Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (48)
Raspunsuri - Pagina 13
mommy_to_be spune:
Buna dimineata burtici!!!
Azi e vineri, urmeaza weekend-ul

Dupa care mai am doar o saptamana de munca, adik 5 zile. Deja simt nevoia de repaus... talpile mele rezista din ce in ce mai putin la presiune. Deci bubu, se pare ca suntem colege de suferinta.
Andrada, tare ma bucur sa aud ca si tu stai in zona Brancoveanu
Cu siguranta ne vom intalni toate 4 dupa ce se nasc bebeii. Sper sa nu se bata fetele noastra pentru Dominic al tau
In ceea ce priveste numele, ai dreptate, deocamdata schimbarea nu e foarte mare, insa al meu sot ma dispera... acum se gandeste la varianta Andreea in loc de Alesandra... Pe el il cheama Andreas Alexandru, dar toata lumea ii spune Andreas, iar acum ca s-a apropiat mai mult de bebelina, ar vrea s-o stie Andreea. Pe mine ma dispera incertitudinea asta... sper sa n-am o surpriza cand s-o intoarce cu certificatul de nastere de la primarie...
Nati, ma bucur tare ca ai reusit sa plasezi comanda. Da-ne si noua niste link-uri sa vedem ce ai comandat.
Fan Victoria's Secret sunt si eu!!!!
Mi-am luat si incaltaminte de la ei de pe site si e super calitate.
Flubby, bine ai revenit in randul nostru. Nu te-am uitat!!!!
July, bun revenit si tie!
Aseara am avut un vis taaaaare ciudat care m-a cam bulversat pe moment. Initial am visat-o pe Maya pe care tocmai o nascusem, insa arata ca un copil de trei luni, cu ochii incredibili de frumosi, albastri ca ai sotului si gene luuuuungi, si gropite in obraz. Am visat ca am pus-o la san si s-a transformat intr-o pasare mica, mica, care ma tot ciupea de mamelon.... Cum mai ziceam... Vise de gravida, dom'le...
Am o intrebare pentru voi. Cele care sunteti la bebe 2 sigur trebuie sa stiti. E adevarat ca atunci cand alaptezi nu ai voie sa faci sport deoarece acidul lactic din muschi care provoaca si febra musculara, poate trece in lapte, otravind copilul? Mie asa mi-a spus cineva, si mi s-a parut tare ciudat... Tind sa n cred, dar am zis sa intreb![]()
Mira
fericita 28+cu
Maya Alesandra
minunea mea
Crissy_C spune:
Buna dimineata si de la mine!
Off, ce zi urata, noroc ca-i vineri ![]()
Flubby, bine ai revenit!
Legat de Sennax, luam si eu inainte de sarcina cand aveam probleme cu constipatia, dar nu stiam ca e sigur si in sarcina, ce bine! Ti-a confirmat si dr ginecolog?
Andrada, ce ma bucur ca ne inmultim, o sa facem o adevarata gasca de mamici in Parcul Tineretului!
Andrea, legat de numarul de telefon, intra pe adresa comuna si adauga-te la Contacte.
Va pup, o zi frumoasa si mai ales scurta celor care inca merg la serviciu!
Cristina, fericita
25+ cu
Patricia
Jocurban spune:
'Neatza tuturor!
Ninge la Cluj de zici ca acuma vine iarna inca o data peste noi... Si am auzit la radio ca in toata tara e vreme urata, deci vom avea o vineri de stat la caldurica, bine infofolite... ![]()
JulyMorning, Roxy, Flubby, multumesc mult de informatii... dupa ce m-am uitat la mai mute imagini pe net si am citit putin, tind sa cred ca exact asta am: o forma de Papilloma virus, dintre cele descrise de voi. M-am linistit complet acum, tot citind ca in principiu se retrag dupa nastere si nu au alte efecte secundare. O sa va spun exact ce diagnostic imi pune doctorita, o voi testa cu ocazia asta! ![]()
Andrea, o s-o intreb pe doctorita daca pot incerca tratament cu ceai de rostopasca. 
Sorana, multumesc de urari!
Ruxi, daca mai asteptai pana azi iti spala zapada geamurile!
