Prietenie sau dependenta psihologica
Raspunsuri - Pagina 5
adrianapop spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iasmin08 Adrianapop, desigur ca suntem cu toate in acelasi asentiment. Oricum, problema nu e despre copilasii respectivi (continui sa ii inteleg pe de o parte si sa nu ii judec). Problema mea este dependenta afectiva a copilului meu de ei. Il vad ranit (si care mama isi doreste asa ceva). Trebuie sa fac ceva- asta e evident. Poate un barbat vede altfel problema, mamele se implica emotional mult mai mult in viata copilului (iar eu sunt totusi mama). Poate sunt pesoane care privesc problema in stil spartan (sa se descurce, sa invete singur sa se protejeze, sa se apere) si care m-ar judeca (nu lasi copilul sa se dezvolte normal, e baiat, sa invete singur sa isi stinga conflictele). Probabil vina mea (daca e o vina) este ca imi iubesc copilul sufocant de mult (si iarasi pot fi judecata in baza asta). Sper sa rezolv problema cu fiul meu. Multumesc Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
La fel sant si eu,o mama exagerat de protectoare, dar ii las pe ei sa se descurce si singuri ,au verisori cu care se joaca ,prieteni de aceeasi varsta si au aceleasi preocupari,,deci nu imi fac griji.
Nu poti sa taci si sa nu iei atitudine cand copilul tau e abuzat si batut de teama ca nu il lasi sa se dezvolte normal ca il protejezi ,etcc.
Daca taci si nu faci nimic il lasi sa se dezvolte gresit,o sa creada ca asa e NORMAL intr-o relatie de prietenie unul sa comande ,badjocoreasca si celalalt sa execute.
Daca copii mei ar fi in situatia lui ,eu nu as fi de acord sa tac si sa nu fac nimic,din contra as muta si muntii pana as vedea ca a inteles cum trebuie sa functioneze o relatie de pritenie,,,si ce inseamna pritenia de fapt.
In rest ceeea ce primeste copilul tau de la ceilalti e abuz si badjocura ,iar datoria ta de mama e sa ii deschizi ochii.
buli spune:
eu cred ca trebuie valorizat copilul astfel incit sa nu accepte el tratamente rele.
nu stiu sa spun acum prea bine concret, dar cam asta e e ideea principala.
pentru ca daca nu faci asta o sa fii tu mama rea care il indeparteaza de prieteni si cind va fi mai mare si va putea decide singur mai multe lucruri ar putea face chestii surprinzatoare.
ps- imi vin idei aici numai cind is in criza de timp si-s telegrafica rau.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Iasmin08 spune:
Deocamdata nu pot sa spun prea mult. Ruptura s-a produs de la sine si nu pare prea frumoasa. Din pacate nu pot da detalii. Mergem inainte si am luat in considerare toate ideile. Urmeaza sa il inscriu si la inot, probabil vom pleca pe undeva in vacanta, daca vine caldura o sa iesim mai mult. Si o sa-mi schimb si programul.
Inca o data va multumesc din suflet, sunteti atata de sufletiste si de dragi ca nu-mi vine a crede. Ma inchin in fata voastra, dragi mamici..
Am sa rog moderatorii sa inchida acest subiect, nu isi mai are rost.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Chuny spune:
Iasmin, e pacat sa inchizi un subiect atat de interesant. Gandeste-te ca poate fi folositor si altor mame aflate in aceeasi situatie.
Daca ruptura intre ei s-a produs deja, asta e o veste buna. De aici incolo intri tu in joc pt a-l dirija subtil spre altceva.
Iasmin08 spune:
Sibylle sunt intr-o situatie extrem de dureroasa momentan, plange inima in mine, spre sa treaca totul repede.
Chuny spune:
Ma ingrijoreaza ce spui ...
subiectul tau parca ma proiecteaza in viitor pt ca baiatul meu este un inadaptat ... azi dimineata a vrut neaparat sa ia o carte cu el la gradi, cand am intrat s-a dus la masa la un copil, s-a asezat langa el si a pus cartea pe masa la mijloc, invitandu-l pe celalalt din privire sa se uite impreuna ... celalalt s-a uitat asa de urat la el, eu l-am luat de acolo si i-am distrat atentia. El e disperat sa comunice, e tot un zambet si niciunul nu are rabdare cu el ... :-(
Iasmin08 spune:
Faptul ca nu stie cum (inca) sa comunice adecvat cu alti copii nu inseamna ca e inadaptat, Sibylle ci mai degraba ca nu a invatat inca toate modalitatile de comunicare. Si oricum ar fi, cu cat se va trezi mai mult in mijlocul copiilor, cu atat va invata mai repede sa se adapteze. Puiul meu a fost inscris la camin 5 ani. Normal ca anul acesta schimband cercul de copii a avut o scurta perioada cand s-a interiorizat. Intre timp si-a revenit si e ok. Mi-am adus aminte cand eram cu el intr-un aeroport, erau copii francezi, vorbeau franceza si engleza la perfectie. Al meu nik. Am ramas surprinsa cum au gasit modalitatea sa comunice- fiecare in limba lui materna, dar zambetul a ramas mesajul numarul unul. Asa ca ... invata-l sa zambeasca in primul rand
giulia71 spune:
Iasmin, hai sa-ti zic si eu din experienta mea cu Calin. Am patit acelasi lucru cu copilul cand eram in Franta. Mi-a venit batut, cu buza sparta, vai de capu meu.
