Doar un om sarac poate fi atat de generos

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Alea care se extaziaza la poza asta sunt nesincere. Nu cred ca ar face asta cu un caine si copilul lor.
In plus, poza mi se pare editata digital, adica maimuta este pusa acolo artificial.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

OK,fara amnunte de ordin tehnic.Na,asa is eu mai pragmatica....sau mai obsedata de "igiena"!Cand privesc fotografia ma gandesc in primul rand la saracie...E trist.Foarte trist.Din pacate nu putem schimba multe lucruri.Daca ma emotioneaza ceva la aceasta fotografie este NEPUTINTA.Neputinta de a face o lume mai buna.

Hai ca intram in polemici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

eu vad mai degraba un fotograf pasionat ,care obtine cu usurinta in instantaneu de senzatie :((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Citat:
citat din mesajul lui iahim

Gestul ei da dovada de bunatate sufleteasca...asa zici tu...Gestul ei este reprezentarea cruda a saraciei,a mediului socio-cultural in care traieste,a ignorantei si a inconstientei...

Daca as vrea sa hranesc un pui de maimuta l-as hrani cu biberonul...

Este mai mult decat trist.

eu nu vad asa de cruda reprezentarea saraciei aici... pur si simplu femeia aia locuieste acolo, in mediul acela unde nu are biberoane si pampersi la copil... si probabil ca este si fericita asa cum traieste acolo; eu nu vad nimic rau in a fi sarac; cu ce suntem noi mai breji, mai fericiti, mai oameni doar pentru ca am ajuns sa ne dezvoltam, sa traim la orase, sa ne cumparam cu BANI ceea ce avem nevoie, sa ne plimbam cu hainele calcate la dunga si pe tocuri si sa mancam din farfurii cu lingura sau furculita... sincer imaginea asta nu ma face sa gandesc nimic negativ; si nici nu ma face sa zic, vai biata femeie, in ce saracie traieste.... pur si simplu nu vad decat bunatatea din sufletul ei! alternativa ar fi avut daca ar fi ajuns si ea ca noi, dar pentru ca nu a ajuns (probabil) sa vada ceea ce numim noi "civilizatie" nu are alta alternativa decat sa ajute cum poate puiul de maimuta!

si daca poza e "fake" tot nu conteaza; in realitate cred ca lucrul acesta e posibil! deci ideea in sine pare verosimila.

karligutza
sunt mamica Adelutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

eu la inceput nu m-am extaziat, ba chiar invers

apoi mi-am dat seama ca de aici de la caldura, unde am mancare, copilul meu are haine si jucarii si tot ce ii trebuie uneori zic ca nu am cum sa dau

si altii despre car ai zic ca nu au nimic in nimicul lor gasesc ceva de daruit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Eu am convingerea ca poza e facuta intr-o zona in care coabiteaza oameni si maimute, copiii cresc alaturi de ele si mor si unii si altii din cauze diverse. Sunt convinsa ca in zona aia nu e prima femeie care alapteaza un pui de maimuta si bebele e destul de mare cat sa putem deducem ca a supravietuit acestei "orori" facuta de inconstienta de mama-sa.

Muffin, ridicol argumentul tau! ceva mai inteligent de spus nu ai gasit?

Deci ramane cum am stabilit! cam mult dispret in zona ...

PS : si daca ar fi trucata poza, mesajul transmis e tot unul de generozitate pura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Eu vad o mama cu doi pui .

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

ce nu inteleg eu e de ce ne incapatanam sa judecam alte culturi prin prisma valorilor noastre. nu stiu cum e, nu am fost in india, dar ma gandesc ca si lor li se par foarte ciudate multe dintre lucrurile pe care noi, orasencele dintr'o tara "civilizata" (ghilimele intentionate), le consideram ca fiind normale.
sa nu uitam ca la noi inca se mai practica "diversificarea" copilului prin mestecarea mancarii in gura parintelul (matusii, bunicii, etc etc). sincer, asta mi se pare mult mai gretos si mai periculos decat ca un copil sa imparta sanul cu un pui de maimutica ...

(si daca va zic ca intr'una din verile trecute, la tara fiind, fii'mea manca biscuti impreuna cu un catel - in sensul ca, fiind politicoasa cum am invatat'o, intai ii dadea la catel sa muste din biscuite, apoi manca ea restul - o sa ziceti ca's si eu mama denaturata si inconstienta... )

si ca sa fiu ontopic, pe mine m'a impresionat poza mult

edit: exact, daria: o mama cu doi pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Eu vad o mama cu doi pui .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iahim spune:

Si cam multa IPOCRIZIE!

Mergi la inceput