Matei, un an ... aproape 2 *campanie antiabuz(2)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

De multe ori statul reactioneaza pozitiv la presiunea societatii.

PS.mie imi place sloganul cu palmele sunt facute sa mangaie nu sa loveasca dar cred ca este un slogan deja folosit. La fi-mea la intrearea in scoala este un afis mare cu acest slogan.

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana

De multe ori statul reactioneaza pozitiv la presiunea societatii.

Sunt de acord dar nu vad in campanie nimic care sa vizeze si imbunatatirea legii sau vreo petitie catre organismele competente in acest sens (asta inteleg eu prin presiune din partea societatii.). Fiecare actiune trebuie sa aiba niste parghii legale ca sa poata fi pusa in practica, ca sa aiba si rezultate concrete. Vorbim despre cum se face in alte tari, sa nu aveti impresia ca oamenii s-au civilizat toti de buna voie si intr-o atmosfera hippie peste tot unde sunt ei civilizati. Legile, regulile si in ultima instanta frica de coercitie au adus rezultate la scara larga in prima faza. Altfel totul ar fi durat macar vreo 10 generatii. Plus ca daca vrem cu adevarat sa aparam drepturile copiilor, e nevoie sa le aparam azi pe cele ale copiilor de acum, care vor fi la randul lor parinti si vor invata patternurile rezolvarii conflictelor prin ceea ce se intampla in mediul lor imediat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_a spune:

Ai dreptate Inaioana. In absenta unor sanctiuni legale, nu ne ramane decat sa mizam pe capacitatea mesajului din flyere de a sensibiliza parintii. Eu am fost uimita sa constat ca legea 272 nu prevede santiuni in caz de nerespecare a anumitor articole.

Si concret, putem face ceva pentru imbunatatirea legii?
Mai ziceai de petitie, ce presupune? Poti sa ne ajuti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Da, pot daca intereseaza.
Daca nu, nu e o chestie pe care sa o fac de una singura, fie si numai pentru ca oricum fac o gramada de efort in directia asta pentru alte interese personale pe care le am.
As putea sa concept un draft si il pun aici spre dezbatere. Ideea e ca trebuie sa aiba forma unei initiative legislative pe care sa o trimitem atat la comisiile specializate in parlament si alte autoritati cu atributii in domeniu cat si la ongurile specializate care sa ni se alature in acest demers pentru a-l face eficient.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Fete dragi, nu stiu ce ati mai scris, abia acum am conexiune la internet si nu va tine mult (pana maine sper sa se rezolve situatia).
O sa puna Sabina desenul fetitei.
Nu e prea reusit, in sensul ca nu are impactul dorit de noi. Uf, n-avem si noi un profesionist care sa ne ajute :(.

Incerc sa citesc ce ati mai scris si mai vorbim maine (sper ).

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Inaioana, subscriu in totalitate ideii tale, mi se pare foarte buna.

Citat:

Ideea e ca trebuie sa aiba forma unei initiative legislative pe care sa o trimitem atat la comisiile specializate in parlament si alte autoritati cu atributii in domeniu cat si la ongurile specializate care sa ni se alature in acest demers pentru a-l face eficient.

Nu stiu care este procedura in cazul initiativelor de acest gen dar ma gandesc ca daca i-am alatura si poze facute in campanie (cu impartitul fluturasilor de ex), poate ar fi luata si mai in serios.

Oricum, desi nu am habar cu ce se mananca, vreau sa ajut cu tot ce pot.

Celalalte fete, voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Am citit doar pana la pagina 12, cu frica-n san ca pica iar conexiunea :D.

O parere: "nu fi iadul pt. copilul tau" nu poate avea impact pentru ca, un parinte care isi bate cand si cand copilul (atunci cand merita ) nu-si poate imagina nici in cele mai negre cosmaruri ca e fauritor de iad: el isi iubeste copilul, ii poarta de grija (chiar si pocnindu-l) si are impresia ca oricate batai si urlete si intimidari si amenintari ar inghiti copilul, dat fiind ca sunt impartite cu dragoste, n-au cum sa-i dauneze...

"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anca_a

Celalalte fete, voi ce parere aveti?

www.youtube.com/watch?v=Efc0p0GASFY" target="_blank"> Children see

Excelent!!!!! Ar fi grozav sa colaboram cu Inaioana!!! :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Desenul fetitei pe care a rugat-o Denizel.

edit

http://farm3.static.flickr.com/2774/4416271969_a940b9bffc_o.jpg

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput