Citim impreuna: Jurnalul de piatra

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

Buflea (succes la noul servici), pai ne-am apucat de ea lunea trecuta , eram in 8 , adaugam 14 zile(2 saptamani) , rezulta ca pe 22 incep discutiile pt urmatorul cerc de lectura (dar asta nu inseamna , teoretic , ca nu putem continua discutiile de la cercurile anterioare).

Asa dupa cum te-am vazut eu vesela si directa , nu cred ca ti-ar placea prea mult cartea asta , "Jurnal in piatra " , mai degraba "Mananca , roaga-te , iubeste " , sau "Citind Lolita in Teheran" sau "Bastarda Istanbulului" . Oricum , daca faci comanda la biblioteca , ia 2-3 carti , daca te dezamageste una , sa ai niste rezerve (precizare : n-am absolvit scoala de vrajitoare , deci nu bag mana in foc ca nu ma insel in privinta gusturilor tale ).

http://bazar-livresc.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Citat:
citat din mesajul lui monixy
Asa dupa cum te-am vazut eu vesela si directa , nu cred ca ti-ar placea prea mult cartea asta , "Jurnal in piatra " , mai degraba "Mananca , roaga-te , iubeste " , sau "Citind Lolita in Teheran" sau "Bastarda Istanbulului" . Oricum , daca faci comanda la biblioteca , ia 2-3 carti , daca te dezamageste una , sa ai niste rezerve (precizare : n-am absolvit scoala de vrajitoare , deci nu bag mana in foc ca nu ma insel in privinta gusturilor tale ).

Pai sa-ti spun ...
- "Mananca, roaga-te si iubeste" am citit-o si nu mi-a palcut, chiar deloc, nici acum nu imi explic succesul acestei carti atat de banale, un fel de jurnal de calatorie avand ca motivatie depresia.
- Bastrada Istanbulului am citit-o, nu m-a dat pe spate dar mi-a placut - este intersanta mai ales ca eu nu stiam nimic despre genocidul armean din 1915.
- "Citind Lolita in Teheran" - nu am citit-o dar comentariile voastre ma fac din ce in ce mai curioasa, mai ales ca pare a trata conditia femeii in lumea araba, o tema care imi place foarte mult.

Cred ca voi sari peste asta ca pana o comand la biblioteca trece saptamana. Astept propunerea urmatoare.

Mergi la inceput

Buflea , scuze pt. atribuirea altor gusturi

Sper sa-ti placa "Citind Lolita in Teheran" si sa o comentezi cu placere impreuna cu celelalte cititoare care au apreciat-o !

Mult noroc la viitoarea tema a cercului de lectura , sa iasa ceva interesant pt. toata lumea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui buflea
Cred ca voi sari peste asta ca pana o comand la biblioteca trece saptamana. Astept propunerea urmatoare.

haide mai, nu dezerta, pai raman singura? eu inca astept cartea. n-auzi ca e buna! in ritmul in care primesc comenzile de la biblioteca mea, este absolut imposibil sa fiu si eu on time cu clubul asta de lectura. sunt in urma rau, va admir enorm ca reusiti sa le procurati si sa le cititi asa repede. cand le-am terminat eu, ar fi fost ridicol sa redeschid discutiile la carti de-acum cateva luni. :-)) bine, de vina e si clubul cartilor, ca mai fur idei si de-acolo si mi-am facut liste de lectura interminabile. am terminat doua de oz, mai am sfarsitul la una feminista, iar pana-mi vine jurnalul, ma apuc de memoriile lui hadrian - parca tot de la Mihaelka am citit recomandarea - pentru care am asteptat o luna si ceva.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

cand le-am terminat eu, ar fi fost ridicol sa redeschid discutiile la carti de-acum cateva luni. :-))

ba io zic sa redeschizi discutiile. sunt convinsa ca s-ar mai gasi si altii care si-ar dori sa discute. si io is urma da' din alte motive decat ale tale. nu reusesc sa citesc mai nimic :(

va admir pe toatele cum reusiti sa cititi cu tonele. io cred ca trec pe carti audio :)

Mergi la inceput

Conchita , cum sa ramai singura ? Mie mi-a placut cartea , asa ca oricand intri sa comentezi desprea ea , trage-ma de maneca si vin sa discutam , chiar daca am avea pareri contradictorii .

Edit : eu ii admir pe cei care citesc (sau macar incearca) si ceea ce , in mod clar , nu le place . Eu nu fac fatza , si renunt din start daca e vorba de anumite abordari literare .

Mergi la inceput

ma sufoooc, nu mai rezist sa citesc nici un cuvant in plus pana nu aflu cum arata dom'le Tyndall limestone aia, v-o arat si voua, vedeti de la pagina8. daca cititi inainte si-napoi, o sa aflati ca nr. de agregate pe cap de canadian e triplu fata de europeni si ca jadul e piatra oficiala in BC. fara legatura cu jurnalul. :-)

asa, si de unde vine numele de Tyndall, pai de www.canadiangeographic.ca/magazine/mj97/write_to_know.asp" target="_blank">aici, al doilea articol.

ah, ca desert, www.routesonthered.ca/pdf/CarolShields.pdf" target="_blank">Carol Shields' self-directed drive and stroll tour.

Mihaelka, explicatia pentru ce nu ti-a placut tie e de la pag. 59 in sus in original, cand descrie monumentul de la mormantul lu' Mercy. iar titlul in engleza e The Stone Diaries, plural. ceea ce schimba perspectiva, mai ales daca adaugam ca numele lu' Mercy era Stone, ca dealtfel numele tuturor orfanelor din parinti necunoscuti de la orfelinatul unde a crescut.

n-am terminat-o, deocamdata imi place. cam adormitoare cu stilul monoton, dar poate n-am ajuns eu unde trebuie inca.

Adela si Monixy, ok, o sa incerc. ar fi trebuit sa iau notite, nush ce o sa-mi mai amintesc. :-)) si-acum nu ma pot concentra la niciuna, ma obsedeaza canetti, m-au innebunit fetele astea, capodopera in sus, capodopera in jos! vreau si eu.

abdominabila

Mergi la inceput

am ajuns la Love, tot intrebandu-ma daca femeia asta iubeste pe cineva, atata diseca la cadavre, inclusiv ale parintilor ei. imi place in continuare cartea, dar nu imi place persoana. sa vedem de-acum incolo.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:

ma sufoooc, nu mai rezist sa citesc nici un cuvant in plus pana nu aflu cum arata

Vei ca te pacaleste. Subiectul e deceiving, aparent. Hollow.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui beren

Citat:

ma sufoooc, nu mai rezist sa citesc nici un cuvant in plus pana nu aflu cum arata

Vei ca te pacaleste. Subiectul e deceiving, aparent. Hollow.

nu m-a pacalit, dar mi-a dat mura-n gura la final, pacat. ca piatra mea se intrevazuse cam pe la jumate, dupa poze. am terminat-o azi, incredibil de frumoasa. o carte despre nimic de care nu te poti indragosti decat dupa ultimul cuvant.

nimic-Mile, ramas bun

Mergi la inceput