Prietenie sau dependenta psihologica
Raspunsuri - Pagina 2
Iasmin08 spune:
Am cautat sa ma imprietenesc cu alte mamici, sa ii aduc acasa si alti copilasi. Dom'le parca numai Ionel si fratele is unsi cu miere!! Poate unde cel de 11 ani stie mai multe si ii atrage cu atitudinea lui atotinteleapta (raspunsul celor doi frati, indiferent ce vreau sa spun este automat stiu. Indiferent despre ce vorbesc, nu ma lasa sa termin propozitia, ei spun "stiu". Pe mine ma dispera, ca nu stiu nimic, vorba aia, is numai copii. Dar am incercat sa nu ma bag intre ei.
Un alt exemplu, a venit Andrei la copilul meu inainte de Craciun. Se stiau toti, s-au intalnit la diverse zile de nastere. Si Vorbind Andrei cu baiatul meu (au aceeasi varsta) au ajuns la concluzia ca ar fi fain sa mearga impreuna cu colinda. Pana aici toate bune si frumoase, dar vedeti ca baiatul meu vroia sa vina neaparat si Ionel. Si suna ANdrei de pe telefonul fiului meu (el nu are telefon), il suna deci pe Ionel sa ii propuna acest lucru. Raspunsul lu Ionel a fost: ''Ia, da-mi-l un pic pe Codrin la telefon". Cand a luat Codrin(ficior-mio) telefonul, Ionel ii zice " daca mai indraznesti sa ma suni fara motiv, iti voi inchide telefonul in nas. te rog sa nu ma mai deranjezi cu prostii". Eu sa cad jos, nu-mi venea sa cred ochilor ce atitudine. Cand l-am intalnit dupa acest episod, l-am intrebat: " Ia, asculta, Ionel, pe tine te suna numai Obama si Basescu la telefon? Pe tine nu te suna prietenii? Trebuie sa discutati afaceri la telefon, numai asa are voie cineva sa te sune cineva?" Eram asa nervoasa, pana la urma am zis ''sunteti prieteni, nu trebuie sa te superi daca te suna, poate te-a sunat ca ii era dor de tine"....
Si da, as vrea sa ii ofer un fratior ''sau o fratioara" vorba lui Codrin, dar nu se poate.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
ladyJ spune:
Of, dragutul de el. Ar vrea din tot sufletul sa aiba frati, se simte oarecum singurel asa
Sigur ca prietenul lui, cel mai mare adica, il bate si pe cel mai mic, deci baiatului tau i se pare oarecum normal sa incaseze, ca ´´asa fac fratii´´.
Tu trebuie sa vorbesti cu el, cum am spus, despre notiunea de prieten, si poti aborda si subiectul ´´frati´´, analizand situatia dintre cei doi frati, punand-ul sa-si dea si el cu parerea despre relatia dintre cei doi frati , excluzand-ul pe el. Asa poate va intelege ca nu este relatia ideala ca fratele mai mare sa te bata(cu cureaua peste fata??????)
Poate ii explici ca sunt foarte multi copiii singuri la parinti, asa ca el, si ca prietenii trebuie sa ni-i alegem in viata, avem acest drept si aceasta minunata posibilitate.
E o faza care va trece, cu multa rabdare din partea ta. II poti da si exemple din viata ta, legate de prietenii, sau din viata sotului tau(cu el se identifica poate mai bine, ca e barbat)
Batfa, cred ca copilul tau sufera putin ca nu are frati, deci cade ipoteza mea conform careia ar cauta pedeapsa cu lumanarea(uff, bine ca nu e asa)
Iasmin08 spune:
LadyJ, nu exagerez cand spun ca a adormit multe seri plangand literalmente pentru ca nu are frati. Vorbesc cat se poate de serios, suspina in somn, iar eu ca mama nu pot suferi asta, imi rupe inima in doua
pitzinuca spune:
Iasmin - dar un catelus nu poti sa ii iei? iti recomand jackrussel terrier - cainele din filmul Masca. f inteligent si energic, si ff jucaus.
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
blackgirl0 spune:
Iasmin, dar verisori de varsta apropiata fiului tau nu exista in familie? Chiar si de spita a 2-a, a 3-a. Mai multe vizite la neamuri cu copii. Sau poate alte activitati in care sa fie in contact cu cat mai multi copii de varsta lui: inot, atletism, fotbal, sah, cercul de matematica, o limba straina. Orice, alt mediu, in care sa-l rupi nitel de Ionel. Si sa aiba cat mai putin timpt pt a petrece alaturi de Ionel.
Pe mine, cand am fost intr-o astfel de situatie (anturaj sub "nivelul meu" dupa spusele mamei), mama mi-a facut scurt pe doi mutarea in alta clasa, considerata de elita. Am plans dupa vechile prietene, insa pe timp lung, consider ca am avut numai de castigat.
Iasmin08 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui pitzinuca Iasmin - dar un catelus nu poti sa ii iei? iti recomand jackrussel terrier - cainele din filmul Masca. f inteligent si energic, si ff jucaus. eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati _ traduceri si asistenta "Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita." |
Avem si catel si pisica (doar stam la casa. Cand vine de la scoala il mangaie un pic si atat. Problema (ca sa fiu complet sincera) e mai complicata. Noi avem probleme pentru ca baiatul meu ar vrea sa stea numai la TV sau la pc. Ceea ce nu se poate, ca doar n-am inebunit. In consecinta am acceptat o multime de chestii (cum ar fi adunatul multor copii in casa in pofida distrugerilor inerente-de ex trasul cu arcul in usa de la baie) si am facut cam tot ce am putut. Se intampla sa il scot in oras (si numai of si iar of imi aud. In final e fericit, dar cat imi ia nu mai spun.
LadyJ nu, nu se mai poate
Cricor spune:
Iasmin, eu am tot un baietel de 8 ani, tot singurul copil.Eu, as incerca faca nici o remuscare sa-l indepartez de acel copil. Nu brusc, nu "de azi nu mai ai voie la Ionel", dar cu rabdare si super perseverenta. De ce? Pentru ca aia nu e prietenie si copilul tau nu se alege cu nimic, nimic...poate doar cu o imagine deformata a ceea ce este o relatie de prietenie. In plus, eu nu as vrea sa astept sa se schimbe copilul X ca al meu sa aiba un prieten care sa nu-l pocneasca.
Noi am trait multa vreme in alta tara si ne-am intors cand copilul avea 7 ani. Nu avea nici un prieten, stia alte jocuri, alte carduri alte glume..intelegi ideea. I-a fost greu..era ca de pe alta planeta. Asa ca am abordat spinoasa problema a prietenilor ca pe un .. job search..suna cinic, dar trebuia sa fac ceva. Asa ca l-am inscris la tot felul de activitati, l-am dus in parc zilnic, m-am intalnit cu prietenii prietenilor care aveau copii de aceeasi varsta, cum zicea ca se intelege mai bine cu un coleg, o abordam direct pe mama si invitam copilul in vizita, in parc. Evident ca nu s-a imprietenit cu toti,dar i-am dat ocazia sa cunoasca maimulti copii si in timp si-a facut un grup de prieteni cu care se joaca si are pasiuni comune, dorm unii la altii, etc.N-a fost chiar simplu si mi-am calcat de multe ori pe inima, dar nu puteam sa stau sa ma uit la copil cum suferea ca avea cu cine sa se joace de varsta lui.
Sper sa te ajute.
Corina
Iasmin08 spune:
citat din mesajul lui blackgirl0 Iasmin, dar verisori de varsta apropiata fiului tau nu exista in familie? Chiar si de spita a 2-a, a 3-a. Mai multe vizite la neamuri cu copii. Sau poate alte activitati in care sa fie in contact cu cat mai multi copii de varsta lui: inot, atletism, fotbal, sah, cercul de matematica, o limba straina. Orice, alt mediu, in care sa-l rupi nitel de Ionel. Si sa aiba cat mai putin timpt pt a petrece alaturi de Ionel. Pe mine, cand am fost intr-o astfel de situatie (anturaj sub "nivelul meu" dupa spusele mamei), mama mi-a facut scurt pe doi mutarea in alta clasa, considerata de elita. Am plans dupa vechile prietene, insa pe timp lung, consider ca am avut numai de castigat. Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil! |
blackgirl, sotul meu e singur la parinti (el se vine dinspre Sibiu) iar eu am un singur frate care nu e casatorit inca. Nu avem rude in oras, afara de tata socru. Nici prieteni nu avem, asa cu copii apropiati ca varsta.
Si nici bunici nu are in oras- afara de tata socru care e bolnav.
Nu avem un parc de joaca aproape, l-as scoate dar dureaza pana ajungem acolo, eu ajung acasa la 5.30 si ma apuc sa gatesc. In principiu dupa ora 6.30 sau 7.00 seara (dupa cina) suntem liberi, nu gasim la ora aia pe nimeni in parc...
kariguld spune:
citat din mesajul lui Iasmin08 LadyJ, nu exagerez cand spun ca a adormit multe seri plangand literalmente pentru ca nu are frati. Vorbesc cat se poate de serios, suspina in somn, iar eu ca mama nu pot suferi asta, imi rupe inima in doua Iasmin, mama de strengar de 8 anisori |
acum cred ca inteleg si eu mai bine de ce rabda toate rautatile de la prietenul lui, pentruca isi doreste frati!
tu spunei mereu ca nu-i normal sa se intample asta intr-o prietenie, ca adevaratii prieteni nu-si fac asa ceva, ca fratii intre ei se iubesc, se ajuta, se respecta, nu se lovesc si se sicaneaza tot timpul.
acum, dupa tot ce ai povestit, eu i-as spune: eu ca mama a ta nu pot sta sa asist si sa vad cum esti lovit si jignit mereu si mereu, acest lucru iti dauneaza tie foarte mult, e posibil ca ceva mai rau sa se intample si atunci ce vei face? trebuie sa te pretuiesti pe tine si sa nu permiti nimanui sa te faca sa te cobori in jos, nu trebuie sa permiti nimanui sa te jigneasca si sa-ti spuna ca nu poti, nu stii, etc etc. tu esti puternic si vei gasi alti prieteni demni de prietenia ta.
ALEX, operatie pe cord!
BAZAR UNIC!!!
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!