Thailanda

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristina1974

Prima data aveam numai prima fetita. A doua oara, Georgia avea aproape 3 luni,iar de atunci am fost inca de doua ori. Deci in total ,am fost acolo de patru ori. Drumul din Londra e destul de lung, 9 ore, insa e ok faptul ca e zbor direct. Noi am mers la clasa superioara in avion pentru a avea confort in timpul zborului, ca altfel e destul de aiurea. Pentru a preveni eventuale pribleme legate de circulatia sanguina, va recomand din toata inima sa purtati in timpul zborului sosetele alea speciale, si sa incercati sa va miscati un pic, macar la doua ore. Am vazut cazuri care au facut flebite destul de urate ( bine, aveau probleme de circulatie mai vechi ). Noi intotdeauna la zborurile de lunga durata folosim asa ceva.

Cristina ,Iasmina Timeea si Georgia Helia

Apropos de sosete....am calatorit cu British airways spre Tanzania, 12 ore fara oprire...aveam fiecare calator cate o punguta cu periuta de dinti, pasta si credeam eu pe atunci ca este prosopel Nu am desfacut punguta pana dimineata iar cand m.am dus sa ma spal, abea atunci am vazut ca erau sosete Deci asta era rolul lor, sa nu avem probleme la picioare...pana astazi eram convinsa ca erau impotriva frigului, sa nu ne inghete picioarele ( adevarul este ca era foarte frig in avion pe timpul noptii )

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mami cu Angelo poniroulis ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

lara, m-ai pus pe ginduri cu ce mi-ai scris. Mersi de informatie, chiar daca nu e ce imi doream sa aud Am cautat informatii si pe site-ul ministerului roman de externe, informatii la fel de alarmiste. Sint cam in dubiu cu ce sa facem, hotelurile le mai pot anula daca ne hotarim sa nu mergem, dar banii pe biletele de avion ii pierdem. Ma rog, pina la urma n-ar fi decit niste bani, dar tot sper ca poate totusi se remediaza oarecum situatia. E complicat, sper sa reusesti sa ajungi la control si sper sa ai o nastere fara probleme
Daca mai afli ceva nou din zona te rog sa ma tii la curent. Mersi mult.

Mami de Mara (19.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui turturica

lara, m-ai pus pe ginduri cu ce mi-ai scris. Mersi de informatie, chiar daca nu e ce imi doream sa aud Am cautat informatii si pe site-ul ministerului roman de externe, informatii la fel de alarmiste. Sint cam in dubiu cu ce sa facem, hotelurile le mai pot anula daca ne hotarim sa nu mergem, dar banii pe biletele de avion ii pierdem. Ma rog, pina la urma n-ar fi decit niste bani, dar tot sper ca poate totusi se remediaza oarecum situatia. E complicat, sper sa reusesti sa ajungi la control si sper sa ai o nastere fara probleme
Daca mai afli ceva nou din zona te rog sa ma tii la curent. Mersi mult.

Turturica,

Multumesc de urare.
Voi afla, mai ales ca si pe mine ma intereseaza la fel de mult , sau poate si mai mult avand in vedere ca eu am ales deja sa nasc la un spital acolo si va fi mai complicat sa schimb alegerea si prefer sa nu o fac din cauza distantei- Thailanda este f aproape si urmeaza sa ma intorc in Bangladesh cu bebe de 2 sapt. asa ca nu vreau zbor lung.
Sigur ca te voi tine la curent.

Eu zic ca nu pierzi banii pe biletele de avion. Sau nu toti.
Poti sa schimbi data si pierzi 50 Eur max. /bilet
Cu ce companie zburati? Eu am anulat de curand 2 bilete pt mine si fiica mea ( nu spre Thailanda, dar tot in regiune ) si am platit 25 de dolari pt ambele bilete si restul banilor mi s-au rambursat. Stiu ca voi veniti de departe dar daca doar amanati plecarea nu ar tb sa coste mai mult.
Din pacate sunt si bilete care nu s epot amana/ transfera/ anula fara sa pierzi intreaga suma.
Sper sa nu fie cazul la voi.

Eu zic sa fii totusi optimista, cum iti spuneam s-a intamplat si anul trecut si nu a durat mult.

Daca calatoriti spre sfarsitul lui Aprilie eu zic sa nu schimbi nimic deocamdata. Sa speram ca nu dureaza chiar peste o luna si nu dgenereaza si mai rau.

Lara w14+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emeralde spune:

Citat:
citat din mesajul lui ligeea

fetelor, stiti ceva depre cum e vremea in septembrie-octombrie ?

eu am fost la miljlocul lui septembrie si am prins ploaie doar 2 zile din 12

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sawadee spune:

buna eu locuiesc in thailanda si pot spune ca nu e nici o problema sa vii aici Acesti oameni sunt foarte calmi si problema lor politica nu afecteaza cu nimicpe turisti.daca mai vrei informatii iti stau la dispozitie

Citat:

Citat:

Am citit subiectele arhivate referitoare la Thailanda, insa vroiam sa vad daca are cineva experiente recente.

