Calatorii low-cost si copiii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Iasmin08 spune:

La intoarcere am incercat sa ne relaxam si atunci cand avionul urca (sau cobora) ne tineam un pic respiratia. Dar fetita ta e mult prea mica pentru asta. In tot cazul- vorba ta- sa speram ca va mosteneste si n-o sa aiba rau. In plus, cel mai rau ne-a fost pe cursele Tarom. Pe airfrance a fost diferit.

(Da, am si rau de vapor, pe verificate).

Iasmin, mama de strengar de 8 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

chiar daca nu bea cu biberonul, poti sa-i iei o sticluta cu apa (nu suc, lapte...asta pe verificate, in caz de voma, macar e apa , nu lapte...chestie de miros ), sticluat din acelea cu gatu ingust, si cu capacel ce se ridica in sus, ca pentru sportivi, din care poate bea fara sa toarne pe ea.Daca ia o gura de apa, i se desfunda urechile.Sau sa inghita in sec, tot acelasi efect are, pentru urechi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Noi am zburat cu copiii pe low/high cost de cand erau mici, cam de pe la 1 an. N-am avut probleme de bagaje pierdute, redirectionate etc.

Daca copilul are rau de masina, e posibil sa aiba si de avion. Noi avem aceasta problema cu fetita cea mare, ca atare ii mai administrez cateodata sirop care contine metoclopramid inainte de zbor. Are efect cam 8 ore, deci acopera si zboruri mai lungi, cu escale etc. Oricum, il am la mine permanent intr- sticluta mica, sub 100 ml, ca ai voie cu ea.

La Blue Air nu primesti nimic de mancare, noi am plecat cu sandwich-uri/biscuiti/mandarine etc dupa noi, oricum e mai bine asa, ca la Tarom primesti mancare cu sos etc, care intensifica starea de rau.

Pt copii care nu stau locului noi am achizitionat un DVD portabil a carui baterie tine cam 2 ore. Unde mai pupa ele 2 ore de desene in continuu decat in avion. Asa ca avem liniste. Plus creioane de colorat, printese de imbracat (si pantofii aferenti de cules de sub scaun la fiecare 2 min) ajungeti cu bine. Daca am zburat noaptea, au cam dormit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Iasmin, imi dau seama ce greu trebuie sa fie sa calatoresti pe distante lungi :(

roxy, da, ii plac mult sticlele alea, mai ramane sa o conving sa bea fiindca avem maaari probleme cu mancatul si hidratatul in general, dar sunt doar 4h, nu e sfarsitul lumii. sper.

carolinah, multumesc foarte mult de idei, fiica-mea n-are rau de masina, eu am. asa ca sper sa fie bine mersi si cu avionul. daca e permis sa luam un sandvis fructe atunci e perfect. cat despre dvd... pentru mine eventual ca maimuta asta nu sta la desene nici 5 minute. ceea ce ma bucura oricum, probabil ca vom desena si "citi" la greu.

am gasit o varianta la easyjet mai ieftina decat la blueair si nici nu e zbor de noapte, ura!

It is a miracle that curiosity survives formal education

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirandolina spune:

Mai poti folosi si bomboanele de tip dropsuri, cele care se sug multa vreme - au acelasi efect de desfundat urechile (mi-au fost oferite de compania aeriana British, de ma minunam si eu )

www.asociatiamame.com/ro/proiecte/proiecte-actuale/atinge-o-stea.html" target="_blank">atinge o stea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

multumesc la toata lumea. astazi am prins o oferta excelenta la blueair (am inteles ca doar azi e valabila) si am luat 3 bilete pentru la vara Buc-Madrid 251 euro cu totul.
e zbor de noapte dar asta e.

