Primul an de scoala:2009-2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Iuhuuuu!!! La noi vine vacanta, azi e ultima zi de scoala!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Si Stefan ia astazi vacanta, a primit si tema (ceva la scriere, ceva la citire, ceva la mate... simbolic).

Fiindca noi plecam spre Ro in seara asta si este putin probabil ca voi mai intra pe net curand, va urez de pe acum celor care sarbatoriti Sfintele Pasti sa le primiti cu sufletul plin de bucurie si lumina!

-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Iasmin, doamna noastra da 90 la suta din temele pentru acasa din culegere, si destul de mult (ca tema, nu ca suplimentar).
Problemele cu predecesor, succesor, si alti termeni pomposi le-au facut inaintea ecuatiilor, iar fiu-meu deja s-a obisnuit cu ele.
Si eu ma intreb daca le va da teme de vacanta. La cat lucreaza acum de mult, cred ca le-ar prinde bine o pauza.
Weekend placut tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Iasmin, doamna noastra da 90 la suta din temele pentru acasa din culegere, si destul de mult (ca tema, nu ca suplimentar).
Problemele cu predecesor, succesor, si alti termeni pomposi le-au facut inaintea ecuatiilor, iar fiu-meu deja s-a obisnuit cu ele.
Si eu ma intreb daca le va da teme de vacanta. La cat lucreaza acum de mult, cred ca le-ar prinde bine o pauza.
Weekend placut tuturor!

Tisina

Multumesc de raspuns
Eu as intelege daca ar fi barem doar tema. Dar el face la afterschool temele cu doamna. Si nu prea pricep de ce e obligat sa mai faca tema acasa, dupa tema din clasa (pe care o face cu doamna). Adica din cate am inteles, dansa le-a cerut proba ca ei au facut tema. Si atunci la afterschool ce au facut. E o intreaga nebuloasa pentru mine. Pe o pagina sunt in jur de 8-10 probleme, si nu sunt simple. In plus ei au deja fise ca tema de la doamna de la inceputul anului, caietul de Paraiala unde de regula tema e de 5 pagini. Adica nu e numai culegerea. Iar cele de pe fise vad ca sunt relativ usurele, pe cand cele din culegere au cel putin doua operatii.
Ei, sper sa treaca cu bine si de faza asta.
Noi faceam din culegere, dar pe foi, nu pe un anumit caiet. Nu ma gandeam ca domna le va cere caietul la corectat. Acuma el zice ca trebuie sa faca dovada, se gandea sa mearga cu culegerea si sa scrie rezultatele pe culegere. Daca apar noutati va mai spun.
O zi frumoasa tuturor picilor si mamicilor.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Revin, cred ca v-am zapacit de tot.
Deci are teme pe fise si pe caietul Paraiala(5 pagini de caiet, 2-3 fise de matematica) pe care le face la afterschool si in plus tema acasa din culegere!!.
Sper ca am reusit sa fiu clara in sfarsit.
Eu nu spun sa nu aiba teme, dar e clasa I. Si nu de alta dar mai are si de citit: povestea pe care o citeste acasa- 2 pagini, plus pentru scoala o poveste de Creanga. Mai trebuie sa ii dau si dictare si ..
Acum trag linia si adun. In conditiile in care el vine de la scoala pe la 15.30, copilaria lui unde e???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikkibaciu spune:

Multumim mult happiness!

Nicoleta Drum bun si sa aveti parte de o vacanta pe cinste! Eu sper sa mai reusesti sa mai intri pe net, eu personal te citesc cu mare drag si pe la celalat subiect cu copiii nascuti in 2002.
Iasmin08 si eu consider ca au totusi prea multe teme, chiar voi ridica chestiunea asta la urmatoarea sedinta cu parintii, care am inteles ca va avea loc dupa Pasti..Iar temele sunt intr-adevar dupa culegeri, ca sa-ti raspund la intrebare, respectiv din Mate 2000, Erc-ul, pe care le corecteaza impreuna a doua zi..
dinubebe mi-a placut f mult abordarea doamnei voastre si cat de frumos si sincer a putut raspunde fetita ta despre ce inseamna familia pentru ea..
adinag supeeer, vacanta cat mai relaxanta va doresc!

Weekend excelent tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Da,temele la mate,daca exista,ca de multe ori nu exista,sunt din culegere,au doua,Mate 2000 si inca una,si au 1-2 pagini.Daca le da 2 pagini,nu mai au la romana.Una peste alta,mai mult de 30 minute nu are niciodata de scris.De citit citeste lectia din manual,de 1-2 ori,a doua oara o citeste deja cursiv si cu intonatie,plus macar inca o pagina din alta carte.Dictare nu ii mai dau,a luat FB fara greseala la o dictare grea,cu cuvinte cu mb si mp,deci nu e nevoie sa insist.Mai degraba la copiere mai uita cate ceva,la dictare in schimb e foarte bine.Si la citit vad ca are FB,a zis ca unii au luat si -FB si B,deci e in ordine si aici.Invatatul ca invatatul,marea suparare e ca a incercat invatatoarea sa ii puna sa isi aleaga singuri colegul de banca si pe a mea nu a ales-o nimeni.Si era foarte suparata ca nu a fost aleasa ,imi era foarte mila de ea si imi venea sa ii bat pe toti din clasa.I-am zis ca pierderea e a lor si sa nu isi faca ea griji,dar totusi...Bine nu m-am simtit.Ea e un copil prietenos,sociabil,nu paraste,nu spune rautati,dar totusi nu are nicio prietena cea mai buna,ca sa zic asa.Pana la urma au ramas tot cum i-a pus doamna ,dar ma supara faptul ca a suferit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Nicoleta, va doresc o vacanta faina, sa reveniti odihniti si relaxati!

