cresterea poftei de mancare la 3 ani!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

si eu am un gladiol de 10,9kg/88cm la 25 luni. Am primit tratament pt cresterea poftei de mancare cu Liv52, Peritol si inca un medicament numai ca refuz sa-mi indop copilul cu asa ceva. Ii dau 400ml suc de portocale/mar cu morcov, mananca fructe, legume...e greu cu mancarica gatita, cu carnita. Il mai pacalesc cu bucatele de painica+almette sau degetele de cascaval intre mese dar e suca sotului si tinde mai mult spre cruditati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Eu cu Ana nu am avut probleme pana acum cu mancarea, dar de vreo 3 saptamani e jale. I-am facut analize la sange si a iesit sideremia cam mica 32, posibil si de aici sa fie lipsa poftei de mancare, i-am dus si kk la analize, antigen giardia, se duce o singura proba si am inteles ca e destul de precisa. Ce am observat insa de 2 zile, i-am dat f mult suc natural, ii fac eu la storcator, dimineata de fructe, dupa amiaza de legume gen sfecla rosie +morcov mai adaug si un mar ca nu e asa bun la gust, faza e ca bea tot ce-i dau. Si surpriza mare a fost ca a inceput sa manance, nu stiu daca au legatura sucurile dar incercati totusi. Azi e prima zi cand a mancat ca-n vremurile bune, fara mofturi, fara nimic. Sa vedem cat o tine. Mai acum un an i-am dat un siropel Sanzyme, era deranjata la stomacel, dar am obs ca manca dublu si i l-am oprit, va spun din experienta una alta, recomandabil e sa faceti totusi niste analize, anumite deficiente duc si la lipsa poftei de mancare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miillyy spune:

Si noi am avut problema asta. Mihnea, 2 ani si 8 luni are 12 kg, adica sub greutatea normala cam cu 2 kg. Pana acum, manca foarte putzin, selectiv, de multe ori isi facea singur greata cu mancarea, in conditiile in care nu este obligat sa manance sau stresat in vreun fel. Pana cand doctorul nostru de familie ne-a recomandat o cura de ulei de catina, vitamine naturale de macese si catina si sirop natural de spirulina. De cand a luat tratamenul asta, pot sa spun ca am vazut si noi lumina de la capatul tunelului (nu in sensul ca mananca exagerat, ci normal). Oricum ,trebuie verificat si daca are paraziti. Stiu ca mesajul in care se sugera sa se dea tratament oricum suna ciudat, dar asta mi-a recomandat si mie pediatra deoarece sunt foarte frecventi si se pare ca in multe cazuri ies forte greu la analize(noua ne-a dat sa luam un preparat natural - Helmiflores care i l-am dat administrat inainte de cura de mai sus). Multa sanatate va dorim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flavia maria spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

flavia, daca el nu vrea sa manance, nu ii e foame si nu are un apetit dezvoltat, nu ai ce sa faci decat sa il lasi "in legea lui"...

S a mea mananca mult. foarte mult, cu o pofta nebuna. dar are si ea zile in care nu vrea sa manance. si o las, si isi revine ea. acu nu e de incurajat ce iti spun eu, dar cunosc copii care la 7 ani au 16 kg. si se mandreste ca ii ies coastele in poze .

ideea e ca nu ai ce sa faci, nu ai cum sa il fortezi sa manance. atata timp cat nu are carente, nu vad de ce ai face-o. doar ca sa il vezi tu mancand cu pofta?

te si poate are cineva idei magice...

ah, ce inaltime are? acu nu stiu daca are prea mare importanta...

intotdeauna mi-am dorit sa manance si copiii mei cu pofta la masa....si, de cand i-am nascut si pana acum m-am tot chinuit cu ei cu mancarea....cel mare manaca ceva mai bine dar asta micu e DEZASTRU...dupa 2 linguri se ascunde sub masa

are 94 de cm...e si micut...dar parca 12 kg la 3 ani si 4 luni mi se pare foarte putin....multumesc pt. raspuns

are mama 2 baieti : ANTONIO MIHAI (29.05.2004) si ALEXIAN GABRIEL (07.11.2006)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui irlandeza

Flavia, eu am fost un copil nemancacios, ma tineau ai mei de nas ca sa deschid gura pt. cateva imbucaturi, si m-au dus la n doctori, n-au avut ce sa-mi faca, analizele imi erau bune, eram vioaie, sanatoasa, dr. au spus ca atat cere stomacul meu si sa nu ma mai forteze, si sa sti ca nici in ziua de azi nu mananc f. mult.
Daca totusi esti ingrijorata poti sa-i dai PERITOL sau PICOVIT pt. pofta de mancare.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !

Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Am avut o perioada in care eram DISPERATA si atunci am apelat si la peritol...din pacate ii dadea somnolenta si era ca o leguma dupa el...asa ca am renuntat pentru ca mi-a fost frica de reactiile adverse....cu vitamine am incercat....in zadar....multumesc pt raspuns

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui geanina-nica

Flavia-aceeasi problema am avut si eu,cu al meu print,si stiu exact cum te simtieu i-ti scriu sin expierienta mia poate te ajuta cu ceva..

