cresterea poftei de mancare la 3 ani!!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui irlandeza

Daca totusi esti ingrijorata poti sa-i dai PERITOL sau PICOVIT pt. pofta de mancare.[/teal]

Irlandeza, esti medic pediatru?
Medic pediatru fiind, ai consultat vreodata baietelul Flaviei?

Nu mai recomandati medicamente pentru copii!! Este extrem de riscant!!!

Iar daca medicamentul recomandat e unul ca Peritol , tabloul devine de-a dreptul dezastruos...

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Denizel, oricum nu sunt genul de mama care sa dea medicamente la copii dupa ureche...eu ma gandeam la ceva "leacuri " naturiste cand am deschis acest subiect...peritolul l-am incercat la recomandarea unui medic pediatru...dar dupa ce am vazut ce reactii adverse are...am renuntat...
Cred ca irlandeza nu a fost rau intentionta...

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Geniest, laptele il tolereaza foarte bine...il bea cu foarte multa placere...
In ce priveste furazolidonul eu stiu ca este un medicament foarte toxic...acum probabil in cazul vostru a fost evaluat foarte bine raportul beneficii vs riscuri...
Usturoiul nu prea ii place in stare cruda...mai pun in mancare dar cred ca nu are acelasi efect...
In ceea ce priveste uleiul de dovleac am primit aceasta recomandare de la farmacie...de spui ca e apa de ploaie? crezi ca nu a avut nici un efect in ce priveste parazitii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui flavia maria

Denizel, oricum nu sunt genul de mama care sa dea medicamente la copii dupa ureche...eu ma gandeam la ceva "leacuri " naturiste cand am deschis acest subiect...peritolul l-am incercat la recomandarea unui medic pediatru...dar dupa ce am vazut ce reactii adverse are...am renuntat...
Cred ca irlandeza nu a fost rau intentionta...

Flavia, din nefericire nu toate mamicile nu dau medicamente copiilor dupa ureche .

Rugamintea de a nu mai fi recomandate medicamente copiilor la aceasta rubrica, a fost de multe ori repetata de Sheannamp.
Avand in vedere cat e de pacatos Peritolul si avand in vedere ca, uite, inca sunt useri care recomanda medicamente pentru copii, m-am gandit ca nu strica sa pun un reminder :).

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu-ti voi recomanda medicamente ci iti voi spune doar ce i-am dat eu, la sfatul medicului.

Pustiul meu cel mic nu prea manca, era slabut..are 4 ani, nu 3. I-am facut copro si avea oua de oxiuri. Pe langa tratamentul adecvat i-a prescris si Liv 52. Acesta e un sirop cu rol de protectie a ficatului. Initial se gandise la Sanzine, dar pentru ca pustiul merge la gradinita, era cam complicat de administrat de 3ori/zi. Cu Liv 52 s-a impacat foarte bine. Dupa vre-o 2 saptamani manca baiatul meu...si parca a si crescut (adica sigur - ca toate bluzele i-au ramas scurte la maneci). Gras nu s-a facut ci doar nu i se mai vad coastele ca celor din lagare si are alt tonus.

Mergi la inceput

Denizel, eu am inteles exact mesajul tau si cred ca este unul bine intentionat doar ca, mi s-a parut un pic cam dur si sper ca irlandeza sa nu se supere..

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anya

Eu nu-ti voi recomanda medicamente ci iti voi spune doar ce i-am dat eu, la sfatul medicului.

Pustiul meu cel mic nu prea manca, era slabut..are 4 ani, nu 3. I-am facut copro si avea oua de oxiuri. Pe langa tratamentul adecvat i-a prescris si Liv 52. Acesta e un sirop cu rol de protectie a ficatului. Initial se gandise la Sanzine, dar pentru ca pustiul merge la gradinita, era cam complicat de administrat de 3ori/zi. Cu Liv 52 s-a impacat foarte bine. Dupa vre-o 2 saptamani manca baiatul meu...si parca a si crescut (adica sigur - ca toate bluzele i-au ramas scurte la maneci). Gras nu s-a facut ci doar nu i se mai vad coastele ca celor din lagare si are alt tonus.

Anya

Eu nu-mi doresc un copil gras...vreau doar sa-l vad ca mananca cu pofta, fara promisiuni si povesti.liv 52 stiu ca este pe baza de plante si a fost o perioada in care le-am dat si eu la copiii mei in urma unui tratament mai prelungit cu antibiotice...sincer nu imi amintesc sa fi fost vreo imbuntatire in ce priveste pofta de mancare...poate trebuie dat o perioada mai lunga de timp?... dar o voi intreba si pe pediatra sa vedem ce imi spune daca ar fi bine sa ii mai fac o cura de liv 52..
Despre "Sanzine" nu stiu nimic...este tot un preparat din plante?
Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geanina-nica spune:

FLAVIA-eu i-am dat propolisul gata preparat, e bun si pentru paraziti,oricum o cura de propolis rau nu-i face
I-AM dat 4 picaturi de trei ori pe zi timp de 10 zile.dupa care 20 zile pauza,SI INCA O TURA tot asa si gata.pana la anul viitor

II administram picaturile impreuna cu o lingurita de miere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui flavia maria
Eu nu-mi doresc un copil gras...vreau doar sa-l vad ca mananca cu pofta, fara promisiuni si povesti.

flavia, daca renunti la promisiuni, poate incepe sa manance cu pofta, cine stie? mancarea, pe langa somn si nevoile fiziologice, sunt cele trei mari tabuuri peste care parintii nu trebuie sa se amestece. copilul decide in toate cele trei privinte. nici un copil nu va lesina de foame, ci va manca daca ii e foame. pana la 18 ani, tot au pusee de crestere si regresiuni, deci perioadele in care ni s-ar parea noua ca nu mananca suficient sunt absolut normale, inseamna ca achizitioneaza alte deprinderi, iar organismul este concentrat in directia respectiva. fortatul, promisiunile, insistentele, povestile, pacalelile sa manance fac din mancat un scop al parintelui, iar copilul stie asta si refuza automat.

n-am facut niciodata analize in perioadele de lipsa de pofta de mancare. copila mea (3 ani) mananca atat cat doreste, cand doreste si ce doreste din ce avem in frigider (exclusiv mancare sanatoasa). fara imunostimulatoare, pastile de pofta de mancare, fara insistente, pedepse, rasplata daca mananca si, mai ales, daca mananca tot din farfurie. nu vreau ca mai tarziu sa aiba probleme de nutritie gen bulimie (de la fortatul sau pacalitul sa manance) sau anorexie (din aceleasi motive) sau de obezitate (ca mananca tot din farfurie, pentru ca asa vreau eu).

mai gandeste-te. daca ai copii sanatosi si fara nici o problema, alta decat aia imaginara ca-s prea slabuti fata de altii dolofani, poate e timpul sa acorzi dreptul copiiilor tai sa-si asculte organismul si sa manance cat si cand le e foame cu adevarat, nu sub stimuli artificiali externi.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui geanina-nica

FLAVIA-eu i-am dat propolisul gata preparat, e bun si pentru paraziti,oricum o cura de propolis rau nu-i face
I-AM dat 4 picaturi de trei ori pe zi timp de 10 zile.dupa care 20 zile pauza,SI INCA O TURA tot asa si gata.pana la anul viitor

II administram picaturile impreuna cu o lingurita de miere.

GEANY SI ALVARO (3-10-2006) http://www.flickr.com/photos/gfan/

Confirm si eu! Propolisul luat cu miere a avut rezultate in privinta apetitului. E bun si pt imunitate si pt eventuali paraziti.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput