Thailanda

Thailanda | Autor: turturica

Link direct la acest mesaj

Am citit subiectele arhivate referitoare la Thailanda, insa vroiam sa vad daca are cineva experiente recente.

Noi (2adulti + bebe 18 luni) planuim sa mergem in aprilie. Destinatia inca nu e sigura. O sa aterizam in phuket, insa am auzit lucruri extraordinare legate de koh lanta, krabi si vroiam sa vad daca a mai fost careva pe acolo, unde anume, cu ce, in ce perioada, etc,etc.
Sper sa gasesc pe cineva care sa poate sa scrie ceva impresii.
multumesc

Mami de Mara (19.08.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Aprilie este cea mai fierbinte luna in Thailanda. Si cans zic fierbinte, ma refer la temparaturi foarte, foarte mari. Aveti in vedere ca si umiditatea este extrem de mare in aprilie. Pe plaja mai e un pic de briza, ceea ce face sa te simti un pic mai bine, insa,in general, nu as recomanda luna asta pentru Thailand, mai ales ca mergeti cu un bebe de 18 luni. Noi am fost de fiecare data in ianuarie si februarie, si tot erau 35 de grade. cam aceeasi poveste este peste tot, in aprilie, in Asia de Sud-Est. Extrem de cald peste tot. Un pic mai bine e in Coreea de Sud, China si Japonia, din puctul de vedere al vremii in aprilie.
Daca musai trebuie sa fie aprilie, va recomand din toata inima Florida.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns turturica spune:

Buna Cristina, mersi de mesaj. Intr-adevar, citisem si eu ca aprilie e luna cea mai calda, insa am gasit un istoric cu temperaturile pe diverse perioade si, in ultimii ani cel putin, a fost relativ ok, temperaturi nu extrem de mari. Uite aici un www.wunderground.com/history/station/48565/2009/4/1/MonthlyHistory.html" target="_blank">exemplu cu temperaturile din aprilie anul trecut.

De-aia ne-am si aventurat sa mergem in aprilie, ca aveam si eu mari dubii la inceput. Din pacate la noi nu se poate in alta luna, eventual doar la sfirsitul anului, dar n-am vrut sa asteptam pina atunci.
O sa vedem cum o sa fie, sper sa nu fierbem pe acolo.

Voi unde ati fost exact? Unde ati stat? Ati fost cu copiii? Ce impresii ati avut?

Mergi la inceput

Referitor la temperaturi, ce pot sa zic e ca sunt foarte mari,iar din cauza umiditatii extreme din aprilie, e si mai coplicat. Noi am stat , de fiecare data, un pic un Bangkok,pentru inceput,dupa care am stat in Phi Phi Island, Krabi, Zeavola Resort. E un complex de cinci stele, la care ne intoarcem de fiecare data, cu multa placere. Impresii....
Pai Thailand e o tara frumoasa, interesanta ca si cultura, cu oameni calzi, foarte prietenosi. Am fost impresionata de cat de curati sunt, si cat sunt de drastici cu cei care nu respecta regulile privind curatenia. Eu sunt innebunita dupa Maya Bay , despre care se zice ca ar fi cea mai frumoasa plaja din lume. Daca e pe primul loc, nu stiu sa zic, insa categoric e in Top 5 mondial. Se poate ajunge acolo din noiembrie si pana in aprilie, pentru ca pe urma sunt valuri extrem de puternice acolo si nu poti ajunge ,practic, cu nimic. Insa e spendid. Mie nu-mi place mancarea specifica,thai, insa asta nu e o problema. La marile hoteluri gasesc o varietate de meniuri. Aaa, un lucru important de stiut: nu mancari decat la restaurante sau in hoteluri si nu va lasati tentati de vanzatorii ambulanti de mancare, chiar daca la ei este extrem de ieftin.
Da, am fost cu copiii. De fapt, noi mereu luam fetele cu noi. Au fost foarte incantate de elefanteii care circula pe strazi, cu stapanii lor, fac tot felul de show-uri,ii poti hrani, le dai niste banuti si pe urma iti multumesc in stilul lor, facand plecaciuni. Pe Phi Phi Island ( Insula Maimutei ), sunt o gramada de maimutele, alt deliciu al fetelor mele.

Mergi la inceput

Cristina, mersi inca o data de informatii. Pina la urma ne-am hotarit, probabil ca vom sta in Koh Lanta, e tot in regiunea Krabi. Mai am de aranjat detaliile transportului acolo din phuket, dar cred ca o sa rezolvam.
Voi cit de des ati fost acolo? Ce virsta aveau fetele?
Mersi de sfaturi, foarte folositoare. De abia astept sa mergem.

Mergi la inceput

Prima data aveam numai prima fetita. A doua oara, Georgia avea aproape 3 luni,iar de atunci am fost inca de doua ori. Deci in total ,am fost acolo de patru ori. Drumul din Londra e destul de lung, 9 ore, insa e ok faptul ca e zbor direct. Noi am mers la clasa superioara in avion pentru a avea confort in timpul zborului, ca altfel e destul de aiurea. Pentru a preveni eventuale pribleme legate de circulatia sanguina, va recomand din toata inima sa purtati in timpul zborului sosetele alea speciale, si sa incercati sa va miscati un pic, macar la doua ore. Am vazut cazuri care au facut flebite destul de urate ( bine, aveau probleme de circulatie mai vechi ). Noi intotdeauna la zborurile de lunga durata folosim asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lo_li_Ta spune:

Eu am fost in aprilie si a fost SUPERB. Am prins chiar si o ploicica (scurta, in 15 min era gata si oricum puteai sta in costum de baie, nu te speria). La 1 mai incepe sezonul ploios. De ce nu ramaneti in Phuket? Ar fi mult mai usor cu transportul,in nord e o zona mai linistita, exista acolo un resort superb cu kid's club de lasat bebe,activitati, piscina speciala, puteti face usor excursii pe Phi Phi, Krabi sau unde mai vreti, exista un parc mare, ei ii spun Disneyland ul lor, de fapt nu se compara dar merita sa te plimbi pe acolo, plus ca e o insula maricica ce va ofera in max 30 de min de drum cam tot ce vreti de la Thailanda, de la salbaticie la zone urbane. Nu stiu daca ai mai fost in Asia, dar pot sa-ti garantez ca serviciile nu se compara cu nimic din Europa. Si inca ceva, poate sunt eu paranoica, dar de cand cu toate cutremurele astea...in Phuket au un intreg sistem de alarme de tsunami si autobuze speciale pt dus turistii la adapost, adica pe un deal destul de inalt de care pe alte insule nu prea mai gasesti
Cristina, faci o confuzie cred Monkey Island e una, Ko Phi Phi e alta, cea cu Maya Bay, daca vorbim de golfuletul ala superb cu orizontul incadrat de stanci, unde s-a filmat "The Beach".

Mergi la inceput

Lo Li Ta, da, ai dreptate. Monkey Island e aia cu o gramada de maimutele in libertate. Insa si pe Phi Phi Island vezi destul de multe.
Ce m-a frapat pe mine, vorbind de tsunami.... Thailand a fost lovita de asa ceva, cu ceva ani in urma,nu mai stiu exact cand. Plajele din zona respectiva au fost, fireste, devastate. Pe mine m-a mirat foarte tare aspectul lor actual,de nici nu zici ca s-a intamplat asa ceva acolo. Au adus iar flora , au refacut aspectul la cel mai mic detaliu. Soacra-mea a fost extrem de impresionata de chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

fetelor, stiti ceva depre cum e vremea in septembrie-octombrie ?
Noi am vrea sa mergem 2 saptamani-3 zile in Banckok si 10 in Koh Samui .
Stiu ca e perioada in care sunt musoni dar parerile sunt impartite-unii zic ca nu plua mult, altii ca ploua tot timpul

Voi ce stiti ?
Multumasc

Mergi la inceput

ligeea, pe www.wunderground.com gasesti informatii referitoare la temperatura si chiar istoric cu vremea din ultimii ani. Poti sa te uiti acolo la temperaturile din septembrie-octombrie.

lo_li_ta, mersi, m-ai mai linistit. Voi unde anume ati fost in phuket? Pina la urma o sa stam o vreme in phuket si o vreme in koh lanta, am facut deja rezervarile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lara_c spune:

Citat:
citat din mesajul lui turturica

Am citit subiectele arhivate referitoare la Thailanda, insa vroiam sa vad daca are cineva experiente recente.

Noi (2adulti + bebe 18 luni) planuim sa mergem in aprilie. Destinatia inca nu e sigura. O sa aterizam in phuket, insa am auzit lucruri extraordinare legate de koh lanta, krabi si vroiam sa vad daca a mai fost careva pe acolo, unde anume, cu ce, in ce perioada, etc,etc.
Sper sa gasesc pe cineva care sa poate sa scrie ceva impresii.
multumesc

Turturica,

In acest moment nu este safe sa mergeti in Thailanda din cauza unor tulburari politice si incidente violente - deocamdata izolate dar cu potential mare de a degenera.

Noi locuim la o ora jumatate de zbor de Thailanda si mergem acolo frecvent , mai ales pt cumparaturi.
Din cauza naturii jobului, primim la serviciu informatii si avertizari despre zonele unde este safe sa calatorim ( fie ca e vb de o tara vecina sau doar de o strada care este off limits pt cateva zile deoarece a avut loc acolo un incident).Aceste avertismente sunt de incredere 100% si avem o intreaga echipa care numai cu asta se ocupa pt a fi siguri ca noi si familiile nostre suntem in siguranta. 100% .

Eu sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in Thailnda motiv pt care merg des acolo la controale si scan-uri. Nu am primit permisiunea sa calatoresc acolo pt triplu test din motivele expuse mai sus.De vacante nici nu se pune problema.
Numai in cazurile de maxima urgenta ( cineva pe patul de moarte in acea tara , sau o operatie ce iti poate salva viata) as calatorii.

Nu vreau sa te sperii, stiu ca sunt fete in Thailanda care poate vor spune ca nu e chiar asa grav, am colegi la ambasada din Bangkok care nu au fost trimisi acasa- deci deocamdata situatia nu a degenerat extrem de violent , dar exista pericolul.In acelasi timp nu toata lumea are acces la informatii si din afara chiar daca traiesti in acea tara poate parea ok.
Inafara de violente , sa zicem ca nu vor fi in zona unde mergeti voi sau nu vor fi indreptate asupra voastra, exista pericolul sa mergi acolo si sa nu te mai poti intoarce curand- daca se inchid aeroporturile de ex.

A mai fost o astfel de situatie anul trecut, s-a rezolvat destul de repede, deci nu te speria. Dar vad ca ai bebe de 18 luni,si eu am fetita de 17 luni care urma sa mearga cu mine in Thailanda sapt viitoare - si de aia nu iti recomand.Mi s-a spus clar : sub nici o forma!! Si mergeam la spital pt doar 2 zile.

Sper sa se rezolve pana in Aprilie cand mergeti voi, pana atunci fii cu ochii pe stiri. Nu stiu cat se vb de asta in mass media romaneasca , sau in mass media in general insa pe site-ul Ministerului de Externe sigur tb sa exista ceva info pt cetatenii romani.
Daca nu gasesti uite mai jos link-ul catre FCO - Ministerul de Externe al Marii Britanii :
http://www.fco.gov.uk/en/travel-and-living-abroad/travel-advice-by-country/asia-oceania/thailand/

Informatiile se update-aza zilnic.

Crede-ma ca imi doresc si eu ca si tine sa fie safe cat mai curanad mai ales ca urmeaza sa merg la scan-ul de 20 sapt si apoi pt nastere cu 6 sapt inainte.Si fiica mea ma va insoti de fiecare data .Dar mai e pana atunci si nu pot decat sa sper ca situatia nu se va normaliza

Sper sa iti foloseasca info si sa nu te sperii..

Lara w14+ si Huckleberry Errie

Hawaii MexicoUS*Europe_and US * Wedding * ErinnKendall*KUALA LUMPUR * Bangladesh_Singapore_Bali

Mergi la inceput