Ma bucur ca ai terminat camera bebeilor, cred ca e minunata... Eu ma tot uit la camera asta in care vom instala patuturile (e un dormitor clasic) si n-are niciun haz.
Noi fiind chiriasi nu ne putem apuca sa modificam nimic, eventual vom lipi si noi niste figurine colorate pe pereti, ca sa inveselim putin atmosfera... si sper sa-i dam un suflu mai tineresc odata cu aparitita tuturor jucariilor si lucrusoarelor colorate ale copiilor.
Mira, ciudat vis ai avut... dar nu cred ca e nimic "de rau"... Ar trebui ca cineva sa faca o antologie cu vise de gravide, cred ca ar fi un best-seller!
Mai s.f. ca orice alta carte... ![]()
Tot vreau sa va intreb de cateva zile niste chestii... voi cum stati cu vergeturile? V-au aparut, sau inca nu? Eu sunt obsedata, seara de seara ma inspectez, ma gandesc ca avand sarcina gemelara si atatea kg in plus, n-am nicio sansa sa scap.
Ma dau seara cu ulei-antivergeturi de la DM, a fost ieftin si pare sa-si fi facut treaba pana acum, dar eu ma tot pregatesc pentru ce e mai rau.
Tot legat de trimestrul asta de sarcina, voi mai aveti probleme cu sangerarea gingiilor? Eu sangerez ca un vampir, desi am schimbat si periutele, si pastele, am incercat diverse remedii... nu functioneaza nimic, asa ca am lasat-o balta, nu ma mai chinui sa combat treaba asta. Probleme cu dintii nu stiu sa am (carii, infectii etc.), deci pun sangerarea asta doar pe seama irigarii excesive a vaselor sangvine.
Si inca o intrebare pentru posesoarele de pisici, daca sunt... Parca Sabina zicea ca are pisica... Noi suntem atat de atasati de pisica noastra de parca ar fi primul nostru copil. De fiecare data cand incepe discutia cu ce facem cu ea ma apuca plansul si depresiile, nu am suflet sa ma despart de ea, nu vreau s-o dau altcuiva...
Nu-mi pot imagina casa fara ea pe langa noi si, dupa indelungi studii ale materialelor de pe net, sunt foarte tentata s-o pastrez, respectand binenteles toata chestiile de igiena si siguranta apentru fete... Stiu ca sunt multe familii cu copii, care nu au renuntat la pisica, mi-e teama doar ca-mi va rapi o gramada de timp (pe care n-o sa-l am) doar ca sa pastrez curatenia in jurul ei... adica s-o periu bine zilnic, ca sa nu lase par niciunde, s-o supraveghez sa nu intre in camera fetelor si sa umble pe acolo, sa aspir si zilnic daca e nevoie, sa spal zilnic pe jos cand vor incepe fetele sa umble de-a busilea... ![]()
Carla, 30+
in asteptarea
Sofiei Maria si a
Nataliei Emilia. Oare cat a mai ramas
?