E foarte important sa aiba cat decat mesele regulate adica sa aiba 3 mese importante si inte ele gustari.
Eu dimineata inainte de gradi avem mic dejun,la 11 o gustarica mica in fiecare zi ctate alceva ex,lunea 4-5 biscuiti,marti un sanwici mic,miecuri fructe,joi lactate,vineri fructe si tot asa,la 14h-14.30h masa intodeauna un singur fel dar cu de toate supica intodeauna cu carnita triturata,la 17.30h-18h iar fructe sau lactate nicidecum biscuiti sau alte capricii, capriciile dupa mancarea importanta,,si seara la cina intodeauna il intreb ccam ce ar dorii,

Acum e foarte important sa manace cu cineva impreuna ,adica acompaniat,si nu cu multa atentitie adica ii pui farfuria in fata si gata,tu fate ca nu-l bagi in seama,cand ai terminat tu de mancat il intrebi daca a terminat daca raspunsul e da,ii aduni farfuria fara sa-i dai mai multa atentie.daca raspunsul e nu,il mai lasi sa manace in ritmul sau.
Si incearca sa-i acorzi mai multa atentie in alte ore dea zilei,poate cere atetia.

I- am mai facut o cura de picaturi de propolis,SI VREAU SA SPUN CA S-A INGRASAT INTR-O LUNA 800GR.
succes

GEANY SI ALVARO (3-10-2006) http://www.flickr.com/photos/gfan/

800 de gr intr-o luna???? sunt fascinata!!! pe bune....ce fel de preparat cu propolis i-ai dat????

Amandoi copiii merg la gradi si doamnele de acolo imi spun ca manamca foooarte bine copiii...nu prea cred lucrul asta pentru ca pe cantar nu se vede nimic de muuulte luni...
acasa EU le dau la amandoi sa manance si nu cred ca este vorba de dorinta de "a fi bagat in seama" ...sau cel putin asa cred...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui geniest

Alex merge la gradinita ?
Eu sunt mama de copil slab, caruia i se vad coastele, insa nu ma mandresc cu asta.
Nu mi-am pus niciodata problema de a-l lasa in voia lui ca va creste el, la un moment dat. Mesele sunt o problema, desi am incercat si incercam continuu sa gasim solutii.

Ce vreau sa spun este ca nu e normal sa nu aiba pofta de mancare. Macar la o singura masa din cele 3 trebuie sa aiba apetit. Daca nu mananca din cauza parazitilor intestinali, poti sa-ti dai seama, dandu-i tratament si observand ce se intampla. In mod normal ar trebui ca dupa tratament sa aiba o perioada in care sa ceara el de mancare. Insa nu te astepta sa tina prea mult. Se va reinfesta si veti reveni la acelasi apetit scazut. In orice caz nu abandona lupta pentru ca nu asta e solutia. Un copil slab va face fata mai greu bolilor colectivitatii.

Da merge la gradi...amandoi copiii merg...stiu problema cu parazitii...la un moment dat am devenit chiar paranoica cu parazitii...
I-am "deparazitat" in toamna cu gardianofug si acum de vreo 2 luni le-am facut si o cura cu ulei de seminte de doveac si asta tot din disperara si din paranoia mea legata de paraziti...in copro stiu ca ies foarte greu oxiurii sau alte vietati de genu` asa ca am renuntat sa mai duc kk la anliza...am mai dus si nu a iesit nimic.. anul trecut prin primavara le-am dat chiar zentel....dar nu am observat nici o imbunatatire in ce priveste apetitul....

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui asteryaro

Pediatrul vostru ce zice, cum explica si ce-ti propune sa faci?
"Beres Drops Plus". Se gaseste in farmacie, cca 60 lei flaconul. La noi au functionat, Razvan al meu este un copil extrem de selectiv la mancare (chestie de textura a alimentului, problema ce vine din alta problema de sanatate a lui) dar dupa o cura de Beres (se pronunta beresh) a dat semne ca-si mai revenise, fapt ce se mentine, chiar avem un trend ascendent.
De asemenea, cum spun fetele, este bine de facut ex. coproparazitologic, in mai multe etape, poate sa nu iasa pozitiv din prima.
Va doresc sa gasiti solutia optima .

Cristina si Razvan (31.01.2006)
(1),(2),(3),(4),(5),(6)
MY HERO

pastilutele acestea sunt vitamine?

Mergi la inceput

am uitat sa va spun ca imi cere non stop lapte (pot fi iar parazitii??) si asa il mai pacalesc sa mai pape cate ceva...promitanndu-i ca dupa ce mananca va primi cei 250- 300 ml de lapte cu care cred ca si supravituieste...

Multumesc tuturor mamicilor pentru raspunsuri...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Citat:
citat din mesajul lui flavia maria

am uitat sa va spun ca imi cere non stop lapte (pot fi iar parazitii??) si asa il mai pacalesc sa mai pape cate ceva...promitanndu-i ca dupa ce mananca va primi cei 250- 300 ml de lapte cu care cred ca si supravituieste...

Multumesc tuturor mamicilor pentru raspunsuri...

Nu are si dureri de burtica, gaze, scaune mai proaste ??? Tolereaza bine laptele ??? Intr-adevar se spune ca parazitii cer lapte si dulciuri, insa pe perioada tratamentelor (naturiste sau alopate) sunt interzise cu desavarsire.
La baietelul meu singurul medicament care a functionat (adica a pus cateva sute de grame in decurs de 2 luni) a fost Furazolidonul pe care l-am dat la indicatia medicului pentru o diaree banuita a fi infectioasa. Surpriza a fost sa constatam ca l-a ajutat cumva sa mai nimiceasca din paraziti si sa inceapa sa manance si sa absoarba cat de cat ce mananca. Insa problema a revenit si nu-l pot indopa cu Furazolidon doar pt. ca s-a dovedit a fi cat de cat eficient.

Poti incerca sa-i dai un pic de usturoi crud la masa.
Uleiul din seminte de dovleac a fost apa de ploaie.

Mult succes si sanatate multa !

Mergi la inceput