Ritmul copilului- psiholog pe forum?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sunt cursuri de actorie pe undeva pe la Amzei. Si i-ar fi foarte bune.

Ce am mai descoperit eu la ea. Invata foarte repede. Cu o singura conditie: sa ii citesc eu poezia sau lectia in timp ce ea are alta activitate cu mainile si trebuie sa se miste liber intr-un perimetru restrans. Altfel nu isi gaseste ritmul concentrarii.

Cum m-a ajutat invatatoarea: era prin clasa a IV cand am primit o hartie cu caracterizarea ei. Printre altele scria ca are o memorie auditiva foarte buna. Nu am avut atunci niciun declic.
Declicul l-am facut in clasa a V-a cand am observat, ca la biologie - o materie de care este realmente indragostita - avea vreo 6 de zece si nu o vzusem invatand nimic. Mi-a spus ca ea nu trebuie sa invete ca retine totul din clasa.

Ei bine de atunci o indrum cum sa foloseasca aceasta abilitate in favoarea ei. I-am aratat ce a scris invatatoarea, i-am explicat ce este aia memoria auditiva si i-am spus ca daca in clasa asculta mai cu atentie ce-i spune profesorul va invata mai repede acasa si va avea mai mult timp de joaca.

Asa ca incet, incet vei descoperi si tu ceva in copilul tau. Important este sa faci "declicul"

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput