Trombofilia o cauza a infertilitatii - 23 -

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tecadra2009

Avalon
Buna! Felicitari pentru bebe!
In urma cu 2 luni am descoperit
Factor V Leiden (G1691A) - Pozitiv-heterozigot si
MTHFR(A1298C)Pozitiv-heterozigot.
Fertilizarea ai facut-o in strainatate? Unde?cine ti-a dat tratamentul pentru trombofilie?cat timp l-ai urmat inainte de sarcina?Eu nu am ramas insarcinata pana acum.De 4 ani incercam.Am facut 6 inseminari, dar nimic.Ajuta-ma cu informatii, te rog! Multumesc !

Eu stiu ca Avalon nu mai activeaza pe DC dar vezi ca pe prima pagina ,pe lista de mamici gasesti povestea .

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns letzy81 spune:

Paula,Rocris voi ati luat compensat Clexanne 100%?Stiu ca vorbeati voi de asa ceva dar nu mai stiu pe unde.Eu l-am luat compensat 50% in limita unui plafon de 300lei iar restul integral.Adica 22 de seringi compensate si 8 cu pret intreg.Zilele acestea merge sotul la Casa de asigurari de sanatate sa afle mai multe ca de la medicii de familie primim acelasi raspuns.Eu stiu ca Macrissa lua compensat 100%.

FVL heterozigot+MTHFR C677T heterozigot+ MTHFR A1298C heterozigot; 2 sarcini oprite din ev la 8/9 sap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

Si eu l-am luat compensat 50%, dar azi hematoloaga s-a mirat, a zis ca gravidele au gratuitate 100%.

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Rocriss eu am luat doar 1 buc/zi Utrogestan 100 mg
Letzy81 Clexane 0.4 mie mi-a dat dna dr gratuit dar numai in limita a 300 lei adica 22 bucati, restul le cumpar. Am fost si eu la asa de sanatate la noi si m-au trimis la dr de familie, ca din cate stiu ei nu se poate mai mult. Acelasi raspuns l-am primit si de la dr de familie si acelasi lucru mi-a zis si un prieten de al meu care e farmacist si are farmacia proprie, ca fiind pe lista B limita maxima e de 300 lei indiferenta de diagnostic.
Stiu ca mcrissa zicea ca a luat totul gratuit s inclusiv Utrogestanul compensat, dar nu stiu cum. Am tot asteptat sa mai intre sa o intreb cum, pentru eu cu cate persoane am vb toate mi-au zis acelasi lucru ... in limita a 300 lei. Daca afli altceva, te rog sa imi zici si mie.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocris75 spune:

A sunat sotul meu azi la CAS. Raspunsul a fost, in mare, acesta: legea 95, art. 233 spune ca ca indiferent de venituri femeile gravide beneficiaza de gratuitate, in valoarea celui mai mic pret al medicamentului cu compozitia respectiva. Prin urmare, se compenseaza 100% Fraxiparine, fiind compusul cel mai ieftin, de acolo rezulta suma de 300 de lei, restul platesti compensat 50% ca asigurat CAS.
Sper ca v-am ajutat (si sper c-o sa-mi conving si doctorita de familie ).
Cristina

2 sarcini oprite din evolutie la 6, resp. 8 s; MTHFR 1298-heterozigot, PAI-1-4G/5G-homozigot
Graviduta a treia oara - sa speram cu noroc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosca spune:

Eu iau Clexane gratuit 30 buc/luna.Farmacista zicea ca daca este in programul lor cu steluta poate depasi plafonul.Nu stiu ce inseamna acea steluta si-mi pare rau ca am luat deja reteta pe luna aceasta si nu pot sa spun exact ce scrie pe ea.Pentru fetele din Cluj pot sa va directionez spre farmacia de unde iau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry75 spune:

Este prima data cand incerc sa scriu pe forum. Am citit acest forum de multe ori dar nu am avut curajul sa intru si sa va povestesc problemele mele. Am vazut ca discutati de retetele pentru Clexane. Eu sunt farmacista, sunt insarcinata in 20 sapt cu diagnostic de trombofilie si beneficiez gratuit de Clexane. Este un produs care are un # in codul din lista ministerului si poate depasii valoarea de 300ron cu conditia sa fie scris singur pe reteta. Rugati medicul de familie sa citeasca legislatia sau sa sune la CAS.
Daca am reusit sa postez corect mesajul si doriti sa ma mai intrebati ceva, va raspund cu mare placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Rosca si Terry multumesc pentru informatii.
Terry mi-ai putea spune ce scrie pe reteta, pentru ca la mine doar Clexane de 0.4 este, este bifat sarcina si lauzie si la cod diagnostic 745 parca. Imi poti da mai multe detalii.
Rosca as dori sa imi scri intr-un mesaj privat farmacia de la care le iei tu pentru ca sora mea este in Cluj si am sa o trimit.
Va multumesc.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, ThromboAss 100, Utrogestan, Prima sarcina Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns terry75 spune:

Este suficient ce scrie e reteta ta. In mod normal ar trebui sa scrie substanta activa din clexane ( enoxparina ) si concentratia. Daca e bifata rubrica de " gravida" , programul informatic in care farmacista introduce reteta ar trebui sa permita eliberarea cu gratuitate 100%.Daca intampini probleme dute la o farmacie mai mare gen Sensiblue sau Dona, deoarece au un program performant. Nu renunta pentru ca trebuie sa primesti toata doza gratuit. Eu am avut si reteta cu 60 de clexane si am ridicat-o gratuit 100%. Nu uita: trebuie sa fie singur pe reteta ( sa nu mai fie alt medicament de pe lista B, care este precizata pe reteta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebecris spune:

buna seara, fetelor!!

si eu am trombofilie...mutatie factor v leiden...a a fost descoperita in luna a 3- de sarcina, in 2008...
am facut clexane toata sarcina si dupa...dupa nastere mi-au aparut niste pete rosii pe piciorul stang si mi-a fost marita doza la 0.6 (facusem de 0,4)...
sarcina a fost urmarita de dl dr. ANCA de la municipal...
am nascut la 36 de saptamani din cauza uneo tumori placentare care aparuse din senin...au fost pb la nastere din cauza faptului ca bebe intrase in suferinta fetala...acum am un baiat sanatos de un an si 5 luni aproape...
eu am luat clexane compensat 100%...
sunt alaturi de voi si am rog sa deveniti mame cat mai curand...
nu stiu inca multe depsre trombofilie...
aa.....am luat vitaminac si aspenter (3 pastile/saptamana)

noapte buna!!!

UN MIC AJUTOR
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
BLOGUL LUI DAVID SI AL MEU
Povestea nasterii

Iubirea inseamna sa nu spui niciodata "imi pare rau" - Love Story

Mergi la inceput