Noi (2adulti + bebe 18 luni) planuim sa mergem in aprilie. Destina
Sper sa gasesc pe cineva care sa poate sa scrie ceva impresii.
multumesc

Turturica,

In acest moment nu este safe sa mergeti in Thailanda din cauza unor tulburari politice si incidente violente - deocamdata izolate dar cu potential mare de a degenera.

Noi locuim la o ora jumatate de zbor de Thailanda si mergem acolo frecvent , mai ales pt cumparaturi.
Din cauza naturii jobului, primim la serviciu informatii si avertizari despre zonele unde este safe sa calatorim ( fie ca e vb de o tara vecina sau doar de o strada care este off limits pt cateva zile deoarece a avut loc acolo un incident).Aceste avertismente sunt de incredere 100% si avem o intreaga echipa care numai cu asta se ocupa pt a fi siguri ca noi si familiile nostre suntem in siguranta. 100% .

Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in Thailnda motiv pt care merg des acolo la controale si scan-uri. Nu am primit permisiunea sa calatoresc acolo pt triplu test din motivele expuse mai sus.De vacante nici nu se pune problema.
Numai in cazurile de maxima urgenta ( cineva pe patul de moarte in acea tara , sau o operatie ce iti poate salva viata) as calatorii.

Nu vreau sa te sperii, stiu ca sunt fete in Thailanda care poate vor spune ca nu e chiar asa grav, am colegi la ambasada din Bangkok care nu au fost trimisi acasa- deci deocamdata situatia nu a degenerat extrem de violent , dar exista pericolul.In acelasi timp nu toata lumea are acces la informatii si din afara chiar daca traiesti in acea tara poate parea ok.
Inafara de violente , sa zicem ca nu vor fi in zona unde mergeti voi sau nu vor fi indreptate asupra voastra, exista pericolul sa mergi acolo si sa nu te mai poti intoarce curand- daca se inchid aeroporturile de ex.

A mai fost o astfel de situatie anul trecut, s-a rezolvat destul de repede, deci nu te speria. Dar vad ca ai bebe de 18 luni,si eu am fetita de 17 luni care urma sa mearga cu mine in Thailanda sapt viitoare - si de aia nu iti recomand.Mi s-a spus clar : sub nici o forma!! Si mergeam la spital pt doar 2 zile.

Sper sa se rezolve pana in Aprilie cand mergeti voi, pana atunci fii cu ochii pe stiri. Nu stiu cat se vb de asta in mass media romaneasca , sau in mass media in general insa pe site-ul Ministerului de Externe sigur tb sa exista ceva info pt cetatenii romani.
Daca nu gasesti uite mai jos link-ul catre FCO - Ministerul de Externe al Marii Britanii :
http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/asia-oceania/thailand/

Informatiile se update-aza zilnic.

Crede-ma ca imi doresc si eu ca si tine sa fie safe cat mai curanad mai ales ca urmeaza sa merg la scan-ul de 20 sapt si apoi pt nastere cu 6 sapt inainte.Si fiica mea ma va insoti de fiecare data .Dar mai e pana atunci si nu pot decat sa sper ca situatia nu se va normaliza

Sper sa iti foloseasca info si sa nu te sperii..

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput

lara la ce spital vei naste .poate ne intalnim

Citat:
citat din mesajul lui lara_c

Citat:

Am citit subiectele arhivate referitoare la Thailanda, insa vroiam sa vad daca are cineva experiente recente.

Noi (2adulti + bebe 18 luni) planuim sa mergem in aprilie. Destinatia inca nu e sigura. O sa aterizam in phuket, insa am auzit lucruri extraordinare legate de koh lanta, krabi si vroiam sa vad daca a mai fost careva pe acolo, unde anume, cu ce, in ce perioada, etc,etc.
Sper sa gasesc pe cineva care sa poate sa scrie ceva impresii.
multumesc

Turturica,

In acest moment nu este safe sa mergeti in Thailanda din cauza unor tulburari politice si incidente violente - deocamdata izolate dar cu potential mare de a degenera.

Noi locuim la o ora jumatate de zbor de Thailanda si mergem acolo frecvent , mai ales pt cumparaturi.
Din cauza naturii jobului, primim la serviciu informatii si avertizari despre zonele unde este safe sa calatorim ( fie ca e vb de o tara vecina sau doar de o strada care este off limits pt cateva zile deoarece a avut loc acolo un incident).Aceste avertismente sunt de incredere 100% si avem o intreaga echipa care numai cu asta se ocupa pt a fi siguri ca noi si familiile nostre suntem in siguranta. 100% .

Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in Thailnda motiv pt care merg des acolo la controale si scan-uri. Nu am primit permisiunea sa calatoresc acolo pt triplu test din motivele expuse mai sus.De vacante nici nu se pune problema.
Numai in cazurile de maxima urgenta ( cineva pe patul de moarte in acea tara , sau o operatie ce iti poate salva viata) as calatorii.

Nu vreau sa te sperii, stiu ca sunt fete in Thailanda care poate vor spune ca nu e chiar asa grav, am colegi la ambasada din Bangkok care nu au fost trimisi acasa- deci deocamdata situatia nu a degenerat extrem de violent , dar exista pericolul.In acelasi timp nu toata lumea are acces la informatii si din afara chiar daca traiesti in acea tara poate parea ok.
Inafara de violente , sa zicem ca nu vor fi in zona unde mergeti voi sau nu vor fi indreptate asupra voastra, exista pericolul sa mergi acolo si sa nu te mai poti intoarce curand- daca se inchid aeroporturile de ex.

A mai fost o astfel de situatie anul trecut, s-a rezolvat destul de repede, deci nu te speria. Dar vad ca ai bebe de 18 luni,si eu am fetita de 17 luni care urma sa mearga cu mine in Thailanda sapt viitoare - si de aia nu iti recomand.Mi s-a spus clar : sub nici o forma!! Si mergeam la spital pt doar 2 zile.

Sper sa se rezolve pana in Aprilie cand mergeti voi, pana atunci fii cu ochii pe stiri. Nu stiu cat se vb de asta in mass media romaneasca , sau in mass media in general insa pe site-ul Ministerului de Externe sigur tb sa exista ceva info pt cetatenii romani.
Daca nu gasesti uite mai jos link-ul catre FCO - Ministerul de Externe al Marii Britanii :
http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/asia-oceania/thailand/

Informatiile se update-aza zilnic.

Crede-ma ca imi doresc si eu ca si tine sa fie safe cat mai curanad mai ales ca urmeaza sa merg la scan-ul de 20 sapt si apoi pt nastere cu 6 sapt inainte.Si fiica mea ma va insoti de fiecare data .Dar mai e pana atunci si nu pot decat sa sper ca situatia nu se va normaliza

Sper sa iti foloseasca info si sa nu te sperii..

Mergi la inceput

turturica ,astazi m-am grabit si am reusit sa scriu foarte putin si cu greseli,dar sa stii ca te sfatuiesc sa nu renunti la calatorie.Aici s-au cam calmat treburile si fiecare isi vede de viata.Nu vad de ce sa renunti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

[quote]citat din mesajul lui sawadee

lara la ce spital vei naste .poate ne intalnim
[quote]
Buna Sawadee,

La Samitivej voi naste.
Sa inteleg ca si tu esti gravi?
Ar fi fain sa ne intalnim...

Lara w15+ si Huckleberry Errie

India

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

sawadee, mersi de sfaturi. N-am renuntat la bilete, am asteptat oricum sa vedem ce se intimpla, mai ales ca putem anula rezervarile pina cu 7 zile inainte, deci deocamdata urmarim situatia.
Tu unde locuiesti, in bkk? Poti sa-mi spui ce temperaturi sint acuma pe acolo? Evident stiu ca in bkk e cald si altfel se simte clima in oras fata de plaja, dar tot mi-ar prinde bine sa stiu cam cum e pe acolo ... Asa ca sint recunoascatoare daca poti sa mai imi scrii ceva detalii
lara, tu cum esti, cind mergi la control?

Mergi la inceput

LARA,mi-ar placea sa ne intalnim in bkk cand vii .Imi e dor sa vorbesc romaneste .Suntem puti romani si imprastiati in toata thailanda.de spital te-am intrebat ca sa stiu in ce arie vei sta ,pt ca eu stau pe suckhumvit si Samitivej e in zona.Am auzit ca au cele mai bune sectii de neonatologie si pediatrie din thailanda.Noi suntem la Bumrungrand cu copilul.Apropo ca m-ai intrebat ,nu sunt insarcinata .am un copil un pic mai mare ca fetita ta .te pup si sa ne mai auzzim
Turturica,nu te ingrijora ,temperaturile aici variaza 32-39 cateva mici ploi ,dar placute .vei avea un soc la iesire din aeroport dar te vei obisnui.grija cu fetita la aer cond ,hainute din bumbacel lejere apa multa,si cam atat.Cand am venit in thailanda baietelul meu avea 1 an si a suportat cu stoicism ,tinand cont ca am plecat iarna din Romania,sotul a avut cateva probleme cu temperatura si ni s-a spus ca e normal.de altfel marea problema e poluarea Pentru cine intentioneaza sa vina in thailanda alegeti kho samui

Mergi la inceput