Citim impreuna - organizatorice (7)
Raspunsuri - Pagina 19
Laura25 spune:
monixy, eu nu am raspuns ca nu am apucat, dar eu sunt de acord cu ambele propuneri ale tale. Si 3 saptamani e bun daca o luna e prea mult. Am ratat si eu ceva carti pt ca nu le-am gasit repede si pana le-am comandat de pe net si au ajuns, a trecut randul lor. Sunt pe raft si ma asteapta. Deci da, eu sunt de acord cu ce ai propus.
Bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
monixy spune:
Laura25 , Beren , sa zicem 2 voturi DA pt. prelungirea timpului alocat unei teme , si 2 voturi DA pt. readers day (daca am inteles bine)
Llaura 1 vot DA pt. coeziunea de grup :)
Dragi cititori si cititoare , exprimati-va opiniile , macar sa ne iasa un recensamant de cititori fideli , sa stim pe cine asteptam la cina (la fiecare 2-3-4 saptamani , dupa cum se <<re>>stabileste).
Eventual , putem incepe noul "orar" , dupa ce se termina sirul celor inscrisi la inceputul cercului (adica sa nu fie "privilegiati" ultimii 3 "sefi de proiect" , Beren , eu , Llaura).
Putem face readers day in prima duminica dupa terminarea unui ciclu de lecturi in comun , adica dupa ce se termina si runda Llaurei , si sa fie si un fel de "best of" al cercului 2009-2010 . As fi vrut sa participe toti care au scris vreodata in cursul anului la subiectele de la sectiunea asta a forumului ; putem vota cea mai buna carte , cea mai plictisitoare , si diverse categorii care mai de care mai trasnite .
http://bazar-livresc.blogspot.com
lilanda spune:
Ouchhh, hai ca m-am pierdut. Ce votam acum?
Io-s de acord cu prelunigrea timpului de reading. Hai, nu la o luna, ci la 3 saptamini; insa ma tem ca, de fapt, chiar asa si functioneza cercu' :))
Mai sint de acord si cu discutiile interesante la subiect, insa iar ma tem, ca aia, de ne-am adunat aici, avem gusturi aproximativ similare...
Da' ideea cu best off, o votez cu toate miinile :)
monixy,
angelabv spune:
Monixy, este o propunere binevenita legata de timpul de citire, 3 saptamini e foarte bine...adevarul e ca pina se propune si apoi se voteaza alta carte tot la 3 saptamini se ajungea , acum vor fi 4 saptamini, dupa calculele mele... 1 carte /luna...
monixy spune:
Lilanda , Angelabv , inca 2 voturi DA pt. prelungiri (3 saptamani) , total 4 voturi , plus al Llaurei , plus al meu , 6 voturi DA .
Avand in vedere ca la cerc participa activ peste 10 persoane , inca nu putem lua o decizie , mai asteptam opinii .
Iar daca majoritatea e de acord , ramane de stabilit de cand se aplica prelungirea . Parerea mea e am putea sa terminam prima serie de lecturi dupa modelul initial(de 2 saptamani) , si in seria a doua sa "tragem de timp" mai mult .
Referitor la a doua propunere , nu cred ca-i nevoie sa votam , mai simplu si firesc e sa deschida cineva un topic de retrospectiva cartureasca (the good , the bad and the ugly) a cercului de lectura seria 1 ( la sfarsitul acesteia si sunt sigura ca oricum aceasta idee ar fi venit tuturor in incheiere), si eventual sa abordam mai "party style" subiectul .
iarina spune:
Votez si eu pt. prelungirea la 3 saptamani si ce ati mai propus aici.
Eu inca n-am reusit sa-mi cumpar Atwood, pt.ca n-am ajuns inca la o librarie...si nici in weekend, pt.ca plec maine devreme din Bucuresti. Deci voi fi codasa tura asta in mod sigur.
carminabulina spune:
Eu sunt de acord cu prelungirea timpului de lectura...nu credeam sa spun asta vreodata. Dar am ajuns deja la jalnica jumatate de ora pe zi de citit, de obicei intre 2-2.30 noaptea.
Am propus si eu pe la jumatatea anului o chestie cu un top 10. Cea mai citita carte, cea mai comentata, cea mai buna, plictisitoare...
Cea mai comentata a fost, cred ca va amintiti "Atat de tare si incredibil de aproape" si asa ca o avampremiera la Reader's Day vreau sa spun ca mi s-a parut cel mai original roman de la acest club.
Si as vrea sa va spun ca nu voi participa la acest cerc fiindca nu o (mai) pot digera pe Atwood. Am citi "Ochi de pisica" si ...
Doar daca cineva imi spune ca celelate romane ale ei sunt diametral opuse acestuia mentionat de mine, ba bag.
monixy spune:
Iarina , Carminabulina , total 8 voturi DA pt. prelungirea timpului de lectura .
Lista ramane deschisa la voturi .
Eu abia saptamana viitoare pot lua cartea lui Atwood , o sa (incerc) sa o citesc in paralel cu cele de la urmatoarele cercuri de lectura .
Carminabulina , buna ideea cu topurile ; neaparat categorii obiective , dar si subiective , si poate unele trasnite .
"Penelopiada" lui Atwood e o carte mica si subtire , pare simpatica , o abordare casnica/moderna a "asteptarilor de la viata" ale mitologicei Penelopa (am rasfoit cartea intr-o librarie ) ; nu stiu cum sunt celelalte romane , astept sa ma pronunt dupa ce citesc ceva complet .
AkaManah spune:
DA. Sunt foarte de acord cu prelungirea timpului de citit. Daca ne-am fo ocupat numai cu asta o saptamana ar fi fost indeajuns. Asa consider ca perioada de 3 saptamani sau 1 luna e ideala.
Veninul dauneaza grav sanatatii.
Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta.
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
Teodora D. spune:
Nici eu nu am nimic impotriva sa se prelungeasca timpul dedicat unei carti. Cat despre "Ziua cititorilor", mi se pare o idee incantatoare si sper sa se puna in practica!
Pe Margaret Atwood tocmai o citesc, cu Ochi de pisica. Mie imi place cartea, e cam de 3 stele si jumatate, despre o fetita traumatizata de prietenele ei, despre cum mama a inchis ochii la semnele ca ceva nu e in regula cu fiica ei si despre consecintele pe termen lung ale traumelor suferite in copilarie. Insa mai citesc si alte carti in paralel, infuzia de "sentimente intunecate" e prea mare la Atwood si cateodata nu mai pot cu lectura ei. Merge bine in combinatie cu "Frumoasele straine" a lui Cartarescu, teribil de amuzanta!