cresterea poftei de mancare la 3 ani!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui geanina-nica

FLAVIA-eu i-am dat propolisul gata preparat, e bun si pentru paraziti,oricum o cura de propolis rau nu-i face
I-AM dat 4 picaturi de trei ori pe zi timp de 10 zile.dupa care 20 zile pauza,SI INCA O TURA tot asa si gata.pana la anul viitor

II administram picaturile impreuna cu o lingurita de miere.

GEANY SI ALVARO (3-10-2006) http://www.flickr.com/photos/gfan/

Propolisul l-ai preparat tu in casa? s-au l-ai cumparat preparat din farmacie?

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

eu am rezerve la propolis...mamei i s-a declansat o alergie migratoare in urma unei cure cu tinctura de propolis...a tinut-o 2 ani dar putea sa nu scape de ea in veci.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui flavia maria
Eu nu-mi doresc un copil gras...vreau doar sa-l vad ca mananca cu pofta, fara promisiuni si povesti.

flavia, daca renunti la promisiuni, poate incepe sa manance cu pofta, cine stie? mancarea, pe langa somn si nevoile fiziologice, sunt cele trei mari tabuuri peste care parintii nu trebuie sa se amestece. copilul decide in toate cele trei privinte. nici un copil nu va lesina de foame, ci va manca daca ii e foame. pana la 18 ani, tot au pusee de crestere si regresiuni, deci perioadele in care ni s-ar parea noua ca nu mananca suficient sunt absolut normale, inseamna ca achizitioneaza alte deprinderi, iar organismul este concentrat in directia respectiva. fortatul, promisiunile, insistentele, povestile, pacalelile sa manance fac din mancat un scop al parintelui, iar copilul stie asta si refuza automat.

n-am facut niciodata analize in perioadele de lipsa de pofta de mancare. copila mea (3 ani) mananca atat cat doreste, cand doreste si ce doreste din ce avem in frigider (exclusiv mancare sanatoasa). fara imunostimulatoare, pastile de pofta de mancare, fara insistente, pedepse, rasplata daca mananca si, mai ales, daca mananca tot din farfurie. nu vreau ca mai tarziu sa aiba probleme de nutritie gen bulimie (de la fortatul sau pacalitul sa manance) sau anorexie (din aceleasi motive) sau de obezitate (ca mananca tot din farfurie, pentru ca asa vreau eu).

mai gandeste-te. daca ai copii sanatosi si fara nici o problema, alta decat aia imaginara ca-s prea slabuti fata de altii dolofani, poate e timpul sa acorzi dreptul copiiilor tai sa-si asculte organismul si sa manance cat si cand le e foame cu adevarat, nu sub stimuli artificiali externi.

abdominabila

nimic

cand voi fi in culmea stesului voi deschide forumul si voi reciti mesajul tau...multumesc!

Adevarul este ca stiu si eu ca nu e ok sa "fortezi " copilul sa manance nici cu promisiuni si cu atat mai mult cu amenintari....dar cateodata ajunsa in culmea disperarii uit teoria...si ma omoara practica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui grati.ela

eu am rezerve la propolis...mamei i s-a declansat o alergie migratoare in urma unei cure cu tinctura de propolis...a tinut-o 2 ani dar putea sa nu scape de ea in veci.

"Invatatura din constrangere nu este facuta sa ramana, dar cea care patrunde in suflet prin dragoste si bunavointa, aceea ramane acolo pentru totdeauna" Sfantul Ioan Gura de Aur

si tinctura de propolis cu ce o prepari? cu alcool?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

tinctura contine alcool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

flavia-eu l-am cumparat gata preparat de la un magazin cu produse apicole,si picaturile care le dau eu nu contin alcol.
Poate gasesti si la noi,ceva produs care sa nu contina alcol.
Si intradevar alergie poate sa faca,exact ca si la miere aici nu i-ti recomanda medici sa dai miere doar dupa 18 luni.acum tu poti sa incerci si sa intrebi si un medic care poate sa te sfatuiasca mai bine decat mine.Mult succes.

Mergi la inceput

Le-am dat si eu intr-o vreme sirop "PROPOLIS C KIDS" pentru cresterea imunitatii...dar nici vorba de pofta de mancare...

Am vorbit cu pediatra si ne-a recomandar niste vitamine SANOSVIT CU FIER si mi-a spus ca se poate ca pofta de mancare sa lipseasca cu desavarsire din cauza lipsei de fier ...am inceput sa ii dau de 2 ori pe zi cate 5 ml...
A mai folosit cineva siropelul acesta? cu ce efecte?
Va voi scrie si eu daca a avut efecte miraculoase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu sincer cred ca ai tu o problema de atitudine fata de copiii tai. Spui ca amandoi nu mananca. Intereseaza-te intai cat ar trebui sa manance un copil de varsta lor. De ex un copil de 4 ani ar trebui sa manance cantitativ dintr-o pizza de ex din aceea de copiii doar un sfert. Acum sincera sa fiu cand am aflat eu asta m-a pufnit rasul: in rarele ocazii cand servesc pizza la masa ma astept de la fiica mea sa manance cel putin jumatate daca nu trei sferturi. (pizza marime de copii).

