Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *102*

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hepilica spune:

Citat:
citat din mesajul lui happy_uka

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Citat:

vrei sa-ti arat zambila mea? e mova

..sa nu uiti s-o uzi. o mirosi des?

daca-i mova, e de bine .

h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.

oops, crezi ca nu se simte bine??!
te rog, o diagnosticare mica..ca stiu ca tu vezi si veverite si caprioare acolo la tine, ma gandesc ca stii si de zambile..da daca e ceva grav, sa-mi zici cu tact, da?
astept cu sufletul la gara

Uka, cea mai fericita mamosenie de C a r i n a - 14 septembrie 2009

Zambila - Hyacinthus orientalis

Denumire populara: zambila
Familie: Liliaceae
Origine:zona mediteraneana si Africa de sud
Tip de planta: bulb
Expunere:plin soare
Inaltime: 20-25 cm
Sol:fertil, usor drenabil
Dimensiunea florilor: 2,5 x 2,5 cm
Culori:de obnicei alb, roz, piersic si albastru; se mai pot gasi insa si zambile purpurii, rosii, albastru inchis, galbene si portocalii.
Culoarea foliajului: verde

Ingrijire si cultivare
Bulbii de zambile se planteaza toamna, cu sase saptamani inainte de perioada in care ingheata pamantul, intr-un loc insorit, cu pamant bogat in substante nutritive. Bulbii se planteaza la 15 cm adancime si tot la 15 cm distanta unul de altul. Daca nu cumva pamantul este deja foarte uscat, nu e nevoie sa udati florile dupa plantare.

Monitorizati frecvent umiditatea solului. Primavara devreme, cand rasar frunzele si apoi dupa ce se ofilesc florile, tratati bulbii de zambila cu un fertilizator general, urmand intocmai instructiunile de pe ambalaj. Rupeti varfurile florilor dupa ce acestea au inflorit. Zambila produce bulbi laterali care pot fi inlaturati in perioada de repaus a plantei si replantati separat.

Pentru fortarea bulbilor, cumparati bulbi pre-raciti care au primit un tratament cu temperaturi scazute, asemanatoare iernii. Plantati acesti bulbi in ghivece pline cu pamant sau vase de sticla speciale, in care bulbul este tinut exact deasupra nivelului apei. Daca folositi metoda cu apa, umpleti vasul cu atata apa cat sa atinga usor partea de jos a bulbului si asezati-l intr-un loc intunecat, racoros (in jur de 10 grade Celsius) pana cand radacinile sunt bine dezvltate si se observa o crestere in partea superioara a bulbului, la frunze (in jur de 3-4 saptamani). Dupa aceea aduceti vasul cu bulbul de zambila intr-o camera cu temperatura mai crescuta, insorita, pentru a incuraja dezvoltarea foliajului si a florilor. Pentru a prelungi perioada de inflorire, mutati zambila intr-un loc in care sa nu primeasca soare direct atunci cand vedeti ca se apropie momentul in care se deschid florile.

h.

Multumesc lui DD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miha74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui lutoniana

Citat:
citat din mesajul lui Iulika29

Citat:
citat din mesajul lui techila

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui techila

Citat:

Vai Fraguta, tu vezi ce zice Miha ? Si uite ca si Uka zice sa nu te cred ...oare eu acum ce sa fac ? Sper doar sa nu te joci cu sentimentele mele

Eu m-as bucura sa mai vina cineva pe la mine ...ca sa nu mai stau ca o cucuvea si in plus il imbrac si pe asta mic frumos, il spal...poate se joaca musafirii cu el sa trag si eu o cafea si un pui de somn ....

Lucia, mami de David 13 Septembrie 2009

lasa mey luto, ca te vizitez io la vara

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze

Noi suntem doi frati, īn casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc,
* * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,
* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti īn orice loc.
* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.

super....putem sa-i punem pe baieti sa joace singurei fotbal si noi plecam la o inghetata ....yuhuuuuu

lasam pe sotz cu toti copchiii si noi mergem sa bem si sa mancam ca poarcele

Dana- rasfatata mamica de andrei si stefan 25aug09, techila 25mai07 si dexter 03mai09 - ditai familia
nasterea a doua putze

Noi suntem doi frati, īn casa * * * * * * *Mama noastra ne vorbeste
Si nu ne certam deloc,
* * * * * * * * * * Si ne mangaie duios,
Si suntem tacuti la masa,
* * * * * * * * * Iara seara ne citeste
Si cuminti īn orice loc.
* * * * * * * * * * Ori ne spune-un basm frumos.

Si io am 2 baieti..Poate aveti nevoie de portar si copil de mingi?! ce spuneti?

www.webshots.com/user/IulikaB" target="_blank">POZE

Iuliana, Cea mai Fericitå de Bruce Nicholas (14.08.2009)

Bruce, minunea noastrå

asta ar fi minunattttt.....imi si imaginez asa o zi cu voi .....si sa imi ramana pe mustata spuma de la capucino.....
(mi-am cumparat si benzi dinacelea de epilat mustata, ma fac zilele astea ....ca sa vad cum mai stau cu incontinenta ....dupa nastere).....Asta ca le-am vazut la magazin si mi0-am amintit ca mi s-au terminat inainte de a fi gravida. In timpul sarcinii nu mi-am luat mustata jos ca sa nu intru brusc in travaliu obligat/fortat

rad ca toanta ...la laptop, iar Laura si Bogdan ma intreaba, de ce rad? mai ales ca Laura se uita la ceva la descopery, iar sotu' lucreaza la niste situatii...si eu ii deranjez, ca am un HA-HA-HA foarte zgomotos
parca este o situatie "deja vu", mai zicea cineva ca a patit cineva asta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

Citat:

Citat:

Citat:

Citat:

vrei sa-ti arat zambila mea? e mova

..sa nu uiti s-o uzi. o mirosi des?

daca-i mova, e de bine .

h.

