Primul an de scoala:2009-2010 (7)
Raspunsuri - Pagina 13
happiness spune:
Noi suntem in vacanta cu 3 zile mai devreme decat ceilalti copii,pe motive de rosu in gat.
Fiica-mea nu se bucura ca sta acasa,si mai inainte imi spunea ca ii e dor de scoala ,a zis ca alti copii vor acasa probabil pentru ca au o doamna rea,pe cand la ea e doamna foarte buna si vrea la scoala.Chiar si-a facut temele pe azi,a recuperat tot ce avea de recuperat,din proprie initiativa,si era foarte fericita ca i-a trimis doamna o foita cu desene de Paste,pentru colorat.Si doamna noastra a spus ca nu le da teme in vacanta de Paste.
Vacanta placuta boboceilor si sa vina Iepurasul cu tot ce va doriti!
sorana spune:
Fi-mea in schimb vrea neaparat maine la scoala. Pentru ca vor picta peoua de ipsos. Nu avem teme de vacanta, poate totusi citim cate ceva (zic eu). La romana au facut recapitulare pana la ge/gi iar la mate tot recapitulare numere 0-100. Dupa vacanta vor trece la figuri geometrice si z.
Vacanta placuta si sarbatori fericite tuturor.
Sorana si Monica (7 ani)
alba_ca_zapada spune:
Azi de 1 Aprilie, doamna noastra i-a pacalit pe copii ca le da tema de vacanta sa rezolve toate exercitiile dintr-o culegere. Evident ca la sfarsitul zilei le-a spus ca sunt scutiti de teme si le da si o zi in plus de vacanta ca au fost cuminti. Asadar noi maine nu servim scoala si ne facem bagajele pentru 3 zile de relaxare la munte. Sper sa fie vreme buna!
anya spune:
Si noi am intrat in vacanta cu o zi mai devreme. Ieri au avut Smartul la matematica - rezultatele dupa vacanta - dar se pare ca n-au facut cum se astepta doamna invatatoare...Oricum Matei a declarat ca vrea sa-l dezinscriu de la celelalte concursuri pentru ca toti copiii care n-au participat la concurs au stat acasa
. I-am spus ca daca asta e singura problema, vorbesc cu doamna si o sa-l tin si eu acasa in alta zi. Are dreptate copilul: unii vacanta si altii munca?
Lectii le-a dat cam echivalentul a 2 teme, dar Matei si-a facut la romana intr-o ora, miercuri seara si mai are cateva exercitii la mate (cam tot vre-o ora ii va lua). Deocamdata mare pasiune pentru bicicleta (a reusit in 2 zile sa merga f bine pe doua roti) iar ieri a bagat un traseu super lung (din Iancului, pe la Parcul 23 August, IOR, dat ocol lacului Titan si retur). A fost fericit: a vazut 2 curcubee si i-a spus tatalui lui ca in alta zi vrea sa mearga cu bicicleta pana unde incepe curcubeul
.
Nu cred ca ajungem pe la munte pentru ca acolo inca nu cred ca a venit primavara. Oricum, de miercuri reincepe antrenamentele la karate (peste 1 luna incep concursurile) si il mai duc pe la piscina...
Daca nu mai intru pe aici, va urez Sarbatori Fericite, Iepuras gras, odihna (atat pentru pitici cat si pentru mamici) si cat mai multa distractie.
pup mamici si pitici,
Iasmin08 spune:
Am intrat si eu sa va urez " Sarbatori Fericite" sa va iasa cozonacii, ouale rosii, si toate bunatatile pe care le faceti. Sanatate multa si numai bine mamicilor si puiutilor lor.

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Nicoleta spune:
Salut.
Noi ne-am intors din Ro, azi Stefan a mers la scoala (ieri a fost invoit). Aseara avea emotii, ne spunea ca abia asteapta sa-si revada colegii!
Vacanta noastra a fost ok, dar a debutat trist si a fost si cam obositoare. Vineri dimineata am aflat ca joi seara a murit o bunica a sotului meu si a trebuit sa ne schimbam traseul... Stefan a vrut sa participe si el la inmormantare (eu am ramas cu Matei care adormise in masina)... bunica locuia intr-un sat... sicriul a fost carat de un car cu boi, iar Stefan a stat (asa a vrut el!! m-am cutremurat!) la capul bunicii... brrr, ma trec fiorii! El, care acum cateva luni a aflat ca a murit un alt bunic al sotului meu si 2 luni i-a fost teama sa mearga singur prin casa... (pe acesta din urma il cunostea, il intalnise de multe ori... pe bunica nu o vazuse decat o data, demult...). Nu am vrut sa intru in amanunte, dar ne.a informat el: a vrut sa vada, era curios! Si ne.a intrebat de ce oamenii turnau vin peste mormant (nu am stiut, i.a zis ca asa se obisnuieste... obiceiurile...). Iar el a zis ca crede ca faceau asta fiindca... "erau cam prostuti"
. Sincer, as fi vrut sa aflu mai multe, insa fiind un subiect delicat m-am abtinut. Este bine ca nu i-a fost teama. Eu nu as fi fost de acord sa il las atat de aproape de tot ce s-a intamplat. Uf!
