bebe insomniac

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania2008 spune:

Citat:
citat din mesajul lui moonchild

Citat:
citat din mesajul lui tania2008

Moonchild,

Nu il mai alaptez de la 4 luni.

Suzeta o ia fara probleme in general, e de fapt accesoriul nelipsit la adormire. Apoi daca adoarme si o pierde, nu se scoala pentru ea, insa i-o dau eu imediat ce caraie, ca sa-i "inchid gura". Uneori merge, alteori imi da peste mana si se enerveaza foarte tare ca incerc sa i-o dau. In restul timpului n-are treaba cu ea.

Bea apa, ceai nu. Apa insa oricand, de asta noaptea ii dau mai intai apa ca sa elimin cauza asta apoi suzeta, adica zic eu ca impus 2 iepuri

Pai faci foarte bine ce faci..Asa facem si noi..ceai si apoi suzeta...

Poate ii fomica? Incearca un biberon cu lapte suplimentar...Maia a avut o perioada cand se trezea noaptea cum zici tu (pe langa trezirile "vreau suzeta" si "vreau ceai") si nu adormea decat dupa un bibe de lapte..ii era foame pentru ca nu manca bine in timpul zilei (noi credeam ca se satura dar ea doar se plictisea de stat la masa..)..

Si eventual (nu stiu daca e cazul) culca-l un pic ma tarziu (9.30)

lapticul l-am cam exclus de cateva luni. El mananca daca-i dau, si tace apoi, ca are efectul atentiei distrase, insa mananca fiindca el mananca oricand orice-i dai. In timpul zilei mananca f bine. I-am schimbat orarul de masa acum vreo 3 luni, ca era cam "bebelusesc", apoi am incercat lapte ingrosat seara ba cu cereale simple, ba cu cereale de noapte buna, tot se trezeste. Asa ca nu-i mai dau, ca cica dupa o varsta nu prea mai e indicat sa manance noaptea, ca trebuie stomacelul sa ia o pauza.
Ora de culcare e mutata si ea la 9-10-11, dupa cheful copilului. Eu oricum la 10 cel tarziu ma bag cu el in pat si el adoarme cand crede de cuviinta. Ba mai mult, l-am indrumat usor usor catre un somn pe zi in loc de doua, in ideea ca o dormi prea mult ziua, insa tot degeaba...

alte idei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Nu cred ca iti voi fi de prea mare folos, fiindca tot ceea ce iti pot spune e... rabdare. Fetita mea are 2 ani jumatate si nici acum nu doarme fara sa se trezeasca noaptea. Si se culca extrem de tarziu, adica 11 pm sau dupa. Daca nu doarme ziua se culca la 10 pm deci nu e mare diferenta. Ziua doarme 1h. Seara e bine dispusa pana tarziu, nu am cum s-o culc mai devreme. Am avut probleme cu ea cu somnul dintotdeauna, de cand s-a nascut. Foarte, foarte putine nopti le-am dormit pana dimineata. Asa este ea. Un bebelus care statea ore in sir fara sa doarma. Dar nici nu plangea. Ne jucam. A avut faze in care a dormit singura sau cu noi, dupa preferinta. Niciun obicei nu a reusit sa schimbe trezirile dese.
Odata cu varsta totusi, trezirile s-au mai imputinat si perioada in care reuseste sa adoarma la loc s-a scurtat. Acum doarme iar cu noi. Poate pe la 4 ani...cine stie

It is a miracle that curiosity survives formal education

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Cygni

Nu cred ca iti voi fi de prea mare folos, fiindca tot ceea ce iti pot spune e... rabdare. Fetita mea are 2 ani jumatate si nici acum nu doarme fara sa se trezeasca noaptea. Si se culca extrem de tarziu, adica 11 pm sau dupa. Daca nu doarme ziua se culca la 10 pm deci nu e mare diferenta. Ziua doarme 1h. Seara e bine dispusa pana tarziu, nu am cum s-o culc mai devreme. Am avut probleme cu ea cu somnul dintotdeauna, de cand s-a nascut. Foarte, foarte putine nopti le-am dormit pana dimineata. Asa este ea. Un bebelus care statea ore in sir fara sa doarma. Dar nici nu plangea. Ne jucam. A avut faze in care a dormit singura sau cu noi, dupa preferinta. Niciun obicei nu a reusit sa schimbe trezirile dese.
Odata cu varsta totusi, trezirile s-au mai imputinat si perioada in care reuseste sa adoarma la loc s-a scurtat. Acum doarme iar cu noi. Poate pe la 4 ani...cine stie

off...poate ca omul se obisnuieste si cu un somn ca asta, desi mie acum imi vine greu sa cred, simt ca am acumulat ingrozitor de multa oboseala anul asta.
Azi noapte s-a trezit la 1 jum in niste urlete infioratoare. Si nu erau din alea de durere de dintisori, ale imi sunt familiare. Mie mi s-a parut ca a visat urat. Urla ciudat si disperat cu ochisorii inchisi. S-a trezit pana la urma ca l-am dus la baie si i-am dat drumul la apa si i-am si dat cu apa pe fata, iar in 10 min dormea la loc si m-am culcat eu cu el in patul mare pana dimineata. Dar stau si ma intreb, ce poate fi in capsorul unui copil de 1 an sa viseze urat? Adica la TV nu se uita (decat la bebe tv) sa zici ca a retinut cine stie ce imagini urate, in casa nu vede nimic aiurea, nu e lasat sa planga, nu tipa nimeni la el....
Eu vreau merg totusi pe mana lui Bee si a Carolinei si zic ca la vara o sa doarma dupa ce-l fugarim prin parc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

tania, te inteleg si-mi pare rau ca mai sunt parinti care trec prin asta. Noi suntem in urma cu somnul de cand am nascut si nu ne-am revenit/obisnuit. Eu sunt genul de persoana care am nevoie de un somn de aprox 8h pe noapte si cele 6h nu ma consoleaza nicicum. Dar cum nu ai incotro...

cred ca e posibil sa viseze urat fara "motiv", nu ma pricep la asta totusi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Tania, cu laptele......ai mei au baut lapte noaptea pana dupa un an jumate. Baiatul mijlociu, bea si acum lapte noaptea. Lasand la o parte diversele teorii legate de alimentatie, pentru ai mei biberonul de lapte era legat si de confortul lor psihic. Ii linistea. Si totusi poate sunt dintii, chiar daca pare atat de ciudata reactia lui. Daca nu-s dintii si e o forma de anxietate, poate ar fi mai bine sa mai dormi o vreme langa el, chiar daca somnul vostru al tuturor e mai dificil. Copilul trebuie securizat si asta e chestie de timp si rabdare. Unii sunt mai sensibili decat altii si asta nu e vina nimanui (nici a ta, ca nu reusesti sa gasesti o metoda sa-l adormi si sa-l faci sa doarma bine si cu atat mai putin a mititelului). Poate sunt eu mai fatalista, dar efectiv, nu am avut ce sa fac, asa ca m-am consolat cu ideea ca vor creste si o sa treaca. EU am deja 4 ani si ceva de cand nu stiu ce inseamna somnul "legat". Poate de asta mi-e usor sa vorbesc.

www.dropshots.com/dochia" target="_blank">poze1
poze2

Mergi la inceput

mda...cred ca e cazul sa devin si eu mai fatalista si sa le iau asa cum vin, ca pe detectivul nu are sens sa fac la infinit, ca mai mult stre imi induc, fiind mereu cu atentia incordata, gandindu-ma ce-o fi, cum sa fac, sa schimb aia sa schimb ailalta...
legat de alimentatie, am eu o teorie cum ca omul e facut noaptea sa doarma si ziua sa manance sau sa se joace, si m-am gandit ca el se obisnuieste asa cum il obisnuiesc eu. In plus, cand era mai mic, daca era de foame, apoi nu tacea orice i-as fi facut.
La fel la dintisori, tipa ascutit si se arcuieste si fara siropel nu tace. Insa mie acum asa imi pare cum zici si tu Bee, ca are niste stari anxioase, probabil nedeterminate de activitatile din timpul zilei. Adica fie se inteteste plansul dupa apa si suzeta, si atunci imi pare ca devine surescitat ca ar vrea sa doarma si nu poate si plange de nervi, fie viseaza urat si face ca azi noapte, se trezeste brusc urland si tine ochii inchisi si tb cumva sa-l trezesc si-i trece f repede.
Raman deci la ce am zis initial, si anume ca problema in sine ramane ca se trezeste, nu cum si cat plange. Ar tb ca ciclurile de somn sa-i fie legate.
Mai e posibil, si atunci e nasol rau de tot, sa ma mosteneasca. Eu pana la 20 si ceva de ani am avut pb cu somnul. Nu stiu dc de bebe, ca bunica nu tine minte, din 5 cati am fost acum ne incurca, insa de cand am amintiri, stiu ca dormeam f agitat, strangeam asternuturile, ajungeam cu ele pe jos, cadeam din pat, vorbeam in somn, am fost somnambula cu plecari de acasa in miez de noapte etc.... de abia de pe la 23-24 de ani dorm fara activitati din astea inconstiente. Eu am crezut ca din cauza unei vieti de familie mai zbuciumate, insa acum imi da prin cap ca poate e in firea omului si atunci se mosteneste. Sper totusi sa ma insel si sa nu aiba legatura.
Oricum, va multumesc mult de tot ca va implicati, poate cine stie, daca discutia continua apare vreo idee salvatoare, ca eu ma simt intr-un cerc vicios. De aceea v-am si scris, am sperat ca rezolvarea e simpla si solutia la-ndemana si nu mai vad eu padurea din cauza copacilor..
Bee, tu esti pt mine o mama eroina...cu 3 pui si 4 ani nedormiti ca lumea...jos palaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Tania, la urlete de astea aparent fara sens si de neoprit in timpul noptii la noi a folosit scosul pe balcon (invelit sau nu in patura dupa caz iarna/vara). Aerul ala proaspat si de cele mai multe ori mai rece alunga "demonii" mai bine.