Blogul mazarichilor
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
Ioana5255 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Jocurban 'Neatza tuturor! Ninge la Cluj de zici ca acuma vine iarna inca o data peste noi... Si am auzit la radio ca in toata tara e vreme urata, deci vom avea o vineri de stat la caldurica, bine infofolite... JulyMorning, Roxy, Flubby, multumesc mult de informatii... dupa ce m-am uitat la mai mute imagini pe net si am citit putin, tind sa cred ca exact asta am: o forma de Papilloma virus, dintre cele descrise de voi. M-am linistit complet acum, tot citind ca in principiu se retrag dupa nastere si nu au alte efecte secundare. O sa va spun exact ce diagnostic imi pune doctorita, o voi testa cu ocazia asta! Andrea, o s-o intreb pe doctorita daca pot incerca tratament cu ceai de rostopasca. ![]() Sorana, multumesc de urari! Ruxi, daca mai asteptai pana azi iti spala zapada geamurile! Mira, ciudat vis ai avut... dar nu cred ca e nimic "de rau"... Ar trebui ca cineva sa faca o antologie cu vise de gravide, cred ca ar fi un best-seller! Tot vreau sa va intreb de cateva zile niste chestii... voi cum stati cu vergeturile? V-au aparut, sau inca nu? Eu sunt obsedata, seara de seara ma inspectez, ma gandesc ca avand sarcina gemelara si atatea kg in plus, n-am nicio sansa sa scap. Ma dau seara cu ulei-antivergeturi de la DM, a fost ieftin si pare sa-si fi facut treaba pana acum, dar eu ma tot pregatesc pentru ce e mai rau. Tot legat de trimestrul asta de sarcina, voi mai aveti probleme cu sangerarea gingiilor? Eu sangerez ca un vampir, desi am schimbat si periutele, si pastele, am incercat diverse remedii... nu functioneaza nimic, asa ca am lasat-o balta, nu ma mai chinui sa combat treaba asta. Probleme cu dintii nu stiu sa am (carii, infectii etc.), deci pun sangerarea asta doar pe seama irigarii excesive a vaselor sangvine. Si inca o intrebare pentru posesoarele de pisici, daca sunt... Parca Sabina zicea ca are pisica... Noi suntem atat de atasati de pisica noastra de parca ar fi primul nostru copil. De fiecare data cand incepe discutia cu ce facem cu ea ma apuca plansul si depresiile, nu am suflet sa ma despart de ea, nu vreau s-o dau altcuiva... Nu-mi pot imagina casa fara ea pe langa noi si, dupa indelungi studii ale materialelor de pe net, sunt foarte tentata s-o pastrez, respectand binenteles toata chestiile de igiena si siguranta apentru fete... Stiu ca sunt multe familii cu copii, care nu au renuntat la pisica, mi-e teama doar ca-mi va rapi o gramada de timp (pe care n-o sa-l am) doar ca sa pastrez curatenia in jurul ei... adica s-o periu bine zilnic, ca sa nu lase par niciunde, s-o supraveghez sa nu intre in camera fetelor si sa umble pe acolo, sa aspir si zilnic daca e nevoie, sa spal zilnic pe jos cand vor incepe fetele sa umble de-a busilea... Carla, 30+ in asteptarea Sofiei Maria si a Nataliei Emilia. Oare cat a mai ramas ?Blogul mazarichilor www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami |
Draga mea,
ce ai cu biata mata? Eu am pisica de 10 ani, cand am nascut-o pe Alexandra am izolat-o, in sensul ca nu o mai las sa doarma cu noi in camera (pe pisica evident), in rest e toata ziua pe langa copil si Ale o iubeste foarte mult. O prezinta tuturor pe pisica ei Nata. Am avut si catel, dar ptr ca nu mai faceam fata cu copil si 2 animale, am preferat sa o trimit pe Cherry la mama, fiind mult mai fericita acolo. In plus saraca era si terorizata de Alexandra. Pisica a fost mai normala.
Legat de HPV stiu ca nu e indicata nasterea naturala, indiferent de forma. Sa vb neaparat cu medicul. Ma mir ca nu a observat la nici un control, sau nu te suie pe masa. Parca se facea si o analiza ptr depistarea HPV.
Naspa ca ninge. La noi e rece si mohorat, ni s-a busit centrala, iar sunt cu k in sus, ma enerveaza toti de la prima ora, cred ca nu ma mai tin nici pe mine nervii.
Un lucru bun, de azi sunt in 33 de saptamani. Azi imi doresc sa scap o data, ma chinuie si contractiile.
Sabina
32+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica AlexandreiAMR - 8 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.
cris_09 spune:
[Neata gagici
!
La mine azi zi de odihna totala,sunt inca in pijamale..viata,ce sa mai!!
Carla pe burtica m-am dat cu crema speciala pentru prevenirea vergeturilor.Insa pe sani nu m-am dat,gandindu-ma :"cat poate sa creasca"?
Inteligenta debordanta,ce sa zic?
