Primul an de scoala:2009-2010 (7)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Vai cate lectii primesc unii!! Matei scrie tema la romana cam 1 -1.5 pagini de caietel tip 1. Uneori mai au de bifat cate ceva prin carte... De citit il pun eu seara sa citeasca lectia din carte. Ma intreaba de cate ori, de unde trag concluzia ca doamna le zice vre-un numar, dar ii spun ca daca mi-o citeste cursiv, e suficient 1 data. Il mai intreb 1-2 chestii din ea ca sa vad daca a si priceput ceva, eventual daca e vre-un cuvant mai greu il explic si gata. Cam de 2 ori pe saptamana ii dau o dictare de 5 propozitii. Ieri a scris scrisoare Iepurasului si a facut-o perfect. Asa e cu interesul asta. La mate primeste fac exercitii din carte sau caietul tip. Nu au culegere. I-am luat eu Mate 2000 ca v-am tot auzit pe voi, dar nu cred ca face 1/sapt din ea.
Prefer sa-si vada si de cursurile de engleza (unde pregatesc serbari, fac colaje cu iepuri si oua, au desenat pe niste foi amprenta mainii membrilor familiei...tot felul de activitati care-i prind), sa mearga la atelierul de decoratiuni de Paste (asa de frumoase aranjamente au facut...) decat sa-l pun sa faca mate si romana. Atata timp cat vine cu FB si cand il intreb de prin carti - stie, mi-e suficient.
Mie imi pare rau ca la scoala sunt ore pe care nu le prea fac cum trebuie: sportul - in clasa, muzica - din an in Paste...Mi-ar place sa-i ia in parcul din fata scolii si sa discute despre primavara (ca tot sunt la anotimpuri), sa faca activitati cu ei...dar cred ca ma visez in alta tara, deja...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Am fost la scoala si am intrebat. Asteptarile sunt un pic cam mari, am inteles si de ce, exista o anumita presiune. Trebuie sa citeasca bine cat mai repede. In clasa a IVa urmeaza sa aiba o serie de examene, multe si grele, care ii vor asigura pe de o parte portofoliu, pe de alta parte intrarea la Colegiul National unde intentionam sa il inscriem. Nu va fi nimeni sa ii explice ce scrie acolo, trebuie sa castige timp din timpul examenului.
Fac si ei probleme din Mate 2000, dar pe langa fac si din culegerea de care v-am mai zis, doamna nu a fost multumita doar cu Mate 2000.
S-ar putea sa intre la anu (2011) in vigoare legea noua a invatamantului cu examen dupa clasa a doua, dupa clasa a patra samd. Si in sala, iarasi, nu va fi nimeni sa le citeasca problemele.
Nu stiu ce sa zic, voua cum vi se pare?

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08

Am fost la scoala si am intrebat. Asteptarile sunt un pic cam mari, am inteles si de ce, exista o anumita presiune. Trebuie sa citeasca bine cat mai repede. In clasa a IVa urmeaza sa aiba o serie de examene, multe si grele, care ii vor asigura pe de o parte portofoliu, pe de alta parte intrarea la Colegiul National unde intentionam sa il inscriem. Nu va fi nimeni sa ii explice ce scrie acolo, trebuie sa castige timp din timpul examenului.
Fac si ei probleme din Mate 2000, dar pe langa fac si din culegerea de care v-am mai zis, doamna nu a fost multumita doar cu Mate 2000.
S-ar putea sa intre la anu (2011) in vigoare legea noua a invatamantului cu examen dupa clasa a doua, dupa clasa a patra samd. Si in sala, iarasi, nu va fi nimeni sa le citeasca problemele.
Nu stiu ce sa zic, voua cum vi se pare?

Scuze ca ma bag dar te-a cam speriat doamna
Noi suntem in categoria celor care vor da examen acum, peste 2 luni fie ca intra in vigoare legea fie ca nu.
Si ni s-a spus exact ca aceste evaluari de final clasa a patra in cazul nostru si dupa noile reguli vehiculate vor fi un minim minimorum nu de elita ( cum sunt olimpiadele). Sunt de fapt cerintele minime ale programei scolare.
Si te asigur ca la sfarsit de clasa a doua toti citesc perfect. La varsta lor se cunoaste si o luna de scoala nu mai spun un an.
Examenele la colegiu pt clasa a cincea sunt la nivel de olimpiada pe sector dar pana atunci veti mai avea de muncit si este posibil ca anul acesta sa fie ultimul an cand sunt permise urmand ca dupa intrarea in vigoare a noi legi sa se reglementeze in alt mod.

