eu nu ascult manele!

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elyda spune:

Ultima nunta la care am fost , a fost cea a baiatului nasilor mei .El lucreaza intr-o mare firma din Bucuresti, soacra mica in mediu universitar.La nunta au fost si straini. A fost la inceput muzica populara...mai nimeni nu s-a ridicat de pe scaune.Deja intrasera in panica socrii. A urmat muzica disco...cativa tineri. A urmat o manea...s-a schimbat total atmosfera. Sa vedeti profesoare si asistente universitare cum isi unduiau soldurile si sotii lor care nici ei nu erau sculeri-matriteri se unduiau pe langa ele...ce veselie era dintr-o data...Una dintre ele inspector scolar avea niste miscari...sotul decan la o facultate de aici era deja transpirat de-atata batait.Si daca mie nu-mi plac manelele, ce sa fac? Sa plec de la nunta, credeti ca asa imi arat nivelul ridicat al intelectului?Credeti ca daca le intreaba cineva pe doamnele care dansau daca le plac manelele spun ca da?

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Uite aici manele ascultate de antimanelisti.

"ce daca sint fizoasa...nu cad repede in plasa...

am valoare ca n"ascult manele

refren
am valoare...sa moara dusmanul...
care asculta manele...
ding ding..bang bang "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Da' ce tot ii dati inainte cu "profesori universitari/ avocati etc" ce se unduiesc pe manele?! De parca o anumita profesie e garantia bunului-gust. Unii aduc argumentul asta ca si cum faptul ca PANA SI AVOCATII/ PROFESORII (woooow!!) asculta manele inseamna ca le ridica brusc valoarea...tre' sa fie ceva de capul manelelor, ca doar danseaza si doctorii pe ele, nu?! Un fel de "argumentum ad verecundiam". Poti sa ai gusturi proaste si daca ai o profesie "grandioasa". Mai sunt si maimutzoi deghizati in avocati/oameni de afaceri etc.
Prietenii mei nu asculta manele decat fortati de imprejurari (am fost si eu la o nunta de-asta horror manelista unde mi-a amortit curul pe scaun asteptand sa vina o ora rezonabila sa le pot tranti plicul cu bani in cosuletz...).
Dar am fost la destule petreceri/nunti/botezuri unde nu s-a auzit picior de manea tropaind gretzos pe podeaua restaurantului...da, aici in Ro, in era noastra.
Asta cu "nu exista petrecere reusita fara manele" e un cliseu in care refuz sa cred.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
10luni

Mergi la inceput

Nu-mi plac manelele, nu stiu si nu-mi place sa ma unduiesc in timp ce se chinuie sa chitaie un minunat si eu am fost la petreceri unde am amortit stand pe scaun, dar ceea ce vreau sa spun este ca daca iti plac manelele nu inseamna ca esti neaparat un om de calitate inferioara sau cu un nivel cultural scazut.O mare parte dintre persoanele de la acea nunta imi sunt bine cunoscute si sunt oameni deosebiti in viata de zi cu zi.Cat despre faptul ca" nu exista petrecere reusita fara manele" eu cred ca exista!La nunta mea nu s-au cantat manele...ca nu existau. A fost muzica anilor 80-90 si s-a dansat pe rupte, a fost muzica populara, deci se poate.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Guestus...gata,te-am dibuit acum.Ai si tu rolul tau....pe aici pe forum si pe sub soare.........si mai ai si asa un talent la a agita spiritele.Oare iti dai seama cat de greu ...este sa adimiti ca nu ai copilarit la Londra...si vacantele nu le-ai petrecut la Paris sau Viena?Si si mai greu...e sa ne abtinem de la a pretinde ca suntem mai super-evoluati....decat restul populatiei globului.E nevoie de tare multa coloana vertebrala sa admiti....sunt ceea ce sunt,nimic mai mult sau mai putin. si daca ceilalti nu au aceleasi gusturi ca mine...sunt bleah;,ceea ce ascult sau mananc sau pijamaua pe care o port si nici numarul de la pantof,nici lungimea parului nu pot da indicii despre IQ-ul personal si nici despre cat de bine ma voi pricepe sa-mi pun IQ-ul in valoare,Ascult ceea ce imi place indiferent de ce cred ceilalti despre asta,atata timp cat nu dau muzica la maxim nici in casa nici in masinasi asa cum libertatea mea se termina acolo unde incepe a altora....asa si a altora se termina acolo unde incepe a mea.Oricum eu ma bucur ca nu a iesit scandalul si mai mare de atat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

Io, io ! Merg la teatru ! Se pune?

Mergi la inceput

Delia 21;,ceea ce ascult sau mananc sau pijamaua pe care o port si nici numarul de la pantof,nici lungimea parului nu pot da indicii despre IQ-ul personal si nici despre cat de bine ma voi pricepe sa-mi pun IQ-ul in valoare,Ascult ceea ce imi place indiferent de ce cred ceilalti despre asta,atata timp cat nu dau muzica la maxim nici in casa nici in masinasi asa cum libertatea mea se termina acolo unde incepe a altora....asa si a altora se termina acolo unde incepe a mea.

