catzel mic
Buna! Acum trei zile am cumparat un westie terrier de 3 luni. Vechiul stapan l-a vandut pentru ca nu avea timp sa se ocupe de el. Catzelul nu este obisnuit sa-si faca nevoile afara si ocoleste sau roade scutecele pe care le-am instalat in apartament. In schimb, covorul il atrage nespus pentru kaka si pisu. Care ar fi metodele de a-l obisnui sa-si faca nevoile afara? Deocamdata il certam cand face pe covor si il scoatem la plimbare de 3 ori pe zi, cam la orele la care am observat ca face kk, dar nu reusim sa ne sincronizam. Iar cum in casa incepe sa miroasa destul de naspa, chiar daca sapalam "accidentele" cat putem de repede, as vrea sa rezolvam problema cumva.Aasa ca astept sugestiile voastre si va multumesc de pe acum pentru raspunsuri.
Raspunsuri
szivarvany spune:
Sa stii ca e o perioada care va trece
Cand facea pipi pe covor a noastra catelusa, ii spuneam nu si-i imbibam pampersul in pipi ala dp covor sa recunoasca data viitoare mirosul si locul.
Covorul si podele se spala cu apa si otet sa nu mai simta niciun miros.
A durat ceva perioada asta insa asa s-a obisnuit ca pampersul ala e de facut pe el, nu de jucat.
Si acum sunt mici accidente, neinsemnate insa.
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela
ingridnen spune:
mai bine renunti la covor pentru o vreme
Trebuie scos de fiecare data dupa ce mananca, dupa ce se trezeste din somn, dupa o joaca mai "zdravana"
Ingrid si Cristi 7 ani
danitin spune:
ingridnen - Nu pot sa renunt la covor, e cel din camera fica-mi, si e eistential ca altfel sta ea direct pe parchet si e cam rece. Sa-l scot imediat dupa masa, sau are legatura cu timpul de digestie? Cat despre trezitul din somn, se cam trezeste inaintea noastra, nici nu stiu la ce ora exact ...
mamagiuliei - cam cat dureaza perioada asta? Nu mi-am facut niciun moment iluzii ca se rezolva de pe o zi pe alta dar, dureaza mult?
szivarvany spune:
Mie acum nu mi se pare mult, sa zicem 2-3 luni, insa episoadele se raresc ffff mult mai ales ca voi scoateti catelul afara foarte des.
Ar ajuta sa aveti mici recompense cand face afara de genul biscuitilor pt catei daca le accepta sau bucatele de cascaval - astea prefera Sela
ingridnen spune:
nu are importanta timpul de digestie, am observat la toti cainii mei (3)ca dupa ce mananca se duc si fac pipi & kk
cred ca depinde si de caine. Pe "maidanez" l-am invatat intr-un week-end sa faca la baie, pe ziare (acum 8 ani nu erau scutecele de caini) si avea doar 2-3 luni. Au mai fost accidente, dar rar.
In schimb domnisoara noastra boxerita si la 6 luni facea in casa.
Norocul meu este ca stau la curte...si ca era vara... asa ca o tineam mai mult afara. tin minte ca intr-o seara cand am bagat-o in casa s-a urcat in patul meu si a facut pipi acolo :))
Dar cand am fost la mare cu ea, asa o scoteam: dimineata cand se trezea, pe urma manca, iar o scoteam.... mergeam la plaja.. iar facea.. masa de pranz... iar pipi ... si tot asa. Uenori ma trezea si noaptea... am avut un concediu
Acum e mare, nu mai avem probleme, si am tinut-o toata iarna in casa.
Rabdare, ca se rezolva
Ingrid si Cristi 7 ani
danitin spune:
Programul e absolut bestial. Azi noapte, pe la 12.00, m-am dus sa vad ce face si am gasit kk pe gresie, facut asadar undeva dupa ora 22.00, chit ca pe la 21.00 a fost la plimbare lunga. De dimineata i-am dat de mancare, nu a prea mancat, si l-a scos sotul la plimbare, pe la 7.30. Au stat jumatate de ora si ... nimik. Cum a ajuns in casa, a facut un pishu si, dupa inca vreo 20 de minute kk. Pe la 11.00 am avut o repriza zdravana de joaca, i-am schimbat apica, a baut si ... afara cu el. Rezultat zero, pipi a facut aproape pe scutecul absorbant. La amiaza a mancat odata cu noi, pe la 13.30 dupa care l-am scos afara si ... victorie, a facut kk. Acum a ramas acasa cu fetitza si cu bunica, sper sa se descurce ....
