Matei, un an ... aproape 2 *campanie antiabuz(2)
Raspunsuri - Pagina 19
![](images/user_woman.png)
ariadnabr spune:
Citat: |
O parere: "nu fi iadul pt. copilul tau" nu poate avea impact pentru ca, un parinte care isi bate cand si cand copilul (atunci cand merita ) nu-si poate imagina nici in cele mai negre cosmaruri ca e fauritor de iad: el isi iubeste copilul, ii poarta de grija (chiar si pocnindu-l) si are impresia ca oricate batai si urlete si intimidari si amenintari ar inghiti copilul, dat fiind ca sunt impartite cu dragoste, n-au cum sa-i dauneze... |
Exact! De aceea sugerasem "educatia nu trebuie sa doara...." Pentru ca majoritatea celor care isi lovesc copii, o folosesc pentru educatie si e pur si simplu pentru ca asta au primit si ei la randul lor! nu toate cazurile de abuz sunt de abuz extrem...trebuie doar sa li se deschida ochii parintilor catre metode alternative de aducare care nu implica si palma. E clar ca isi iubesc copii! (well marea majoritate...)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Chuny/Chuny.jpg)
Chuny spune:
Eu zic ca mai bine sa votati sloganul, decat sa va apucati sa faceti analize pe text acuma. Mai constructiv e sa vedeti care DA, decat care NU.
Eu nu votez, ca nu pot sa particip la impartit fluturasi.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anca_a/anca_a.jpg)
anca_a spune:
De ce sa nu votezi Sibylle? Dimpotriva, parerea mea e ca ar trebui sa voteze toata lumea care a avut un cuvant de spus in campania asta.
Am mai facut o lista cu cei care au participat activ la discutii. Rog iertare daca am omis pe cineva, trimiteti un PM si adaug. Disclaimer again: ordinea pe lista e intamplatoare.
Buli
Kay
Denizel
Sibylle
Sdcristian
Sabina
Ariadnabr
Ana_a
Anca_a
Inaioana
Alexia27
SunSmile
LauraNicolae
Noe
Deus
Nrl
Carina
Muuh
Conchita
CristinaGoji
Pitzinuca
Mihuta
Kokiy
LuciaMirela
Bebelusi
Viviana
Happy_in_To
AlexaIoana
Alina023
Iasmin08
LadyJ
Llaura
Accept92
Ariel_7000
Papanash
Inbox
Maitreyi
denizel spune:
Asadar, asta e lista.
Hai sa trecem la pasul urmator: votam ce se va scrie pe fluturas, fatza si verso.
Cum votam? Public sau pe PM-ul Ancai_a, sa zicem? (fiindca ne cunoastem atat de putin, pentru a fi evitate situatiile sensibile, haideti sa votam pe PM ).
Ideea Mirelei cu un banner pe DC mi se pare foarte buna!!!
O acceptam asa sau votam si pentru asta?
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
denizel spune:
Gasiti aici textele pentru fluturasi.
"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.
kay spune:
Ab vb cu cineva care are un copil de 1 an. Discutia a fost socanta pt
mine? M-am trezit cu un copil foooarte rafatat, menajat si care mi se ura in cap. In coltul celalalt persoana cu care vb, cu un copil de 1 an!!! Imi explica ce benefic e sa duci copilul la colt cand varsa o sticla de apa pe hol ... Cum eu o sa am parte de tipete si "nu"uri (probabil) pt ca nu o educ pe S cu coltul... Cum daca s-a uitat cineva urat la copil, acesta s-a speriat si a mers repede la mama... Cum noi cei cu copii scapati de sub control - nu asculta, nu fac ce zice mama, tata, etc- ar tb sa mergem la
supernany, dar ne e rusine, etc. Si cand am
incercat sa explic ca nu e ok si ca degeaba pune copilul la colt pt ca nu intelege, mi s-a raspuns ca fiecare isi creste copilul cum vrea. Argumentul
suprem.
Ce pot sa fac ? Ce pot sa ii spun acestei persoane sau persoanelor care isi "educa" asa copiii?
Chuny spune:
Eu as zice sa votam public. Ok, mersi, votez si eu atunci:
1 vot pentru:
Educatia nu trebuie sa doara. Nu-ti lovi copilul! - ariadnabr
Pt titlul campaniei votez:
Mami, tati, nu ma loviti!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sdcristian spune:
kay - cu aceste persoane iti exersezi rabdarea. pt ca daca iese ceva din campanie, o sa ai de vorbit c multe astfel de persoane (scuze da e aiurea tastatura)
si trebuie sa exersa rabdarea repetatul de 1000 de ori cu calm si zambet, sa acceptam ca unii nu vor intelege, sa ne bucuram daca din 50 - 1 parinte isi schimba atitudinea, sa nu punem armele jos si sa zicem io v-am zis, de acuma nu mai vorbesc c tine ca nu vrei sa intelegi...
si aduse multe exemple reale, concrete
kay spune:
Anca, denizel, multumesc pt ajutor, eu nu mai fac fata, S alearga in jurul
cainelui, sau cainele in jurul soniei, nu-mi mai dau seama, e o
miscare brown-iana la mine...
1. Sunt deacord cu banner DC ! E chair fff important pt
campanie.
2. Votul pt texte.. O sa fie greu... Propun sa se aleaga public cateva texte, ca la
miss, sa ramana final 3 sau 5 si p-astea sa le votam private.
3. Ati vazut site-ul de la darkbendis?
Chuny spune:
Kay, acu fro 2 zile la o odisee ( nu spui care) o mamica povestea ca si-a lovit cu sete si fara motiv fetita de un an si ceva. Nu era mandra de asta, dar nici nu cred ca isi da seama cat de grav e si ca daca nu incepe ACUM sa caute de ce a simtit nevoia sa se razbune pe copil pt starea ei interioara si ce sa faca sa nu se mai repete niciodata asa ceva, are mari sanse sa devina o mama abuzatoare pur si simplu.