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moonchild spune:

Privind in perspectiva mi-am dat seama ca discriminarea, pe orice motiv, sta in natura umana.

Sunt absolut convinsa ca toata lumea, chiar si ... cine nu recunoaste nici in sinea lui, a discriminat la un moment dat, a pus etichete ... doar ca, invatati de mamele lor, au tinut asta pentru ei ..

Apropos de muzica, imi aduc aminte ca in copilarie am participat la razboiul "rockeri versus depeche-isti", apoi "punkeri versus hippioti"(cand ne intorceam vestele cu flori pe dos sa nu mancam bataie de la punkeri), apoi a venit perioada "rockerii sunt periculosi, satanisti, soiosi, sa ne ferim de ei" in care, acum imi dau seama, eram in "buricul discriminarii" (da' si noi ce ziceam de "tocilarii care ascultau muzica clasica".. ) A urmat "rockeri versus rapperi" pana Aerosmith a cantat cu Run DMC si Vita de Vie cu Parazitii..si s-a dus si asta..

It's the same ol' stuff all over again...e in natura noastra sa discriminam...sa ne diferentiem..sa traim cu iluzia ca suntem speciali (ca doar asa zicea toata familia cand eram mici)..

Deci..cine nu a discriminat niciodata sa dea quote la mesajul meu si sa arunce piatra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu pe Guestus nu-l bag in seama, ca daca si el asculta manea in Romania, atunci e totul pierdut si subiectul nu mai are rost. Dar eu sint sigura ca, luat la bani marunti, manelele ascultate de Guestus sint cam in proportie de 0.1% din biletele mele la opera, teatru, concerte (nu sint putine, dar nu le mai am, le-am reciclat, na!)... pun pariu pe ce vrea el!

Dar eu cred ca nu inteleg bine, voi considerati maneaua muzica!?! Eu sint de acord sa facem comparatii intre diversele genuri muzicale, dar sa fie muzica, sa ai pe ce vibra. Ca sa nu zica lumea ca discriminez degeaba, eu am incercat sa incadrez 'maneaua' intr-un gen muzical si nu am reusit, pentru ca nu stiu in care, iar altul nou nu cred ca este, atit timp cit nu aduce ceva noi, ci doar amesteca buruieni din altele. Parol ca-l accept fara sa zic nici un cuvintel contra, daca mi-l aratati, cu argumente, care ar putea fi acel gen...

Pentru ca, eu, cind ascult asta:

sau asta:

sau:

sau:

si eu le am inca pe cele originale, neprelucrate, inregistrate de Muzeul Taranului Roman... imi vibreaza sufletul si simtirea...

Si lista e lunga tareeeeeee... lautareasca, tiganeasca, populara... asta ca sa nu trecem la alte genuri.

In schimb, cind ascult asta:

sau:

... nu stiu ce sa fac! Si pe cuvint ca ascult multe genuri de muzica si le dansez de rup pamintul, dansul fiind pasiunea mea.

Nu zic la fel si despre:

sau:

... pe care o iubesc de-a dreptul! Si dansez pina dimineata pe muzica ei si din buric, si din ce vreti voi.

Pai, bine, mai fratilor, romanilor, va place cind se scrie:

Manea - is a music style from Romania, derived from the traditional lautareasca (nici de tradus nu o pot traduce, atit este de-a noastra si nu de-a lor) music with modern Turkish, Greek, Middle Eastern and, to a lesser extent, Indian influences.

Cind traiesti intr-o tara cu o muzica absolut superba, cu stiluri originale la alegere, dupa cum vedeti, sa-mi fac nunta si sa ma rup dansind pe 'maneaua' lui Salam!?! Nu vorbim de opera aici, de genuri clasice sau de muzica anilor 60-70 care va ramine asa cum a fost si atunci: unica... ci de dans, de petrecere, de timp petrecut cu prietenii, de plins cu paharul in mina si cu capul pe masa (sau sub masa), de cintece de inima albastra... cum poate vibra un suflet pe muzica lui Salam sau mai stiu eu cum il cheama? De Adrian nu ma leg, ca piticul ala chiar are voce, spre deosebire de colegii lui, pacat de stil.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

eu nush ce e maneaua, are cineva o definitie? totuna cantecului tiganesc sau lautaresc??!!

cand am implinit 30 de ani, prietenii de la job m-au intampinat cu asta:

e manea? nu conteaza. am dansat in draci si am plans unii pe umerii altora cand, tot cu melodia asta, mi-au urat ramas bun cand am plecat din tara. singura manea pe care o stiu, daca e manea. si o si iubesc, aoleu of of veata mea, dansez de rup pamantul cand o ascult si mai si plang. e profund romaneasca, asa cum percep eu romania, o parte din ea, aia simpla care are si ea dreptul sa se exprime. asta e. da' io am doar juma de neuron, asa ca nu se pune.

Mergi la inceput