Burtica,e frumoasa,mare,fara pic de vergetura,iar sanii sunt plini,zici k a erupt vulcanul
Asta e..acum am inceput sa ma dau si pe sani..cam tarziu cei drept
Despre pisici..cunosc multe familii cu bebei si pisici,eu zic sa nu renunti la ea,chiar dc nu o sa mai ai asa mult timp sa o ingrijesti,poate te mai ajuta tanti Doina,ca ea tot nu duce lipsa de timp liber![]()
poze
Cristina
cu Seby 30+
Crissy_C spune:
Carla, daca se dovedeste a fi HPV, sa stii ca are Sabina dreptate, e contraindicata nasterea naturala... Dar cum tu ai gemene, banuiesc ca oricum te-ai orientat spre cezariana... sau nu? Exista un test care spune clar daca e HPV, si un altul de 'genotipare', care iti spune ce tulpina/tulpini ai. Majoritatea tulpinilor sunt inofensive.
Cristina, fericita
25+ cu
Patricia
Jocurban spune:
Sabina, saptamana 33!!!
Gata pregatirile?
N-am nimic cu pisica, dimpotriva! O iubesc de mor! Dar vreau sa fiu "responsabila" in primul rand cu sanatatea fetelor , vorba aia...
Decizia mea era ca si luata, oricum. Din pacate, pe tanti Doina nu ma pot baza la faza asta, ca-i displac total animalele, din prima zi cand ne-am mutat cu pisica a facut grimase si mi-a povestit cum o fetita a murit inhaland parul unei pisici si ce animale periculoase sunt pentru copii pisicile, cu parul si microbii lor... bla-bla. 
Cat despre HPV, citisem si eu ca nu se recomanda nasterea naturala, insa eu oricum optasem pentru cezariana. Nu se schimba planurile cu nimic.
Carla, 30+
in asteptarea
Sofiei Maria si a
Nataliei Emilia. Oare cat a mai ramas
?
Blogul mazarichilor
www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami
Ioana5255 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Jocurban Sabina, saptamana 33!!! Gata pregatirile? N-am nimic cu pisica, dimpotriva! O iubesc de mor! Dar vreau sa fiu "responsabila" in primul rand cu sanatatea fetelor , vorba aia... Decizia mea era ca si luata, oricum. Din pacate, pe tanti Doina nu ma pot baza la faza asta, ca-i displac total animalele, din prima zi cand ne-am mutat cu pisica a facut grimase si mi-a povestit cum o fetita a murit inhaland parul unei pisici si ce animale periculoase sunt pentru copii pisicile, cu parul si microbii lor... bla-bla. ![]() Cat despre HPV, citisem si eu ca nu se recomanda nasterea naturala, insa eu oricum optasem pentru cezariana. Nu se schimba planurile cu nimic. Carla, 30+ in asteptarea Sofiei Maria si a Nataliei Emilia. Oare cat a mai ramas ?Blogul mazarichilor www.jocurban.ro" target="_blank">Blog de mami |
Atata timp cat animalul este deparazitat, vaccinat etc nu vad unde e problema, ca vb aceea nu doarme in pat cu bebelinele. La inceput ai sa vezi, o vei tine mai izolata, ea curioasa se va duce sa le vada. Sotul, cat esti tu la maternitate, sa vina acasa cu un pampers de al lor, sa se obisnuiasca cu noile locatare. Cat despre povestile cu microbii si parul, am avut si eu discutii interminabile in familie. Pediatra noastra are animal de casa si ne-a dat verde fara probleme, normal cu respectarea igienei. Nu iti face griji inutile.
Nu am pregatit mai nimic, in afara de patut, cateva bibe, asternuturi, carucior, cadita, carusel, scutece de finet si cam atat. Maine as fi vrut sa mergem in oras sa luam hainutze. Sa vad in ce dispozitie voi fi. Ca azi nimeni si nimic nu imi intra in voie

Chiar voiam sa va intreb. Voi de ce va luati chiloti de unica folosinta?? Pe mine la maternitate m-au tinut fara chiloti, doar cu un tampon facut din vata si tifon, pe care il tineam f bine, chiar si cand mergeam. Nu ma intrebati ca nu stiu sa va zic cum. Veneau ele si il schimbau la inceput si apoi il schimbam eu singura. Chiloti am purtat abia in ultima zi de spitalizare. Cica tre sa respire pielea. Sa nu uitati sa puneti in bagaj supozitoare cu glicerina, o sa va foloseasca mult.
