"LMA!!!Ghiocei de martie-Aprilie 2009**174**

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Salutare!!!

LA MULTI ANI ANDRADA TEONA si BOGDAN!!!

Multe pentru mamici!!!

Am vazut poze cu bebelusi. Toti frumosi!!!

Symliana bine ca ai scris tu mesajul de adineauri, caci asta vroiam sa zic si eu: nu are nimic de-a face biserica cu obiceiurile pagane (taiatul motului, baita de dupa botez etc.). Din pacate nu prea am timp sa detaliez, dar am scris si eu repede, caci deh, sunt sora de preotel . Si cred ca este unul dintre putinii preoti care nu au facut din asta o meserie, caci el din banutii lui a construit biserica si a mai si infiat 6 copii, mai are unul, iar al 8-lea este acum pe drum Mi-e tare drag de el si mereu ma gandesc cum sa fac sa-l ajut mai mult. Iar la botez am fost tare linistita, caci el l-a botezat pe David si tot el ne-a cununat

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

ANDRADA TEONA
BOGDAN

pt mamicile Adirys si Petra Tudor

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui gigelica20

Am si eu o veste pentru Olishka, Pisik06, PetraTudor si denisamada...ca pe Novus nu o va surprinde (ba ii multumesc pentru ca a pastrat secretul) si pentru celelalte fete pe care nu le mai stiu ....

stati departe de piscina....caci va voi stropi cu apa...

Gigelica,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Iuhuuuuuu!!!! Ma bucur mult!!!! Se mareste gasca

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simina_kin spune:

PROVISTA 72 DE MONEDE
RODICA 42 DE M
PULIFRICI 75 M
ELAA 49 M
IUCA 62 M
DYANA 27 M
MIREAL 45 M
DODO 71 M
BOGDANA 45 M
GAZA 44 M
SHASA 56 M
MONIQUE 36 M
INNA 44 M
CRISTINA 5 M
VERO 42 M

Azi au fost mai darnici

fericita de ranjita delicioasa Maya Andreea , din data de 6-oct-2009

Povestea nasterii printesei cu ochi albastri

www.youtube.com/watch?v=EZMAyvih51Q" target="_blank">Ceva special pentru fata si sotul meu! VA IUBESC!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

Fetelor, eu n-as pune in aceeasi oala traditiile/superstitiile cu religia... Obiceiurile astea de care se vb initial (moatze, tavi, chiar ursitori, etc) se fac pt ca "asa se face" si au origini paganesti, multe de pe vremea dacilor, si difera (in detaliu) in functie de zona. Insa ceea ce tine de ritualul bisericesc este cu totul altceva. Daca aveti intrebari gen "de ce asa si nu altfel?" ar trebui sa va raspunda un preot. Nu-i padure fara uscaturi, insa nu toti sunt retardati sau fara credinta. Si fiecare crestin "practicant" ar trebui sa aiba un duhovnic, adica un indrumator in ale religiei, duhovnic pe care si-l alege fiecare si cu care ar trebui sa fie compatibil si pentru care sa aiba respect si incredere. Altfel nu vad de ce ne-am mai duce la biserica sau de ce am avea nevoie de oficierea tainelor bisericesti, daca pentru noi nu au nici o valoare. "Tolerarea" acestor oficii, mai ales de "gura lumii" este ceea ce eu nu pot sa accept. Pentru mine este lipsa de respect. Sa nu uitam ca este vorba despre DUMNEZEU si Casa Lui.
BIANCA, probabil tu te refereai la cu totul alt aspect, care mie sincer imi scapa acum, dar chiar nu-ti spune nimic fraza "ne nastem din pacat"? Necuratia este de multe feluri, insa mie asta la care te-ai referit tu mi se pare cel mai evident...Si bine inteles ca si copiii pot fi pagani atata timp cat nu-s crestini...ca doar asta inseamna!
Sa nu va inchipuiti ca sunt vreo bisericoasa care se da mare sau va judeca pe voi, pacatoasele! Departe de mine gandul! Dar m-am simtit cumva datoare sa iau apararea bisericii in discutia asta..Eu personal am mare respect pentru religii in general, si pentru Biserica Ortodoxa in special. Chiar daca mare parte din ritualul bisericesc uneori pot spune ca imi jigneste intelectul, daca ma gandesc de doua ori, ma smeresc si inteleg ca de fapt asta este calea pe care merg spre lumina (se poate citi si iluminare) si bogatul, si saracul, si prostul, si desteptul...Asta e modul cel mai concret de a fi egali cu totii in fata lui Dumnezeu.
Din pacate am gustat din plin binefacerile acestor rituri, de care recunosc ca am fost tentata (am mai si cedat tentatiei cateodata) sa fac haz, cu superioritate, insa atunci cand mintea se blocheaza intr-un disperat "DE CE???" si durerea te distruge fizic, "executarea" irationala a ritualurilor este singurul lucru pe care il poti face si care la un moment dat iti aduc un strop de lumina in suflet....
Cat despre mult-mediatizata moarte a bebelusului la botez, eu consider ca a fost un accident, atat de rar, ca nu cred ca e botezul mai periculos pentru copil decat inofensivul somn in patut. Iar scufundarea capului in apa mi se pare gestul cel mai plin de simbolism din intreaga taina a botezului, deloc barbar, si nu as renunta la el (e normal sa ti se stranga inima ca mama cand iti e facut puiul sa planga, indiferent prin ce metoda).
In fine, ma apucai sa scriu romane... Asa patesc mereu cand e vorba de religie. Sa va fie invatatura de minte pt viitor.

