eu nu ascult manele!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

asta a lui Copilu' minune, imi aminteste de un grup de fete din Phoenix, adolescente toate, romance dar nascute aici ca abia vorbeau romaneste dar stiau toate versurile la melodia asta si cantau cat le tinea gura, in masina cu ele numai manele ascultam:), pt mine era muzica romaneasca, as fi ascultat orice.

no ca am dat-o pe ascultat manele in seara asta.
imi place asta, ce bine merge un dans pe ea:) cand vine cumnata mea la mine peste vo' cateva luni o sa bagam o distractie pe manele.

mai imi place Suparat sunt doamne suparat, nu stiu daca e chiar manea, dar merge super la chefurile cu romani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Mindy, baga mare, hahaha! :-)) si eu am cercetat fenomenul in seara asta, influentata de topic si vreau sa admit public ca asa workout cu transpiratie si voie buna n-am mai avut de cand faceam tae bo boot camp. e buna rau muzica asta pentru slabit. si ma uit la domnisoarele alea cum dau din buric si imi plang de mila ca io, cu ditai antrenoarele de belly dance, pe numele lor Veena and Neena, nu am ajuns la maiestria lor. poate de-aia is slabute romancele, ca danseaza toata ziua pe manele!!

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Mai dau?

Conchita, tu-mi esti draga de nu mai pot si stii asta... dar daca iti punea un Cristian Vasile sau un cintec de petrecere lautaresc, adevarat, nu-l iubeai la fel? Ei, uite de asta se asculta manele... cum tot de asta se asculta pe vremuri Led Zeppelin sau Beatles... Eu pot sa inteleg pina la un punct, pentru ca vezi, tu ai una, un singur chef... dar elevii si studentii de astazi au cu sutele, deci si melodiile care ii unesc, pe care s-au distrat sint tot atit de multe... Manele se asculta, pe manele ne iubim, pe manele ne despartim, de alea ne indragostim. Si mai au si niste cuvinte de-ti merg direct la suflet, nimic de spus, suna a populara, deci e romanesc... si uite asa se naste traditia... aia noua, ca aia veche se uita in aceste conditii.

Nu, nu e totuna cu muzica tiganeasca sau lautareasca, ci este un stil modern, s-a nascut acum vreo jumatate de secol cred, cu tente folclorice, dar nu numai tiganesti si populare romanesti, ci mai incolo, pina spre Orient. Nu stilul in sine m-ar deranja, si nici ca se danseaza alea, fie intre noi, destul de bine... ci faptul ca ele reprezinta da, asa cum ai spus, o parte a Romaniei, dar tind sa domine, sa ne defineasca, dovada ca multi din afara le considera muzica noastra populara... Eu asta nu inteleg si nici ma lasa indiferenta, de aceea ma revolt.

La majoratul nepoatele mele si la ziua altei nepoate de 14 ani, s-au ascultat numai si numai manele. Nu numai ca nu s-a ascultat altceva, dar acei tineri nici nu au auzit de altceva si orice incercare de-a mea de a mai schimba ritmul cu ceva digerabil oricum, schimbau discul imediat. Si nici asa nu ar fi grav, era petrecere, fiecare danseaza pe ce i-a prins, iar cultura muzicala se face in timp, dar acasa pe raft sint numai manele, in casti se asculta numai manele... si sint tineri normali, care au trecut printr-un liceu, intr-un oras marem multi dintre ei au intrat la facultate dupa aceea... si era toata clasa! Din 25 de copii, nu iubea nimeni alta muzica si, crede-ma ca stiu sa stau de vorba cu tinerii. Am fost pe munte si la 2400 de metri, cind cei din fata noastra au atins virful si s-au asezat la binemeritata gustare si odihna... au scos cu aparat si valea cu brazi rasuna de glasul dulce al unui manelist... De atunci, din acel moment am inceput sa le urasc si mi-am promis ca in casa la mine se va asculta muzica din toate genurile, cu conditia sa poata fi numita muzica!