Mamagiuliei, 2 ... 3 luni incpand de acum, de cand ne-am apucat noi sa-i facem educatia, ca el are deja 3 luni dar vechiul stapan il lasa aproape toata ziua singur in apartament, ca era la lucru, il scotea la plimbare doar dimineata devreme si seara, nu a avut timp sa-l obisnuiasca ...?
Si mai am o problema, am inteles ca nu am voie sa-l spal prea des, a zis veternarul ca face matreatza plus ca eu ajung acasa de la lucru relativ tarziu si la ora aia cam greu sa-l spal si sa-l usuc. De periat il periem zilnic, ii sterg labutele si barbitza dupa fiecare plimbare plus ca-l sterg la fundulet dupa kk. Si totusi, ieri mirosea ingrozitor a caine ud ...
szivarvany spune:
eu pe Sela o spal de 2 x pe saptamana DOAR cu sampon puppy special.
E o porcarie sa tii catelul de apartament sa puta. Pt asta sunt sampoanele speciale
Stiu asta de la explicatiile primite de la o crescatoare de bichon-frise din Oradea, care isi duce catelusii in expozitii deci ii spala des si inafara sa fie curati, nu au patit, evident, nimic
Eu fac asa: dush eu, apoi iau Sela, iesim in halate si pe un prosop pe jos ne asezam amandoua si o usc. Acum mi se pare usor, la inceput era greu. Dupa ce o usc o las in pace pana oboseste si o periez dup`aia, altfel nu ne intelegem
Eu citisem ca dupa 6 luni reusesc ei sa fie curatei si-si regleaza orarul de pipi/kk .
Edit: sa pui pozee cu blanosu`alb
Deus spune:
trebuie sa-l scoti mai des afara si sa-i dai de mancare de 3 ori/zi:-)
Daca face un KKA mai tare, pune-l pe un ziar si lasa-l acolo sa vezi daca merge sa faca din nou pe ziar. Daca da, muta ziarul spre usa (strange KKA, dar lasa mirosul). Tot asa de cateva ori si ajungeti afara.
Dar, eu am avut pana azi 8 catei, am catel in prezent si pisici si iti spun din experienta, sunt ca si copilasii mici care nu-si pot inca controla nevoile. Daca-l duci constant (des) afara se obisnuieste si ai sa vezi ca dupa un timp o sa fie suficient sa-l scoti de 3 ori afara.
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
danitin spune:
Inca o data, va multumesc tuturor pentru sfaturi. Sasha se dovedeste a fi un catzel foarte inteligent ... deja kk face aproape numai afara, chit ca avem probleme din cauza vremii, e tare frig, ninge sau da cu lapovitza, si mi-s mila sa-l scot pe asa vreme. Dar el e un dulce, de cate ori iesim, face cate un kk, parca ar stii ca atunci e timpul.
Evident insa, mai am intrebari, sper din tot sufletul sa mai urmariti subiectul ... Am citit pe net ca un scutec din acela absorbant pentru catzei poate sta si o saptamana... ei bine, la noi nu functioneaza. Scutecul arata rau dupa o zi iar Sasha am impresia ca refuza sa mai faca pe el daca scutecul e murdar ... sa i-lschimb zilnic?
Si la cat de prapastioasa sunt, ma gandesc deja daca plecam pe undeva, cui i-l las... daca mergem in locuri pe unde nu am acces cu catzel. Voi l-ati lasat vreodata la pensiunea pentru catzei?
Inca o data, sper sa mai intrati pe subiectul asta, sfaturile voastre chiar mi-au fost de folos si sunt un pic panicata, e asa de dulce si mic, chiar vreau sa fac totul ca sa-i fie bine...
szivarvany spune:
Scutecul in schimbam sau zilnic sau a doua zi pt ca Sela nu mai face pe el. Am observat ca ea cauta mereu partea curata
In vacanta nici nu stiu cum vom face. Deocamdata singura destinatie este Praidul unde vom rezolva usor, noi inchiriind o casuta cu curte.
La mare cred ca depinde de hotel.
Stiu ca e practica acea cusca pt calatorii unde au destul spatiu sa stea cateva ore si poti pune recipient de apa.
Pune poze cu catelu`