Multumesc lui DD.

oops, crezi ca nu se simte bine??!
te rog, o diagnosticare mica..ca stiu ca tu vezi si veverite si caprioare acolo la tine, ma gandesc ca stii si de zambile..da daca e ceva grav, sa-mi zici cu tact, da?
astept cu sufletul la gara

Zambila - Hyacinthus orientalis

Denumire populara: zambila
Familie: Liliaceae
Origine:zona mediteraneana si Africa de sud
Tip de planta: bulb
Expunere:plin soare
Inaltime: 20-25 cm
Sol:fertil, usor drenabil
Dimensiunea florilor: 2,5 x 2,5 cm
Culori:de obnicei alb, roz, piersic si albastru; se mai pot gasi insa si zambile purpurii, rosii, albastru inchis, galbene si portocalii.
Culoarea foliajului: verde

Ingrijire si cultivare
Bulbii de zambile se planteaza toamna, cu sase saptamani inainte de perioada in care ingheata pamantul, intr-un loc insorit, cu pamant bogat in substante nutritive. Bulbii se planteaza la 15 cm adancime si tot la 15 cm distanta unul de altul. Daca nu cumva pamantul este deja foarte uscat, nu e nevoie sa udati florile dupa plantare.

Monitorizati frecvent umiditatea solului. Primavara devreme, cand rasar frunzele si apoi dupa ce se ofilesc florile, tratati bulbii de zambila cu un fertilizator general, urmand intocmai instructiunile de pe ambalaj. Rupeti varfurile florilor dupa ce acestea au inflorit. Zambila produce bulbi laterali care pot fi inlaturati in perioada de repaus a plantei si replantati separat.

Pentru fortarea bulbilor, cumparati bulbi pre-raciti care au primit un tratament cu temperaturi scazute, asemanatoare iernii. Plantati acesti bulbi in ghivece pline cu pamant sau vase de sticla speciale, in care bulbul este tinut exact deasupra nivelului apei. Daca folositi metoda cu apa, umpleti vasul cu atata apa cat sa atinga usor partea de jos a bulbului si asezati-l intr-un loc intunecat, racoros (in jur de 10 grade Celsius) pana cand radacinile sunt bine dezvltate si se observa o crestere in partea superioara a bulbului, la frunze (in jur de 3-4 saptamani). Dupa aceea aduceti vasul cu bulbul de zambila intr-o camera cu temperatura mai crescuta, insorita, pentru a incuraja dezvoltarea foliajului si a florilor. Pentru a prelungi perioada de inflorire, mutati zambila intr-un loc in care sa nu primeasca soare direct atunci cand vedeti ca se apropie momentul in care se deschid florile.

h.

Multumesc lui DD.

cred ca ceva nu e bine...
ma gandesc ca bulbul nu a fost pre-racit..de unde aflu io asta??
of si cate sperante aveam, ma gandeam s-o inscriu la un concurs ceva..

Mergi la inceput

luto- vine fata cu tot cu gasca daca se lasa cu zambilici, desi nu prea ne-a placut cand am fost in vizita, e adevarat ca am fost doar la Nottingham si London, si era decembrie 2002 , chiar de Craciun..ohohooooo. la Londra ne-am simtit un pic in India, iar la hotel ne-au omorat cu clanta la usi si cu tevi separate la apa calda si apa rece...
la tine tot asa englezesti sunt?

Mergi la inceput

cine vrea cozonac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citat:
citat din mesajul lui miha74

rad ca toanta ...la laptop, iar Laura si Bogdan ma intreaba, de ce rad? mai ales ca Laura se uita la ceva la descopery, iar sotu' lucreaza la niste situatii...si eu ii deranjez, ca am un HA-HA-HA foarte zgomotos

Miha, mami fericita de Iris-Teodora (7.09.2009), Matei-Andrei (16.01.2008) si Laura-Ioana (30.09.1997)

"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mda, ma recunosc...si ai mei de-atunci ma tot trateaza ca pe-o cauza pierduta... Dar eu insist ca ma fac bine

Liliana, Andra-Maria (29.09.2003) & Radu-Mihai (21.10.2009)

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

D'ale Andrei

Vremuri

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Citat:

Miha, mami fericita de Iris-Teodora (7.09.2009), Matei-Andrei (16.01.2008) si Laura-Ioana (30.09.1997)

"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)

Mda, ma recunosc...si ai mei de-atunci ma tot trateaza ca pe-o cauza pierduta... Dar eu insist ca ma fac bine

D'ale Andrei

Vremuri

daa, ce tare a fost andra in seara aia ...adica sotul tau..toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:

luto- vine fata cu tot cu gasca daca se lasa cu zambilici, desi nu prea ne-a placut cand am fost in vizita, e adevarat ca am fost doar la Nottingham si London, si era decembrie 2002 , chiar de Craciun..ohohooooo. la Londra ne-am simtit un pic in India, iar la hotel ne-au omorat cu clanta la usi si cu tevi separate la apa calda si apa rece...
la tine tot asa englezesti sunt?

unde am stat inainte aveam asa la apa....doua variante...ori rece ori calda ....iar in Luton este cea mai mare comunitate de indieni sau pakistanezi .....dar e foarte usor sa te obisnuiesti cu ei.....sau sa devii rasist

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lutoniana spune:

Citat:

cine vrea cozonac?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui liliac1

Citat:

D'ale Andrei

Vremuri

macar suntem doua

Mergi la inceput