America (193)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pai spune Liris.

Ai dreptate Hilde, ne-ar trebui ceva documente full disclosure inainte de vizite mai lungi.
Cred ca ne-am schimbat si noi, ce era normal odata ni se pare ciudat acum.
Prietenul vostru a catalogat bine blocurile din Romania.
Astea sint mici chichite, dar a mea era pericol public, cel putin pentru bietul Alexandru cam asa a fost.

Pantera, ce tare-i clipul ala! Ieri m-a intrebat sotul daca vreau sa mergem in Germania, ca ar putea lucra ca si civil pentru vreo cinci ani. Eu nu vreau, dar am zis ca te intreb si pe tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

No,acu' stiti si telenovela...SINZI...lasa mama ca suntem amandoua si ne ajutam,nu mai pune la suflet,sti tu,ca vorbiram noi

Si ca zicea BUFLEA de soacra ei ca e parsiva,si ca o joaca pe la spate..ei cam asa era si a Sinazianei,pe fata era doar miere,radea si se distra cu noi...apoi pe la spate,ne discuta si pe noi si pe ea....femeie nebuna zau...da nu merita efortul de a te enerva sau a riposta...e geu uneori sa te abtii,eu o apreciez pe Sinzi ca poate,mie tare greu mi-ar fi

RAMONELULE...cum mai este Alex?...Robert e mai bine,cu febra s-a cam terminat,dar acum tuseste si ii curge nasul,rau de tot....

"Before you judge me, try hard to love me."MJ

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre aici... http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
...sau aici...
http://community.webshots.com/user/CRISMIR100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Sinzi, de groaza povestea cu soacra!
Ramona, tu daca ai reusit sa ai relatii cordiale cu soacra dupa asa o patanie, ar trebuie sa lucrezi la United Nations!
Ciuf, rau si de tine.
Buflea, nu o mai baga in seama deloc. Stiu ca-i greu dar pentru ea va fi un CHIN.

Acuma stau si ma intreb, avem in gene "socrosenia"? Ca ma gindesc cu horror daca voi deveni vreodata asa. Chiar ma scutur la gindul asta. Nici eu nu am legaturi cu soacra (ea cel putin nu-i romanca) de vreo 5 ani (+). Mai bine ma duc in desert noaptea sa ma manince vrun tigru ceva decit sa devin asa o persoana.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ramona, civilii si contractorii castiga o gramada de bani aici motiv pt care ne gandim si noi ca poate e mai bine sa stam aici...la lucru la JP se inghesuie toti sa il angajeze si ca si contractor si ca si gov employee. Chiar ieri vorbeam cu el despre asta ca i s-a propus.

Unele dezavantaje:
1.ramanem aici cand de fapt ne dorim sa ne intoarcem in State
2.Aidan ar trebui sa mearga la DOD school daca omu' e guv employee ca statul nu plateste scoala internationala.Dar eu as suplimenta la greu acasa cu Calvert sau alte programe. Nu pot sa fac homeschool exclusiv pt ca nu conduc si nu pot ajunge niciunde si cu bebe e greu in transportul public plus ca as intarzia mereu peste tot.

Avantaje:
1. Salar bun, am vazut ca GS 13, step 1 incepe la 70K, iar unde s-ar incadra sotul e step 5 deci mai multi bani si asta e numai base pay.O sa caut tabelul cand vine sota-miu acasa si iti trimit.
2.Beneficii ca si cum am fi in armata, asigurare medicala buna ca si cum avem acum
3.Casa(chiria) e platita de guvern ca si acum deci nu trebuie platit out of pocket.
4.Primim inca COLA (cost of living allowance)
5.Mai putem vizita si restul Europei nevazut

Dupa cum vezi balanta se inclina foarte mult spre a sta aici dar cum el mai are cateva luni pana se poate apuca de negociat ne mai tot uitam in stanga si in dreapta.

Overall e bine overseas pt contractori si civili, contractorii castiga si mai multi bani, de obicei daca treci de la contractor la civil pierzi $30K si spuneam deja cat castiga un GS 13...daca mai ai intrebari poti sa ma intrebi ca mai aflu de pe aici care e treaba.

Adriana 14w si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu am uitat sa va spun ca primii 8 ani ai casniciei mele am crezut ca am soacra perfecta. Asta pentru ca nu aveam copii si nici nevoie de ea, desi ea desigur mereu, mereu ne intreba daca ne poate ajuta cu ceva. In Romania cand eram ii invitam mereu pe socrii (atunci traia si socrul meu) pe la noi, intindeam mese, experimentam tot felul de bucatareli ...mvaiiii ce ii mai place sa fie musafir, sa puna picior peste picior si sa fie servita. Dar asa intr-o vizita de cateva ore nu se vede si nici eu nu aveam astepari de la ea.