Le-am dat de toate, i-am ghiftuit si le-am oferit casa mea , desi eu n-am calcat-o pe-a lor, nu eu, copilul. El n-avea voie.
In fine, la noi lucrurile s-au rezolvat datorita unui catelus, asa mult s-au apropiat incat ce sa mai despartirea cand a fost sa fie a fost foarte dureroasa. A trecut.
Acum, al meu copil isi petrece vacantele la bunica, nah la bunica is copii multi si fel de fel in sensul de educatie.
Bunica ii mustruluieste verbal si aia mici pricep dom'le.
Uneori e bine sa le vorbesti pe "limba lor", nu-i indicat, dar rezultatele sunt scontate.
orice ar fi , va doresc numai bine!
uneori gandesc prea mult....
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui giulia71 Iasmin, hai sa-ti zic si eu din experienta mea cu Calin. Am patit acelasi lucru cu copilul cand eram in Franta. Mi-a venit batut, cu buza sparta, vai de capu meu. Le-am dat de toate, i-am ghiftuit si le-am oferit casa mea , desi eu n-am calcat-o pe-a lor, nu eu, copilul. El n-avea voie. In fine, la noi lucrurile s-au rezolvat datorita unui catelus, asa mult s-au apropiat incat ce sa mai despartirea cand a fost sa fie a fost foarte dureroasa. A trecut. Acum, al meu copil isi petrece vacantele la bunica, nah la bunica is copii multi si fel de fel in sensul de educatie. Bunica ii mustruluieste verbal si aia mici pricep dom'le. Uneori e bine sa le vorbesti pe "limba lor", nu-i indicat, dar rezultatele sunt scontate. orice ar fi , va doresc numai bine! uneori gandesc prea mult.... |
Giulia71, problema mea nu este comportamentul copiilor respectivi: au mama, are cine sa ii educe. Problema mea este copilul meu, care e atasat si iubeste din toata inimioara lui pe cineva care il trateaza cu flit, care accepta (ma rog, accepta, ca lucrurile de ieri s-au schimbat) orice, doar din dragoste pentru Ionel. Mi-e teama ca se creeaza precedent. Mi-e teama ca el sa nu inteleaga dragostea si prietenia gresit. Ca intr-o relatie nu vine numai unul cu sacrificiu si dragostea si celalalt cu beneficiu si cu bataia de joc. Pe mine ce se petrece cu copilul meu ma doare. Ce nu e in curtea mea nu ma priveste. OK?
kariguld spune:
Iasmin, vad ca incetisor lucrurile se schimba. responsabilitatea ta este copilul tau si educatia/viitorul lui.
e destul de greu sa-i ceri unui copil sau chiar sa-i interzici anumite relatii, dar parintele stie cel mai bine situatia si procedeaza in consecinta. copii sunt inocenti si iarta la nesfarsit si uita, (asta e un lucru bun) dar ca trebuie sa invete sa discearna iertarea unuor lucruri din nebagare de seama sau fara intentie facute, de lucrurile care se fac voit si cu vadita intentie. cand nu i se intampla unui copil astfel de lucruri, e greu sa-i explici.....dar cand le simte si traieste pe pielea lui poti sa-i spui dandu-i mereu exemplu. puterea exemplului e mai puternica decat multe cuvinte.
nu stiu cum considera alti parinti, dar eu n-am permis si nu voi permite ca ai mei copii sa fie abuzati intr-o prietenie.
inca ceva si inchei, am mai spus-o si cu alte ocazii, am un prieten care si-a invatat fetita de cativa anisori, atunci cand a dus-o la gradinita prima data, daca cineva o loveste un copil sau educatoarea sa loveasca si ea inapoi. la vremea respectiva am ramas socata de ce auzeam prietenul mi-a argumentat mereu, daca cineva o loveste, sa-i dea inapoi ca sa vada si cel care loveste ce inseamna sa fi lovit si asa nu va mai da alta data, iar daca educatoarea o va lovi, sa-i traga un picior ca sa inteleaga ca un copil nu se loveste sub nici un motiv!!
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!