Stefan in vacanta a avut teme, scurte si putine. Nu am avut timp de citit (si sincer bine am facut, tot pe drumuri, tot intalniri cu rude, cunoscuti...), nici de altceva suplimentar. Sper sa fie ok si asa...
Citesc de scrieti unele dintre voi de teme si alte cele si ma ingrozesc... Ma intreb ce sa fac si cum sa fac la intoarcerea acasa (nu stim cand va fi)...
Vacanta frumoasa in continuare.
Ce le-a adus Iepu copiilor vostri? Stefan a primit o bicicleta (am platit-o, dar o vom ridica asamblata abia vinerea viitoare ca deh, cererea este maaare!).
-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!
loryi1974 spune:
Nicoleta,noi nu am avut teme.E adevarat ca a mai facut si la mate si la romana si a citit destul de mult (acum este la "Insula comorii"-ma vad pe mine in reluare
),dar oficial nu a avut teme.Daca aveam si noi o vacanta precum a voastra cu multa agitatie,probabil nu avea timp pentru carte.De aceea,nu cred ca este cazul sa iti faci griji.
Stefan a realizat multe anul asta ,asa ca va face fata fara probleme unei eventuale reveniri in tara.Se va adapta ,dar va avea o baza puternica pentru o plecaare la studii in afara,mai ales daca intara va continua la un lieu german.Eu ma gandesc cum va reactiona fetita mea la traseul invers ![]()
Mersul pe bicicleta normala se invata neasteptat de repede.A mea a invatat intr-o zi jumate-cand sa renuntam ,a inceput sa mearga-asta se intampla la aproape 6 ani-inca nu-i avea.
Nu a primit un cadou special,mai mult dulciuri cu forme speciale-de ou,iepuras-la iepuras a vrut sa manance morcovul neaparat,na era portocaliu si nu mai mancase pana acum-dar la ea lunar e o ocazie speciala pentru ca suntem intr-o situatie speciala cateva luni asa ca tas-o ii aduce diverse cadouri de pe unde merge.![]()
Concluzia mea este ca nu are rost sa-ti faci probleme de pomana pentru ca Stefan se va integra la revenirea in tara,mai ales daca va urma ceva cu predare intensiva sau integrala in germana ,iar in Bv cred ca sunt astfel de clase.
happiness spune:
Hristos a inviat!Si noi ne-am intors din scurta vacanta de primavara,am fost la tara,la bunici,si am avut mare noroc de vreme frumoasa.Nici fetita mea nu a avut teme in mod oficial,dar pentru ca a lipsit 3 zile a avut cate ceva de recuperat,nu foarte mult.La ea o pagina in caietul special la romana nu dureaza mai mult de 15 minute,la mate si mai putin.Nu am pus-o sa lucreze nimic 5 zile,a avut o pauza totala,doar s-a jucat afara si in casa,a participat la tot ce se facea prin casa,a stat si s-a relaxat,cred ca a venit foarte bine aceasta mini-vacanta,avea clipe cand pur si simplu statea asa,fara desene,fara nimic,si altele in care alerga dupa minge sau desena.De ieri a reinceput sa mai scrie cate ceva,vad ca nu a uitat ,si citeste in fiecare zi povesti scurte,ceea ce tare mult ma bucura.
Iepurasul i-a adus niste hainute noi si multe dulciuri ,iar ieri si-a luat din banutii ei scooter,motiv de mare veselie,ca se distreaza de minune in parc.
Va doresc un final de vacanta minunat,cu liniste in suflet si Lumina in jur.
adinag spune:
Nicoleta, bine v-ati intors! Imi pare rau de intorsatura vacantei, condoleante.
Nici eu nu prea inteleg de ce trebuia sa stea Stefan musai la capul ei, nu mi se pare o idee buna. Imi aduc aminte ca si eu la 8 ani am stat la capul bunicei mele, nu mi-a placut. Ba am trebuit s-o si pup pe obraz...
Cu intoarcerea, sigur se va adapta. Si cine stie, poate totusi ramaneti aici si te cunosc si eu candva personal ;).
Nici noi nu am facut nimic in vacanta, dar tot plecati am fost. DIn pacate cel mic a avut un virus intestinal (nu stiu care, poate chiar Rotavirus, ca a fost urat tare). Pe drumul incolo in masina a vomat de ca. 30 de ori. Apoi a urmat diaree. Bineinteles nu a mancat nimic tot timpul, dar macar a vrut de la sine sa bea multe lichide, asta a fost bine. Apoi a luat al meu virusul de la baiat, deci am avut o "vacanta de vis".
Pentru azi Jasmina a avut un text de memorat, care vine la un text. Cand mi-a zis? In momentul cand eram sa iesim din casa sa mergem la scoala...
Sunt curioasa ce va zice, cum a fost!
Nicoleta spune:
Adina, imi pare rau ca vacanta voastra a fost "virusata". Data viitoare sigur va fi mai bine! Cat despre Stefan, a vrut el sa stea acolo... brr... eu nu l-as fi lasat daca eram cu el, dar cum sotul meu il lasa sa experimenteze cand doreste (edit: si eu il las, dar cu limite)... repet, brrr... Si obiceiul asta cu pupatul mortilor mi se pare absolut sinistru!
-----------------------------------------------------------
Sa aveti (mai repede, daca se poate!!) o primavara minunata!