bebe insomniac
Raspunsuri - Pagina 3
tania2008 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ramonapreda offf, imi pare rau pt tine!!! si eu te inteleg perfect...si fetita mea la fel facea,dar, multumesc lui Dumnezeu, s-a mai linistit in ultimul timp !!! sonia mea a inceput sa doarma mai bine de cand am lasat-o singura in camera.e foarte sensibila la sunete si atunci cand dormeam cu ea nu trebuia nici sa ma misc,sa nu se trezeasca. in plus , am invatat-o sa adoarma singura. a fost greu si a trebuit sa am multa rabdare,dar a functionat. stau langa ea pana adoarme, cu suzeta si jucaria ei preferata de plus, apoi noaptea ,cand se trezeste,doar atunci cand plange tare si=mi dau seama ca are nevoie de ceva,merg la ea.altfel,desi mi-a fost f greu,am lasat-o sa mataie putin si se linistea singura.asa a invatat sa adoarma singura. si chiar daca se mai trezeste, adoarme singura.in afara de asta,inainte de culcare avem anumite ritualuri,astfel incat sa stie ca e noapte si tr sa doarma.incearca cat mai multe variante si fii perseverenta .eu zic ca nu e o solutie buna culcatul cat mai tarziu si mai cred ca programul pe care si-l formeaza acum il va avea mult timp.am prietene care si-au culcat copiii asa tarziu si adorm si acum,desi au 5 si 6 ani, la 11- 12 noaptea,ceea ce nu cred ca e in regula pt un copil.iti tin pumnii!! |
credeam ca a fost abandonat subiectul
am incercat deci sa dorm in alta camera si cu usa inchisa filtrand astfel zgomotele, il auzeam doar cand plangea nu si cand scancea. Insa tot s-a trezit. Am diminuat numarul trezirilor, e adevarat, dar tot s-a trezit. Asa ca de 2 nopti dorm eu cu el in patul mare din dormitor si de trezit tot se trezeste, dar nu plange. Se joaca cu parul meu pana readoarme. Nu e foarte confortabil pt mine, ca nu pot dormi adanc, insa macar dorm, nu ma mai dau jos din pat, ceea ce e un progres. Am cedat si din mila ca ma gandesc ca totusi plange dupa mine, mi-e din ce in ce mai evident, e un copil mai afectuos si vreau sa-i respect felul de a fi, nu sa-l modez dupa confortul meu sau dupa canoane. Si am cedat si de drag, ca asa greu cum dorm, totusi imi place sa-l simt langa mine, si pe mine. Mi-a placut dintotdeauna si probabil eu oi fi gresit cand de mic, dupa masa de dimineata il luam cu noi in pat sa mai fur 2 ore de somn. Si uite ca odata cu cresterea vrut in pat din ce in ce mai des. Probabil ca va mai plange de la dintisori sau vise urate, insa macar nu va mai plange dupa mine. Iar de invatat sa adoarma, o invata el odata cu trecerea timpului. Deci m-am resemnat si iau partea buna a lucrurilor
tania2008 spune:
aa...si ca sa nu par ca ma contrazic singura si sunt inconsecventa, am zis ca am mai incercat dormitul impreuna in iarna vreo luna si n-a mers. Insa dormeam toti 3, si nu-si gasea loc, ne lovea, nu era bine pt niciunul din noi. Schimbarea acum e ca dormim doar noi doi, si doarme mai bine, are loc mai mult sa se desfasoare