Copilasi de Iulie - August 2004 (42)
Raspunsuri - Pagina 20
philip spune:
daria, gabi
rob, sanatate
alice, e ok gizmo? trecura bubele?
carmen, da, imi place ritmu'
alice2004 spune:
Multumesc, Andreea ! Dap, poci spune acu linistita ca au trecut bubele, am si evitat sa ii fac baie/dush, sa se usuce mai repede !! Si nu am albit chiar complet, hahah !! (Pastrez pentru eventualitatea oreionului si a pojarului)
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
roberta04 spune:
Alice, ce ziceai ca ai folosit pentru bubitele de la fund? Taratze?
Te rog da-mi amanunte...
g_ioana spune:
Vivia pai asta este chiar o veste buna...si zici ca educatoarea aia care nu-i placea este tot in concediu??
Alice ce film mai ai pe lista?
Daria in curand si pozele
Meii io de la dulcegariile astea m-am cam ingrasat
eli spune:
Andrei, recuperare rapida!
Fetele, multumesc de urari! Nu stiam de ce unele dintre voi scriau ca ma felicita iar. Ma gandeam cand am mai scris aici de sarcina . Daria multumesc!
In leg cu scoala, Stefan va incepe clasa 1 in aprilie anul viitor. Aici anul scolar incepe in aprilie si intra in clasa 1 copii care pana pe 2 aprilie (daca nu ma insel)au implinit varsta de 6 ani.
Acum un an am vrut sa il dam la scoala internationala, engleza-japoneza. Inca ma mai incanta ideea dar din pacate nu ne putem permite financiar. Un al 2-lea punct in minus e distanta. Cam o ora dus, o ora intors, nu termina zilnic la aceesi ora si nici nu au after-school. Deci ar fi trb sa-mi fac programul dupa el. Daca nu l-am fi dus noi ar fi mers cu busu-ul scolii dar si acesta e o caruta de bani plus ca ar fi pierdut si mai mult timp pe drum din moment ce trb luat/lasat fiecare elev in parte.
Asa ca am ramas la scoala de cartier. E scoala de stat si nu pot alege la care sa l dau, elevii sunt impartit pe scoli in functie de sector si adresa din sector. E scoala noua, anul asta se da in folosinta, e aproape, la 3-4 min de mers pe jos. Dim bobocii se aduna in fata blocului si sunt dushi la scoala de elevii din clasele mai mari. Stefan fiind la camin nu prea si-a facut prieteni dintr copii din bloc )care merg la gradinita). Sper ca din clasa 1 sa fie si el primit in grupul de prieteni deja format.
La gradinite se studiaza caracterele japoneze, se fac adunari, scaderi, dar la Stef la camin se merge mai mult pe joaca. Invata interactionand cu copii, au parte plimbari in dif parcuri, au zile cand gatesc, zile cand merg sa imprumute carti de la biblioteca.
Stef fiind jumi-juma, mi se pare ca nu se exprima la fel de bine ca si copii japonezi, eram ingrijorata ca nu citeste, scrie, pe cand altii o fac. a fost o perioada cand il presam si cu alfabetul si cu caract japoneze si el se enerva ca nu poate, eu ca nu scrie, citeste corect. acum 1 an am comandat pt prima data un set educativ adecvat varstei. Vine lunar, de 3-4 ori pe an are si un DVD inclus. Are o carticica cu povestiri din viata unui tigrishor care e la gradi si se afla in dif situatii (cum sa se comporte la spital, cum sa invete sa imparta jucariile cu alti prieteni, cum sa ishi exprime sentimentele, frustrarile, cum sa recunoasca ceasul si sa se pregateasca ca sa fie la timp la gradi etc.). In set mai e si un caiet de lucru, cu abtipilduri (cuvinte, forme geometrice) cu spatii pt practicat dif caractere, cu planshe pt desenat, pt unit puncte, pt construit...
De cand a inceput sa vina setul Stef a inceput sa fie si mai pasionat de carti, a realizat ca daca recunoaste caracterele poate sa citeasca singur, daca scrie poate face schimb de scrisori asa cum fac prietenii lui. Acum, de la el vine invitatia, hai sa citim, hai sa facem x activitate.
Cu scoala, nu prea stiu la ce sa ma astept asa ca vom vedea la fata locului si ne vom confrunta, daca vor fi probleme, cu ele atunci pe moment.
Scuze ca m-am intins....
Kim scucces in contiunare cu Luca, sa fie ff ok si de acum inainte! Acum, voi cu el ce limba vb?
Roxi, si celelate mamici cu 2 pitici, cum va impartiti timpul dupa ce va intoarceti de la serviciu?
Am impresia ca gatitul, curatenia, spalatul, intinsul, imPATURITUL RUFELOR IMI IA FF MULT TIMP SI nu-mi ramane timp suficient sa-l petrec cu copii.
