Barbatii buni la pat

Barbatii buni la pat | Autor: muffin

Link direct la acest mesaj

... cum adica barbati bun la pat? Ce trebuie ei sa faca pentru a intra in aceasta categorie?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

tre' sa nu fie rai.

eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

... cum adica barbati bun la pat? Ce trebuie ei sa faca pentru a intra in aceasta categorie?


o femeie care sta rece si nemiscata in pat nu este ce-ti doresti...vrei ceva mai activ un pic. probabil ca asa o fi si cu domnii buni la pat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

"Mitul persoanei - fie ea de sex masculin sau feminin- care face din orice experienta sexuala o experienta memorabila este prezent si vehiculat de multa vreme. Daca vei avea curiozitatea sa iti intrebi prietenii, vei descoperi ca marea lor majoritate se plaseaza in aceasta categorie, a celor care se considera "buni la pat".

Iata ce spune psihosexologul despre ce inseamna sa fii "bun la pat": "Ideea de compatibilitate sexuala este una subiectiva, creionata in functie de nevoile celor doi parteneri antrenati intr-o relatie stabila sau de scurta durata care au o viata sexuala activa. Titulatura de 'bun la pat' se regaseste mai ales in randul celor care pot face distinctie intre a face dragoste si a face sex."

Din punct de vedere al specialistului, o persoana buna la pat se defineste adesea in relatie cu partenerul acesteia si nu ca un atribut general valabil. Este acel partener de sex care vine in intampinare si satisface nevoile tale fiziologice si psihologice de apropiere (contact) fizica si psihica si descarcare a tensiunii sexuale acumulate.

Si totusi, cum putem judeca si clasifica acest lucru? "Criteriile de evaluare sunt variate si pot sa fie diferite de la individ la individ in functie de experienta personala a fiecaruia, identitate de gen, personalitate, educatie, mentalitate etc." - precizeaza specialistul.

Merita retinut faptul ca lucrurile care ii fac placere unei anumite persoane nu se pot aplica, generic, tuturor persoanelor pe care respectivul(a) le poti intalni.

Cum ajung oamenii sa creada ca sunt inzestrati la acest capitol?

Jeni Chiriac: "Acest lucru este in corelatie cu imaginea de sine si tipul de raportare la partener; adesea multi pot avea o parere foarte buna despre ei si tocmai datorita faptului ca aceasta parere poate rezulta in urma autoevaluarii, feedback-ului celuilalt, perceptiei de sine etc. "

Am incercat sa descoperim cati dintre cei care ii solicita ajutorul psihosexologului cred despre ei acest lucru. Iata ce am aflat: "Legat de procent, adesea marea majoritate considera despre ei ca sunt 'buni la pat'".

Cand "bun la pat" inseamna sport, raportul adesea se poate schimba si calitatea pierde teren in fata cantitatii (aspectul numeric). In momentul in care incepi sa iubesti, sa investesti si prin urmare sa oferi placere celuilalt nedeprivandu-te pe tine de propria placere, raporturile si scala valorica se schimba. Omul se schimba fie ca este barbat, fie ca este femeie", crede specialistul Clinicii Terapia M.

Exista cateva lucruri generale, valabile atat pentru barbati, cat si pentru femei, care indica o persoana cu veleitati in pat? Jeni Chiriac a alcatuit o lista cu acestea:
- Inteligenta emotionala;
- Altruism;
- Incredere;
- Inteligenta erotica;
- Stabilitate emotional-afectiva;
- Deschidere spre joc si experimentare;
- Iubire de sine si de oameni;
- Flexibilitate.
Pe langa aceste caracteristici generale, femeile si barbatii au asteptari diferite de la un partener pentru a-l considera "bun la pat". Psihosexologul ne explica diferentele dintre felul in care un barbat si o femeie percep acest lucru:

"Expectantele pot fi diferite si sunt dictate de credintele, nevoile, experienta anterioara, educatie a fiecaruia dintre noi. Pot exista diferente intre barbati si femei. Femeile pun accent si pe preludiu, postludiu si relatie per ansamblu, si pe felul in care partenerul le creeaza anticipare, comunicare, suport si sprijin etc., in timp ce barbatul pune accent pe valorizarea masculinitatii, sex neconditionat ca expresie a iubirii, confirmarea masculinitatii etc.""

Citat din Psihosexologul Jeni Chiriac, de la Clinica Terapia MCristina +31 si Maria Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
"Uita raul, iarta mult si rabda mult." Arhm. Mina Dobzeu

http://bucuriaarteisauartizanuldebucurii.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Citat:
citat din mesajul lui muffin

... cum adica barbati bun la pat? Ce trebuie ei sa faca pentru a intra in aceasta categorie?


o femeie care sta rece si nemiscata in pat nu este ce-ti doresti...vrei ceva mai activ un pic. probabil ca asa o fi si cu domnii buni la pat.Guestus un barbat rece si nemiscat la pat??? Ma ramane sa fie si vanat. Intr-adevar, departe de a fi bun la pat

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Barbatii bun la pat..dezacord pe undeva, nu? Ce zici....fara sa fiu rautacioasa, dar cand deschizi un subiect verifici totusi titlul, nu?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

delphin, scuze, am scris la repezeala insa stiu ca e buni si nu bun. Scuze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Acum mai merge!


Barbatul bun la pat e cel care mi se potriveste...cel care stie sa-mi aduca pofta chiar si atunci cand am capul in cu totul si cu totul alta parte!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Sa intrebam si altceva....

de unde stiti voi ce inseamna bun la pat atita timp cit pare greu de crezut ca pe lista aveti mai multi de 3...si aia cu chiu cu vai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Sa intrebam si altceva....

de unde stiti voi ce inseamna bun la pat atita timp cit pare greu de crezut ca pe lista aveti mai multi de 3...si aia cu chiu cu vaivai, vai guestus..... dupa normele tale, cam cati ar trebui sa fie ca sa ne dam seama cat de bun este un barbat la pat?
azi am cam exagerat cu asta

ALEX, operatie pe cord!

BAZAR UNIC!!!

*********************


VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA


M-am nascut pentru succes!Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Sa intrebam si altceva....

de unde stiti voi ce inseamna bun la pat atita timp cit pare greu de crezut ca pe lista aveti mai multi de 3...si aia cu chiu cu vai


Ai facut tu un sondaj de opinie sa vezi cati are fiecare? Daca iti dadea cu virgula ce faceai? Cum interpretai rezultatele?

Dana

Mergi la inceput