Functioneaza si acum daca ffff rar se scoala vreuna dintre fetele mele (4.8 si 7.3 ani) noaptea urland. Cred ca viseaza ceva nasol si se trezesc mai bine la aer. Apa rece pe fata mie imi creeaza un disconfort teribil, nu stiu cum e la altii, insa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Si scriu sa mai zic ca la aceasta problema dna dr Culcer ne-a zis: alergati-o voi pe ea, sa nu va alerge ea pe voi... Desi usor hiperactiva e si acum, n-am ce zice.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carolinah

Tania, la urlete de astea aparent fara sens si de neoprit in timpul noptii la noi a folosit scosul pe balcon (invelit sau nu in patura dupa caz iarna/vara). Aerul ala proaspat si de cele mai multe ori mai rece alunga "demonii" mai bine.

Functioneaza si acum daca ffff rar se scoala vreuna dintre fetele mele (4.8 si 7.3 ani) noaptea urland. Cred ca viseaza ceva nasol si se trezesc mai bine la aer. Apa rece pe fata mie imi creeaza un disconfort teribil, nu stiu cum e la altii, insa...

Caro

Caro, buna idee cu scosul la aer. N-am balcon ca stau la parter, dar o sa-l scot la geam. Asa faceam la colici, dar uitasem...
Acu' nu te gandi ca l-am bagat sub robinet I-am dat drumul la apa sa curga, ca-i place, tace instant cand vede apa curgand si am umezit mana si i-am dat putin pe fata, in ideea deoar de a-l racori un pic....dar o sa evit, o sa ma rezum la dat drumul la robinet si apoi iesit la geam. Mai am un cantecel...cu five little ducks...care-i place si tace sa-l asculte numai ca nu ma aude intotdeauna
Insa tare mi-ar placea sa nu mai am motive de distras atentia la urlete in miez de noapte....o sa-l alerg deci...daca zice si Dna Culcer si Bee...plus ca si eu am intuitia asta ca nu-si consuma energia suficient, sta cu mine toata ziua singuri in 2 camere...cat a fost ger n-am prea iesit...cat era mic in landou si carut nu prea avea de ce sa se oboseasca plus ca oricum dormea in parc de rupea...deci se leaga faza cu oboseala si dormitul...de aia sperasem eu ca poate rezolv reducandu-i somnul in timpul zilei, insa poate nu e suficient.
Hai ca mi-ati mai dat sperante, n-o fi chiar insomniac

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramonapreda spune:

offf, imi pare rau pt tine!!! si eu te inteleg perfect...si fetita mea la fel facea,dar, multumesc lui Dumnezeu, s-a mai linistit in ultimul timp !!! sonia mea a inceput sa doarma mai bine de cand am lasat-o singura in camera.e foarte sensibila la sunete si atunci cand dormeam cu ea nu trebuia nici sa ma misc,sa nu se trezeasca. in plus , am invatat-o sa adoarma singura. a fost greu si a trebuit sa am multa rabdare,dar a functionat. stau langa ea pana adoarme, cu suzeta si jucaria ei preferata de plus, apoi noaptea ,cand se trezeste,doar atunci cand plange tare si=mi dau seama ca are nevoie de ceva,merg la ea.altfel,desi mi-a fost f greu,am lasat-o sa mataie putin si se linistea singura.asa a invatat sa adoarma singura. si chiar daca se mai trezeste, adoarme singura.in afara de asta,inainte de culcare avem anumite ritualuri,astfel incat sa stie ca e noapte si tr sa doarma.incearca cat mai multe variante si fii perseverenta .eu zic ca nu e o solutie buna culcatul cat mai tarziu si mai cred ca programul pe care si-l formeaza acum il va avea mult timp.am prietene care si-au culcat copiii asa tarziu si adorm si acum,desi au 5 si 6 ani, la 11- 12 noaptea,ceea ce nu cred ca e in regula pt un copil.iti tin pumnii!!

Mergi la inceput