Seara buna!
eli spune:
va rog frumos, cine are timp si vrea, nu-mi dati si mie PM sau mess pe YM cu filme bune pt adulti si copii. multumesc mult!
O zi plina de bucurii!
Eliza & Florence Maria & Stefan Takeshi
Nasterea broscutei
PoZe CaLdE
kim222 spune:
Aseara am vazut ..The Road..mi-a placut dar este deprimant!
Alice nu am avut apa! ..asa ca nu am gatit inca dar de castraveti murati zic..
Acum citesc despre varicela..incepe stagiul de infectioase in 2 saptamani.
Eli vb exclusiv romana..nu mai am neuroni pt engleza..
Ioana
szivarvany spune:
Eli, pt mine muncile casnice sunt pe ultimul loc.
Nu e bine, dar asa m-am setat. Mancare fac sambata sau duminica sa tina pana miercuri inclusiv - fac multe sortimente, apoi ma trezesc dimineata cand e cazul si las mancarica proaspata acasa.
Seara arunc haine la spalat si le arunc pe cele uscate pe unde apuc inainte de somn. Sau bag masina si intind dimineata.
Curatenie de musai si atunci in regim militaresc, mai ales de cand e catelusa cu noi
Aici ninge ... azi avem prima ora de grafica sunt curioasa rau despre ce spune princess
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
alice2004 spune:
Robi, uite cum am facut eu. Din fericire Andrei a avut putine bube pe picioare si am putut sa il spal de la briu in jos mai in fiece seara. Mai nasol a fost ca s-a stricat la burta cu ceva, habar nu am cu ce si trebuia sa il toaletez indiferent de varicela sau nu !
Sou, pe corp l-am pictat cu calamina si mixtura mentolata (alternativ, o zi una o zi alta) si il mai dadeam cu talc mentolat. Iar la fund il spalam cu apa si sapun (johnson dala cu invelitoarea albastruie) dupa care il clateam cu apa in care am fiert tarite si fulgi de ovaz ! Am facut niste pungulitze din batiste mai mari (sau din doua bucati de scutece care mi-au ramas de pe vremea cind era mama la maternitate, pinza de in cre ca este), am pus doua trei linguri din taritze, am legat pungulitza asazisa cu ceva sa nu se verse continutul in apa si am scaldat-o in apa fiarta (opreste focul dupa ce fierbe). Anm apasat cu o lingura de lemn pungulitza ca sa intre apa in tot continutul si am lasat apa la racit. De facut am facut mai multa, am folosit de fiece data cite putin, intr-un ibricel, restul l-am pus intr-o sticla curata de plastic si la frigi ! Poti sa faci fiertura si fara toata ingineria asta, dar tre sa strecori cumva taritzele si ovazul si mi s-a parut mai simplu sa pun intr-o batista decit sa ma chinui cu strecuratoarea !! Nu am sters cu prosopul, doar am tamponat si am lasat sa se usuce putin, dupa care am dat cu bepanthene din cind in cind, mai spre uscarea bubelor, dar cel mai mult am pus talc mentolat si vad ca a fost bine !!
Avea gizmoul si pe cuc o bubitza, de fiece data plingea sa nu ii pun nimic acolo, hehe, de parca era dupa el !!
Nervii mei ii las deoparte, principalul este ca este ok !!
Daaa, Olivia, castravetii sint murati, stiu, bunica mea facea felul acesta de mincare deseori si imi place mult !! The Road este trist dar se termina intr-o nota optimista, nu ??
Eli, ai dreptate cu timpul, parca intra la apa si nu alta !! Era sa scriu ca ar fi bine sa reduci din muncile cotidiene, dar m-am oprit, ca nush din care sa spun sa reduci, ca toate au importanta lor ! Sa ai grija de tine !! Si succes lui Stefanel, ma bucur ca ii plac cartile !!
Tocma ziceam ca vreau sa vad un film, uel, Andrei iar cred ca nu a dormit si a stat treaz in camera lui, ceea ce nu a fo chiar rau, pentru ca am reusit sa termin The Prize Winner of Defiance, Ohio ... asta apropo de ce face o mama cu mai multi copii in casa si cum reuseste sa le termine pe toate si sa cistige si bani !! Mi-a placut mult, e un film "touching", ca sa zic asa, eu pe Julianne Moore o ador, e o actrita minunata !
Daria, asteptam impresii de la curs si versurile cintecelului, daaa ??
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
alice2004 spune:
Aaaa, si inca un pies, ca nu mai editez, brei cuscrelou, daca zici ca e pe ingrasate acolosha la voi, io renunt la australia si marte si ma mut la Iasi, ma primiti ??
Alice si Andrei