Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (18)
Raspunsuri - Pagina 8
andra_b spune:
Eu nu o sa fac DT.
Doctorul a zis ca ajunge TT, si il cred...
Ale 
------------------------------
Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz.
-----------------------------
9+
eveline spune:
Cand ma gandesc ca-s niste teste statistice mie imi vine sa nu fac niciunul....se coreleaza eco cu analizele de sange si cu date personale: si-ti spune ca din 100 sau 1000 de femei cu varsta ta, cu TN ca al bb-ului tau, cu analize de sange ca ale tale, cu etc ca al tau(fumatoare, nefumatoare, etc)....atatea x pot avea copii cu SD sau alceva. Niciodata nu ti se va spune ca nu exista niciun risc...iti va spune ca 1 la 1000 sau 10000 nasc copii cu probleme... Cu cat procentul e mai mare cu atat mai bine. Chiar dr mi-a sugerat ca atunci cand merg la eco sa am un formular de DT luat de la lab unde fac testul de sange....sa completeze dr de la eco formularul direct, sa nu ami fac un drum... DT am inteles ca se face intre sapt 11-13, triplu intre 16-21 (parca). Mi-a zis dr sa facem eco+DT, si daca ies bine n-are rost sa mai facem TT...daca nu vacem si TT si daca tot nu iese bine ne gandim la amnio. Doamne, de n-ar fi cazul....
BB2 si mamica de
Bianca
andra_b spune:
Eveline si eu sper sa nu fie cazul! 

Mie dr mi-a zis ca unul din astea doua teste sa fac, nu e necesar ambele... Doamne ajuta! ![]()
Ale 
------------------------------
Ai curaj pentru marile suparari din viata si rabdare pentru cele mici; dupa ce ti-ai terminat cu bine treburile zilnice dormi linistit. Dumnezeu este treaz.
-----------------------------
9+
eveline spune:
Liliana, de cand cu porcina asta, am adus acasa un dezinfectant dintr-ala gel, care am inteles ca se gaseste prin salile de operatii, foarte fain, cu care tot familionul se da pe maini dupa ce ne spalam...cand venim de undeva. Atata m-am tinut de capul fiica-mii cu chestia asta, incat si-a facut o rutina: de cate ori intram in casa (de la gradi, mall sau alte super-hiper-marketuri, locuri de joaca), stie ca primul lucru pe care-l face dupa ce se descalta e sa mearga sa baie sa se spele pe maini si sa se dea cu dezinfectant. Daca se murdareste prin casa sau prin curte, se spala doar cu sapun, faza cu dezinfectantul e valabila doar daca venim de prin colectivitati.
BB2 si mamica de
Bianca
Clabuc spune:
Eu, la Clarinda n-am facut decat echo pentru masurarea translucentei nucale, care a iesit foarte bine. N-am facut nici DT, nici TT. Nu spun ca e bine sau nu, dar eu asa am ales, mai ales ca nici doctorul nu mi-a spus sa le fac. Am vazut cat stres inutil si cata panica si griji poate sa-ti produca rezultatul fals pozitiv al unui DT sau TT; la mine stresul e foarte daunator, ma panichez, si, m-am gandit ca, atata timp cat nu se pot masura toti parametrii existenti pentru DT si TT, nu-ti ofera o garantie ca rezultatul este corect, nu am de ce sa ma leg la cap fara sa ma doara. Sunt sanatoasa, am 31 ani, nu am cazuri de SD in familie, nu vad de ce sa-mi creez un stres in plus. Asta e optiunea mea si va rog s-o luati ca atare, nu spun ca e bine sa se faca DT si TT sau ca nu e bine, cred ca este la latitudinea fiecareia dintre noi. Ne cunoastem cel mai bine, putem pune in balanta avantajele si dezavantajele. Inca o data, e parerea si optiunea mea, fiecare face cum crede ca e mai bine, nu vreau sa mi-o luati in nume de rau. Va pup pe toate mult, mult. 
LALY, CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUME CU
MARIA CLARINDA (18 MARTIE 2008) SI
9+
http://picasaweb.google.com/laura.holznagel/Clarinda#
Klarisse spune:
Clabuc daca ma mai uit mult la Clarinda am sa-mi doresc si eu fetita

Klarisse
graviduta 9+
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
crina-s spune:
Magdy sa-ti traiasca baietelul, sa fie sanatos si fericit!
Clabuc La multi ani pentru tatal tau. E adevarat , copii aduc multa bucurie in familii.
Dt sau tt sunt obtiunea fiecaruia, sunt de acord.
Mai nou ninege si la noi neincetat

10+
crina 
Klarisse spune:
Si la Iasi e frig si fulguieste..cred ca mai dureaza pana vine primavara..

Klarisse
graviduta 9+
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
nastasie spune:
neata.tot asa mult spor aveti.
nici eu nu am facut DT, iar TT il fac in functie de morfologia de 20s.asa mi-a explicat dr.nici la razvan nu am facut.atunci aveam 22 acum am 28.si eu cred ca fiecare face cum crede ca e mai bine.
eu sunt de acord cu clabuc.fiecare are o parere si o respectam.
adriana&
razvan-mihai 01.11.2004
varsta lui razvan
eveline spune:
Clabuc, stai linistita, eu una nu-ti iau in nume de rau. Cum se spune suntem majore si vaccinate...fiecare ia decizia care i se pare ca e ok cu situatia ei. Eu daca n-as avea varsta asta nu as face... nici eu n-am antecedente in familie si is sanatoasa. Insa am mai citit pe aici pe DC cazuri de copii cu SD aparuti in familii in care nu te-ai fi gandit ca ar fi risc. Si la cealalta odisee este un copilas cu SD ... nimeni nu ar fi crezut ca se poate intampla.
BB2 si mamica de
Bianca