Mira nu stiu sa iti dau detalii. Eu nu sunt o sportiva de felul meu. Dar totusi cred ca e ilogic, ptr ca acum gandindu-ma prietena mea in timp ce il alapta pe fi-su mergea la sala zilnic si l-a alaptat un an. Deci nu cred ca se pune.
Ma chinui si eu cu picioarele. Nu mai suport. Ma ard in sus, in jos, sunt ca un butuc, imi amorteste laba piciorului de cat de umflat. Din pacate eu stau toata ziulica cu fundul pe scaun, nu am stare sa stau in pat, zici ca am mancarici. Mie imi place sa mai stau sa citesc in liniste, acum nu stiu ce am, nu am stare de nici un fel.
Nati felicitari ptr comanda.
Sabina
32+ cu gemenele Ekaterina si Iustina si mamica AlexandreiAMR - 8 saptamani sau poate chiar mai putin.
Doamne Ajuta sa ajungem cu bine la capatul drumului si sa se nasca fetele sanatoase.
mamanati spune:
Neata burtici,
Scriu acelasi mesaj inca odata, caci Cami zvapaiata, mi-a inchis pagina DC cu mesaj scris si netrimis, in cele 2 minute cat eram la bucatarie si faceam un ceai.
Aseara pe la miezul noptii copiii mei aveau chef de joaca. Cami imi zice ca vrea sa asculte ce face bebe si lipeste urechea de burtica, astfel ca apasand cu capul pe burta il inghesuie pe bebelin si se alege cu o lovitura. Ridica capul, rade si zice ca bebe a lovit-o in ureche. Apoi tinea manuta pe burta si radea in hohote de fiecare daca cand primea cate o lovitura! Era prima lor joaca!
Eram atat de happy!
Mira, si mie mi-au placut niste pantofi la VS dar nu m-am incumetat sa comand ca nu eram sigura de marime. In State, masuram incaltaminte de diferite branduri,si imi veneau cand7, cand 7,5 sau chiar 8. Vreau sa te intreb ce marime porti si ce marime comanzi la VS.
De la Gap si Old Navy am luat mai multe pentru Cami si vreo 3 bluzite pentru mine, caci nestiind daca bebe e fetita sau baiat nu am putut comanda multe. Am comandat doar 2 body-uri si o scurta:
http://oldnavy.gap.com/browse/product.do?pid=7338220020003&cid=
http://oldnavy.gap.com/browse/product.do?pid=7338220520003&cid=
http://www.gap.com/browse/product.do?pid=6877740021218&cid=26049
Sa aveti o zi frumoasa!
Andradap, am intrebat si eu de tine, mi-au zis fetele ca sunteti OK, dar ocupati. Bine ai revenit!
www.dropshots.com/mamanati" target="_blank">POZE
Nati, mami de zvapalici
Camelia-Nicole si
25+
veronicach spune:
neata fetelor
ninge
si nu am nici un chef sa ies din casa...si se termina saptamana in care promisesem ca fac o vizita...
legat de vergeturi...eu nu am nici o urma de vergetura pe burtica, am folosit/folosesc o crema hidratanta de la IWOSTIN, dar surpriza am vergeturi de sani, pe jumatatea inferioara a acestora desi de fiecare data cand am masat burtica am masat si sanii
carla sa inteleg ca ai vb cu dr despre nastere?(eu inca nu
)si te-a lasat sa alegi intre nastere naturala si cezariana?! eu ma gandeam ca dat fiind ca nasc la un spital de stat nu pot alege...
ati vb cumva si de preturi![]()
feelor voi ati citit cartea Ghid pentru o nastere naturala de pe contul comun ? te descurajeaza sa mai nasti natural in spitale...mai ca-ti vine sa nasti acasa cu moasa..desi avand in vedere ca am 24 de ani si 5 luni ma consider mult prea tanara pentru o astfel de aventura...
chiar imi imaginam cum ar fi sa strig din garsoniera mea si sa umplu coridorul![]()
offf...nimic nu este usor pe lumea asta...
29+
Matei ...