It is a miracle that curiosity survives formal education

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

ma bucur ca ai gasit oferta asta, si chiar daca e zbor de noapte poate e mai bine, fata va dormi si vei ajunge mai usor la destinatie, fara sa se plictiseasca , cum se poate intampla ziua.Pregateala frumoasa .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Bravo ca ati prins oferta faina :).
Noi am zburat de curand cu blue air pe ruta bruxelles-bucuresti si retur si pot sa-ti spun ca:
1. Iti dau apa de baut in avion, primul pahar e gratuit dupa care platesti.
2. Au de mancare chestii reci de obicei sau acele supite instant. al meu prunc ca fost fericit ca i-am luat o punguta de mini croissante pe care le-a rontzait de numa, ca noi acasa nu prea cumparam asa ceva. Dar am vazut in avion destui avand mancare la punguta.
3. Te lasa sau nu cu sticluta de apa de maxim 1/2 si cu mancare in bagajul de mana in functie de aeroport, nu de compania aeriana. La Bruxelles nu am avut nici o problema sa intram cu sticla de apa, le-am zis ca e a copilului si a fost ok, la Baneasa ne-au pus sa gustam din ea si dupa aceea ne-au lasat si ei. Depinde de cat e dragut controlorul de bagaje de fapt. La fel si cu jucariile ... la Bruxelles nu ne-au lasat cu creioane in bagajul de mana, sa nu luam gatul pilotilor ... si nici cu jucarii cu baterii ca cica afecteaza aparatele de bord ... in Baneasa ... nici nu i-a interesat. Noi am avut de fiecare data prietenul favorit de plus, un prosopel ca e bun in caz de urgenta, servetele umede ca sunt destul de murdare masutele alea din scaunul din fata, schimb de haine ca daca e cazul ... sa-l putem schimba, o carticica din care sa-i citim, 2-3 masinute care au fost carate degeaba, niste crantanele uscate, apa. Cea mai tare jucarie tot brelocul meu a fost oricum, ca are un led. Orice jucarie noua poate fi super atractiva, noua sa fie.
Tot in functie de aeroport de descalta sau nu cand treci de detectorul de metale si-ti dau de incaltat papucei de unica folosinta. In Baneasa si Milano am primit chestii de plastic sa nu merg in picioarele goale pe unde trece toata lumea incaltata... la Bruxelles nu. Cand am cerut ... s-au uitat la mine ca la martieni, asa ca am mereu sosete de rezerva in poseta. Daca e ceva mi le pun nu ma umplu de toata mizeria, mai ales ca am si o eczema in talpa.
4. Daca e la primul abor, pregateste-o un pic jucandu-te de-a avionul si fa galagie ca sa invete ca motoarele sunt galagioase rau. Nu de alta, dar in general se sperie cand se ambaleaza motoarele la decolare. Baiatul meu avea cam 3 ani la primul zbor si desi faceam ca toate cele prin casa cu avioanele ...tot s-a speriat un pic.
5 Exact cand incepe decolarea si se tot schimba presiunea, pe copii ii dor rau urechiusele asa ca iti prind bine crantaneii atunci, ca daca tot mesteca are sanse sa mai elibereze din presiune. Si daca deja o poti invata sa inghita in sec, sa caste ... o ajuta, ca si pe noi.
6. Avioanele pot fi si inghesuite si mai largute, dupa cum iti e norocul pe cursam respectiva. Noi pe un drum am avut un avion de nu incapeam bine in scaune asa de inghsuite erau scaunele, iar la intors a fost ok.
Eu de exemplu am rau de masina si chiar si de avion si de abia de curand am aflat ca e din cauza urechilor. Cica trompele lui Eustache care trebe sa regleze presiunea din cap la mine nu fucntioneaza corect si de aceea am si dureri mari de urechi la zbor si mi se face si rau. De aceea mi-a recomandat doctora un spray de nas cu care sa-mi desfund nasul bine si pe care sa incerc sa-l imping dinspre nas spre urechi ca sa ajute la relaxarea trompelor (dau cu puful in nas, si dupa aceea incerc sa-mi suflu nasul dar imi tin narile cu degetele si in felul acesta aerul se duce spre urechi).
Succes si vacanta placuta

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> In sufletul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinus_1979 spune:

Buna fetelor am si eu o intrebare,locuiesc in Chicago si sunt mamica de o perechiusa de gemeni de aproape 3 anisori,anul asta e prima data cand vreau sa merg cu ei in Romania si e primul lor zbor,problema e ca nu stiu cum vor reactiona la diferentele de presiune,nu stiu daca pot lua cu mine in bagajul de mana un dvd player sa ne mai treaca timpul ca tare lung mai e zborul,spuneti-mi copii se pot da jos de pe scaune sau trebuie sa stea in scaune,pot sa iau caruciorul in avion ca sa il am la indemana cand schimb zborurile,ce se mai poate lua in bagajul de mana?Cred ca v-am innebunit cu atatea intrebari dar am emotii,fiind primul zbor cu copilasii.Multumesc mult mamici
Alina mamica de Alice si Alex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Citat:
citat din mesajul lui Iasmin08
Pe pui spre exemplu nu-l puneau obligatoriu sa treaca pe sub detector, dar eu da.

Ciudat. Pe Alexia a trebuit sa o trec intotdeauna prin detector, inclusiv l a3 luni, si caruciorul la fel.

BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
Sa-l ajutam pe ALEX - te asteptam cu vesti bune din Israel
Sa-l ajutam pe BOGDAN
Sa salvam un inger - ALINA DONESCU
ROBI- o minune de copil, sa-l ajutam
Sa ajutam la terapia pentru EMMA
www.soringologan.com/" target="_blank">Ajutati un suflet - SORIN GOLOGAN
Ajutati-l pe CATALIN,un baietel de 5 ani, sa traiasca !

Alexia - la petrecerea unei fetite
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008

Mergi la inceput