Primul an de scoala:2009-2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Iasmin, eu zic ca si asa lucreaza mult pustiul tau, nu il mai stresa cu suplimentare. Eu sunt de parere ca un copil sa lucreze suplimentar atunci cand are teme putine sau deloc. Dar cand lucreaza din greu la teme, ce rost isi mai are lucrul suplimentar? Totusi ei sunt copii si au nevoie si de joaca. La cate teme are baiatul meu, abia ii fac timp de joaca. Doamna noastra nu se zgarceste cu temele, atat la abecedar (scris si citit) cat si la matematica, astfel incat nu mai fac cu el suplimentar. Uneori e asa de obosit incat nu ii mai ies nici adunarile, iar la scris ma intreaba cum se face "i mare de mana".
Insa pana acum nu a mers niciodata cu tema nefacuta (nici nu vrea sa auda de asta). Doamna le verifica toate temele zilnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Tisina

Iasmin, eu zic ca si asa lucreaza mult pustiul tau, nu il mai stresa cu suplimentare. Eu sunt de parere ca un copil sa lucreze suplimentar atunci cand are teme putine sau deloc. Dar cand lucreaza din greu la teme, ce rost isi mai are lucrul suplimentar? Totusi ei sunt copii si au nevoie si de joaca. La cate teme are baiatul meu, abia ii fac timp de joaca. Doamna noastra nu se zgarceste cu temele, atat la abecedar (scris si citit) cat si la matematica, astfel incat nu mai fac cu el suplimentar. Uneori e asa de obosit incat nu ii mai ies nici adunarile, iar la scris ma intreaba cum se face "i mare de mana".
Insa pana acum nu a mers niciodata cu tema nefacuta (nici nu vrea sa auda de asta). Doamna le verifica toate temele zilnic.

Tisina

Tisina, pe cuvant ca nu-l stresez cu suplimentar. Alea sunt temele date de doamna invatatoare. Ce il pun eu (si asta tot doamna invatatoare mi-a cerut in mod expres) este sa citeasca doua pagini pe zi dintr-o poveste. Atat. Restul sunt temele lui, dupa cum va spuneam, o multime. Saptamana trecuta am mers si am vazut si eu ca face cuvinte cu ''mp'' (imparat), face familii de cuvinte, face singular/plural, tot felul de declinari, cuvinte cu sens opus.
Fac si si un fel de cuvinte incrucisate, ultima fisa era cu grupul de cuvinte ''ge''. Si am inteles ca la matematica o parte din probleme sunt de clasa a doua si a treia... ''pentru ca poate''. Cred ca va povesteam ca la afterschool se aduna impreuna cu clasa a doua sau a treia in unele zile. La clasa a doua sau a treia, copilasii rezolva problemele pe tabla, iar cei de clasa I casca gura. Si inevitabil..prind... Al meu deja stie unele inmultiri gen 2x3=6, si de unde vine asta..
Cu atat mai mult tema de acasa, poeste cea de la afterschool mi se pare..of... ce sa zic
Stiu ca in primul mesaj am fost incoerenta si nu am pus intrebarea care trebuia (am intrebat daca fac teme din culegere). Intrebarea era daca au de facut 5 pagini din caietul special (Paraiala), de ce mai trebuie si din culegere, ca nu pricep. Si astea toate ca tema...

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Cand va aud cate teme aveti incep sa ma gandesc ca eu chiar ar trebui sa lucrez suplimentar cu fi-mea ... mereu. Ceea ce nu fac. Adica mai facem suplimentar dar doar daca e ceva ce n-a inteles, nu tot timpul.
Recunosc ca eu am cautat o invetatoare care sa dea teme putine . Inainte sa o inscriu la scoala am vazut cateva invatatoare din 2 scoli si am ales ...

Sorana si Monica (7 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

hai sa va cresc eu selfesteemul:D
fimea...a intors-o boala, acu e la Munte si cica a avut febra din nou.

asa ca noi ne ducem la scoala dupa Pasti, de lucrat n-a lucrat nimic de 2 saptamani si sincer putin imi mai pasa Sa ramana la Busteni sa se faca bine. Eu oricum n-am voie langa ei, ca daca fac viroza acuma, aia sunt.

Trebuie sa ma mobilizez insa sa merg la scoala luni dimineata sa vorbesc cu doamna, avem scutirea pana vineri, trebuie sa ii explic ce s-a intamplat, de mine stie care-i situatia, sper ca o sa fie bine, ca glumesc eu asa cu voi, da nu vreau sa creada ca Sofia are niste parinti iresponsabili.

Sorana, si eu tot asa am ales-o...sa dea teme putine, sa mearga pe inteligenta si eficienta. Sunt extrem, de fericita cu doamna noastra.