O zi excelenta !
Lala.

Mergi la inceput

Lala, imi vine sa te imbratisez. Cum se zice in popor in zona mea: "Fie-ti gura aurita". Da, m-a speriat..
Am inteles ca nu vor avea timp nici sa respire in clasa a IVa de atatea examene.
Ei, dar vorba ta, o luna de zile se cunoaste, sa speram ca o va tine tot asa. Eu cred ca doamna si-a format un grup elitist (in care l-a bagat si pe fii-mio) si cerintele le stabileste in functie de cei mai buni.
Si io totusi sper sa fie copil cat mai mult timp. (In vacanta nu vreau sa mai fac cu el nimic la mate, sa aiba macar o saptamana pauza, ca prea s-a stresat zilele astea cu atatea teme)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Iasmin asta cu nu au timp sa respire in a patra e cam ...adevarata
Al meu a muncit destul de mult si nu suplimentar acasa , asta a fost doar extrem de putin inainte de olimpiade, faptul ca s-a calificat la ultima faza posibila la ambele denota ca in clasa se munceste la nivel ridicat.
Urmeaza 2 luni extrem de nasoale cu 2 concursuri, 2 olimpiade si 2 examene deci va termina destul de obosit.
Vestea buna este ca a mers in continuare la sport si s-a jucat destul de mult si pe acasa.
Cumva se ajunge la un echilibru iar in a patra ei sunt deja rodati, muncesc altfel, se maturizeaza mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Noi azi am trecut la t cu caciulita,au stat doar 2 ore la ge/Ge,ceea ce mie mi se pare foarte putin totusi.La mate fac deja operatii pana la 100,cu si fara paranteze.Azi chiar am intrebat-o pe doamna de fiica-mea si a zis ca are doar vorbe de bine despre ea.Mai tare decat notele de FB ma incanta ca ii place sa mearga la scoala,lucreaza cu placere,mai ales chestiile creative,si nu trebuie sa trag de ea sa scrie,sa citeasca...Mai nou,nu le mai pune note pe citti lectia din manual,ci la text la prima vedere.Azia luat FB la citit,spunea invatatoarea ca ea singurica a vrut,a ridicat manuta si s-a descurcat de minune.Si faptul ca vrea,nu sta ascunsa in banca,imi place foarte tare,eu nu eram atat de indrazneata cand eram asa micuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Happi, si noi am stat putin pe ge/Ge, motivatia doamnei fiind ca ei deja au inteles mecanismul de la ce/Ce si ci/Ci, si ca nu avea sens sa insiste.
La matematica am trecut la formele geometrice, dar inca mai rezolvam si probleme cu necunoscute si paranteze.
Noi astazi luam vacanta. Voi mai mergeti vineri la scoala? A, si am dus oua fierte ca la ora de desen sa le picteze. Picii erau entuziasmati.
Sunt curioasa cate teme vor avea pentru vacanta.
Sarbatori fericite tuturor!
si Vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

si noi intram vacanta, maine e liber.Am intrebat-o pe d-na de teme pt vacanta si mi-a zis ca vacanta e pentru odihna!

Asa ca, VACANTA FRUMOASA PITICEILOR!

C+C=Andrei

Cel mai greu lucru de pastrat e echilibrul.
(Jean Grenier)

Mergi la inceput

Fii-mio a trecut la figuri geometrice de la inceputul saptamanii si a trecut de grupul ''ge''. Sper sa faca o pauza de teme, ca si ieri mi-a venit dupa afterschool (terminase acolo ce a putut: caietul special, fisele) cu 15 probl, din culegere, dar au fost atata de usoare ca... mai mult s-a jucat. Trebuia sa faca in acelasi desen doua triunghiuri, pe urma 3 triunghiuri, tot asa pentru patrate, dreptunghiuri, si ca sa arate diferenta intre ele, sa le coloreze diferit pe fiecare in parte.

Edit: abia a ajuns acasa: a trecut de literele h si H, de f si acuma e la litera F

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Nu avem teme!
Am primit si carnetele de note si are numai FB

Mergi la inceput