Astazi este ziua lui Vivaldi.

Astazi este ziua lui Vivaldi. | Autor: elyda

Link direct la acest mesaj

Pentru ca au fost atatea discutii despre nivelul de cultura al unora sau altora, va spun ca astazi este ziua lui Antonio Vivaldi.

Antonio Vivaldi, pentru cei necunoscatori, a fost un compozitor si violonist italian, nascut in Venetia in 1678, in data de 4 martie… caci tocmai ce am zis ca astazi este ziua cand il celebram….

Antonio Lucio Vivaldi, pe numele sau complet, a fost cel mai de seama reprezentant al barocului muzical venetian si putem completa noi, al lumii intregi, si care s-a stins din viata pamanteasca la Viena la 28 iulie 1741.

Despre viata lui Antonio Vivaldi s-ar putea spune multe, dar ceea ce este de asteptat, este faptul ca meritul si recunostiinta i-au fost recunoscute dupa moarte, caci in viata trupeasca a avut parte de multe obstacole, gasindu-si sfarsitul intr-o saracie lucie… cum de altfel se intampla marilor valori, nu?…

Din operele maestrului Antonio Vivaldi, cele care l-au facut nemuritor, sunt cele patru anotimpuri…
Ma bucur ca am prilejul sa vorbesc acum despre marele Antonio Vivaldi in viziunea mea, cel putin din acest punct de vedere
, al muzicii simfonice. Consider ca Vivaldi a reusit sa confere tuturor instrumentelor viata, operele sale fiind marcate de parti rapide si plina de vivacitate, ceea ce dupa mine ii confera o stralucire printre maestrii acestui gen de muzica. Antonio Vivaldi prin creatia sa instrumentala a exercitat o influenta puternica in dezvoltarea ulterioara a muzicii concertante, fiind un fel de indrumator putem spune pentru celebrii Mozart si Beethoven.

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

http://www.trilulilu.ro/elenalalla/4fa266f345d9a7

preferata mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Si "Primavara" este superba, parca vezi cum infloresc pomii si apar albinele...imi pare rau ca nu pot sa o postez aici din cauza de calculator care face pe nebunul!

Dana

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

http://www.trilulilu.ro/incognitoMM/dc140b8c832f36

toate sunt superbe

Mergi la inceput