Cum a fost sa apelam la ajutor - i s-a parut ca ma slugareste pe mine, de altfel mi-a si spus ca ea nu vine la noi ca sa-mi faca MIE menajul. Totul se invarte in jurul meu, fi-sau nu stiu, nu exista in ecuatie, nu face nici o greseala, nu e niciodata de vina cu nimic ... daca a fost in stare sa imi spuna ca EU am facut al doilea copil ca sa-i fac ei in ciuda, pentru ca stiam ca EA nu agreeaza aceasta idee ? ... bai, de parca fi-sau nici nu a fost acolo cand am facut EU al doilea copil, sau nu stiu, l-am legat la ochi, i-am pus pistolul la tampla si am zis "daca nu ejaculezi acum, eu trag - ca vreau neaparat sa ii fac in ciuda maica-tii" ... Doamne Dumnezeule !!!

Si vreau sa intelegeti - ca nu am pretentie de la ea sa tina toata casa asa cum face maica-mea - sunt foarte ok sa gatesc, sa spal sa fac si curat - dar se intampla sa nu pot si m-ar ajuta daca as putea comunica cu ea. Asta vara ne-au invitat niste amici la o ferma sa culegem mere, duminica - cand asta era ziua mea de gatit. Si eu aranjam acolo plecarea si ea se baga in vorba si zice, de fata cu toata lumea : "Pai cum Doris, plecam la ferma, tu nu cumva ai treaba azi ?". Si mie mi se ridica nervii in gat si ii raspund "Ce propui Buni, sa stam cu totii acasa toata duminica numai pentru ca sa fac EU o ciorba ? O s-o fac la noapte daca nu se gaseste nimeni in casa asta sa faca o ciorba in timpul saptamanii". (cam asa sunt dialogurile mele cu soacra din care barbatul intelege ca eu sunt rea si ea e victima)

Ce credeti ca s-a intamplat ? Am fost la ferma, ne-am inotrs la 9:00 P.M. - nu a spus "lasa Doris ca luni de dimineata, cat sunt copiii la scoala, fac eu o ciorba" ca a fost o situatie, s-a intamplat sa nu pot EU gati ... ea s-a dus sa se culce si eu pana la 12:00 noaptea am facut ciorba ca sa aiba ce sa le dea copiilor luni.

Si efectiv nu inteleg - e o femeie singura, barba-su a murit, are un singur copil care e in America cu MINE ... deci singura ei familie suntem NOI ...eu as face tot posibilul sa ne simtim bine impreuna, ne ajuta ea acum, o sa o ingrijim si noi mai tarziu ...dar nu se poate, ei nu ii place in America care impreuna cu mine i-am tarat copilul din Romania si apoi este o adevarata Doamna (adica femeie casnica o viata intreaga) care nu imi face mie menajul.

Hai ca m-am enervat ...

Mergi la inceput

Sa explic putin despre DOD school. In Italia era oribil, nu faceau anumite materii pt ca nu aveau profesor. Copiii care mergeau la scoala acolo repetau 1 an, uneori 2 in State.

Aici parerile sunt impartite, sunt parinti carora li se pare foarta buna scoala si altii care nu sunt multumiti. Apoi clasele sunt mari, pot ajunge pana la 45 de copii si sunt multi copii care cresc cu social workers sau bunici pt ca parintii lor sunt in Irak sau Afghanistan si sunt copii nu tocmai asa cum ar trebui sa fie. Avantajul aici insa e ca maj de la baza sunt ofiteri si totusi nu e groaznic ca in Italia.Cazurile de care vorbesc nu sunt foarte raspandite aici.Vecinii care au copiii la scoala la baza sunt multumiti...

Am mai putea sa il trimitem la scoala Germana dar nu cred ca stapaneste atat de bine limba, desi pana atunci ar invata ca mai are 1 an, problema e la noi ca nu am putea sa il ajutam cu temele ca totul e in germana. Sotul nu mai poate sa se apuce de invatat ca are altele pe cap iar eu detest limba asta, mi se pare urata si grea si nu am nici o tragere de inima sa o invat.

Scoala internationala e 15.000 euro pe an, cam scump...