http://www.lucamic.blogspot.com/

Mai, scuze. Nu am vrut sa trezesc controverse. Eu ma refeream la faptul ca religia nu are legatura cu biserica. Nu toti preotii fac asta pentru ca asa simt. Multi au o meserie de relatii publice si influenteaza opiniile oamenilor prin intermediul credintei mai ales la tara.

Oare cade biserica daca o femeie careia nu i s-a citit molifta de 40 de zile intra in ea? Cade daca un copil nebotezat intra in biserica?Are copilul colici daca nu ii citeste popa? De ce femeia la menstruatie nu are voie in biserica? (ei bine, are. Insa e o interpretare gresita a unor pasaje din Biblie)

Si la urma urmei de ce trebuie sa il bage cu capul in cristelnita in conditiile in care Iisus s-a botezat adult fiind? Nu cred ca fost bagat in niciun cazan...Nu cred ca scrie undeva despre scufundatul capului in cristelnita.

repet, nu am nimic cu religiile- sunt fascinata de musulmani si de cum isi respecta ei religia desi uneori devin habotnici, sunt iarasi incantat de cum suna o orga intr-o catedrala catolica si as vrea sa merg in fiecare si o ascult, imi place cum se bate toaca la manastiri si daca ma nimeresc pe langa una la o ora apropiata de una din slujbe stau si o ascult- insa obiceiurile combinate cu religia sunt dezastru.

Simplyana, te rog sama scuzi daca te-am enervat/suparat. Gata! Inchei acest subiect ca sa nu mai dau nastere la alte discutii.

Pisigri,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

va rog sa-mi trimiteti si mie parola de la mail-ul comun sa pot contribui si eu la prosperitatea mosiereselor

Gianina - mami de bebelusa Andreea - 13 aprilie 2009
avem 10 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doranna spune:

buna!
am nevoie de un sfat din partea voastra...
vrem sa mergem la mare in luna iunie, la o mare frumoasa care nu este neagra pana aici totul bun, oferte cu duiumul la agentii de turism, reduceri la early booking, DAAAR...
am si eu o obsesie: vreau sa vad apus de soare in mare si nu stiu unde sa mergem... noi am tot mers in grecia dar n-am avut parte de apus in mare, am stat tot timpul pe partea estica m-am uitat eu pe google earth si si cred ca la turci, in kusadasi ar fi frumos
acum vine partea a doua a lui "daaaar"...
mergem cu bebe, asa ca tb sa avem conditii bune la cazare (stiu, sunt zeci de hotelui, multe stele, AI si UAI), daaaar...
nu ma vad izolata la un hotel in mijlocul unui camp, cum inteleg ca se intampla de cele mai multe ori la turci, iar grecii nu prea sunt buni pe all inclusive (si e clar ca pt bebe avem nevoie de AI, adica multe legume, multe fructe, branzici, carnite, etc)
am stat in 2008 in zakynthos, la un hotel cu demi-pensiune, daca intarziam la masa nu mai gaseam mai nimic; la bulgari, anul trecut, in septembrie, conditiile au fost excelente, dar ca sa prinzi marea neagra calda tb sa mergi in plin sezon, asta inseamna ca e prea multa aglomeratie si nu-mi place; e complicat....

voi ce ziceti?

Mami fericita de Iulia-Alexandra (23 martie 2009)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

La mine au fost zgarciti frate

- provista - 1
- rodica - 4
- pisigri - nu mai stiu...oricum pana in 5
- ela - 3
- iuca - 5
- dyana - 2
- mireal - 3
- dodo - 2
- petrean - 5
- gaza - 5
- simina_kin - 2
- shasa - 1
- monique - 1
- inna - 1
- cristina - 5
- veronica - 4

Care o fi explicatia??? Ca votez zilnic???

Gigelica,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Lucia si eu tot dupa tarla vin...n-am dat la nimeni 5M doaer 1-2-3-4 atat

Bazar general pe DC

Blogul Speranta moare ultima
Blogul lui Bogdan Andrei , goblenuri,Varsta lui Donu' Bodo,Varsta Isabella-Elena

Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Mergi la inceput