Dinubebe, chiar frumoasa abordarea doamnei cu familia. Si mie mi s-ar fi inmuiat genunchii sa citesc ce a scris fetita ta!

Happi, cred ca a fost tare trista fetita ta :(. Dar stii si tu foarte bine ca pot fi atatea motive, iar eu sunt sigura ca nici unul nu are de-a face cu ea. Ea de ce nu a ales pe nimeni? Offff... Poate a fost si ea mai timida, nu a avut curajul nimeni sa zica pe cine vrea.
La noi o data la 4-5 saptamani copiii se aseaza din nou altfel, asa vrea doamna, de obicei aleg ei, o singura data a ales lozul si asta chiar a fost o catastrofa. Fetita mea a stat lana o alta cu care nu se intelege deloc, ea fiind cam dificila (confirmat de doamna), nici nu o intelegea prea bine, respectiva vorbin un dialect foarte puternic, a mea nu e obisnuita cu dialect, mie fiindu-mi important sa vorbim acasa cat mai corect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Iasmin mi se pare foarte mult ce aveti voi acolo ca tema. Fi-mea e la scoala doar pana la 12.
Au un caiet suplimentar la mate si unul la romana plus o carte suplimentara la romana. Ca tema la mate au o pagina, maxim 2 din caietul special (sunt "teste" in el, unele de 1 pag, altele de 2 in functie de cat de mari sunt desenele dar sunt tot 6 exercitii). Astea se completeaza pe acel caiet, nu necesita transcriere.
La romana au o pagina din caietul special (2-3 randuri cu litera, 4 cuvinte si 2 propozitii de transcris) - la fel direct pe caiet. In plus mai au din culegere fie un text de copiat, fie de facut propozitii cu anumite cuvinte, fie de raspuns la intrebari ... ma rog 1 sau 2 exercitii (mai des 1, mai rar 2). In total 30-45 min cu facutul temei.
Mai facem uneori suplimentar fie o dictare, fie ceva dintr-o alta culegere de mate, oricum si cu astea nu am depasit niciodata 1 ora jumate. In restul timpului fi-mea se joaca.
Acum, ca s-a facut cald afara, sta afara 13-14.30 si 17-19. Teme si citit in perioada 15-17. Exceptie sunt zilele de miercuri si vineri din motive de engleza si dansuri.
4 ore de scoala + 1 de teme in medie mi se par suficiente pentru cls I.

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Sorana, suna mult mai omeneste programul fetitei tale. Eu nu pot sa-l fac pe al meu sa lucreze si din culegere dupa ce am lucrat la caiet nicicum.. Umblu de dimineata dupa el si imi zice ca doamna chiar l-a apostrofat si certat ca de ce nu a adus caietul cu proba ca a lucrat din culegere. Fisele la matematica le face (o parte le ia acasa- in weekend). Mi-a venit cu doua dosare la semnat saptamana trecuta, a trebuit sa ii semnez fiecare fisa de luare la cunostinta(erau notate, marea majoritate FB). Acuma ce sa zic, nu-l pot face sa lucreze atata si deja m-am resemnat. Este mult si pentru el, recunosc. Citeste cate doua pag. din ''Orasul piticotilor mincinosi", a mai terminat o carte intre timp, dar acum ar trebui sa citeasca din Creanga o poveste. A ales ''Stan patitul", din care a citit doar o pagina. Restul nu vrea si pace. El are note bune la scoala, dar cand i se pune pata ca a scris prea mult nu se mai apropie de caiet sau carte. Si vroiam sa il dau la inot. Ma gandesc cum as fi in locul tau sa mai fie si la un sport si la engleza. Am incercat sa fac cu el engleza de multe ori acasa, iarasi respinge asta (de cand era mic, de ani de zile respinge). Are lucruri care ii raman in minte, dar nu vrea pur si simplu. Tin minte ca eram disperata, i-am zis sotului ca nu vrea sa vorbim in engleza, nu ma baga in seama, seara de seara. Il cheama sotul si ii zice "Mey, de ce nu vrei tu deloc sa inveti engleza". La care ii zice ficior-mio : "Leave me alone, I don't like it". Si am ramas masca, nu stiu de unde le-a scos, ca mie niciodata nu-mi raspunde.
Cand povestesti de fetita ta, sau happiness de a ei, ce mai, imi vine sa le mananc, sunt adorabile. Asa ascultatoare si cuminti. Of, of, poate asa o nora o sa am si eu.

Mergi la inceput