Tie iti vine usor sa le gasesti dansante si sa-ti faci exercitiile pe ele, atunci cind bateriile ti le incarci, relaxindu-te pe muzica sufletului tau, banuiesc ca departe de acest stil, cind copilul tau asculta aceeasi muzica... dar ce te faci cu tinerii de mai sus, cu parintii lor... chiar cu parintii parintilor, pentru care maneaua, difuzata la maxim din toate difuzoarele, din toate casele si prin toate colturile tarii a ajuns singurul stil pe care il cunosc multi, din pacate mult prea multi romani si numai pe acesta se mai pot simti bine!?! Stiu ca mai sint inca multi romani care asculta si altfel de muzica, dar chiar si asa, mie mi se pare trist acest fenomen!

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Wow, Nelia, n. Imi amintesc ca am facut si noi o petrecere in generala la care am pus expre' numa' si numa' manele si am dat noi acolo din buric intre noi cat si cum ne-am priceput.. desi comparand cu ce exemple ati pus voi la subiect poate nu erau totusi chiar manele, sau in fine, o fi e(in)voluat genul intre timp. In rest gasca respectiva asculta numa' alte genuri de muzici si nu-mi amintesc sa mai fi ascultat vreo manea pe la vreo alta petrecere. Daca s-ar nimeri acum, n-as pleca, probabil chiar as dansa de-ar fi una mai saltareata si eu mai Insa nu-mi imaginam fenomenul de amploarea pe care o descrii tu.

La nuntile la care am fost in Romania recent (e drept, nu f. multe) nu au fost manele, la fel la a mea, insa am tinut sa am exact genurile de muzica exemplificate de Nelia - lautareasca, populara, tiganeasca - printre altele, si le-am avut (nu fara diverse aventuri si opinii potrivnice). Si mie imi place f mult sa dansez si am rupt podelele.

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

nelia, nush ce fac alti parinti, dar eu am decis ca manelele sunt mai mijto decat hip hopul. am ascultat o gramada azi si am desenat o serie de miscari de workout care s-ar putea face pe cateva mixate. ma gandeam la o idee de afacere in amerika, daca ziceti ca astia pe-aici n-au auzit de manele! creca ar avea succes, ce zici? ups, hai nu da prea tare.

abdominabila

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

copii, maneaua adevarata isi are originile in sec 18, ce se intampla acuma e o manifestare de prost gust ingrozitoare si n-am niciun motiv sa ma cenzurez.

Ce o face asa penibila(pe maneaua de azi) e acest amestec de toate stilurile, totul pus pe un asa zic "sound modern".
E cam cum s-a intamplat in muzica clasica, compozitori care luau o melodie populara, superba in sine, si o armonizau si orchestrau "a la Beethoven", adica faceau un amestec de toata jena , din care cea mai sifonata iesea melodia respectiva.

Apoi mai e si problema cu stilul de viata al manelistilor, cred ca el e cel care inspirat atata rezerva, ca sa fiu draguta:)

Nu se poate insa nega dexteritatea vocala a acestor interpreti, sunt absolut niste scamatori si au ureche fantastica. Pentru aceia, chapeau.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

nu stiu daca a scris cineva, problema manelelor este TEXTUL !!! o fi ritmul nu-stiu-cum, dar "versurile", cuvintele alea insirate, da-i cu nu-stiu-ce sa rupem salteaua, dusmanii mei, etc. imi dau seama ca nu cunosc cuvinte din manele. prefer sa sufar pe un Rammestien, sa aud

decat
. voi sesizati ritmul? beat-ul ala interminabil, identic, continuu??? continuitatea ideii amplificate de beat-ul grandios, maretia prezentei scenice si complexitatea costumelor perfect accesorizate cu inteligenta interpretilor pe mine ma obosesc, imi stafidesc creierul si ma fac sa ma gheia o pauzasc in pozitia fatului si sa-mi sug degetul mare.

exista oare "clase" ale manelelor? mai buna, mai rele, mai putin stafiditoare de creier?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Buna dimineata,

Nu vad nimic vulgar in textul cantecului de mai jos:

Hip-hopul este muuult mai vulgar decat orice manea care ati auzit-o!

