Cand incep inscrierile la gradinita in Bucuresti?
Raspunsuri - Pagina 3
Eseea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CameliaBianca Eseea, cred ca iti trebuie si aviz de la medicul de familie. Si analize gen coproparazitologic, unele gradi stiu ca au cerut si exudat faringian dar nu stiu daca e standard. Cert e ca e o adeverinta de la medic tot trebuie. Voi veti avea 3 ani impliniti in sept. vad , asta e foarte bine. |
pai adeverinta de la medic iti tb la inscriere??? ca nu vad relevanta in apr-mai, cand gradinita incepe in septembrie. oare nu tb la inceputul gradinitei?
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Everything is hard before becoming easy...
Eseea spune:
| citat din mesajul lui CameliaBianca A, cum stiti care este gradi de care apartineti? Sunt afisate undeva? Eu am presupus din start ca e gradi/scoala unde votam, cea de langa blocul nostru. |
pai si eu am presupus la fel, ca e cea mai apropiata de casa. Si cand am intrebat la gradinita, m-a intrebat unde stam, am zis unde si nu a comentat nimic decat : "da, e sg gradinita din zona asta".
Aoleu, se poate vedea undeva chestia asta, la care gradinita suntem arondati?
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg
Androix spune:
Nu va trebuie adeverinte si analize la inscriere, ci cand incepe gradinita.
Apoi nu e nici o problema daca nu "apartineti" de gradinita la care va duceti cu dosarul. Criteriul este sa fie aproape de casa sau de serviciul parintilor. Acolo unde am ajuns eu cu Filip sunt amandoua si niciuna in acelasi timp. Adica sectorul e acelasi pentru toate trei, casa, gradi, serviciu, dar distantele sunt apreciabile si daca nu as avea masina m-as lipsi singura. Cu trasportul in comun fac o ora pana la gradinita. Cu masina fac 10 minute, autobuzul ocoleste foarte mult. Dar si in linie dreapta de-ai lua-o mai am 10 gradinite in drum pana acolo si de-acasa si de la job.
Sfatul meu este sa nu mai aplecati urechea la mamicile care fac ochii mari cand aud ca nu v-ati dus deja cu pachetul sa sondati terenul. Lasati-le in plata lor si nu va mai panicati. Veti prinde loc in gradinita. Prostia asta propagata din gura in gura si din monitor in monitor pe net nu face decat sa panicheze pe toata lumea si sa mearga toti cu cadouri si plicuri de bani tot mai consistente la directoare si/sau educatoare. Am trait-o si eu si cu mana pe inima va spun ca nu este cazul. Plus ca poti pati ca o prietena de-a mea careia educatoarea i-a zis verde in fata sa n-o mai perieze ca ea nu e asa. In conditiile in care nu o peria, ii spusese ceva, nici nu mai stiu, un nimic ce putea trece drept compliment. Va dati seama ce situatie jenanta. Apoi cand de sfarsit de an a vrut sa daruiasca aceleiasi educatoare un cadou simbolic iar a fugit aia mancand norii. Nu sunt toate dispuse sa primeasca, iar unele din ele sunt chiar exasperate si exasperante incat ajungi sa te simti de kko numai pentru ca ai incercat.
In ceea ce priveste inscrierea la mai multe gradinite: acum nu as mai face asta. Pentru ca v-am spus eu am alergat de trei ori. Prima data sa vad 6 gradinite, apoi sa-l inscriu la 3 si la final sa-l dez-inscriu la 2. Pentru ca dupa inscriere fiecare gradinita se duce la inspectorat cu lista de copii reinscrisi si inscrisi in unitate, le baga cnp-ul in calculator si asta e. Care gradinita ajunge prima si inscrie un copil, acolo ramane, a doua nu mai poate sa inscrie acelasi cnp. Deci poti sa risti sa ti-l inscrie la 3, si aia la care iti doresti cel mai mult sa-l duci sa nu-l mai poata inscrie ca a fost alta mai iute. Asa mi s-a spus cel putin anul trecut de catre doua directoare care nu aparent nu au nici o legatura erau de la gradinite diferite, aceeasi varianta deci inclin sa cred ca e cea adevarata.
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii! ![]()
Eseea spune:
"Nu va trebuie adeverinte si analize la inscriere, ci cand incepe gradinita. " - nici aia de salariat Andreea?
super explicatiile tale, multumim!! atunci mergem la o sg gradinita, pe varianta oficiala. Tb mers in prima zi cu noaptea in cap sau sa fie in perioada care trebuie?
Mami de fetita
si de baietel 
Noi, 2 minuni:
somalc spune:
si eu umblu de cateva zile sa-mi inscriu fetita la gradi din toamna.... la o gradinita din sect 1 mi s-a spus ca inca nu au inceput inscrierile....oficiale....pt ca asteapta nu stiu ce ok de la Ministerul inv. Oricum, parerea mea este ca tb sa te duci si sa te interesezi de pe acum....daca ai o gradi in plan, du-te si vb cu directoarea....care te poate trece pe o "lista a ei"....si o sa-ti zica ea si cand vor incepe inscrierile oficiale..... Si atunci te mai duci o data....si faci cererea si atunci probabil ca va fi oficial....
mult succes! o sa ai nevoie! eu una am mare nevoie de succes in sensul asta....
Androix spune:
| citat din mesajul lui Eseea "Nu va trebuie adeverinte si analize la inscriere, ci cand incepe gradinita. " - nici aia de salariat Andreea? super explicatiile tale, multumim!! atunci mergem la o sg gradinita, pe varianta oficiala. Tb mers in prima zi cu noaptea in cap sau sa fie in perioada care trebuie? Mami de fetita si de baietel ![]() Noi, 2 minuni: www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg Everything is hard before becoming easy... |
Scuze, da ma refer la adeverinte de la medicul de familie ca nu e nevoie. Aia de salariat se cere la inscriere.
In ce priveste perioada anul trecut la gradinite nu s-a aplicat principiul primul venit primul servit. La cresa ciobanasului insa da. Totusi inclin sa cred ca a fost o chestie care s-a aplicat din initiativa directoarei de-acolo si e ceva izolat. Asta pentru ca la gradinita sunt alte principii de acceptare a copiilor care se iau in considerare, de-aia nu e in functie de ordinea depunerii dosarului.
Somalc, pe tine te-a trecut pe vreo lista personala vreo directoare?
Puteti sa mergeti de pe-acum sa vedeti gradinite, desi la stat sa nu se astepte vreuna din voi sa vi se ofere vreun tur al gradinitei
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
Siuta spune:
Noi am fost acum 3 sapt la gradinita 241 . Dna directoare a fost foarte draguta, ne-a prezentat gradinita, ne-a intrebat unde stam si ne-a confirmat ca suntem in " raza de actiune" a gradinitei , si ne-a spus sa venim dupa paste pentru a afla mai multe despre inscriere. A fost foarte draguta fara sa dam vreo spaga .
Vom merge in aprilie sa vedem ce se intampla ..
o zi buna
Andreea, mamica de Anastasia
http://community.webshots.com/user/Siutaa?vhost=community