Am uitat sa va spun ce a zis la ultima sedinta, despre carat/culgeri etc.

Copiii vor veni cu un caiet si manualele, culegerile se lasa acasa si le da doamna sa faca doar acasa tema din ele daca e cazul, sau ce se lucreaza in clasa nu necesita sa care si copiii.

SA nu mai vina decat cu creioane colorate si stilou si creion/guma, pentru ca li se incarca bancile de la carioci:D

La romana/mate- 2 caiete. Unu e la Domana in dulap,. unul acasa.

Mi-a placut faza asta;)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

Asa e si la clasa d-nei noastre.Se lucreaza foarte mult in clasa si se vede pe copil asta.Adica chiar stie.Temele pentru acasa sunt putine.Rar se intampla sa facem suplimentar, vorba Soranei, cand nu a inteles.
Si la noi in clasa sunt copii care nu-si cara acasa manualele/culegerile/caietele.
Si Andrei le mai lasa cateodata in banca.

Sanatate Sofiei!
Numai bine tuturor!

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Am avut curiozitatea ca numar exact cate probleme a avut printul meu de scris in aceste 3 zile (vineri a fost cerc pedagogic) ca tema pentru acasa. Pe caiet 15 probleme, din culegere 45 de probleme, un total de 60 de probleme in trei zile. Problemele sa nu va imaginati ca au fost cu o adunare si gata, neeeeeeee, au avut a, b, c, si cateodata pana la e..
Daca la matematica a reusit pana la urma sa le faca, povestea aia de Creanga n-a citit-o si pace. Ei, noi sa fim sanatosi, sper sa nu ii articuleze vreun I din cauza asta...
Un weekend frumos va doresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Am avut curiozitatea ca numar exact cate probleme a avut printul meu de scris in aceste 3 zile (vineri a fost cerc pedagogic) ca tema pentru acasa. Pe caiet 15 probleme, din culegere 45 de probleme, un total de 60 de probleme in trei zile. Problemele sa nu va imaginati ca au fost cu o adunare si gata, neeeeeeee, au avut a, b, c, si cateodata pana la e..
Daca la matematica a reusit pana la urma sa le faca, povestea aia de Creanga n-a citit-o si pace. Ei, noi sa fim sanatosi, sper sa nu ii articuleze vreun I din cauza asta...
Un weekend frumos va doresc

bai mi se pare SF, si cum adica sa ii articuleze I....moama, cred ca mi-as muta copilu urgent de la asa o invatatoare :(

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Sabina, si io is inflamata rau. Abia astept sa discut saptamana asta cu doamna. Stii cum scot flacari pe nas? Zici ca's balaur sau ceva..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Iasmin, inseamna ca doamna voastra "a luat-o" pe doamna noastra la cantitatea de teme. Noi in weekend primim teme ca in cursul saptamanii: destul de multe de pe o zi pe alta, insa rezonabile pe 3 zile. Si noi suntem la povestea lui Creanga (adica la "g").
Va urez tuturor o saptamana usoara si mai multa relaxare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Temele tot putine la noi,pe maine la mate,6 exercitii pe 2 pagini,mai mult imaginile decat textul.Inca sunt la numerele naturale 0-100,numarare,ordonare,vecini,compunere/descompunere.La romana au trecut la grupul ge/Ge si au de terminat un rebus din manual.Nimic de copiat,nimic de alcatuit,dar in schimb lucreaza zilnic la proiectul cu primavara,fac desene in paint sau scriu texte specifice,si le face mare placere sa isi vizualizeze paginile.Azi au avut o activitate la o biblioteca si s-au intors foarte incantati,cu diplome de participare si hotarati sa revina acolo sa isi aleaga carti.Pe azi a avut,surprinzator,si tema la abilitati,cosulet cu fructe ,cred ca tot pentru acelasi proiect,dar cum iubeste lucrul cu plastilina,nu a avut nimic de obiectat.
Copiii vostri cat citesc zilnic?Eu incerc sa o pun sa citeasca lectia din manual (cea de zi si cea care urmeaza)-asta dureaza cam 10 minute,apoi macar inca o alta pagina aleasa de ea.Dar nu reusesc sa stabilesc un ritual zilnic,adica uneori sare peste ,alteori recupereaza si citeste 3-4 pagini.La textele din manual merge foarte bine,citeste chiar cursiv si uneori cu intonatie adecvata.La text necunoscut,mai are treaba.Daca citeste mai intai in gand,macar o data,citeste foarte bine,daca o pun sa citeasca direct,merge cam greu.La voi cum e?

Mergi la inceput