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui moonchild

Privind in perspectiva mi-am dat seama ca discriminarea, pe orice motiv, sta in natura umana.

Sunt absolut convinsa ca toata lumea, chiar si ... cine nu recunoaste nici in sinea lui, a discriminat la un moment dat, a pus etichete ... doar ca, invatati de mamele lor, au tinut asta pentru ei ..

Apropos de muzica, imi aduc aminte ca in copilarie am participat la razboiul "rockeri versus depeche-isti", apoi "punkeri versus hippioti"(cand ne intorceam vestele cu flori pe dos sa nu mancam bataie de la punkeri), apoi a venit perioada "rockerii sunt periculosi, satanisti, soiosi, sa ne ferim de ei" in care, acum imi dau seama, eram in "buricul discriminarii" (da' si noi ce ziceam de "tocilarii care ascultau muzica clasica".. ) A urmat "rockeri versus rapperi" pana Aerosmith a cantat cu Run DMC si Vita de Vie cu Parazitii..si s-a dus si asta..

It's the same ol' stuff all over again...e in natura noastra sa discriminam...sa ne diferentiem..sa traim cu iluzia ca suntem speciali (ca doar asa zicea toata familia cand eram mici)..

Deci..cine nu a discriminat niciodata sa dea quote la mesajul meu si sa arunce piatra

Eu dau quote la mesajul tau ca sa spun ca mi-a placut extrem de mult. Chiar foarte mult.

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

in dex scrie asa

manea - cantec de dragoste de origine orientala cu melodie duioasa, (deprec) piesa muzicala aflata la interferenta intre muzica usoara si cea populara (cu o circulatie suburbana) caracterizata prin lipsa de gust, erotism exagerat, vulgaritatea versurilor

noi (adica familia mea) nu ascultam manele, nu avem asa ceva in casa, la nunta mea acum aproape 2 ani manelele au fost strict interzise... nu ascultam nici populara sau lautareasca, desi la nunta un pic de populara a trebuit sa fie, dar am facut sa fie asa... un minim... cat sa nu zica lumea ca nu le-am dat deloc. diferenta e ca manelele efectiv ma scot din minti, mai ales textul, cum bine zice kay, parca ma murdaresc, iar populara, desi are o alta valoare, doar nu imi place, simt ca nu mi se potriveste, dar nu imi da senzatia aceea de . atata ca neavand legaturi cu satul si viata la tara nu simt nimic la populara (exceptie fac alea patriotice cantate de iancu, bocsa si sava negreanu)

dar nu ma intereseaza ce se asculta la chefuri, sau fiecare la el acasa. sau in masina cu geamurile inchihse, sau oriunde. la nunti - fiecare isi face nunta cum vrea, daca la miri le plac manelele asta e, pun manele, nu comentez ca si eu mi-am facut nunta cum am vrut

in schimb ma deranjeaza rau de tot daca sambata seara in parcul din fata blocului vin copii (la 14 ani is copii, nu?) sa joace carti si pun casetofonul la maxim pe manele, sa asculte tot poporul. sau cand opreste o masina, ies cu totii in parc, dar lasa geamul deschis sa se "inveseleasca" atmosfera.

eu nu pun boxele in geam sa asculte tot cartierul nightwish sau green day. nu-mi pun mobilul pe banca sa impart cu toti metallica sau mai stiu eu ce. nu pun mozart la maxim in masina si stau cu geamurile deschise...

fiecare e liber sa isi asculte muzica... da sa o tina numai pentru el

Mergi la inceput