Cred ca, din cate am experimentat pe copiii mei, trecand prin ceea ce spui ca treci si tu, efectiv te dispera, cel mai bine schiba atitudinea, macar 3 sapt, incearca si vezi daca nu cumva se rezolva ceva.

Cred ca ati intrat intr-un cerc vicios, pe copil nu-l mai intereseaza ce servesti tu la masa, el stie ca trebuie sa refuze.

Parerea mea: stabileste 3 mese pe zi si doua gustari, cat mai sanatoase insa sa cuprinda si alimente spre care ai obs in trecut o oarecare placere.Pune-i mancarea in fata. Cat mananca mananca, cand termina nu il mai "imbia" cu rugaminti si santaj si promisiuni. Efectiv respecta-i decizia. Musca-ti limba cand simti ca vrei sa il indemni la mai mult.

Parerea mea e ca, o data ce va observa dezinteresul tau fata de cantitatea de mancare ingerata de el, va incepe sa manance iarasi de foame si placere.

Si analizeaza-ti asteptarile, s-ar putea sa fie prea mari, nu toti copiii sunt la fel,nu toti copiii au nevoie de aceeasi cantitate de mancare pt a fi sanatosi si satuli.

Succes.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Eu sincer cred ca ai tu o problema de atitudine fata de copiii tai. Spui ca amandoi nu mananca. Intereseaza-te intai cat ar trebui sa manance un copil de varsta lor. De ex un copil de 4 ani ar trebui sa manance cantitativ dintr-o pizza de ex din aceea de copiii doar un sfert. Acum sincera sa fiu cand am aflat eu asta m-a pufnit rasul: in rarele ocazii cand servesc pizza la masa ma astept de la fiica mea sa manance cel putin jumatate daca nu trei sferturi. (pizza marime de copii).

Cred ca, din cate am experimentat pe copiii mei, trecand prin ceea ce spui ca treci si tu, efectiv te dispera, cel mai bine schiba atitudinea, macar 3 sapt, incearca si vezi daca nu cumva se rezolva ceva.

Cred ca ati intrat intr-un cerc vicios, pe copil nu-l mai intereseaza ce servesti tu la masa, el stie ca trebuie sa refuze.

Parerea mea: stabileste 3 mese pe zi si doua gustari, cat mai sanatoase insa sa cuprinda si alimente spre care ai obs in trecut o oarecare placere.Pune-i mancarea in fata. Cat mananca mananca, cand termina nu il mai "imbia" cu rugaminti si santaj si promisiuni. Efectiv respecta-i decizia. Musca-ti limba cand simti ca vrei sa il indemni la mai mult.

Parerea mea e ca, o data ce va observa dezinteresul tau fata de cantitatea de mancare ingerata de el, va incepe sa manance iarasi de foame si placere.

Si analizeaza-ti asteptarile, s-ar putea sa fie prea mari, nu toti copiii sunt la fel,nu toti copiii au nevoie de aceeasi cantitate de mancare pt a fi sanatosi si satuli.

Succes.

daca "problema de atitudine " ar cantari pe cantar atat cat e normal pentru varsta lui...crede-ma ca nici nu m-ar interesa cat mananca.... cele trei mese principale pe zi nu le pot stabili pentru merge la gradi si nu stiu ce mananca pe acolo...cred ca tocmai datorita faptului ca la gradi e lasat sa manace cat vrea si ce vrea se reflecta si in greutatea mult mai mica pe care o are....si nu doar greutatea...e atat de plapand, slabit....micut...arata ca un copil de 2 ani..
asteptarile nu sunt mari, crede-ma...dar daca dupa 2 linguri el se ascunde sub masa...ce sa mai zic? chiar si la gradinita l-am gasit intr-o zi cand m-am dus dupa el cu carnita in gura...in conditiile in care el mancase la ora 12,30, dormise si eu m-am dus dupa el la ora 15,30...deci a stat cu carnea in gura 3 ORE ...mi-a venit sa rad dar apoi m-am gandit ca se putea inneca cu ea in somn...ce sa-ti mai zic? e greu sa intelegi ce simt daca nu ai trecut prin asa ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

falvia maria crede-ma ca nu am zis-o cu rautate. Si am trecut oarecum prin asa ceva. Adelise la doi ani si 7 luni are 11-12 kg, oscileaza, putin probabil ca va avea 13 kg peste un an.

Insa eu cand am descoperit ca dezvolt o "psihoza" (te rog sa nu o iei personal) am studiat ce ii place si cam asta ii dau sa manance. Si cand m-am calmat oarecum am descoperit ca de fapt ea mananca chiar bine daca o las sa decida cam ce vrea sa manance (in limitele sanatoase normal) si cat doreste. Si desi mananca bine cum spuneam nu se vede la cantar. Deci nu cred ca la cantar trebuie sa te uiti. Pentru linistea ta, fa-i niste analize, convinge-te ca n-are carente, si apoi te poti linisti ca asta ii este ritmul.

Mergi la inceput