Citim impreuna - organizatorice (7)
Raspunsuri - Pagina 4
beshter spune:
Mimonix, bine-ai venit!
Mie imi place tema - chiar foarte tare - numai ca trebuie sa ma chitesc un pic inainte sa propun:)
Acum ar trebui sa inceapa sa curga propunerile - pana marti seara. Tu trebuie sa le sistematizezi (daca n-ai timp, pot s-o fac eu) si apoi sa contorizezi voturile. Se voteaza de marti seara pana joi seara. Joi seara declari castigatoarea si deschizi subiect nou cu 'Citim impreuna X'.
Llaura spune:
Super tema, dar cred ca vom avea o problema de acces la carti :-) cine-i jurnalist suficient de mare ca sa aiba carti publicate/traduse in Romania si in Canada de ex :-) Oprah? o carte scrisa de Oprah chiar n-as vrea sa citesc
angelabv spune:
Mimonix, as vrea sa zic si eu ca e interesanta tema, dar nu prea stiu cu ce se maninca...am dat si un google, dar...parca m-am bagat mai mult in ceata...il stiu pe Andrei Gheorghe, cind a aparut mi-a placut tare, era "deosebit" dar apoi parca devenise cam agresiv in limbaj( ca sa nu zic vulgar)...
Nu ma ajuta si pe mine cineva cu o definitie, ceva...sa stiu ce se cere la tema asta ? Sunt deschisa pentru nou, si invat repede, promit...Si, sa nu rideti de mine ca am pus o asemenea intrebare....
Angi
beshter spune:
Pai nu putem noi sa largim putintel aria de cautare () si sa zicem ca tema e publicistica / eseistica / memorialistica?
Mimonix, ce zici, ne dai voie?
Eu am de propus urmatoarele:
1. Salman Rushdie - www.polirom.ro/catalog/carte/patrii-imaginare-3100/" target="_blank">Patrii imaginare; iata-www.amazon.com/Imaginary-Homelands-Essays-Criticism-1981-1991/dp/0140140360" target="_blank">l si in engleza.
2. Andrei Codrescu - www.polirom.ro/catalog/carte/scrisori-din-new-orleans-2139/" target="_blank">Scrisori din New Orleans; adica www.amazon.com/New-Orleans-Mon-Amour-Writings/dp/1565125053" target="_blank">New Orleans, Mon Amour
3. Mircea Cartarescu - www.scribd.com/doc/413546/Cartarescu-Mircea-De-ce-iubim-femeile" target="_blank">De ce iubim femeile; pe-asta n-as fi propus-o neaparat dar am gasit-o ca ebook si n-am rezistat:D
beren spune:
Ma pregateam sa sugerez un Patapievici, dar propunerile Mihaelkai sunt toate mult prea bune ca sa o mai fac. Am sa votez cu una dintre ele (care are sanse mai mari), pentru ca sunt foarte curios sa aflu si impresiile celorlalti.
Teodora D. spune:
Eu voiam sa propun cartea lui Andrei Codrescu, vreau de mult sa o citesc. Asa incat, daca propunerea a fost deja facuta, ma puteti trece cu un vot in dreptul ei, cand incepe votarea.
mimonix spune:
Ei, ma bucur ca am primit un feed back bun.Chiar aveam emotii pentru ca n-am mai trecut de mult pe aici si cand am vazut ce cititi
Referitor la Gheorghe...o fi el vulgar dar cartea aia parca e scrisa de un altfel de Gheorghe , chiar am fost uimita.
Sunt cu ochii pe voi si pe propunerile/voturile voastre. Mihaelka, iti multumesc mult pentru ajutor si contez pe tine ca ma mai tragi de maneca daca pic in visare si uit sa indeplinesc vreun task aici. Uite , sigur contez pe tine ,de exemplu, cand va fi vorba de deschiderea unui capitol nou caci nu ma pricep la asta
Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea
mimonix spune:
A, si f bine ca tema s-a extins un pic (Mihaelka, inca o data ) .In felul acesta nu cred sa mai fie "criza" de propuneri.
Uite inca una: G Liiceanu, Scrisori catre fiul meu
Sau:Leonard Cohen, Frumosii invinsi
Simona,mamica de Teo (16 ani) siDuuDuu (DOO ANI )
Acum "doo" ani fericirea a batut a "dooa" oara la usa mea
buflea spune:
Intreb si eu ... se inscriu la aceasta tema cartile scrie de Alice Nastase si Simona Catrina ?
De ex asta "Cele mai frumoase iubiri" sau "Noi suntem zeite" sau "Codul nebunelor maniere"
Nu le-am citit si nici nu cred ca am vreo sansa sa le citesc ca nu sunt traduse in engleza ... dar as citi cu placere comentariile voastre daca ies la vot.