Matei, un an si ceva, aproape 2 *campanie antiabuz
Raspunsuri - Pagina 10
kay spune:
oana, iti fac si tie un tricou?
edit: e adevarat ca o campanie ca asta trebuie facut la nivel national, cu sprijin de la stat... dar la noi problemele sunt atatea si atat de mari, incat trebuie inceput de undeva, chiar si atat de jos.
Chuny spune:
Doxinu, nu e degeaba. Daca mesajul ajunge macar la un parinte si tot e un succes.
Nu toti parintii abuzati devin abuzatori. Eu fac mari eforturi sa nu reproduc ceea ce am trait si barometrul meu sunt copiii mei. Imi amintesc ce ingrozita eram cand trebuia sa merg acasa, era un calvar sa stau in aceeasi camera cu maica-mea, nu stiam daca sa zambesc sau nu. Intre noi nu a fost tandrete si singurele dati cand incercam sa o strang in brate erau cu scopul de a o imbuna ... ca sa nu mai dea. Nu am pupat-o de drag decat acu cativa ani ... de drag si de mila ( de mine si de ea).
Copiii mei sunt bucurosi cand vin acasa, imi cauta compania si ne pupam de drag toata ziua, ceea ce ma face sa cred ca-mi reuseste. Insa nu a fost usor de la inceput ... am facut si fac eforturi si sunt mandra de asta.
carina spune:
http://photopostsblog.com/wp-content/uploads/2009/04/stop-child-abuse7.jpg
Palma e pentru mangaiat nu pentru lovit.
Durerea nu educa.
Fiecare in jurul lui poate face o diferenta. Chiar daca din 100 de parinti care citesc, unul intelege si se schimba, e o victorie.
Syb: intr-adevar parintii abuzati nu devin automat abuzatori, dar prima reactie e sa lovesti. Asta am invatat si asta e cel mai la indemana raspuns. E greu sa inveti sa raspunzi altfel, dar cu siguranta nu e imposibil. Mie si acum sora-mea si maica-mea imi repeta ca o sa imi dau palme mai tarziu cand nu o sa ma inteleg cu fiica-mea din cauza ca nu imi stie de frica . Eu am stiut de frica, dar scarba fata de cei care ar fi trebuit sa ma protejeze a crescut cu fiecare zi a copilariei.
People are always blaming their circumstances for what they are. I don't believe in circumstances. The people who get on in this world are the people who get up and look for the circumstances they want, and, if they can't find them, make them. ~G.B. Shaw
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
anca_a spune:
Poate ca mesajul cu bataia, oricat de penetrant ar fi, nu e suficient in absenta unei alternative. Un link spre desprecopii sau spre un blog creat special in acest scop cred ca ar fi util.
Si inca ceva. Poate ar trebui inceput din ograda proprie. La clubul scutecelor sunt mamici care scriu si citesc doar acolo si care considera palma peste scutec o metoda educationala eficienta.
kay spune:
Anca, intr-adevar, si la mine la scutece isi lovesc copiii.. Eu nu mai sceiu acolo, dar am citit mai demult ca se intelegeau una pe alta pt palme ...
Si mai stii anca_74, am incercat multe sa ii explicam ca nu e OK sa-ti lovesti copilul, dar a perseverat, a devenit ironica si sarcastica si si-a batut joc de noi. Cu exemplare d-astea n-ai ce discuta. Si torusi ce faci cand dai de-un "bizon" d-asta ? Eu merg sa-mi fac tricoul si apoi mergem in parc. Sper sa nu-mi iau bataie si eu.
Iasmin08 spune:
Eu zic sa ne gandim un pic altfel No offence tuturor. Ca si copil nu am fost doar abuzata fizic (cu bataia) dar si psihic. Eu dupa ce luam bataie, eram obligata sa zambesc. Ma pisca de brat si imi spunea ''razi, razi cand iti spun". Nu aveam voie sa tip, nu aveam voie sa spun ca ma doare, de ce spuneam ca ma doare, de ce dadea mai tare. Dar faza cu rasul obligatoriu (desi aveam fundu negru si nu puteam sta jos) a fost cea mai crunta. Eu zic sa va ganditi si la ceva care sa spuna NU si abuzului psihic (care se poarta destul asupra copiilor abuzati fizic). Nu doar palma e problema ci si ceea ce urmeaza dupa.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
pitzinuca spune:
Bataia e rupta din iad.
- si o imagine sugestiva.
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."