Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 19
Iasmin08 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cristina_C In ce clasa incep coplasii sa primeasca note in loc de calificative? In De se pun note de la jumatatea clasei a 2-a. |
Din clasa a cincea incep sa primeasca note. Sunt si doamne invatatoare care am inteles ca incep oarecum sa ii obisnuiasca cu note in calsa a patra, dar in catalog, la teste, pe caiete au tot calificative (care trebuie sa recunoastem nu sunt ''mostly accurate''. Pentru ca FB este echivalent cu nota 9-10. deci si cu 9, si cu 9-10 si cu 10.. B (bine) est epentru 7, 7-8, 8. Ei, si acum sa ne imaginam ca li se acorda B-FB... mi se pare extrem de vag. Dar copii nu se streseaza, asta e adevarat. Se face un fel de nivelare a tuturor. La un moment dat par toti de acelasi nivel.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
pepene spune:
Happi,
Multe felicitari, mi se pare ca te-ai mai linistit si tu, si fetita ta e mult mai putin stresata de cand ti-ai mai domolit grija pt. note. Bravo pt. curajul de a te schimba de dragul fetitei tale! 
happiness spune:
Sabina,88 p nu e punctaj de B,inseamna 9 si e clar FB.Sa spunem ca ii putea pune -Fb,dar B mi se pare foarte putin.Acum depinde si de stilul de notare al doamnei.La noi in catalog au toti FB pe linie,dar in fise/caiete au si S,si B...Fiica-mea are de la FB la -FB si chiar --FB,iar semnatura e un fel de vazut.B a luat o singura data,la un test foarte greu,mult peste nivelul clasei I.A recunoscut si doamna chiar azi ca ei lucreaza cam totul peste programa,ceea ce ii va ajuta in clasa a II a.Si spune ca lucreaza astfel pentru ca la nivel de programa copiii s-ar plictisi foarte tare.
Sabina spune:
pai i-a dat " Bine + " :))
Si ei au diverse in foi si teste , iar in carnet majoritatea sumnt doar de FB, probabil ca le face o medie. Am si zis ca in carnet/catalog Sofia are numai FB.
Oricum, eu ma bucur de concluzia Sofiei, adica si-a dat seama ca e prea grabita.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo
faby57 spune:
Buna fetelor,eu mai mult cu cititul pe aici.Am si eu o intrebare:Cum ar firezolvat copiii vostri urmatorul exercitiu-"Din suma nr.15 si 14,scadeti diferenta nr. 27 si 15."-cu paranteze sau fara?Baiatulmeu a facut-o cu paranteze dar foarte multi parinti erau suparati ca e foarte greu pentru ei sa faca cu paranteze.voi ce parere aveti?
Nicoleta spune:
Salut.
Copilul meu nu face inca la scoala aici asemenea exercitii... Dar stiu ca exercitiul se poate face si asa, fara paranteze, cu 3 operatii:
15+14=29
27-15=12
29-12=17
----------------------------------------------------------------------------------
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum.
loryi1974 spune:
La noi se face cu paranteze.DAr se poate si fara,dupa mine importanta este gandirea copilului si capacitatea lui de a ajunge la rezultatul corect.
La Canguras,fiica-mea s-a descurcat fara probleme si e foarte fericita ca este prima din clasa
.Asta pentru ca alta fata era favorita invatatoarei.Iar copiii simt toate astea,din pacate.Acum ,dupa rezultat,a inceput sa o bibileasca pe a mea
,dar eu sper sa o lase in pace,asa cum era pana acum.
Au fost si mici incidente la concurs:copii emotivi ,unuia i s-a facut rau,s-a albit,alta fetita avea dureri de burta de la stres.Si asta in clasa intai.Ma bucur ca a mea ,desi a avut ceva emotii,a reusit sa se comporte normal si a respectat indicatiile noastre,de a face o data subiectele,apoi de a se uita pe pereti un pic sau a bea apa si apoi de a reverifica.De asemenea,a facut totul pe hartie ,chiar daca stia rezultatul.
Nico,imi plac "glumitele"tale de la final.
Nicoleta spune:
loryi, felicitari pentru rezultat si mai ales pentru detasarea fiicei tale! Super!!
----------------------------------------------------------------------------------
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite sa iti vezi de drum.
loryi1974 spune:
Multumesc,dar cel mai mare castig este ca a reactionat foarte bine in conditii de concurs -la noi la scoala chiar a fost concurs,adica nu s-au dat indicatii de rezolvare si nu au asistat inv de la clasa intai.
In conditiile concurentiale de azi,ma bucur ca s-a adaptat fara a neglija ,de exemplu,sportul sau cartile,adica fara a intra intr-un ciclu trezit-scoala-teme-suplimentar-culcare.Si ,ami mult,nicio clipa nu am pus presiune pe ea pentru note sau pentru scris frumos/urat.Acum a inceput chiar sa scrie foarte frumos,cica vrea sa scrie o carte de povesti pentru un animalut de plus si trebuie sa arate bine![]()