imi vine mai usor, are aproximativ programul celei mici. Unde m-am interesat am auzit numai laude, deocamdata sunt multumita ( cat pot fi dupa 3 saptamani), a invatat poezii si cantecele la greu, initial mi s-a parut ca sunt cam multe dar vad ca le stie. Imi place clasa, e spatiu destul, arata foarte bine si pe afara si pe dinauntru . Imi place educatoarea, al meu e cam zburdalnic, dar vad ca la gradinita e cuminte, sau asa mi se spune, copilul e super incantat, dimineata da scularea in casa ca nu cumva sa intarzie
Singurul lucru care mi s-a parut cam exagerat este fondul clasei/gradinitei, din care se plateste si educatoarea a 2-a, dar daca toate vor fi ok....chiar nu mai conteaza.
Apropo: ai idee cat se da fondulclasei/ gradinitei la gradinita Raza de soare? ( ca pana acum sunt in top la capitolul asta, la maaaaare distanta de locul II, la subiectul unde mai scriu eu, la mamici cu copii de aceiasi varsta)

In rest...mai intreaba-ma peste 1-2 luni, atunci iti voi putea spune mai multe.

Mergi la inceput

Roxana,
nu stiu exact dar o voi intreba pe colega mea si promit sa revin cu detalii. Tu cat dai la fondul clasei? Si inca ceva, voi sunteti la grupa mijlocie acum sau la grupa mica?
Tatiana

Mergi la inceput

Fondul clasei este de 350 ron /an, din acesti bani o parte se duc catre fondul gradinitei, se va plati educatoarea a 2-a si se va cumpara ce mai trebuie in clasa ( tv, dvd, covorase, jucarii, etc). In plus am platit caietele speciale pe care vor lucra tot anul ( 7 caiete ) si lunar se platesc optionalele : engleza si dans modern, cate 10 lei fiecare. De 2 ori pe luna va veni in gradinita teatru , 4 ron/copil, au fost saptamana asta prima data si fii-miu a venit acasa extaziat

Comparativ cu Dumbrava minunata.....cel putin pana acum...e diferenta de la pamant la luna , fii-mea n-a invatat intr-un an jumate atatea poezii si cantecele cate stie cel mic acum, dupa 3 saptamani ( si el e mai mutulica decat ea).
Fata de cealalta gradinita, de pe Traian ( nr 8) unde am dus-o dupa ce am luat-o de la "minunata dumbrava" , la Licurici e clasa mult mai mare, dubla, alt fel de aranjament, jucarii mai frumoase ( poate si banii care se dau aici, dincolo dadeam atunci 50 ron/an)si conteaza si programul, cred ( acolo o puteam duce si la 9, aici trebuie dus pana la cel tarziu 8.15-8.30) ptr ca se vede ca se ocupa de ei mai mult decat se ocupa la cealalta gradinita ( m-a lasat cu gura cascata cand mi-a zis " sarut mana ptr masa", "multumesc", " buna dimineata"....si cat m-am chinuit eu sa-l invat astea, nu s-a prins nimic de el)
In continuare sper sa fie bine, inceputul e promitator

Mergi la inceput

Roxana,
am vorbit cu colega mea, dar ea nu isi mai aminteste exact cat dadea(copilul ei este acum in clasa a doua, deci a trecut ceva timp de atunci).Acum stie cat este fondul clasei la scoala
Insa imi spunea ca nu a fost niciodata o taxa mare, dovada este faptul ca nu-si mai aminteste; dar are o vecina care isi duce fetita acolo si imi va spune saptamana viitoare exact.
La Licurici ii ajuta sa manance sau sa mearga la toaleta? Stiu mai multe gradinite de stat unde nu ii ajuta chiar deloc, argumentand ca trebuie sa invete singuri. E clar ca trebuie, dar in grupa mica cred ca le este imposibil sa se stearga de caca la fundulet(altfel vor sta toata ziua murdari si nu este deloc igienic...).
La Raza de Soare imi spunea colega mea ca ii ajuta, nu sunt astfel de probleme.Au educatoare, ajutor de educatoare si ingrijitoare, in plus si personalul de la bucatarie ii mai juta la masa pe cei care au nevoie de ajutor.
Doar ca sunt foarte multi copii in fiecare grupa, ca la toate gradinitele de stat. Si la voi sunt multi?

Mergi la inceput