Deci pt noi ar ramane numai DOD+acasa cu mine, ceea ce pe mine nu ma deranjeaza si chiar vreau sa il ajut cat de mult pot ca pana la urma ne intoarcem in US si nu vreau sa fie deloc in urma.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Ramona, civilii si contractorii castiga o gramada de bani aici motiv pt care ne gandim si noi ca poate e mai bine sa stam aici...la lucru la JP se inghesuie toti sa il angajeze si ca si contractor si ca si gov employee. Chiar ieri vorbeam cu el despre asta ca i s-a propus.

Unele dezavantaje:
1.ramanem aici cand de fapt ne dorim sa ne intoarcem in State
2.Aidan ar trebui sa mearga la DOD school daca omu' e guv employee ca statul nu plateste scoala internationala.Dar eu as suplimenta la greu acasa cu Calvert sau alte programe. Nu pot sa fac homeschool exclusiv pt ca nu conduc si nu pot ajunge niciunde si cu bebe e greu in transportul public plus ca as intarzia mereu peste tot.

Avantaje:
1. Salar bun, am vazut ca GS 13, step 1 incepe la 70K, iar unde s-ar incadra sotul e step 5 deci mai multi bani si asta e numai base pay.O sa caut tabelul cand vine sota-miu acasa si iti trimit.
2.Beneficii ca si cum am fi in armata, asigurare medicala buna ca si cum avem acum
3.Casa(chiria) e platita de guvern ca si acum deci nu trebuie platit out of pocket.
4.Primim inca COLA (cost of living allowance)
5.Mai putem vizita si restul Europei nevazut

Dupa cum vezi balanta se inclina foarte mult spre a sta aici dar cum el mai are cateva luni pana se poate apuca de negociat ne mai tot uitam in stanga si in dreapta.

Overall e bine overseas pt contractori si civili, contractorii castiga si mai multi bani, de obicei daca treci de la contractor la civil pierzi $30K si spuneam deja cat castiga un GS 13...daca mai ai intrebari poti sa ma intrebi ca mai aflu de pe aici care e treaba.

Multumesc pentru raspunsul detaliat. Ce-i aia DOD school?
Am cam stabilit ca nici eu nu sint adepta homeschooling, desi m-am gindit si la varianta asta cind am fost mai disperata.
Habar n-am ce fel de angajat ar fi, contractor sau altceva. Stiu ca-i maxim cinci ani, nu poti sta mai mult.
Avantajele sint cele enumerate de tine, dezavantaj ar fi ca nu stiu ce sa fac cu casa si nu stiu daca vreau sa-i dezradacinez asa pe copii. Dupa o vreme tot ne-am intoarce aici si mi-e ca ar fi complicat cu readaptarea.
Overall cred ca as spune nu, dar e exciting ca si experienta de viata, asta as aprecia cel mai mult.

Mergi la inceput

Am vazut acum explicatia cu scoala.
Verisoara mea a facut scoala la sectia germana in RO, desi parintii nu stiau o boaba de germana si deci n-au prea putut s-o ajute la lectii. S-a descurcat excelent, cea mai tare chestie e ca s-a batut la olimpiada de germana cu vorbitorii nativi si in vreo doua rinduri a luat locul intii la faza nationala.

Mirela, Alex este cam tot asa. Sper ca-i pe trecute, dar tot ragusit s-a trezit. Sanatate lui Robert, probabil ca si la el e pe trecute.

Anamaria. Cred ca unii din jurul meu ar "disagree with your statement".
Eroina este Buflea, eu n-as mai fi adus-o pe soacra. Asa mi-am pastrat eu sanity, altfel cine stie ce paruieli ar fi urmat. Ne vedem mai rarut ca-i mai dragut.

Mergi la inceput

Ramona, scuze trebuie sa precizez,DOD e Department of Defence.

Puteti sa cantariti, americanii care vin aici nu ar mai pleca, banii sunt buni si au totul platit, ei tot ce trebuie sa faca e sa enjoy the ride :)

Mergi la inceput

Asta imi tot spunea sotul, ca iti platesc cazarea si salariul e mai mare. Asa a inceput, ca sa ma incinte - cu un zimbet din ala, mix de guilty/pus pe sotii.
Adevarul este ca desi nu as vrea, ma gindesc ca ar fi tare fain pe de o parte, perfect pentru copii sa vizitam toate cele prin Europa. Este o experienta pe care altfel nu le-o pot oferi. Asa ca nu-mi iese acum din cap Germania asta.
Care sint living conditions la baza? Poti sa-mi descrii un pic? Eventual pe PM, nu vreau sa ocup aici tot spatiul, doar daca sint curioase si alte fete.

Mergi la inceput